مراحل اخذ پاسپورت و مجوز خروج از کشور برای مشمولان بالای 18 سال، که تاکنون موفق به دریافت کارت پایان خدمت خود نشده اند، با دشواری هایی همراه است.
علت این دشواری این است که اجازه خروج افراد، به نوع معافیت از خدمت آنها بستگی داشته و دارای دستورالعمل های مشخصی است.
به عنوان مثال مشمولینی که با استفاده از معافیت کفالت، اقدام به دریافت پاسپورت می کنند، باید با ارائه برگه معافیت خود که بیش از یک ماه از تاریخ اعتبار آن باقی مانده باشد، درخواست خود را برای اخذ پاسپورت و خروج از کشور به سازمان نظام وظیفه ارائه نمایند.
در ادامه همراه مرکز مشاوره آویژه باشید تا اطلاعات لازم را در خصوص نحوه اخذ پاسپورت با معافیت موقت کفالت مادر را کسب نمایید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
روش های اخذ معافیت موقت خدمت سربازی
شرایط دریافت معافیت موقت سربازی بر اساس شرایط هر فرد متفاوت بوده و شما برای این منظور می توانید از سه مسیر اقدام نمایید.
این 3 مسیر عبارتند از:
معافیت موقت تحصیلی
معافیت موقت پزشکی
معافیت موقت کفالت
در نوع اول، هر فرد بر اساس مقطع تحصیلی که در آن ثبت نام کرده است، معافیت موقت تحصیلی چهار ساله (دوره کارشناسی) و دو ساله (دوره کارشناسی ارشد) دریافت کرده و در صورت لزوم سنوات تحصیلی نیز به آن اضافه می شود.
معافیت پزشکی برای مشمولانی است که به دلیل مشکلاتی نظیر اعتیاد و برخی بیماری های خاص، دوره درمان شش ماهه به آنها تعلق می گیرد تا با استراحت در این دوره مجددا خود را آماده اعزام به سربازی نمایند.
نوع سوم مربوط به معافیت کفالت مادر می شود. این معافیت نیز مختص افرادی است که بنا به دلایلی والدین آنها از یکدیگر طلاق گرفته و جدا شده اند. در این صورت فرد مشمول برای دریافت کفالت مادر می تواند اقدام نماید.
در میان موارد ذکر شده، روش معافیت تحصیلی، متداول ترین روش اخذ معافیت موقت سربازی است، که با ثبت نام داوطلبان در مراکز آموزشی و دانشگاه های مختلف، به آنها تعلق می گیرد.
دو روش بعدی مستلزم اخذ تاییدیه از سوی سازمان نظام وظیفه و برخی مراحل دیگر خواهند بود؛ از این رو دریافت معافیت در این دو روش با سختی های بیشتری نسبت به معافیت تحصیلی همراه است.
آیا خروج از کشور با معافیت موقت امکانپذیر است؟
مشمولینی که با استفاده از معافیت تحصیلی در دانشگاه حاضر بوده و یا واجد شرایط دریافت معافیت های پزشکی و کفالت می شود، با تایید سازمان نظام وظیفه می توانند برای خروج از کشور برای مدتی محدود اقدام کنند.
در حال حاضر سازمان نظام وظیفه برای این دسته از مشمولین که قصد دارند با گرفتن پاسپورت از کشور خارج شوند، موقعیتی را فراهم کرده است. آنها برای این منظور باید مدارک خود را به همراه برگه معافیت موقت سربازی به سازمان نظام وظیفه تحویل دهند.
همچنین از آنجا که دریافت پاسپورت با معافیت موقت نیاز به وثیقه و یا ضمانت نامه بانکی دارد، باید در این زمینه نیز اطلاعات لازم را کسب کنند.
طول دوره معافیت موقت سربازی
سوالی که در این میان برای مشمولین ممکن است ایجاد شود، طول دوره معافیت تعلق گرفته به آنهاست.
در این خصوص باید به عرض برسانیم، میزان معافیت سربازی بسته به مقاطع تحصیلی و تشخیص شورای پزشکی نظام وظیفه متفاوت بوده و مدت زمان دقیقی نمی توان در این خصوص اعلام کرد؛ اما بطور کلی دانشجویان برای مقطع لیسانس 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و مقطع دکتری 4 سال معافیت از اعزام به خدمت خواهند داشت.
همچنین مدت زمان معافیت های موقت پزشکی پیش از اعزام، عموما سه یا شش ماهه می باشد که بر اساس نوع بیماری مشمول متفاوت می باشد.
طول دوره معافیت موقت کفالت مادر چیزی نزدیک به 36 ماه (سه سال کامل) بوده و مشمولان در پایان می توانند کارت معافیت دائم خود را دریافت نمایند.
نحوه اخذ پاسپورت با معافیت موقت کفالت مادر
مشمولانی که با تایید سازمان نظام وظیفه واجد شرایط دریافت کفالت مادر باشند، در ابتدا یک معافیت سه ساله موقت دریافت کرده و در ادامه با تایید کارشناس سازمان نظام وظیفه مبنی بر تداوم جدایی والدین، کارت پایان خدمت دائم خود را دریافت می کنند.
در این مدت چنانچه فرد قصد خروج از کشور را داشته باشد، می تواند با ارائه وثیقه خدمت بر اساس نوع سفری که قصد انجام آن را دارد، مجوز خروج از کشور دریافت نماید.
طبق تجربه می توان گفت عموما با درخواست برای سفرهای 30 روزه و کمتر موافقت می شود و مشکلی برای مشمولان ایجاد نمی گردد.
لازم به ذکر است مشمول در زمان درخواست خروج از کشور، بایستی فاقد غیبت سربازی باشد. مشمولینی که با استفاده از معافیت موقت کفالت مادر قصد گرفتن پاسپورت را دارند، میتوانند برای سفرهای علمی، زیارتی، سیاحتی، ورزشی و مطالعاتی اقدام کنند.
میزان وثیقه مشمولان خدمت جهت اخذ پاسپورت
یکی از مهمترین اقداماتی که مشمولین خدمت جهت خروج از کشور با معافیت موقت انجام دهند، ارائه یک وثیقه بانکی به سازمان نظام وظیفه میباشد، تا بر اساس آن بتوانند از کشور خارج شوند.
میزان این وثیقه بانکی با توجه به نوع سفر و اهداف آنها متفاوت خواهد بود که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
مبلغ وثیقه ها بر اساس نوع سفر، عبارتند از:
نوع سفر | میزان مبلغ وثیقه |
سفرهای علمی | 8 میلیون تومان |
سفرهای زیارتی | 3 میلیون تومان |
سفرهای سیاحتی | 15 میلیون تومان |
سفرهای مطالعاتی | 8 میلیون تومان |
سفر دوره های مشترک | 15 میلیون تومان |
سخن آخر
مشمولینی که در دوره معافیت موقت خود، قصد خروج از کشور را داشته باشند، می بایست با اخذ نامه اشتغال به تحصیل و یا معافیت کفالت از یکی از دفاتر پلیس +10 و ارائه آن به سازمان نظام وظیفه مجوز خروج از کشور را دریافت نمایند.
افرادی که با استفاده از معافیت کفالت مادر قصد خروج از کشور را دارند، باید در طول دوره معافیت با ارائه برگه معافیت موقت سه ساله خود و همچنین وثیقه مورد نظر، مجوز خروج از کشور و پاسپورت خود را دریافت نمایند.
در این مقاله به بررسی روش اخذ پاسپورت از طریق معافیت موقت کفالت مادر پرداختیم. چنانچه در خصوص این موضوع با سوال یا ابهامی مواجه هستید، با مشاورین مجرب ما در مجموعه آویژه تماس حاصل نمایید، تا در کمترین و سریع ترین زمان ممکن، مشکل شما برطرف شود. از همراهی شما با آویژه سپاسگزاریم.
سوالات متداول
معافیت موقت سربازی عموما به چه افرادی تعلق می گیرد؟
شرایط دریافت معافیت موقت سربازی بر اساس شرایط هر فرد متفاوت بوده و شما برای این منظور می توانید از سه مسیر اقدام نمایید: 1- معافیت موقت تحصیلی 2- معافیت موقت پزشکی 3- معافیت موقت کفالت.
آیا خروج از کشور مشمولان با استفاده معافیت موقت کفالت مادر وجود دارد؟
بله، مشمولین با ارائه معافیت موقت سه ساله خود به همراه وثیقه مورد نیاز، می توانند مجوز خروج از کشور را دریافت نمایند.
میزان وثیقه لازم برای خروج مشمولین با استفاده از معافیت موقت چه میزان خواهد بود؟
این میزان بر اساس نوع سفر متقاضیان متفاوت بوده و شرایط آن در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
نحوه اخذ پاسپورت با معافیت موقت کفالت مادر
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
با معافیت کفالت میشه برای جاب افر اقدام کرد؟