برای دانشجویان انجام پایان نامه ارشد و دکتری به عنوان قسمت بسیار مهمی از تحصیل دانشجویان حساب می شود، که دانشجو قادر نیست بدون انجام پایان نامه فارغ التحصیل شده و مدرک تحصیلی خود را دریافت کند!
مرحله های انجام پایان نامه در کلیه رشته های دانشگاهی از جمله رشته های فنی، علوم پایه، انسانی و باقی رشته ها شبیه است.
یکی از مهم ترین بخش های هر پایان نامه، قسمت فهرست مطالب است، که قطعا باید نوشته شود. ولی این قسمت را به صورت خودکار با برنامه word میتوان انجام داد. ما در این مقاله از آویژه نحوه فهرست نویسی پایان نامه را ارائه داده ایم. با ما همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
منظور از پایان نامه چیست؟
پایان نامه نوشتاری می باشد که دانشجویان در موضوعی خاص مربوط به رشته تحصیلی خود، جهت اخذ مدرک تحصیلی می نویسند.
در پایان نامه دانشجو سؤالی یا موضوع را تحقیق کرده و از راه تحلیل و تجزیه یا تجارب عملی یا آزمایشی به آن پاسخ می دهند. به بیان دیگر پایان نامه شامل ارائه پژوهشی تجربی، استدلال موضوعی، حاصل کارآموزی یا چکیده ای از درس های آموخته شده در دوران تحصیلی دانشجویان می باشد که با راهنمایی اساتید تدوین و نگارش می شود.
همه دانشجویان موظف به نگارش پایان نامه با موضوع و محتوای جدید هستند؛ زیرا پایان نامه با عنوان و محتوای تکراری در هیچ مقطع تحصیلی و در هیچ سیستم آموزشی در تعریف نشده است.
اکثرا پایان نامه های دوره کارشناسی از گردآوری تحقیقات دیگر حاصل می شود، که به صورت نوشتاری می باشد. با این حال موضوع جدیدی در پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مورد هدف قرار می گیرد.
در ادامه به اهمیت فهرست نویسی پایان نامه می پردازیم.
اهمیت فهرست نویسی برای پایان نامه
فهرست یا Contents در واقع راهنمای مطالب و فصل ها حاضر در کتاب، به همراه صفحه ها هر یک می باشد که در اول یا پایان پایان نامه، مجله و کتاب قید می شود. به همین دلیل خواننده می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن، موضوعی که مد نظر دارد را جستجو کرده و سریع به فصلی که می خواهد، مراجعه کند.
فهرست نویسی پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد شامل فهرست فصل ها و مطالب هر فصل، نمودارها، جدول ها، اختصارات و علائم، اشکال و… است که می بایست دقیقا طبق عناوین ذکر شده در متن پایان نامه بوده و از لحاظ علائم و نشانه ها و شماره گذاری یکسان باشد.
حال به روش های فهرست نویسی و نحوه انجام آن می پردازیم.
بیشتر بخوانید: چه رشته هایی پایان نامه دارند؟
روش های فهرست نویسی مطلب ها در پایان نامه
یکی از مراحل پایانی نگارش متون پژوهشی، تنظیم فهرست پایان نامه می باشد که می بایست بعد از کامل کردن تمامی فصول، بارگذاری نمودارها، جدول ها و اشکال انجام شود. فهرست نویسی پایان نامه دارای قواعد و اصول خاصی می باشد که با ذکر جزئیات در سایت دانشگاه ها، برای اطلاع دانشجویان قرار داده شده است.
اگر فهرست نویسی بدون به کارگیری امکانات برنامه هایی مانند Word و به صورت دستی انجام شود، میتواند برای دانشجویان کسل و خسته کننده باشد و آنها را دچار دردسر کند.
به همین دلیل توصیه می شود جهت تنظیم فهرست پایان نامه، از روش های در دسترس، دقیق، ساده و کاربردی برنامه word استفاده کنید.
نحوه فهرست نویسی پایان نامه در برنامه (word)
در برنامه ورد (Word) نوشتن فرست برای پایان نامه به صورت خودکار وجود دارد و برای فهرست نویسی، هیچ نیازی وجود ندارد که این کار را به صورت دستی انجام دهید.
در این مقاله قصد داریم نحوه ی درست فهرست نویسی در برنامه (word) را برای پایان نامه و کتاب را به شما آموزش دهیم.
می توانید با بکارگیری از این روش هم فهرست مرتب تری داشته باشید و هم در زمان صرفه جویی کنید:
- ابتدا جهت استفاده از فهرست خودکار باید صفحه های پرونده شما شماره گذاری شوند. برای این کار از insert روی گزینه page number کلیک کرده و بعد bottom of page و در آخر یکی از گزینه ها را انتخاب کنید.
