به دست آوردن بورس تحصیلی و تحصیل رایگان در خارج از کشور از رویاهای دانشجویانی می باشد که با اشتیاق و علاقه به دنبال دانشگاه و درس و در حقیقت کسب علم می باشند.
امکان دارد این سوال برای افراد داوطلب و به ویژه فارغ التحصیلان مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیش آید که چطور قادر هستند برای دریافت بورسیه تحصیلی اقدام کنند و شرایط پذیرش و دریافت بورس تحصیلی در مقطع دکتری در دانشگاه های خارج از کشور چه مواردی است؟
قصد داریم در ادامه این مقاله از آویژه به صورت کامل در آزمون دکتری به بررسی شرایط اخذ بورس خارج از کشور بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط اخذ بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 1402
بورس امتیازی می باشد که برای دانشجویان واجد شرایط به طور مالی و یا شکل های دیگر در نظر گرفته می شود تا توانایی این را داشته باشند که با دغدغه کم تر و هم با دارا بودن آرامش روحی و ذهنی زیادی به تحصیلات خود ادامه دهند. افراد داوطلب در مقطع دکتری برای بهره مندی از امتیازات بورسیه تحصیلی خارج از کشور لازم است شرایطی را نیز داشته باشند.
آن شرایط به شرح زیر است:
در موقع ثبت نام در آزمون ورودی دوره دکتری، سن شخص داوطلب لازم است حداکثر 30 سال باشد. البته برای بعضی اشخاص واجد شرایط حداکثر سن ثبت نام افزایش پیدا می کند که به آن در ادامه اشاره می کنیم.
برای ایثارگران حداکثر سن مجاز شامل: جانبازان 25 درصد و بالاتر و فرزندان و همسر آنان، فرزندان و همسر شهدا، آزادگان و فرزندان و همسر آنان، تا 33 سال افزایش پیدا می کند.
مربیان واجد شرایط که عضو هیئت علمی همان دانشگاه دارای سهمیه هستند، توانایی این را دارند که در ثبت نام آزمون ورودی دوره دکتری با دارا بودن حداکثر سن 34 سال شرکت کنند.
حداکثر سن مربیان گروه آزمایشی هنر که دارای شرایط و عضو هیئت علمی همان دانشگاه دارای سهمیه هستند، به 36 سال افزایش پیدا می کند.
برای پذیرش در بورس خارج از کشور میزان زمان انجام خدمت وظیفه عمومی افراد داوطلب به شرایط سنی داوطلبان اضافه می گردد و سن پذیرش آن ها حداکثر از 30 سال به اندازه مدت خدمت آنان افزایش می یابد.
از شروط دیگر اخذ بورس دکتری خارج از کشور، شرط معدل می باشد. برای دروس مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداقل معدل تراز شده به ترتیب 15 و 17 است. و هم برای افراد داوطلب مقطع کارشناسی ارشد پیوسته یا دکترای حرفه ای، حداقل میانگین و معدل تراز شده دروس 17 می باشد.
افراد داوطلب جهت اعزام به خارج از کشور در رشته های کشاورزی و علوم پایه و هم فنی و مهندسی لازم است حداقل نمره 55و هم برای رشته های هنر و علوم انسانی در آزمون MSRT حداقل نمره 60 را و یانمره معادل آن را در آزمون های دیگر زبان کسب کنند.
همچنین افراد متقاضی توجه داشته باشند در حالی که دانشگاه خارجی مورد علاقه نیز پذیرش و دریافت نمره آزمون زبان ویژه ای را شرط و معیار پذیرش قرار دهد، شخص داوطلب می بایست تا پیش از اعزام، آن شرط را انجام دهد.
نحوه پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 1402
نحوه کلی پذیرش دانشجوی بورسیه به این صورت می باشد که شخص داوطلب در فراخوان با توجه به نیاز یکی از دانشگاه ها شرکت می نماید و به دانشگاه مورد نظر مدارک خود را ارائه می دهد، این شخص می بایست در مصاحبات علمی و تخصصی دانشگاه شرکت کند.
در صورت موافقت هیات جذب یا شورای بورس بعد از این مراحل، مدارک شخص داوطلب برای وزارت علوم، فناوری و تحقیقات ارسال می گردد. بعد از مصاحبه و بررسی های نهایی و گزینش دوباره و با تایید هیئت جذب، ابلاغ بورس را وزارتخانه صادر می کند.
این مراحل را در ادامه قدم به قدم شرح خواهیم داد:
داوطلبان اول می بایست در امتحان ورودی دکتری نیمه متمرکز شرکت نمایند و توسط دانشگاه و موسسه پذیرنده بورسیه حد نصاب اعلام شده را دریافت کنند.
بعد از دریافت نمره حد نصاب در آزمون دکتری، افراد داوطلب به مصاحبه علمی دعوت می شوند. برای دریافت بورس داوطلبان لازم است در مصاحبه دانشگاه های دارای سهمیه بورس شرکت نمایند و در این ارزیابی تخصصی امتیاز مورد نیاز را کسب کنند.
بعد از انجام مراحل مصاحبه علمی، دانشگاه ها سهمیه های بورس خارج خود را در قالب گرایش ها و سهمیه های اختصاص داده شده، برگزیده و به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می کنند.
از طرف دانشگاه ها گزارش ارسال شده از طرف شورای مرکزی بورس مطالعه و بررسی می شود و بعد به دانشگاه ها و سازمان سنجش آموزش کشور، نتایج آن اعلام می شود.
موقع تایید شورای مرکزی بورس، موسسه یا دانشگاه پذیرنده بورسیه می بایست فرآیندهای مورد نیاز برای جذب قبول شدگان نهایی را انجام داده و بعد در خصوص تعیین استاد ناظر و … صورت جلسه هیئت اجرایی جذب را به اداره کل بورس و اعزام دانشجویان اعلام کند.
دانشگاهی که سهمیه دارد با اعزام دانشجویان و هماهنگی اداره کل بورس اقدام به تعیین گرایش، رشته و کشور مورد اعزام دانشجو می کند.
در خارج از کشور فرآیند ادامه تحصیل دانشجو مانند : انتخاب استاد راهنمای خارج، قبول کردن از دانشگاه های خارج از کشور، موضوع رساله دکتری و هم چنین استاد ناظر داخلی که یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه دارای سهمیه با تخصص مرتبط می باشد، با تایید دانشگاهی که سهمیه دارد و همچنین اعزام دانشجویان و تایید شورای تخصصی اداره کل بورس انجام می گردد.
دقت داشته باشید که افراد قبول شده بورس خارج از کشور، با توجه به سهمیه هر دانشگاه است و تایید و نظارت در دریافت قبولی، وضعیت تحصیلی و… بر عهده دانشگاهی می باشد که سهمیه دارد.
از قبیل اقداماتی که می بایست دانشجویان تا تاریخ ذکر شده انجام دهند، می توان از دانشگاه مورد نظر به دریافت حد نصاب نمره زبان قبولی، تعهد محضری و سپردن وثیقه به دانشگاه دارای سهمیه، دریافت ویزا و … اشاره کرد.
در شرایط مساوی مطابق قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور، اولویت با افراد داوطلب متاهل می باشد.
نتیجه گیری
توجه داشته باشید که جهت دریافت بورس تحصیل خارج از کشور لازم است بعد از قبول شدن در آزمون، در مصاحبه دکتری نیز شرکت کنید، پس در صورتی که در خصوص نحوه و زمان برگزاری مصاحبه آزمون دکتری هر گونه سوال دارید، توانایی این را دارید که با شماره گیری 09099071985 پاسخ آن را از آویژه جویا شوید.
سوالات متداول
برای ایثارگران حداکثر سن مجاز جهت دریافت بورسیه دکتری 1402 چقدر است؟
برای ایثارگران حداکثر سن مجاز جهت دریافت بورسیه دکتری 1402 تا 33 سال افزایش می یابد.
حداقل معدل تراز شده برای دروس مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته جهت دریافت بورسیه دکتری 1402 چقدر است؟
برای دروس مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداقل معدل تراز شده به ترتیب 15 و 17 است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط دریافت بورسیه دکتری خارج از کشور در سال 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
چرا شرایط سنی گذاشته آمد مقطع دکتری نباید محدودیت سنی داشته باشد
کسی که این شرایط رو داشته باشه از کشورهای خارجی میتونه بورس بگیره نیازی به بورس ایران نداره.