اگر دنبال تطبیق دیپلم نظام قدیمیت به نظام جدید هستی، میتونی با چک کردن شرایطی که توی این مقاله بهش اشاره شده، اقدام کنی.
در ایران، برخی از افراد قصد دارند دیپلم خود را از نظام قدیم به نظام جدید تطبیق دهند. تطبیق دیپلم برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد. این فرآیند به آنان امکان میدهد تا مدارک تحصیلی دیپلم خود را از نظام قدیم، که شامل دروس و مقررات متفاوتی بود، به نظام جدید که بر اساس سازماندهی و استانداردهای جدیدتر است، تطبیق دهند.
در حال حاضر، علاقهمندانی که میخواهند دیپلم خود را تطبیق دهند. میتوانند با تهیه مدارک لازم و بررسی شرایطی که مشاوران مرکر مشاوره آویژه در این مقاله ذکر کرده اند، اقدام به تطبیق دیپلم خود کنند. برای تهیه مدارک مورد نیاز، افراد میتوانند به مراجع آموزشی مربوطه مراجعه کنند و درخواستهای لازم را انجام دهند.
در این فرآیند تطبیق، مدارک مورد نیاز برای تطبیق دیپلم نظام قدیم به جدید میتواند شامل عناوینی مانند گواهینامههای درسی، کارنامهها، و شهادتنامهها باشد. افراد باید به دقت این مدارک را تهیه و آماده کنند تا به درستی بتوانند دیپلم خود را به نظام جدید تطبیق دهند.
با توجه به اهمیت و تأثیر تطبیق دیپلم برای افراد در این مقاله، به صورت دقیق به توضیح مراحل تطبیق دیپلم، نحوه تهیه مدارک مورد نیاز و نکاتی که باید در نظر گرفته شود، خواهیم پرداخت. از طریق خواندن این مقاله، شما میتوانید اطلاعات لازم را بدست آورده و با اطمینان دیپلم خود را به نظام جدید تطبیق دهید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تطبیق دیپلم چیست؟
تطبیق دیپلم به معنای تغییر دادن و تبدیل کردن مدرک دیپلمی است که بر اساس نظام قدیم آموزشی صادر شده، به یک مدرک دیپلمی که بر اساس سیستم جدید آموزشی است.
فرض کنید شما مدرک دیپلمی دارید که بر اساس نظام قدیم، به غیر از سیستم ۶-۳-۳، صادر شده است. اما شما میخواهید این مدرک را با سیستم جدیدی که در حال حاضر سیستم ۶-۳-۳ است، تبدیل کنید.
در این صورت، اولین چیزی که باید انجام دهید این است که نمرات و دروسی که در کارنامه شما درج شده، با دروس معادل در سیستم نظام جدید مطابقت داشته باشد. به عبارتی دیگر، شما باید مطمئن شوید که دروسی که در دیپلم نظام قدیم برای شما درج شده، با دروسی که در سیستم نظام جدید وجود دارند، همخوانی داشته باشند.
اما در صورتی که درسی وجود داشته باشد که معادلی در سیستم جدید نداشته باشد، نگران نباشید. در این صورت، شما باید با توجه به شرایط و ضوابط آییننامه آموزش و پرورش در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنید. تا بتوانید نمره امتحان مربوط به آن درس را دریافت کنید. پس از قبولی در امتحانات مربوطه، مدرک دیپلم نظام جدید با الگوی ۳-۳-۶ را دریافت خواهید کرد.
تطبیق دیپلم: ضرورتی برای بهتر شدن در کنکور و تغییر رشته
افرادی که باید واحدها یا دیپلم شون رو تطبیق بدن، عبارتند از:
– افرادی که دلشون میخواد رشته تحصیلی شون رو عوض کنن.
– افرادی که توی سیستم نظام قدیم درس خوندن.
– افرادی که دیپلم شون رو هنوز نگرفتن.
– و افرادی که تحصیل رو ول کردن.