- مرحله بعدی مرتب سازی عناوین می باشد. طبق معمول در یک پایان نامه عناوین به صورت فصل بندی و بعد زیر بخش های یک فصل و زیر بخش های یک عنوان فرعی ترتیب داده می شوند.
- کاری که لازم است قبل از نوشتن پایان نامه یا پس از اتمام آن انجام شود، اختصاص یک استایلheading به هر یک از این عناوین می باشد. در سمت راست منوی استایل ها در تب Home قرار دارد و طبق معمول اولین استایل normal می باشد که فونت نوشته ها بر اساس آن تنظیم می شوند.
- در این قسمت گزینه هایHeading 1 و Heading 2 قرار دارند. روی Heading 1 کلیک راست کنید و modify را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که برای شما نمایان می شود، لازم است اندازه و نوع فونت های انگلیسی و فارسی را بر اساس آیین نامه دانشگاه محل تحصیل منظم کنید. بهتر است جهت تغییر فونت ها بر روی Format که در گوشه پایین سمت چپ می باشد، کلیک کرده و سپس Font را انتخاب انتخاب کنید و در پنجره جدیدی که ظاهر می شود تغییرات را اعمال کنید. بعد از این که فونت خود را تنظیم کردید روی گزینه ok کلیک کنید.
- مجددا همین کار را برای heading 2 هم تکرار کنید. بعد از این کار word به صورت خودکار heading 3 را می سازد. شما قادر هستید تنظیمات آن را هم تغییر دهید. به همین ترتیب word پس از این کار heading 4 و heading های بعدی را نیز به همین روال خواهد ساخت تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنید. برای یک پایان نامه تا Heading 4 کافی خواهد می باشد.
- مرحله بعدی اختصاص دادن استایل به عناوین می رسد. کافیست عنوانی که مد نظر می باشد را انتخاب کرده و بعد روی Heading مد نظر کلیک کنید تا به قالب آن درآید.
- حال باید قبل از شروع فصول و بر اساس آیین نامه دانشگاه، یک صفحه مجزا برای فهرست تشکیل دهید. برای این کار اگر صفحه ای اختصاص داده اید، قادر هستید به همان صفحه رفته و ادامه مراحل را دنبال کنید. در غیر این صورت در اول صفحه ای که یک صفحه فهرست باید ایجاد شود کلیک کرده، سپس از insert گزینه blank page را انتخاب کنید.
- حالا جهت تشکیل فهرست خودکار 1automatic table را از منوی References گزینه table of contents انتخاب کنید.
- این فهرست توانایی این را دارد که خودکار شماره صفحات را مرتب کند. در نتیجه هر گاه تصمیم دارید فهرست را به روز رسانی کنید کافی است بر روی همین بخش فهرست کلیک کرده و بعد در بالای آن update table را انتخاب کنید.
نتیجه گیری
اکثر دانشجویانی کارشناسی ارشد که پایان نامه می نویسند، در فهرست نویسی مشکل دارند. برخی از آنها فهرست نویسی پایان نامه را بصورت دستی انجام می دهند که کاری پر دردسر و خسته کننده می باشد.
ما در این مقاله از آویژه نحوه فهرست نویسی پایان نامه در برنامه word را برای شما ارائه داده ایم. اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص جلسه فهرست نویسی پایان نامه داشتید، پیشنهاد می کنیم با شماره۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵تماس بگیرید و از خدماتمشاوره تخصصی تحصیلیآویژه استفاده کنید.مشاوران ما در آویژه با بیش از چندین سال سابقه مشاوره، آماده یاری رسانی به شما هستند.
سوالات متداول
فهرست نویسی پایان نامه چه اهمیتی دارد؟
خواننده می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن، موضوعی که مد نظر دارد را جستجو کرده و سریع به فصلی که می خواهد مراجعه کند.
چرا دانشجویان فهرست نویسی را بصورت دستی انجام نمی دهند؟
زیرا می تواند برای دانشجویان کسل و خسته کننده باشد و آنها را دچار دردسر کند.
فهرست نویسی پایان نامه ارشد شامل چه چیز هایی می باشد؟
فهرست فصل ها و مطالب هر فصل، نمودارها، جدول ها، اختصارات و علائم، اشکال و… است که در بالا به آن اشاره کردیم.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
چگونه فهرست پایان نامه بنویسیم؟ (نحوه فهرست نویسی پایان نامه)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.