تماس از تلفن ثابت
9099071985

رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا) چیست – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا) چیست – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

رشته چند رسانه ای، یکی از پرکاربرد ترین و گسترده ترین رشته ها در دنیای دیجیتالی است. به دلیل وجود بستر گسترده ای از اطلاعات و مهارت ها، متقاضیان زیادی می توانند در آن تحصیل کنند و با توجه به علایقشان در یکی از حرفه های آن به تخصص بیشتر بپردازند.

عدم اطلاع رسانی درست و وسیع، باعث غفلت اکثرا دانش آموزان دارای پتانسیل نسبت به این رشته می شود. همچنین ظرفیت کم پذیرش در رشته چند رسانه ای، یکی از نقاط منفی آن است.

البته با اطلاع رسانی جامع و وسیع و جذب نیروهای توانا در آینده ای نزدیک، می توان شاهد رشد این رشته کاربردی در دانشگاه های سراسر کشور بود.

برای آشنایی با رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا)، از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.

رشته چند رسانه ای چیست؟

در معرفی رشته چند رسانه ای، باید گفت فناوری بین رشته ای است که در آن علوم مختلفی از جمله هنر، طراحی رایانه ای، آموزش و … به کار گرفته می شود، تا فردی که در این رشته تحصیل می کند، این قابلیت را پیدا کند که با متن، گرافیک، پویا نمایی و ویدئو یک محصول دیجیتال را طراحی کند.

این دانشجویان باید مهارت های متعددی را دارا باشند. فردی که در کارشناسی چند رسانه ای تحصیل می کند، طی برنامه ای به آموزش مهارت های عملی می پردازد که طی آن بتواند محصولات هنری چند رسانه ای را تولید کند.

مفهوم چند رسانه ای در دنیای امروزی

دورانی را به خاطر بیاورید که تنها راه ارتباط، نشر محتوا و اخبار از طریق نوشته های ساده بدون هیچ صدا یا تصویری بوده است. با گذر زمان، پیشرفت بشریت و اختراع کامپیوترها مسیری تازه ای برای انتشار و تعامل با رسانه های مختلف پدیده آورد.

به طور کلی چند رسانه ای یا مالتی مدیا، یک محتوای ترکیبی از چند شکل مختلف محتوا مثل صدا، تصویر، نوشته، انیمیشن تشکیل شده است که به صورت تعاملی مورد استفاده کاربر قرار می گیرد.

مالتی مدیا در دو دسته مختلف، مالتی مدیا خطی و غیر خطی طبقه بندی می شود.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مالتی مدیا خطی و غیر خطی

در مالتی مدیای خطی، کاربر قدرت کنترل هیچ چیز را ندارد. در این دسته از مالتی مدیا هیچ تعاملی بین مخاطب و محتوا صورت نمی گیرد. کاربر نمی تواند بر روی آپشن های مختلف کلیک کند یا روند محتوا را کنترل کنند. این نوع از محتوا برای در جریان قرار دادن گروه بزرگی از مخاطبین مثل سمینار ها، جلسه های تمرینی و جلسه های کاری کمک بزرگی می کند.

نوع دیگر مالتی مدیا، مالتی مدیای غیر خطی است که مخاطب قدرت کنترل کردن آپشن های مختلف را در آن دارند. از مثال های این نوع از مدیا می توان به بازی های کامپیوتری و وب سایت ها اشاره کرد.

مفهوم چند رسانه ای در دنیای امروزی

اجزای تشکیل دهنده چند رسانه ای

همان طور که می دانید کلمه مالتی مدیا (multimedia) ترکیبی از ” multi” به معنای چندین و”media” رسانه است. اما اجزای تشکیل دهنده این مالتی مدیا چیست؟

پونز5 بخش اصلی چند رسانه ای عبارت اند از:

متن: کاراکتر های استفاده شده در کلمات، عبارات و جملات

گرافیک: محتوایی بدون وجود کلمات که به صورت دیجیتالی ارائه می شود. به عنوان مثال طرح اولیه، عکس، نمودار

انیمیشن: پروسه تبدیل کردن یک عکس ساکن به یک عکس متحرک

ویدیو: تصاویر متحرک به همراه نوشته و صدا

صدا: هر گونه صدا اعم از موسیقی، گفت و گو یا صدای دیگری. یکی از مهم ترین ویژگی های مالتی مدیا وجود صدا است.