با توجه به شرایط بالا، دانشآموزان و داوطلبان مشمول طرح تطبیق نمره یا دیپلم هستند. یعنی باید به تطبیق واحدها یا دیپلم بپردازن تا در کنکور نتیجه بهتری بگیرن. این تغییرات به خاطر اینکه سابقه تحصیلی ۴۰ درصد تأثیر روی نتیجه نهایی کنکور داره. پس، اگه سابقه تحصیلیتون کامل نیست یا واحدها رو نگذروندین، باید برای تطبیق اقدام کنین.
نکته مهم این هست که واحدهایی که نگذروندین، به جایشون نمره صفر ثبت بشه و این باعث میشه رتبه کنکورتون پایین بیاد.
نکته مهم: برای کسانی که ترک تحصیل کردهاند و مشمول خدمت سربازی نیستند، امکان ثبتنام و تحصیل مجدد وجود دارد.
نکته مهم: دانشآموزانی که قصد دریافت دیپلم ۱۲ ساله نظام جدید را دارند، نیازی به گذراندن ۲۴ واحد دروس دوره پیشدانشگاهی ندارند.
نکته مهم: با اجرای آییننامه تطبیق دیپلم، فارغالتحصیلان دوره متوسطه امکان دریافت دیپلم متناظر در رشته موردنظر را خواهند داشت.
مراحل و مدارک مورد نیاز تطبیق واحد دیپلم
1. برای تطبیق واحد، باید فهرست دروس و نمرات آنها را به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال کنید.
2. برای تطبیق دیپلم، باید اصل گواهی موقت دیپلم و کارنامه فارغالتحصیلی را به اداره آموزش و پرورش تحویل دهید.
3. بعد از بررسی مدارک و تأیید اصالت آنها، آموزش و پرورش کارنامه تطبیق مدرک یا واحد را صادر میکند.
4. کارنامه تطبیق دو نسخه دارد و نسخه اول برای ثبتنام دریافت میشود و نسخه دوم در پرونده تحصیلی دانشآموز بایگانی میشود.
5. متقاضیان تطبیق دیپلم باید به آخرین محل تحصیل خود مراجعه کنند و ادارات آموزش و پرورش پس از بررسی مدارک و احراز اصالت آنها، کارنامه تطبیق را صادر میکنند.
6. کارنامه تطبیق دانشآموزان در سیستم نیم سالی-واحدی و سالی-واحدی توسط کارشناس ارزشیابی تحصیلی صادر میشود.
7. در سوابق تحصیلی داوطلبان دوره اول و دوم متوسطه باید بعد از تطبیق دیپلم، ذکر شود که مطابق دوره اول/دوم متوسطه نظام آموزشی جدید تطبیق داده شده است.
جدول تطبیق دیپلم نظام قدیم به نظام جدید
اگر در حال حاضر در یکی از پایههای نظام تحصیلی قدیمی (ابتدایی، راهنمایی یا سیکل اول) در حال تحصیل هستید، شما میتوانید بر اساس همان نظام قدیمی دروس خود را ادامه دهید و در پایه معادل در نظام جدید تحصیل کنید. بعد از قبول شدن و پاسخگویی به الزامات آن پایه، شما میتوانید مدرک دیپلم نظام جدید (۶-۳-۳) را دریافت کنید. به زبان ساده تر، اگر در حال تحصیل در پایههای قدیمی (ابتدایی، راهنمایی یا سیکل اول) هستید، میتوانید با ادامه تحصیل بر اساس همان پایه قدیمی، در پایه معادل در نظام جدید به تحصیل خود ادامه دهید و پس از قبول شدن، مدرک دیپلم نظام جدید را دریافت کنید.
