سرباز فناور چیست؟
افراد با حداقل سابقه 6 ماهه در شرکت های دانش بنیان و دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی می توانند برای طرحی موسوم به سرباز فناور ثبت درخواست نموده و بجای آموزش در محیط های نظامی، به فعالیت های علمی مرتبط با رشته خود مشغول شوند.
احتمالا برای شما هم این سوال ایجاد شده است که چگونه می توان در سربازی از چنین مزایایی برخوردار شد؟ این همان موضوعی است که در این مطلب می خواهیم به آن بپردازیم؛ لذا از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.
طرح سرباز فناور
شاگرد زرنگ ها به بهشت می روند! شاید این جمله برایتان عجیب باشد، اما اگر یک سرباز لب مرز را با یک سرباز فناور مقایسه کنید، به عمق این جمله پی خواهید برد.
افرادی که متخصص و خبره هستند، می توانند از دانش تحصیلات خود استفاده کنند و به جای گذراندن مدت زمان طولانی در مناطق نظامی، خدمت سربازی خودشان را در شرکت هایی که مربوط به تخصصشان است، سپری کنند و حتی در زمان سربازی نیز کسب درآمد داشته باشند و صاحب شغل باشند و از حوزه تخصصی شان دور نشوند و در آن پیشرفت کنند.
ستاد کل نیروهای مسلح در سال 97 به منظور حمایت از نوآوری های نخبگان دانشگاهی، تسهیلاتی را با نام طرح نظام وظیفه تخصصی یا سرباز فناور اعطا نمود که بنابر آن، افراد مشمول می توانند پس از گذراندن دوره آموزش سربازی، ادامه خدمت سربازی خود را در شرکت های دانش بنیان بگذرانند.
در نظر داشته باشید که این طرح به معنی معافیت از خدمت نبوده و فقط سرباز در محیط و شرایطی متفاوت و تخصصی به خدمت می پردازد.
سرباز فناور شدن به همین آسانی نیست، بلکه شرایط خاص خودش را دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
چه دانش آموختگانی می توانند از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی استفاده کنند؟
افراد کارشناس و متخصص در شرکت های دانش بنیان، با مدرک کارشناسی به بالا که سابقه کار حداقل 6 ماه در آن شرکت را دارا باشند، می توانند نسبت این طرح اقدام کنند.
مواردی مانند رتبه کنکور، سابقه بیمه متقاضی، اظهارنامه مالیاتی شرکت دانش بنیان، نمرات دانشگاهی، فعالیت های پژوهشی مثل ثبت مقاله علمی یا ترجمه کتاب علمی، ثبت اختراع، عضویت در انجمن های علمی، کسب رتبه در جشنواره های علمی مانند خوارزمی، المپیاد ها و… می توانند باعث بالا رفتن امتیاز نخبگی شما شوند.
اگر قصد دارید تا ادامه تحصیل دهید، دست نگه دارید؛ چرا که در صورت پذیرش، فرد نمی تواند در طول این دوره به ادامه تحصیل بپردازد مگر این که دانشجو در دوره دکتری تخصصی باشد!
اگر متقاضی سرباز فناور شدن هستید، باید درخواست خودتان را تا سه ماه پیش از اعزام ارسال کنید و اقدامات لازم را انجام دهید و این نکته را هم در نظر داشته باشید که برگه اعزام شما نباید مهر غیبت داشته باشد.
در چه شرکت های دانش بنیانی می توان به عنوان سرباز فناور جذب شد؟
برای استفاده از اینکه بتوانید سرباز فناور شوید، باید در شرکت های دانش بنیانی که مورد تایید معاونت علمی و فناوری باشد، سابقه کار و بیمه تمام وقت داشته باشید.
از جمله شرایط مهمی که شرکت باید آن ها را دارا باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن اظهار نامه مالیاتی
فروش کالاهای شرکت بر اساس اظهار نامه مالیاتی بیش از 100 میلیون تومان
شرکت به ازای هر 500 میلیون تومان فروش، می تواند یک نفر را معرفی کند. (ظرفیت سالانه شرکت به ازای 500 میلیون تومان فروش دیگر تا سقف 10 ده نفر است.)
انواع شاخه های طرح سرباز تخصصی
به طور کلی این طرح به سه دسته زیر تقسیم می شود:
پروژه جایگزین خدمت در ارگان های کشوری
پروژه جایگزین خدمت در شرکت های دانش بنیان
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
گرفتن امریه در شرکت های دانش بنیان
با داشتن 6 ماه بیمه در یک شرکت دانش بنیان و کسب حداقل 60 امتیاز، برای دریافت امریه می توان اقدام کرد؛ که در صورت پذیرش بعد از گذراندن دوره آموزشی در پادگان نظامی، توسط یکی از شرکت های دانش بنیان سهمیه دار، بر روی پروژه ای که از طرف ستاد کل نیرو های مسلح تعیین می شود مشغول به کار می شوید.
حقوق امریه گرفتن در این شرکت ها همانند حقوق سربازی عادی محاسبه می گردد، اگر حقوق فرد بیش از مبلغ تعیین شده باشد، با شرکت برخورد خواهد شد.
ظرفیت سرباز شرکت های دانش بنیان
طبق آمار سالانه، چیزی در حدود 200 نفر دانش آموخته برتر فناور مورد تایید بنیاد ملی نخبگان کشور جهت انجام پروژه تحقیقاتی فناورانه (پروژه جایگزین خدمت) بر اساس معیارهایی با نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به شرکت های دانش بنیان معرفی می شوند.
معیارهای شرکت های دانش بنیان و اولویت های به کارگیری آنها عبارتند از:
اولویت های پذیرش دانش بنیان |
---|
همکار بخش دفاعی و دارای پروانه سمتا |
دارای سطح فناوری برتر |
دارای توان تولیدی محصولات دانشبنیان گلوگاهی و تحریمی |
دارای قابلیت رفع گلوگاه فناورانه کشور |
مجری پروژههای اولویتدار ملی و اقتصادی کشور |
چگونه پروژه جایگزین خدمت در ارگان های کشوری بگیریم؟
برخی شرکت های دولتی غالبا نظامی، به طور سالیانه پروژه هایی را تعیین می کنند که افراد متقاضی طرح سرباز تخصصی، در صورت کسب حداقل 110 امتیاز می توانند این پروژه ها را انجام دهند.
مدت زمان دوره خدمت پروژه جایگزین ارگان ها کشوری، حداقل برابر 14 ماه یا همان نصف دوره رسمی است.
چگونه پروژه جایگزین خدمت در شرکت های دانش بنیان بگیریم؟
این شاخه نسبت به بقیه شاخه ها نیازمند سابقه بهتر و کسب امتیاز بالاتر حدود 300 امتیاز است. مزیت گرفتن پروژه جایگزین خدمت در شرکت های دانش بنیان نسبت به جایگزین در ارگان های کشوری، غیرنظامی بودن و علمی تر بودن محیط کار شرکت است.
اگر شرکت دانش بنیان قبلی که فرد در آنجا مشغول بوده جزو شرکت های سهمیه طرح سرباز فناور بوده باشد، فرد می تواند در همان شرکت خدمت را به جا آورد، که این خود مزیت فوق العاده ای محسوب می شود.
برای ثبت درخواست، ابتدا باید مدارک خود را برای بررسی شدن به سامانه سینا (سامانه یکپارچه مدیریت نظام و اجتماعات نخبگانی) با نشانی اینترنتی sina.bmn.ir ارسال نمایید، در صورت تایید شدن، فرد می تواند پروژه را در شرکت انجام دهد.
مدت زمان دوره خدمت پروژه جایگزین شرکت های دانش بنیان نیز حداقل برابر 14 ماه یا همان نصف دوره رسمی است.
نحوه امتیازدهی فناورانه نخبگان
امتیاز فرد نخبه بر اساس نقش فرد در شرکت دانش بنیانی که در آنجا مشغول به کار بوده و همچنین مدرک تحصیلی او تعیین می شود.
میزان این امتیاز در دریافت تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی موثر می باشد.
سخنی از مشاوران آویژه
در این مطلب به معرفی و بررسی طرح سرباز فناور پرداختیم، طرحی که باعث جلوگیری از تباه شدن زمان و استعداد های نخبگان شده و راهی برای رشد به حساب می آید.
مطمئنا مشمولانی که از شرایط علمی ویژه تری به نسبت سایر مشمولان برخوردارند بهتر است که دوران سربازی خود را در راه علم و کسب دانش طی کنند و از این مسیر دور نمانده و بتوانند همچنان به فعالیت های علمی خود ادامه دهند.
با توجه به این که شرایط و ضوابط، این طرح همچون شرایط شرکت های مورد تایید و نحوه امتیاز دهی ها دائما در حال تغییر است،
اگر قصد استفاده از این طرح را دارید توصیه می کنیم قبل از هرگونه اقدامی با مشاوران آگاه در این زمینه مشورت به عمل آورید تا از جدید ترین تغییرات اعمال شده آگاه گشته و نسبت به آن تصمیم بگیرید.
مشاوران با تجربه ما در مرکز مشاوره آویژه در 7 روز هفته (حتی در روز های تعطیل) از ساعت 8 صبح تا 12 شب، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره و راهنمایی، با این مرکز تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
چه دانش آموختگانی می توانند از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی استفاده کنند؟
افراد کارشناس و متخصص در شرکت های دانش بنیان با مدرک کارشناسی به بالا که سابقه کار حداقل 6 ماه در آن شرکت را دارا باشند، می توانند نسبت این طرح اقدام کنند.
چگونه می توان برای دریافت پروژه جایگزین خدمت در شرکت های دانش اقدام کرد؟
اطلاعات مربوط به این موارد در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
سیر تا پیاز طرح سرباز فناور
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
باسلام ایا من که سابقه کار در شرکت دانش بنیان دارم بالا۳سال ولی شرکت خودمون سرباز نمیگیره میتونم اقدام کنم و خودشون براساس مدرکم منو به یک شرکت که دانش بنیان هست امریه کنن؟؟
شما میتوانید برای امریه اقدام کنین. لیست شرکت های دانش بنیان چک شود
شما اقدام میکنید دقت کنید که برگه های لازم رو بدید شرکت براتون مهر و امضا بکنه تا بعدا سراغشون نرید
بعدش شما فرم ها رو اپلود میکنید و بعد از جمع زدن امتیاز هاتون در صورتی که امتیازتون برسه شما رو به یک ارگان معرفی میکنن خودشون مگر اینکه یه مقدار زرنگی به خرج بدید و خودتون جلوتر پیگیر کارتون باشید.
موفق باشیدم.
امکان گذراندن دوره نظام وظیفه تخصصی برای مشمولین غایب دارای مدارک دانشگاهی
وعلاقه مند گذراندن در شرکت دانش بنیان
جهت تعیین وضعیت نظام وظیفه
یا طرح های مشابه
باید تحول ایجاد بشه در این حوزه
نظام وظیفه تخصصی نیاز داره کشور
سلام وقت بخیر ببخشید گرفتن امریه برای شرکت های دانش بنیان فقط افراد خاص میتونن ثبت نام کنند یاعموم هم میشه. !
سلام ممنونم،پاسخ به سوال شما گنجایش جواب در این قسمت را ندارد برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوران مرکز ما تماس بگیرید