افرادی که قصد تحصیل در خارج را دارند، باید مراحل زیادی را طی کنند تا بتوانند از دانشگاهی در خارج پذیرش شوند. داوطلبان تحصیل در مقاطع دکتری و در بعضی موارد کارشناسی ارشد، در طی کردن این مراحل، باید مدارکی را حاضر کنند که یکی از آن ها توصیه نامه میباشد.
تهیه توصیه نامه در وهله اول شاید آسان به نظر برسد، اما کاری است که نیاز به دقت زیادی دارد و برای اینکه درخواست تحصیل دانشجو از دانشگاه مقصد مورد پذیرش قرار گیرد به یک سفارش نامه خوب نیاز دارد، به همین منظور در این مقاله قصد داریم به سیر تا پیاز توصیه نامه بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
توصیه نامه چیست؟
توصیه نامه یا سفارش نامه که به اصطلاح (Recommendation Letter) نیز استفاده می شود، انواع مختلفی دارد و با هدف های متفاوتی نیز نوشته می شود که نوع تحصیلی آن در میان دانشجویان شناخته شده است و برای دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند ضروری و بسیار کاربردی می باشد.
توصیه نامه یا (سفارش نامه) چیست؟ در اصطلاح توصیه نامه به نامه ای گفته می شود که شخصی معتبر و با درجه علمی بالا برای شخصی دیگر می نویسد و نظر و عملکرد آن شخص را توضیح می دهد. توصیه نامه هایی که یک شخص متقاضی تحصیل در خارج نیاز دارد، معمولا توسط اساتید دانشگاهی نوشته می شوند.
هر شخصی با توجه به دانشگاهی که در حال تحصیل می باشد می تواند به گونه ای توصیه نامه تحصیلی تهیه کند. در سایت بعضی دانشگاه ها فرم توصیه نامه وجود دارد و داوطلبان تحصیل در خارج از کشور می توانند آن را پرینت گرفته و به استادی مشهور با رتبه علمی بالا تحویل دهند و بعد از تکمیل آن توسط استاد، آن را برای دانشگاه مورد نظرشان به صورت مهر و موم شده ارسال کنند.
در بعضی دانشگاه های خارج از کشور نیز فرم هایی برای توصیه نامه وجود دارد که به داوطلبان پیشنهاد شده آن را پر کنند و به دانشگاه ارسال نمایند.
بهتر است توصیه نامه توسط 3 استاد نوشته شود و حتما نوع نگارش توصیه نامه ها مجزا و متفاوت باشد. هر استاد توصیه نامه را در پاکتی جدا بگذارد و روی آن مهر دانشگاه را زده، امضا کرده و مهر و موم نماید. البته در بعضی از دانشگاه های معتبر ایران پاکت های مخصوصی برای توصیه نامه وجود دارد.
همچنین بعضی از اساتید به دلیل مشغله کاری بسیاری که دارند، از متقاضی می خواهند که خودشان سفارش نامه دکتری را بنویسد، سپس آن را به استاد تحویل دهند تا امضا کند.
اهمیت نوع نگارش توصیه نامه
معمولا این موضوع بین همه متقاضیان تحصیل در خارج رایج شده که داشتن مقالات و رزومه قوی کمک زیادی به پذیرش داوطلب در دانشگاه مورد نظر می کند. لازم به ذکر است که داشتن یک انگیزه نامه قوی به همراه توصیه نامه پربار می تواند تاثیر به سزایی در پذیرش داوطلب داشته باشد.
اهمیت نگارش توصیه نامه استاد، آنجا مشخص می شود که اگر داوطلبان دارای مهارت هایی باشند که برای اثبات آن مدرکی وجود نداشته باشد، با نگارش توصیه نامه توسط توصیه گر معتبر، این مهارت ها نیز به اطلاع تیم پذیرش دانشگاه مورد نظر داوطلب می رسد.
اهمیت های توصیه نامه به شرح زیر می باشد:
توصیه نامه به عنوان یک اعتبار برای شخص داوطلب مطرح می شود.
توصیه نامه بیان گر ضمانت شخص ثالث از فعالیت های علمی و فردی شخص است.
توصیه نامه می تواند توانمندی های ارزشمند داوطلب را در رهبری و هدایت یک تیم (در صورت دارا بودن این توانایی) به نمایش بگذارد.
توصیه نامه های نوشته شده توسط اساتید می توانند نقاط ضعف داوطلب را برجسته و مشخص کنند تا دانشگاه روی آن زمینه کار کرده و فرد را در آن زمینه بهبود ببخشد.
نکات مهم در مورد توصیه نامه
در ادامه به بیان چند نکته حائز اهمیت ذر مورد توصیه نامه میپردازیم که به شرح زیر می باشد:
توصیه نامه باید انگلیسی باشد
اگر فردی روی سربرگ سازمان مطبوعش، توصیه نامه ای به زبان غیر انگلیسی نوشت و به مهر و امضا دانشگاه، سازمان یا موسسه مورد نظر رسید؛ ولی دیگر دسترسی به فرد مزبور را ندارید، میتوانید از مترجم رسمی برای ترجمه توصیه نامه استفاده کرده و آن را ضمیمه پرونده کنید. همچنین بعضی از دانشگاه ها از متقاضی درخواست می کنند تا از اساتید بخواهید تا توصیه نامه ها را انلاین تکمیل کنند.
توصیه نامه باید صادقانه و صحیح باشد
توصیه نامه هایی که تماما شکل تحسین و تمجید از داوطلب است به مراتب کاربرد و ارزش کمتری از نامه هایی دارد که به نقاط ضعف و توانایی های او اشاره دارد.
توصیه نامه بهتر است سه عدد باشد
بهتر است ۳ توصیه نامه از اساتید به صورت مجزا و متفاوت از هم تهیه گردد.
نویسنده توصیه نامه باید با سابقه تحصیلی داوطلب آشنایی داشته باشند
نگارش توصیه نامه از جانب کسانی که با سابقه تحصیلی داوطلب آشنایی دارند، به مراتب مورد قبول تر از توصیه نامه های دیگر می باشد.
سایر توانائی ها متقاضی هم ذکر شود.
مهارت هایی مانند زبانها، رشته های هنری و ورزشی و غیره باید قید گردند.
توصیه نامه باید مناسب و قوی باشد
توصیه نامه مناسب و قوی موجب افزایش شانس شما را برای اخذ پذیرش و بورسیه می باشد. اساتیدی که به عنوان استاد مرجع انتخاب می فرمایید باید از استادان سابق شما باشند که از شما شناخت کافی دارند و سابقه تدریس یا همکاری تحقیقاتی با شما داشته باشند.
نمونه توصیه نامه تهیه کرده و مطالعه بفرمایید
اگر استاد مرجع تان زمان کافی برای نوشتن توصیه نامه ندارد و خودتان میخواهید یک نمونه آماده را برای امضا پیش استاد خود ببرید، می توانید از نمونه توصیه نامه های موجود در اینترنت و… را با اطلاعات مربوط به خود نوشته و تکمیل کرده و جهت امضا پیش استاد مرجع ببرید.
تقلب نکنید
برخی از دانشگاه ها، با نویسنده توصیه نامه ها تماس می گیرند و اعتبار و ارزش توصیه نامه های صادر شده را استعلام می نمایند. زیرا در صورت تقلب احتمال این که فرصت ادامه تحصیل را به مدت 10 سال از دست بدهید وجود دارد.
بدون هماهنگی با استاد نام او را جایی درج نکنید
هرگز بدون اطلاع خود استاد نام او را در لیست توصیه دهندگان درج نکنید. توصیه نامه تأثیر بسیاری بر روند پذیرش تحصیلی داوطلب دارد بی توجهی به آن به نفع شما نخواهد بود.
هزینه ای برای نوشتن توصیه نامه پرداخت نفرمایید
اگر فرد یا افرادی برای فروش استاندارد یا چارچوب توصیه نامه ها یا روزمه های موفق از شما مبلغی درخواست کردند، این درخواست را رد کنید.
نحوه نگارش توصیه نامه
توصیه نامه، باید متشکل از 400 الی 500 کلمه باشد که می بایست برای نوشتن آن نکاتی را در نظر گرفت. نحوه نگارش توصیه نامه بسیار مهم است و تاثیر قابل توجهی در جلب نظر مسئولان پذیرش دارد. به همین دلیل در ادامه این بخش از مقاله به مهم ترین بخش آماده سازی توصیه نامه خواهیم پرداخت.
در ابتدا باید توجه داشته باشید که انتخاب فردی که بتواند بهترین توصیه نامه را برای شما بنویسد، بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. بنابراین سعی کنید از بین اساتید شخصی را انتخاب کنید که هم با فعالیت ها و توانمندی های شما آشنایی کافی داشته باشد و هم برای نوشتن یک توصیه نامه با کیفیت وقت و دقت لازم را به آن اختصاص دهد.
سپس استادی که عهده دار نگارش سفارش نامه دکتری است، در ابتدا باید کاغذی که استاندارد بوده و مناسب برای نوشتن نامه اداری است را انتخاب نماید. داوطلب باید رزومه و نمرات درس هایی که با استاد گذرانده یا هر آنچه که برای نوشتن توصیه نامه لازم است را در اختیار استاد بگذارد و مدت زمانی که برای نوشتن در نظر گرفته را به وی اطلاع دهد.
در ابتدای نگارش توصیه نامه استاد باید داوطلب را معرفی کرده و نحوه آشنایی و فعالیت های مشترکی (اگر داشته باشند) را ذکر نماید و سپس از ویژگی های شخصیتی دانشجو و شرایط وی را توضیح دهد و دلایل شخصی خود را در توصیه نامه بیان کند، که چرا دانشجو را دارای صلاحیت تحصیل در آن دانشگاه می داند و توضیح دهد چرا دلایلش را موثر می داند.
در پایان نیز بعد از نگارش این مراحل از توصیه نامه، استاد باید گواهی دهد که مطالب نگارش شده صحیح می باشد. سرانجام نیز با نوشتن نام و امضای شخصی خود سفارش نامه را مهر و موم کند.
شرایط و نحوه ارسال توصیه نامه
نحوه ارسال سفارش نامه به سه صورت امکان پذیر است، که در ادامه به شرح و توضیح این سه روش پرداخته ایم:
ارسال آنلاین توصیه نامه
برای ارسال آنلاین توصیه نامه، استاد می تواند با ورود به سایت دانشگاه مورد نظر فرد داوطلب، وارد قسمت ثبت توصیه نامه شده و برای فرد توصیه نامه یا همان (ریکامندیشن) بنویسد و ثبت نماید.
ارسال با ایمیل
بعضی دانشگاه ها در سایت خود امکان نگارش و ثبت توصیه نامه را ندارند و توصیه گر باید توصیه نامه داوطلب را تایپ کرده و از طریق ایمیل برای دفتر پذیرش دانشگاه ارسال نماید.
ارسال پستی
توصیه گر بعد از نگارش توصیه نامه، آن را به متقاضی به صورت مهر و موم شده تحویل می دهد و متقاضی توصیه نامه استاد را به آدرس پستی دانشگاه دلخواهش ارسال نماید.
باید توجه داشته باشید که، مهم نیست که فرد داوطلب از چه طریقی توصیه نامه خود را ارسال می کند، مهم این است که تا فرصت پایانی که از طرف دانشگاه تعیین می شود، توصیه نامه به دست دانشگاه برسد.
در پایان
با توجه به متن مقاله، نگارش صحیح توصیه نامه بسیار ضروری و حائز اهمیت می باشد.
پیشنهاد می کنیم با شماره۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵تماس بگیرید و از خدماتمشاوره تخصصی تحصیلیآویژه استفاده کنید.مشاوران ما در آویژه با بیش از چندین سال سابقه مشاوره، آماده یاری رسانی به شما هستند.
سوالات متداول
توصیه نامه چیست؟
توصیه نامه به نامه ای گفته می شود که شخصی معتبر و با درجه علمی بالا برای دانشجویی که قصد مهاجرت تحصیلی دارد می نویسد؛ جزئیات بیشتر در این مقاله ذکر شده است.
توصیه نامه چگونه نوشته می شود؟
نحوه نگارش توصیه نامه بسیار مهم است و تاثیر قابل توجهی در جلب نظر مسئولان پذیرش دارد. به همین دلیل در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
توصیه نامه چیست؟ (سیر تا پیاز توصیه نامه)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.