تطبیق کارنامه های دوره سه ساله متوسطه به شیوه «نیم سالی – واحدی»
تطبیق کارنامهها و انتخاب دروس باقیمانده از دوره سه ساله متوسطه با دروس دوره دوم متوسطه
کارنامههای تحصیلی دانشآموزان دوره سه ساله متوسطه با استفاده از شیوه نیم سالی-واحدی، با دروس دوره دوم متوسطه مقایسه میشود. در این مقایسه، نمرات قبولی دروس موجود در کارنامه دوره سه ساله متوسطه برای دروس معادل در دوره دوم متوسطه در نظر گرفته میشود.
در این راستا، دانشآموزان موظفند باقیمانده دروس دوره سه ساله را با توجه به جدول مواد درسی مصوب و با رعایت شرایط و ضوابط مربوطه، انتخاب و به تحصیل خود ادامه دهند.
ماده اول:
اگر دروسی که دانشآموزان در دوره سه ساله متوسطه با استفاده از شیوه نیم سالی-واحدی گذراندهاند، با دروسی که در جدول ذکر شده است قابل تطبیق نباشد، این دانشآموزان به عنوان قبول پایه نهم در نظر گرفته میشوند و باید طبق ضوابط و مقررات، در دوره دوم متوسطه ثبت نام کنند و تحصیلات خود را ادامه دهند.
به زبان ساده تر، اگر دانشآموزان دروسی را که در دوره سه ساله متوسطه با شیوه نیم سالی-واحدی گذراندهاند، نتوانند با دروسی که در جدول ذکر شده است مطابقت دهند، آنها به عنوان قبول پایه نهم در نظر گرفته میشوند و باید بر اساس قوانین، در دوره دوم متوسطه ثبت نام کرده و تحصیلات خود را ادامه دهند.
ماده دوم:
در صورتی که چند عنوان درسی از دوره سه ساله متوسطه با شیوه نیم سالی-واحدی، معادل یک عنوان درسی از دوره دوم متوسطه نظام جدید آموزشی باشد، نمره نهایی دانشآموز در آن دروس (با توجه به وزن واحدهای درس و نمره هر درس) محاسبه میشود و به عنوان نمره درس معادل در نظر گرفته میشود. اگر نمره معادل بر اساس نصاب قبولی باشد، این نمره توسط مدرسه قبول میشود.
به زبان ساده تر، اگر چند درس از دوره سه ساله متوسطه با شیوه نیم سالی-واحدی، معادل یک درس از دوره دوم متوسطه نظام جدید آموزشی باشد، نمره نهایی دانشآموز در آن درس معادل (با توجه به وزن واحدهای درس و نمره هر درس) محاسبه میشود و به عنوان نمره معادل در نظر گرفته میشود. اگر این نمره معادل بر اساس نصاب قبولی باشد، مدرسه آن را قبول میکند.
ماده سوم:
دانشآموزانی که در دوره سه ساله متوسطه شیوه نیم سالی-واحدی، به یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش، هدایت شده یا نشدهاند و یا متقاضی تغییر رشته هستند، پس از تطبیق دروس خود با دروس دوره دوم متوسطه، میتوانند به تفضیل خود در یکی از رشتههای شاخه نظری و یا کاردانش، ثبتنام و ادامه تحصیل دهند.
به زبان ساده تر، اگر دانشآموزان در دوره سه ساله متوسطه به یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش هدایت شده یا نشده باشند و یا میخواهند رشته خود را تغییر دهند، پس از تطبیق دروس خود با دروس دوره دوم متوسطه، میتوانند در یکی از رشتههای شاخه نظری و یا کاردانش، ثبتنام و ادامه تحصیل کنند.
ماده چهارم:
دانشآموزان شاخه فنی و حرفهای، پس از تطبیق کارنامههای خود با نظام جدید آموزشی، میتوانند به دلخواه در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش، ثبتنام و ادامه تحصیل کنند. دروس عمومی این دسته از افراد با دروس دوره دوم متوسطه تطبیق داده میشود و اگر دانشآموز متقاضی ادامه تحصیل در شاخه کاردانش باشد، سایر دروسی که قبلاً گذرانده است، به عنوان دروس اختیاری و کارورزی با در نظر گرفتن تعداد واحدهای مشخص شده، از وی قبول میشود.
