برای موفقیت در کنکور ارشد معماری، یکی از ملزومات کسب نتیجه دلخواه، شناخت منابع کنکور ارشد معماری است. بسیاری از متقاضیان کنکور برای پیدا کردن منابع دقیق کنکور ارشد با مشکل روبرو میشوند.
مشکلی که بعد از پیدا کردن منابع کنکور ارشد، متقاضیان را درگیر میکند، اولویتبندی منابع کنکور ارشد معماری است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
دروس و منابع کنکور ارشد معماری و اولویتهای آن
دروس منابع کنکور کارشناسی ارشد معماری، شامل:
- زبان عمومی.
- زبان تخصصی.
- ایستایی و دستگاههای ساختمانی.
- عناصر و جزئیات ساختمان.
- تأسیسات، مکانیکی.
- روشنایی.
- الکتریکی و آکوستیک.
- مصالح ساختمانی.
- تاریخ معماری ایران.
- تاریخ معماری معاصر.
- تاریخ معماری جهان.
درک عمومی معماری و درک عمومی منظر است.
در ادامه در مورد هر یک از دروس، منابع آن و اولویت منابع آن توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: کارشناسی ارشد معماری؛ دروس امتحانی ، ضرایب و منابع
زبان عمومی:
منابع درس زبان عمومی در اولویت اول کتاب ۵۰۴ لغت و کتاب گرامر متوسط است.
پس از یادگیری کامل این دو کتاب اولویت دوم را که کتاب essential words for the TOEFL است، مطالعه کنید.
در اولویت سوم کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذرهبین، جلد اول و دوم و ۱۱۰۰ کلمه را مطالعه کنید. در نهایت مرور لغات کنکور سالهای گذشته، برای کسب نتیجه مطلوب کمک کننده است.
زبان تخصصی:
برای مطالعه درس زبان تخصصی، بعد از یادگیری کامل لغات تخصصی رشته معماری، متنهای آزمونهای آزمایشی مؤسسات مختلف و کتاب زبان تخصصی آکادمی تخصصی معماری را مطالعه کنید.
اگر جزوه زبان تخصصی آکادمی برای رشته معماری دارید، میتوانید آن را جایگزین منابع گفته شده بکنید.
در نهایت اگر زمان کافی داشتید میتوانید کتاب زبان انگلیسی برای دانشجویان رشته معماری اثر دکتر حسن رستگارپور و کتاب انگلیسی برای دانشجویان معماری اثر دکتر حسین فرهادی و پروانه توکلی را مطالعه کنید.
از زبان عمومی و زبان تخصصی به طور کلی 30 تست در آزمون وجود دارد.
ایستایی و سیستمهای ساختمانی:
قبل از مطالعه هر چیز، جزواتی که از درس ایستایی و سیستمهای ساختمانی دارید را مطالعه کنید. بعد از مطالعه جزوهها، مطالعه کتاب درک رفتار سازهها و کتاب سازه در معماری، نوشته دکتر گلابچی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
بعد از مطالعه منابع گفته شده، اگر زمان کافی داشتید کتابهای مبانی سازه برای معماران، طراحی لرزهای برای معماران، نانو فناوری و ساختمانها چگونه عمل میکنند، که همه نوشته دکتر گلابچی است را مطالعه کنید. تعداد تستهای این درس در آزمون 14 سؤال است.
بیشتر بخوانید: شرایط و ضوابط رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد ۹۹
عناصر و جزئیات ساختمان:
در اولویت اول برای مطالعه منابع این درس، جزوه عناصر و جزئیات ساختمان است. اگر خودتان برای این درس جزوه ندارید، میتوانید جزوه عناصر و جزئیات دکتر طباطبایی را مطالعه کنید.
پس از مطالعه جزوه، کتاب عناصر و جزئیات ساختمان اثر محمد کزازی مؤثر است.
بعد از منابع گفته شده به سراغ جزوه خلاصه فناوریهای نوین و جزوه خلاصه ارتقا دهنده معماری بروید. در صورتی که برای این دو درس جزوه ندارید، کتاب آن را مطالعه کنید. از این درس 4 تست در آزمون وجود دارد.