حوزه های مربوط به مالتی مدیا

با توجه به حضور گسترده مالتی مدیا در جامعه امروزی، این بستر به یکی از روش های ارتباطی محبوب در حوزه های مختلف تبدیل شده است.

آموزش، سرگرمی، تجارت، تکنولوژی، علوم پایه و هنر از حوزه های پرطرفدار مالتی مدیا هستند.

رشته چند رسانه ای تلفیق گذشته و آینده

اهداف آموزشی رشته چند رسانه ای

این دانشجویان باید مهارت های متعددی را دارا باشند. فردی که در کارشناسی چندرسانه ای تحصیل می کند، طی برنامه ای به آموزش مهارت های عملی می پردازد که طی آن بتواند محصولات هنری چند رسانه ای را تولید کند.

پونزدروس این رشته اهداف زیر را دنبال می کند:

آموزش مهارت های طراحی هنری

آموزش مهارت های طراحی رایانه ای

ترکیب مهارت های هنری و طراحی رایانه ای و اجرای پروژه های عملی

محول کردن پروژه های عملی با توجه به علاقه دانشجو با هدف کسب تجربه

دانشجوی رشته چند رسانه ای، مانند پلی بین دروس هنری و دروس فنی است که باعث ارتباط بهتر میان دو دنیای مختلف می شود و همچنین روند همکاری در یک گروه را تسهیل می بخشد. به عبارتی دانشجویان این رشته با علم خود زبان مشترکی برای دانشجویان طراحی و مهندسی به وجود می آورند.

مهارت های آموزشی در رشته چند رسانه ای

پونزموارد ذکر شده، مهارت هایی هستند که دانشجویان با تحصیل در این رشته بر آنها مسلط می شوند:

انیمیشن

عکاسی

طراحی سایت

کار با نرم افزار مختلف

نویسندگی

تدوین

طراحی گرافیکی

تولید فیلم

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته مالتی مدیا

اگر در انجام هر کاری خلاقیت به خرج می دهید و در هر چیزی به دنبال جزئیات کوچک و بزرگ آن هستید، این رشته انتخاب درستی برای شما است.

از دیگر توانایی های لازم برای این رشته، می توان به قدرت حل مسئله، طراحی و نقاشی، کار گروهی، مهارت های مدیریتی، خلاقیت و اراده پولادین برای یادگیری هر چه بیشتر اشاره کرد.

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته مالتی مدیا

انواع محصولات چند رسانه ای

محصولات مالتی مدیا به ۳ قسمت عمده تقسیم می شوند

  • آموزشی

در این نوع از مولتی مدیا، محصول یک نرم افزار آموزشی است که فضایی جذاب و متنوع دارد. هدف از طراحی این نوع چند رسانه ای انتقال مفاهیم آموزشی به صورت جذاب و تعاملی به کاربر می باشد.

  • تبلیغاتی

در این نوع از چند رسانه ای هدف ساختن محصول تبلیغاتی است. در آن با استفاده از عناصری مانند انیمیشن، صوت و عکس و … صدای خود را به مخاطبان رسانده و محصول یا خدمات مدنظر را به مشتری ها معرفی می کنند.

  • کاربردی

ساخت نرم افزارهای کاربردی مانند پخش کننده صوتی و تصویری مطابق استانداردهای آن

نرم افزار های مرتبط با رشته چند رسانه ای

نرم افزار های مختلفی در این رشته با توجه به نیاز های متنوعی استفاده می شود. برخی از این نرم افزار ها در جدول زیر به همراه کاربرد آنها ذکر شده اند.

کاربردنام نرم افزار
فضایی برای برنامه نویسان تا در آن به راحتی کد های خود را ایجاد و اجرا کنند.Microsoft Visual Studio
نرم افزار تدوین و ویرایش عکس و ویرایشگر شطرنجیAdobe Photoshop
ویرایشگر گرافیکی و برداریCorel Draw
برای ترسیم نقشه‌های مهندسی و صنعتی به کار می‌رود.AutoCAD
تدوین و ویرایش ویدیو و فیلم و جلوه های ویژهAdobe Premier Pro
طراحی انیمیشن، جلوه‌های بصری و ترکیب‌بندی تصاویر متحرکAdobe After Effect

تیپ های شخصیتی متناسب با رشته چند رسانه ای

از تیپ های شخصیتی متناسب با رشته چند رسانه ای، می توان به INFJ ،ISTP ،ESFP ،ISFP و ENTP اشاره کرد.