به زبان ساده تر، دانشآموزانی که در رشته فنی و حرفهای تحصیل میکنند، پس از مقایسه نمرات و دروس خود با نظام جدید آموزشی، میتوانند به دلخواه در رشته نظری یا کاردانش ادامه تحصیل دهند. دروس عمومی این دسته از دانشآموزان با دروس دوره دوم متوسطه مطابقت داده میشود و اگر دانشآموز میخواهد در رشته کاردانش ادامه تحصیل دهد، دروسی که قبلاً گذرانده است به عنوان دروس اختیاری و کارورزی با توجه به تعداد واحدهای مشخص شده، قبول میشود.
ماده پنجم:
گواهینامههای مهارتی که مشخصات آنها در فهرست مشخصات رشتههای مهارتی شاخه کاردانش در نظام جدید آموزشی ثبت شده باشند، با در نظر گرفتن تعداد واحدهای مشخص شده در همان رشته مهارتی، قابل قبولی هستند. اگر مشخصات این گواهینامهها در جدول دروس دوره دوم متوسطه وجود نداشته باشد، اما در جدول مجموعه رشتههای مهارتی قبلی شاخه کاردانش تعریف شده باشد، با در نظر گرفتن تعداد واحدهای مشخص شده، به عنوان دروس اختیاری و کارورزی در رشته مهارتی مربوطه قبول میشود. در این صورت، میانگین وزنی نمرات عملی و نظری گواهینامه مهارتی ارائه شده، جایگزین درس اختیاری و یا کارورزی میشود و این موضوع در ستون ملاحظات کارنامه توضیح داده میشود.
به زبان ساده تر، گواهینامههای مهارتی که در فهرست مشخصات رشتههای مهارتی شاخه کاردانش در سیستم جدید آموزشی ثبت شدهاند، با توجه به تعداد واحدهای مشخص شده در همان رشته مهارتی، قابل قبولی هستند. اگر مشخصات این گواهینامهها در جدول دروس دوره دوم متوسطه وجود نداشته باشد، اما در جدول مجموعه رشتههای مهارتی قبلی شاخه کاردانش تعریف شده باشد، با توجه به تعداد واحدهای مشخص شده، به عنوان دروس اختیاری و کارورزی در رشته مهارتی مربوطه قبول میشود.
تطبیق کارنامه های دوره سه ساله متوسطه به شیوه «سالی – واحدی»
افرادی که کارنامه قبولی در پایه اول متوسطه را دریافت کردهاند، به عنوان دانشآموزانی شناخته میشوند که در پایه نهم قابل قبولی داشتهاند. این دانشآموزان میتوانند بر اساس قوانین و مقررات مربوطه، در یکی از رشتههای نظری یا کاردانش در پایه دهم ثبتنام کنند و تحصیلات خود را ادامه دهند.
ماده اول:
دانشآموزانی که نمرات دروس پایه اول شیوه سالی-واحدی قبل از تصویب آییننامه آموزشی دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی (قبل از تاریخ ۱۳۹۰/۱۲/۰۲ تصویب شورای عالی آموزش و پرورش) شرایط قبولی پایه اول را برآورده کنند، به عنوان قبول پایه نهم شناخته میشوند. این دانشآموزان میتوانند مطابق ضوابط و مقررات، در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش، در پایه دهم ثبتنام و ادامه تحصیل دهند.
به زبان ساده تر، اگر نمرات دروس پایه اول دوره سالی-واحدی قبل از تصویب آییننامه آموزشی دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی، شرایط قبولی پایه اول را برآورده کند، دانشآموز به عنوان قبول پایه نهم شناخته میشود. این دانشآموزان میتوانند مطابق ضوابط و مقررات، در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش، در پایه دهم ثبتنام و ادامه تحصیل دهند.
ماده دوم:
دانشآموزانی که برخی از دروس پایه اول متوسطه را گذراندهاند اما شرایط قبولی در پایه اول (قبل از تاریخ ۱۳۹۰/۱۲/۰۲ تصویب شورای عالی آموزش و پرورش) را برآورده نکردهاند، میتوانند دروس گذرانده شده را با دروس پایه نهم متوسطه شیوه سالی-واحدی (مطابق جدول شماره ۳ و ۴) تطبیق داده و از آنها پذیرفته شوند. آنها باید بر اساس مقررات، در پایه نهم مدارس آموزش از راه دور، ایثارگران و یا به شیوه داوطلب آزاد ثبتنام کنند و دروس باقیمانده را انتخاب کرده و تحصیل خود را ادامه دهند.
به زبان ساده تر، اگر دانشآموز برخی از دروس پایه اول متوسطه را گذرانده اما شرایط قبولی در پایه اول را قبل از تاریخ تصویب شورای عالی آموزش و پرورش (۱۳۹۰/۱۲/۰۲) برآورده نکرده باشد، میتواند دروس گذرانده را با دروس پایه نهم متوسطه شیوه سالی-واحدی مطابق جدول شماره ۳ و ۴ تطبیق داده و از آنها پذیرفته شود. او باید بر اساس مقررات، در پایه نهم مدارس آموزش از راه دور، ایثارگران و یا به شیوه داوطلب آزاد ثبتنام کند و دروس باقیمانده را انتخاب کرده و تحصیل خود را ادامه دهد.
ماده سوم:
دانشآموزانی که در پایه اول دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی حد نصاب نمره قبولی هیچ یک از دروس پایه را کسب نکردهاند، باید بر اساس مقررات، در پایه نهم مدارس بزرگسال، آموزش از راه دور و یا به شیوه داوطلب آزاد ثبتنام کنند و تحصیل خود را ادامه دهند.
به زبان ساده تر، اگر دانشآموز در پایه اول دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی حد نصاب نمره قبولی هیچ یک از دروس پایه را کسب نکرده باشد، باید بر اساس مقررات، در پایه نهم مدارس بزرگسال، آموزش از راه دور و یا به شیوه داوطلب آزاد ثبتنام کند و تحصیل خود را ادامه دهد.
ماده چهارم:
دانشآموزانی که در برخی از دروس مربوط به پایههای دوم و سوم دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی، نصاب قبولی را کسب کردهاند، دروسی که قبلاً گذراندهاند، با دروس دوره دوم متوسطه نظام جدید آموزشی تطبیق داده میشود. سپس آنها میتوانند بر اساس علاقه خود، باقیمانده دروس خود را در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش انتخاب کنند و در صورت کسب شرایط فارغ التحصیلی، بر اساس ضوابط و مقررات، گواهی نامه پایان تحصیلات دوره دوم متوسطه را دریافت کنند.
به زبان ساده تر، اگر دانشآموز در برخی از دروس مربوط به پایههای دوم و سوم دوره سه ساله متوسطه شیوه سالی-واحدی نصاب قبولی را کسب کرده باشد، دروسی که قبلاً گذرانده است، با دروس دوره دوم متوسطه نظام جدید آموزشی تطبیق داده میشود. سپس دانشآموز میتواند بر اساس علاقهای که دارد، باقیمانده دروس خود را در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش انتخاب کند و در صورت کسب شرایط فارغالتحصیلی، بر اساس ضوابط و مقررات، گواهی نامه پایان تحصیلات دوره دوم متوسطه را دریافت کند.
ماده پنجم:
افرادی که میخواهند در رشته کاردانش ادامه تحصیل دهند، باید دروس شایستگیهای فنی استاندارد مهارتی و شایستگیهای غیرفنی مرتبط با رشته مورد نظر را گذرانده باشند.
به زبان ساده تر، افرادی که میخواهند در رشته کاردانش ادامه تحصیل دهند، باید دروس مهارتی مرتبط با رشته و دروس غیرفنی را که به شایستگیهای فنی و غیرفنی مرتبط با رشته مورد نظر ارتباط دارند، گذرانده باشند.
ماده ششم:
تبصره 2: دانش آموزانی که در رشته فنی و حرفهای تحصیل میکنند، بعد از مقایسه کارنامههای تحصیلی، امکان ادامه تحصیل در یکی از رشتههای شاخه نظری یا کاردانش را دارند. دروس عمومی این دانش آموزان با دروس دوره دوم متوسطه تطبیق داده میشود و قابل قبول است. اگر دانش آموز میخواهد در رشته کاردانش ادامه تحصیل دهد، دروس دیگری که گذرانده است، به عنوان دروس اختیاری و کارورزی محسوب میشود و از وی قبول میشود.
به زبان ساده تر، دانش آموزانی که در رشته فنی و حرفهای درس میخوانند، میتوانند بعداً در یکی از رشتههای نظری یا کاردانش ادامه تحصیل دهند. دروس عمومی که گذراندهاند با دروس دوره دوم متوسطه مطابقت دارد و قابل قبول است. اگر دانش آموز میخواهد در رشته کاردانش ادامه تحصیل دهد، دروسی که قبلاً گذرانده است، به عنوان دروس اختیاری و کارورزی محسوب میشود و قبول میشود.
تطبیق کارنامه های تحصیلی پیش دانشگاهی
افرادی که در دوره متوسطه شاخه نظری به طور نیم سالی واحدی یا سالی واحدی درس خواندهاند و هنوز گواهینامه پایان تحصیلات دوره پیشدانشگاهی را دریافت نکردهاند، میتوانند بر اساس رشته تحصیلی قبلی خود، دروس پیشدانشگاهی خود را با دروس پایه دوازدهم مقایسه کنند و در آزمون دروس مربوطه در پایه دوازدهم شرکت کنند. در صورت رعایت قوانین و مقررات، میتوانند گواهینامه پایان تحصیلات دوره دوم متوسطه را دریافت کنند.
ماده اول:
بر اساس نامه شماره ۱۰۱/۱/۲۴۳۰۲ از سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، کارنامه دانشآموزان دوره پیشدانشگاهی رشته هنر قابل تطبیق با هیچ یک از رشتههای شاخه فنی و حرفهای و کاردانش نمیباشد.
ماده دوم:
دانشآموزانی که در دوره پیشدانشگاهی شیوه نیمسالی-واحدی قبل از سال ۱۳۷۸ (۳۰ واحدی) برخی از دروس را نگذراندهاند، ابتدا بر اساس بخشنامه شماره ۴۷۵/۱/۳۲ مورخ ۱۳۷۸/۰۶/۲۹ به شیوه نیمسالی-واحدی (۲۴ واحدی) تطبیق داده میشوند و سپس با دروس نظام جدید آموزشی مطابق جداول مشخص شده تطبیق داده میشوند.
سخنی از مشاوران آویژه
بر اساس بخشنامه ای که توسط وزارت آموزش و پرورش منتشر شده است، دانش آموزان و داوطلبانی که در نظام تحصیلی قدیمی در حال تحصیل هستند، از مهر سال ۹۸ به بعد می توانند دروس خود را با مدرک نظام جدید معادل سازی و تطبیق دهند و ادامه تحصیل خود را در نظام جدید ادامه دهند. این تصمیم امکان تطبیق دروس قدیمی با دروس نظام جدید را برای دانش آموزان قدیمی فراهم می کند و به آنها امکان دریافت مدرک معتبر نظام جدید را می دهد. این تغییرات جهتی برای تسهیل ادامه تحصیل دانش آموزان قدیمی در نظام جدید است و به آنها فرصتی را می دهد تا با تطبیق دروس و معادله آنها، مسیر تحصیل خود را در نظام جدید ادامه دهند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
تطبیق دیپلم نظام قدیم به جدید | مراحل و مدارم لازم + شرایط تطبیق دروس
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.