تأسیسات مکانیکی، روشنایی، الکتریکی و آکوستیک:
برای مطالعه اولیه، کتاب تأسیسات مکانیکی برای دانشجویان معماری نوشته محمدرضا سلطان دوست، جزوه نور و روشنایی نوشته مهندس ایزدی و کتاب مبانی فیزیک ساختمان (۱) آکوستیک اثر زهرا قیابکلو پیشنهاد میشود.
پس از مطالعه اولیه، به سراغ مباحث ۱۴ ۱۶ ۱۸ کتاب ملی ساختمان بروید. در نهایت، کتاب مبانی فیزیک ساختمان ۳، روشنایی الکتریکی، اثر دکتر قیابکلو را مطالعه کنید. از درس 8 تست در آزمون طراحی میشود.
بیشتر بخوانید: لیست رشته های ارشد بدون کنکور دانشگاه آزاد
مصالح ساختمانی:
برای مطالعه منابع این درس از جزوه خودتان شروع کنید؛ اگر جزوه مناسبی ندارید، میتوانید از جزوه بتن و فولاد دکتر محمد کزازی استفاده کنید. پس از مطالعه اولیه به سراغ کتاب مصالح ساختمانی نوشته دکتر محمد کزازی بروید. در آزمون از این درس 4 تست وجود دارد.
تاریخ معماری معاصر:
برای شروع مطالعه، ابتدا کتاب مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب، اثر دکتر وحید قبادیان و کتاب معماری غرب ریشهها و مفاهیم، اثر بانی مسعود را مطالعه کنید.
بعد از مطالعه کتابهای گفته شده سراغ کتاب از زمان و معماری اثر منوچهر مزینی و کتاب معماری و شهرسازی در قرن بیستم نوشته لادن اعتضادی بروید. در صورتی که زمان کافی برای مطالعه بیشتر داشتید، کتاب معماری معاصر از شرق تا غرب نوشته حامد کامل نیا را مطالعه کنید.
تاریخ معماری اسلامی و ایرانی:
برای شروع مطالعه این درس ابتدا کتاب سبک شناسی در معماری اسلامی ایران، نوشته کریم پیرنیا و جزوات معماری اسلامی ۱ و ۲، نوشته دکتر متدین را مطالعه کنید.
سپس به سراغ کتاب معماری ایرانی نوشته غلامحسین معماریان بروید. اگر زمان کافی داشتید، کتاب معماری اسلامی نوشته دکتر کریم پیرنیا و جزوات معماری اسلامی نسیم عسگری را مطالعه کنید.
تاریخ معماری جهان:
برای شروع مطالعه تاریخ معماری جهان ابتدا کتاب آشنایی با معماری جهان ابراهیم زارعی و پس از آن کتاب معماری غرب ریشهها و مفاهیم نوشته بانی مسعود را مطالعه کنید.
مبانی نظری معماری:
برای مطالعه این درس کتاب سیری در مبانی نظری معماری نوشته غلامحسین معماریان و کتاب مبانی نظری معماری کتاب عبدالحمید نقرهکار پیشنهاد میشود.
دروس تاریخ و مبانی نظری شامل تاریخ معماری جهان، تاریخ معماری معاصر، تاریخ معماری ایران، تاریخ معماری اسلامی و ایرانی و مبانی نظری معماری میشود. از این دروس ۳۰ تست در آزمون وجود دارد.
درک عمومی معماری:
ابتدا جزوات سایه و پرسپکتیو مهندس ایرانشاهی و سپس کتاب اقلیم و ابنیه سنتی نوشته دکتر قبادیان را مطالعه کنید. در نهایت اگر زمان کافی داشتید، به سراغ کتاب مشق معماری از دکتر حجت بروید. از این درس ۲۰ تست در آزمون طراحی میشود.
درک عمومی منظر:
برای شروع، کتاب باغهای ایران نوشته غلامرضا نعیما، کتاب پارادایمهای پردیس نوشته آزاده شاه چراغی و طراحی باغ و پارک نوشته غزاله روحانی را مطالعه کنید. پس از مطالعه منابع گفته شده، به سراغ جزوات دکتر منصوری، هما بهبهانی، دکتر لادن اعتضادی و دکتر متدین بروید.
اگر زمان کافی داشتید، کتاب معماری با طبیعت در گذر زمان نوشته هما بهبهانی و کتاب باغ ایرانی بازتابی از بهشت نوشته مهدی خوانساری را مطالعه کنید.
از این درس ۲۰ سؤال در آزمون طراحی میشود. این درس برای گرایش معماری منظر از اهمیت زیادی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور
در پایان
گرایشهای درس معماری شامل مهندسی معماری، مهندسی معماری منظر، مهندسی معماری اسلامی، مطالعات معماری ایران، بازسازی پس از سانحه و معماری داخلی است. ظرفیت پذیرش گرایش مهندسی معماری از بقیه گرایشها بیشتر است.
برای مطالعه کامل منابع کنکور ارشد معماری، نیاز به یک برنامهریزی مناسب، بر اساس زمان و اولویتهای منابع، اهمیت زیادی دارد. شما می توانید برای برنامه ریزی متناسب با شرایط خودتان و نیز دریافت منابع مناسب با سطح علمی خودتان با مشاوران ما در مرکز آویژه تماس بگیرید.
مشاوران ما با تخصص و دانش روز شما را به خوبی راهنمایی می کنند و شما را برای رسیدن به موفقیت تا روز کنکور همراهی می کنند.
شما با استفاده از راهنمایی های یک مشاور و شناخت دقیق مسیر، می توانید به ایده آل خودتان برسید.
تنها کافیست با مشاوران ما در آویژه تماس بگیرید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
منابع کنکور ارشد معماری
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام به مشاوران آویژه
من بعد پنچ سال میخوام برای کارشناسی ارشد شرکت کنم
راستش نمیدونم چه منابعی بخونم.
مطالب زیادی یادم نیست و استرس دارم این منابع میتونن کمکم کنن؟
با سلام و عرض ادب خدمت شما. بله این منابع کمک زیادی به شما می کنند. اما برای گرفتن نتیجه بهتر بهتر است منابع متناسب با سطح علمی و توان شما باشد. شما می تونید برای اطلاع از منابع مناسب خودتون، با مشاوران مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند.
سلام خدمت مشاوران آویژه
من میخام برای کنکور کارشناسی ارشد معماری 1400 برنامه ریزی داشته باشم. آیا مشاوران آویژه می توانند برای من یک برنامه ریزی عالی ترتیب دهند؟
سلام دوست عزیز
بله برنامه ریزی درسی متناسب با توان درسی شما باید صورت گیرد
آیا واقعا نیاز است برای کارشناسی ارشد کتاب لغات ضروری تافل را بخوانیم؟😐
سلام دوست عزیز
از منابع آزمون زبان تخصصی رشته خودتان میباشد
زمان کنکور ارشد معماری 1400 کی هست؟ آیا با توجه به ویروس کرونا امکان تغییر آن وجود دارد؟
سلام دوست عزیز
هنوز زمان اعلام نشده است. امکان دارد
سلام بسیار ممنونم از مطالب کاملتون
من کارشناسی رو به صورت ناپیوسته در دانشگاه غیر انتفاعی خوندم، آیا با این منابع شانس قبولی در کنکور ارشد رو دارم؟
سلام دوست عزیز
قبولی در کنکور ارشد فاکتور های زیادی دارد. در مرحله اول نیاز به برنامه ریزی دقیق دارید . با مشاورین تماس بگیرید
سلام بسیار ممنونم از مطالب کاملتون
من کارشناسی رو به صورت ناپیوسته در دانشگاه غیر انتفاعی خوندم، آیا با این منابع شانس قبولی در کنکور ارشد رو دارم؟
سلام دوست عزیز
قبولی در کنکور ارشد فاکتور های زیادی دارد. در مرحله اول نیاز به برنامه ریزی دقیق دارید . با مشاورین تماس بگیرید