جزئیات بیشتر هر کدام از این تیپ های شخصیتی را به صورت مجزا می توانید با جستجو کردن در اینترنت پیدا کنید. البته در نظر داشته باشید هیچ گونه جبری در این تیپ های شخصیتی وجود ندارد؛ در صورت وجود علاقه و مهارت مرتبط قادر به تحصیل در این رشته هستید.

تیپ های شخصیتی متناسب با رشته ی چند رسانه ای

بازار کار رشته چند رسانه ای

همان طور که مشخص است، با توجه به بازه گسترده مهارت ها و حوزه های دخیل در این رشته، فرصت های شغلی فراوانی را برای فارغ التحصیلان فراهم می کند.

پونزبرخی از این مشاغل عبارتند از:

طراح و مهندس چند رسانه ای

طراح و مهندس بازی های رایانه ای

طراح و گرافیست انیمیشن سازی

مولف و نویسنده چند رسانه ای

هنرمند دو یا سه بعدی

طراح سایت

تحلیل گر مدیا

تدوین گر صدا یا تصویر

کارشناس تبلیغات

دستیار تولید


بیشتر بخوانید: آشنایی با رشته های گروه ریاضی در کنکور سراسری


دانشگاه ارائه دهنده رشته چند رسانه ای

در حال حاضر تنها دانشگاه ارائه دهنده رشته چند رسانه ای در مقطع کارشناسی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز است. متقاضیان این رشته باید از طریق رشته ریاضی و کنکور ریاضی اقدام کنند.

پذیرش کارشناسی رشته چند رسانه ای بدون کنکور انجام نمی گیرد و نحوه پذیرش پسران در ورودی مهرماه و دختران در ورودی بهمن ماه هستند. همچنین باید اشاره کنیم که برای تحصیل در این رشته هیچ پیش نیاز هنری لازم نیست.

نام رشتهنوع دورهنام دانشگاهاستانجنسیتظرفیت
چند رسانه ایروزانهدانشگاه هنر اسلامی تبریزآذربایجان شرقیزن30
چند رسانه ایروزانهدانشگاه هنر اسلامی تبریزآذربایجان شرقیمرد30

پرشی به دریای مالتی مدیا

پرشی به دریای مالتی مدیا

همان طور که متوجه شدید رشته چند رسانه ای، اقیانوس عمیقی از مهارت ها و کارهای متنوع و جالب است. شما می توانید با در نظر گرفتن علایق خود و نکات مشترک آن ها با رشته چند رسانه ای، وارد این اقیانوس پهناور شوید و همراه امواج از لحظات تحصیل در آن لذت ببرید.

اما به خاطر بسپارید اگر بی هیچ علاقه ای وارد این اقیانوس وسیع شوید این بار به جای همراهی با امواج، در اعماق آن غرق خواهید شد.

در پایان

رشته چند رسانه ای یا مالتی مدیا از رشته هایی است که از تصاویر پویانمایی متن برای انتقال هر چه بهتر پیام استفاده می شود. هدف از تربیت نیروی کار متخصص این رشته آن است که افرادی خلاق که مهارت رایانه ای و طراحی هنری را با هم تلفیق کرده محصولاتی مانند نرم افزارهای آموزشی تبلیغاتی و کاربردی تولید کنند.

بازار کار رشته چندرسانه‌ای ای خوب است و افرادی که که دارای مهارت و خلاقیت لازم باشند، به راحتی می توانند مشغول به کار بشوند.

اگر به دنبال راهی برای تلفیق علایق خود مثل تکنولوژی، گرافیک، علم، نویسندگی و پیدا کردن کسب و کاری هستید؛ شما برای رشته چند رسانه ای ساخته شده اید یا بهتر است بگوییم رشته چند رسانه ای برای برآورده کردن خواسته شما ساخته شده است.

به طور کلی مسیر پیش روی شما شامل کسب مهارت های طراحی هنری، کسب مهارت های مربوط به طراحی رایانه ای، ترکیب این مهارت ها در اجرای پروژه های عملی و کسب تجربیات عملی و اجرای پروژه های انتخابی با توجه به علایقتان است.

