داوطلبان گروه های آموزشی انسانی، تجربی، ریاضی و فنی که به مشاغل مرتبط با دریانوردی و کشتی رانی علاقه مند هستند می توانند در رشته مدیریت و کمیسر دریایی به تحصیل بپردازند.
کمیسر دریایی نقش یک جعبه ابزار کاربردی را بازی می کند؛ که باید تمامی ابزار های مهم و ضروری را درون خود داشته باشد. به عبارتی این فرد می بایست، هر تخصصی که به نیروی های مختلف دریایی مربوط می شود را بیاموزد تا در مواقع نیاز، دانش لازم را به کار گیرد.
این رشته جزء رشته هایی است که دروس تخصصی آن علوم پیچیده ای از جمله روانشناسی، آی تی (کامپیوتر)، حسابداری و… را در برمی گیرد.
همانطور که بیان کردیم کمیسر دریایی، وظایف زیادی دارد که شامل تهیه سوخت و مواد غذایی، تهیه قطعات یدکی الکترونیکی و مکانیکی برای کشتی، تقسیم بندی کارکنان کشتی بر حسب نیاز در هر قسمت و… می باشد.
طبیعتا این رشته با توجه به اهمیت فراوانی که دارد؛ بازار کار خوبی نیز به دنبال خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر با این رشته پر هیاهو و دوست داشتنی پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
معرفی رشته مدیریت و کمیسر دریایی
ابتدا باید این نکته را یادآوری نماییم که متقاضیان این رشته که در گروه های آزمایشی، انسانی، تجربی، ریاضی و فنی کنکور داده و حد نصاب قبولی را دریافت کرده اند قادرند تا در رشته مدیریت و کمیسر دریایی به ادامه تحصیل بپردازد.
از جمله وظایف افسران کمیسر دریایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تهیه سوخت برای کشتی
تهیه آذوقه برای کارکنان و خدمه کشتی
تهیه قطعات یدکی کشتی از جمله قطعات الکترونیکی و مکانیکی
تقسیم بندی نیروی کار با توجه به نیاز هر قسمت
آموزش به نیرو های ضمن خدمت نیروی دریایی
استخدام نیرو های انسانی جدید برای نیروی دریایی
از این جهت این افراد باید به خوبی با تخصص های مختلف رشته های نیروی دریایی آشنایی پیدا کنند تا در حین انجام وظایف خود مانند جذب نیروی تازه و یا خرید لوازم یدکی کشتی با مشکل مواجه نشوند.
کمیسر دریایی باید چه توانایی هایی داشته باشد؟
برای اطلاع از توانایی های کمیسر دریایی پیشنهاد می کنیم به سایت دانشگاه علوم دریایی امام خمینی به نشانی aja.ir/nedaja مراجعه نمایید چراکه تمامی موارد به صورت کلی توضیح داده شده است.
یک افسر مدیریت و کمیسر دریایی باید در طول تحصیل چه دروسی را پاس کند؟
افسران کمیسر نیرویی دریایی برای فارغ التحصیلی باید برخی دروس پایه و تخصصی را از سر بگذرانند.
این دروس عبارتند از:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
دروس پایه رشته مدیریت و کمیسر دریایی
- حقوق اساسی
- روانشناسی کار
- اقتصاد کلان
- اقتصاد خرد
- اصول حسابداری
- ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت
- آمار و کاربرد آن در مدیرت
- کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت
- توسعه اقتصادی و برنامه ریزی
- مبانی مدیریت اسلامی و الگو های آن
دروس تخصصی و اصلی رشته مدیریت و کمیسر دریایی
- مدیریت رفتار سازمانی
- مبانی سازمان و مدیریت
- مدیریت منابع انسانی
- حسابداری صنعتی
- مدیریت تولید
- تحقیق در عملیات
- تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم
- بازاریابی و مدیریت بازار
- اصول ناوبری
- اصول مهندسی دریایی
- تدارکات مورد نیاز در دریا
- مدیریت پرسنلی در ارتش
- اصول ترابری
- مدیریت تدارکات در ساحل
- حقوق دریایی
- اصول بیمه و بیمه دریایی
- اقتصاد ترابری
- مدیریت مالی در ارتش
- حسابداری دولتی
- سیستم خرید و انبار داری و توزیع
- حقوق بازرگانی
- زبان تخصصی
- کارآموزی
به این نکته توجه کنید که دانشجویان مدیریت و کمیسر دریایی می توانند در گرایش های مختلف این رشته از جمله مهندسی کشتی سازی، دریانوردی و… تحصیل نمایند.
بازار کار رشته مدیریت و کمیسر دریایی چگونه است و درآمد آن چقدر است؟
همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم، ارگان های وابسته به نیروی دریایی، افراد زیادی از این رشته را جذب می کنند.
به این جهت برخی از نهاد ها از جمله شرکت کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران، از همان ابتدای کار دانشجویانی را جذب و بورسیه می کند تا نیروی کار متخصص را برای حضور در این شغل حساس تربیت نمایند.
بنابراین می توان گفت که آینده شغلی این افراد از پیش تضمین شده است. البته باید توجه داشت که این مسئله موجب می شود تا دستیابی به این رشته کمی سخت شود و متقاضیان باید تمامی تلاش خود را برای قبولی در این رشته به کار گیرند.
بازار کار گرایش مهندسی کشتی سازی
فارغ التحصیلان گرایش مهندسی کشتی سازی می توانند در کارخانه های کشتی سازی از جمله کارخانه صدرا، نکا و اروندان مشغول به کار شوند. شایان به ذکر است که این کارخانه ها با توجه به ظرفیت تعیین شده اقدام به جذب نیرو خواهند کرد.
البته جای نگرانی نیست چراکه این افراد می توانند در بخش های دیگری از جمله سازمان بنادر و کشتی رانی، به ساختن سکو های شناور بر روی آب بپردازند و یا تحت عنوان مهندس ناظر بر اجرای هر چه بهتر این عملیات نظارت داشته باشند.
علاوه بر این فارغ التحصیلان گرایش کشتی سازی قادر خواهند بود تا پروژه های تحقیقاتی را نیز انجام دهند.
بازار کار گرایش دریانوردی
افرادی که در گرایش های دریانوردی فارغ التحصیل شده اند نیز همانگونه که بیان شد توسط ارگان های نیروی دریایی بورسیه می شوند.
ابتدا این افراد باید دوره های کارآموزی بر روی آب های آزاد (آب های خارج از کشور) را بگذرانند و سپس در ارگانی که در آن بورسیه شده اند مانند سازمان کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفت کش، اشتغال یابند.
بیشتر بخوانید: مهندسی دریا چیست؟ – همه چیز در مورد رشته مهندسی دریا + گرایش ها و بازار کار آن
درآمد کمیسر دریایی چقدر است؟
همانطور که گفته شد کمیسر دریایی یکی از مشاغل سخت و پر مشغله است. طبیعتا این رشته سختی ها و پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد و از این جهت فردی که در این حرفه قدم می گذارد باید عاشق کار خود باشد.
با توجه به این مسئله در آمد کمیسر های دریایی نسبتا خوب در نظر گرفته می شود. به عبارتی این افراد به جهت زحمات فراوانی که می کشند؛ از لحاظ مالی تامین خواهند شد.
در پشت پرده رشته مدیریت و کمیسر دریایی چه می گذرد؟ این رشته خوب است یا بد؟
داوطلبان گروه های آموزشی انسانی، تجربی، ریاضی و فنی که به مشاغل مرتبط با دریانوردی و کشتی رانی علاقه مند هستند می توانند در رشته مدیریت و کمیسر دریایی به تحصیل بپردازند.
از آنجایی که ارگان های مختلف دریایی اقدام به بورسیه دانشجویان این رشته می کنند؛ رقابت بین متقاضیان برای رسیدن به این جایگاه بسیار سخت و نفس گیر شده است. بنابراین هر فرد برای جذب شدن در این رشته باید تمامی تلاش خود را به کار گیرد.
دانشجو می تواند در مقاطع بالاتر در گرایش های مختلفی از جمله مهندسی کشتی سازی، مهندسی دریا و دریانوردی تحصیل نماید. به این منظور می بایست برخی دروس پایه و تخصصی را از سر گذرانده و نمرات خوبی در آن ها کسب نماید.
این افراد همچنین به این جهت که در ابتدا بورسیه شده اند؛ نگران آینده شغلی خویش نیستند و پس از فارغ التحصیلی در یکی از ارگان های مربوطه استخدام خواهند شد.
لازم به ذکر است فارغ التحصیلان این رشته دارای یکی از مشاغل سخت هستند و به این علت از درآمد نسبتا خوبی در آینده برخوردار خواهند بود.
سوالات متداول
بازار کار رشته مدیریت و کمیسر دریایی به چه صورت است؟
دانشجویان این رشته توسط ارگان های وابسته به نیروی دریایی بورسیه می شوند و از این جهت آینده شغلی ایشان تضمین شده است.
آیا فارغ التحصیلان این رشته فقط باید بر روی دریا به اشتغال بپردازند؟
خیر، این رشته گرایش های متفاوتی از جمله مهندسی کشتی سازی و… دارد که دانشجو می تواند در این گرایش ها به تحصیل بپردازد؛ اما توجه به این نکته ضروری است که در صورت نیاز باید این فرد در ماموریت های آبی شرکت کند.
درآمد کمیسر دریایی چقدر است؟
با توجه به سختی و پر مشغله بودن این حرفه، می توان گفت که افسران کمیسر نیروی دریایی از درآمد نسبتا خوبی بهره مند هستند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته مدیریت و کمیسر دریایی – معرفی کامل + بازار کار و درآمد آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.