اگر در مورد رشته چند رسانه ای سوالی دارید، می توانید با مشاوران تحصیلی مرکز مشاوره آویژه بپرسید. کارشناسان باتجربه این مرکز، به شما راهنمایی های لازم را در زمینه خواهند داد.

برای استفاده از خدمات مشاوره تخصصی مشاوره تحصیلی آویژه، می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس بگیرید.

سوالات متداول

علامت سوالاز چه گروه آزمایشی اصلی، می توان در رشته چند رسانه ای پذیرش شد؟

برخلاف باور عموم برای تحصیل در رشته چند رسانه ای باید دیپلم ریاضی داشته باشید و از طریق دفترچه انتخاب رشته ریاضی این رشته را انتخاب کنید.

علامت سوالچه دانشگاه هایی امکان تحصیل در رشته چند رسانه ای را فراهم می کنند؟

با توجه به ظرفیت کم پذیرش، در حال حاضر فقط دانشگاه هنر اسلامی تبریز میان دانشگاه های دولتی ارائه دهنده ی رشته ی چند رسانه ای است.

علامت سوالبازار کار و فرصت های شغلی رشته چند رسانه ای چطور است؟

فرصت های شغلی زیادی برای این رشته وجود دارد همانند طراح و مهندس چند رسانه ای، طراح و مهندس بازی های رایانه ای، طراح و گرافیست انیمیشن سازی و…


لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

رشته چند رسانه ای (مولتی مدیا) چیست – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 31 نظر:
  1. سلام یه دانشگاه آزاد یا غیر انتفاعی ، یا حتی
    علمی کاربردی ، به جز دانشگاه پارس تهران هست که چند رسانه رو داشته باشه؟
    (در اصفهان یا تهران)

  2. برای قبول شدن از رشته مولتی‌مدیای دانشگاه هنر اسلامی تبریز حدودا چه رتبه‌ای نیازه؟

  3. الان واسه تهران خوارزمی هم باید با کنکور ریاضی بریم؟ ، لطفا جوابمو بدین ممنون

    1. با سلام خانم سیری هستم منظور شما چه رشته ای هست؟

      1. رشته چند رسانه ای مولتی مدیا گفته بودین که واسه تبریز با کنکور ریاضی قبول میکنن، پس ینی تهران هم اینطوریه؟ میدونین چیمیگم

      2. همین رشته گرافیک چند رسانه ای ، در تهران هم من باید با کنکور ریاضی برم؟

    2. بله با کنکوره، میتونید دفترچه انتخاب رشته ریاضی امسال رو دانلود کنید و ببینید.

  4. لطفا سوال ایشون پاسخ بدهید
    من هم امسال رشته هم چند رسانه ای هست و برام سوال پیش اومده

    1. برای کسی که رشته اش فتوگرافیک نمیتونه وارد این رشته شه حتما باید ریاضی باشه ؟

  5. سلام خسته نباشید من امسال رشته تولید کننده چند رسانه‌ای را برای دهمم انتخاب کردم
    میخواستم ببینم شرط معدل هست برا ورود به دانشگاه یا کنکور داره
    و اینکه اینده شغلیش چطوره؟
    ممنون میشم از راهنماییتون♥️

  6. من کنکور تجربی دادم و ینی نمیتونم این رشته رو انتخاب کنم؟

  7. در واقع جدیدا دانشگاه خوارزمی هم ارائه دهنده آیت رشته هست

  8. سلام وقت بخیر
    دانشگاه مشهد هم این رشته رو داره؟
    برای کاردانی هست یا کارشناسی و اینکه مدرکش معتبره؟

  9. سلام، میخواستم بدونم در حال حاضر دانشگاه دیگه ای جز دانشکده هنر های رایانه ای تبریز دانشجو های چند رسانه ای رو می پذیره ؟

  10. سلام دانشکده فردوس مشهد هم رشته چند رسانه ای رو دارا هست

  11. سلام
    من دیپلم تجربی دارم و امسال کنکور ریاضی دادم,
    آیا میتونم تو این رشته قبول بشم فقط با نتیجه کنکور؟
    چون دیپلمم ریاضی نیست ولی کنکور ریاضی دادم

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

جمعه

1403/10/7

شنبه

1403/10/8

یکشنبه

1403/10/9

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید