در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور حدود 400 رشته در شاخه های علوم انسانی، هنرهای سنتی، زبان های خارجی، رشته های علوم تجربی، ریاضی و فنی و در دانشگاه ها درس داده می شود. از این تعداد حدود 80 رشته در زمینه علوم انسانی می باشد که محدوده ای از آن ها هم به رشته های معارفی دانشگاه ها اختصاص دارد.
در این مقاله از آویژه تصمیم داریم برای علاقمندان به تحصیل رشته های قرآنی رشته ای را معرفی نماییم که آن را می توان مادر سایر رشته های قرآنی دانست.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
پیشینه علوم قرآن و حدیث
می توان قرآن کریم و احادیث را منابع و سرچشمه علوم مختلف اسلامی دانست که اکثرا در تمامی فرقه های اسلامی برای اصلی ترین منبع شناخت آموزه ها و معارف دینی شناخته می شوند.
بررسی و مطالعه این منابع تا الان از صدر اسلام از مهم ترین دانش های دینی حساب شده است. تفسیر قرآن كریم، تاریخ قرآن كریم، گرد آوری و صحت روایات، احادیث و… از قبیل موضوعاتی می باشد که همیشه مورد مطالعه دانشمندان اسلامی است و پیشینه ای به قدمت عمر اسلام داراست.
با تأسیس دانشگاه این دانش برای اولین بار به طور رشته دانشگاهی در سال 1313 در دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران درس داده شد و اکنون نیز در سایر دانشگاه ها درس داده می شود. در دانشگاه این رشته بیشتر با محوریت بررسی های علوم حاشیه ای و تاریخی در زمینه قرآن و حدیث شكل گرفته است.
معرفی رشته علوم قرآن و حدیث
این رشته در گروه علوم انسانی قرار گرفته و در زمینه تفسیر، علوم قرآنی و حدیث و کلید فهم هر یک دانشجویان در این رشته اطلاعات جامعی به دست می آورند.
با موضوعات زیر در قسمت تفسیر قرآن کریم آشنا می شوند:
- شان نزول
- مفهوم آیات
- تفسیرهای مهم قرآن کریم
با علوم خاصی در قسمت علوم قرآنی که هر پژوهشگر قرآن لازم است با آن ها آشنا گردد از جمله مبحث مبین و مجمل، عام و خاص، منطق و مفهوم، محکمات و متشابهات آشنا می گردند.
موضوعات زیر در قسمت حدیث مورد مطالعه قرار می دهند:
- با علم الحدیث
- درایه الحدیث
- فقه الحدیث
- مجامع حدیثی اهل تسنن و شیعه و اصطلاحات حدیث
گرایش ها، دروس و مقاطع تحصیلی رشته علوم قرآن و حدیث
در رشته علوم قرآن و حدیث، دوره های تحصیلی شامل مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می باشد که افراد علاقمند توانایی این را دارند که در دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی، دولتی، پیام نور و… به تحصیلات خود ادامه دهند.
توسط دانشجویان این رشته تعداد واحد هایی که لازم است گذرانده بشود به شرح زیر می باشد:
دوره تحصیلی کارشناسی این رشته شامل 10 واحد عمومی، 68 واحد دروس پایه، 57 واحد دروس تخصصی و در مجموع 135 واحد می باشد که باید پاس کرد.
دوره کارشناسی ارشد این رشته شامل 32 واحد دروس ضروری به همراه پایان نامه و حداکثر 12 واحد دروس جبرانی که در جمع حداکثر 44 واحد می باشد.
دوره دکتری رشته علوم قرآن و حدیث نیز شامل 18 واحد دروس نظری و 18 واحد رساله که در جمع شامل 36 واحد می باشد.
این نکته نیز لازم به ذکر می باشد که به برنامه تحصیلی بستگی هر دانشگاهی امکان دارد در واحدها تغییرات کمی وجود داشته باشد.
توانایی های لازم برای علوم قرآن و حدیث
در رشته علوم قرآن و حدیث از جمله مواردی که اهمیت بسیار زیادی دارد، علوم معارف اسلامی و زبان عربی می باشد. دانشجویان لازم است به این زبان مسلط باشند و یا این زبان را در طول دوره تحصیل خودشان تقویت کنند.
و هم دانشجویان رشته علوم قرآن و احادیث لازم است به تحقیق و مطالعه در زمینه های دینی علاقه مند باشند و از قدرت تحلیل و تجزیه، درک خوبی داشته باشند.
بازار کار و موقعیت شغلی رشته علوم قرآن و حدیث
افراد فارغ التحصیلان این رشته به عنوان کارشناس علوم اسلامی توانایی این را دارند که در بعضی سازمان های غیر دولتی یا دولتی مشغول به کار شوند. و هم چنانچه افراد فارغ التحصیل رشته علوم قرآن و حدیث به زبان انگلیسی و عربی تسلط خوبی داشته باشند، به عنوان مترجم و رایزن در رویداد های بین المللی قادر هستند فعالیت کنند.
آموزش و پرورش یکی دیگر از موقعیت هایی می باشد که افراد فارغ التحصیل این رشته قادر هستند در آن مشغول به کار شوند و توانایی این را دارند که به عنوان مربی قرآن، مربی امور تربیتی یا دبیر دینی فعالیت نمایند.
و هم در موقع ادامه تحصیل به مقاطع تحصیلی فوق از جمله ارشد و دکتری، توانایی این را دارند که دانشگاه های داخل یا خارج کشور به عنوان استاد تدریس نمایند. چون دانشگاه های کشور های لبنان و اردن تمایل دارند از کشور ایران متخصص علوم حدیث شیعه جذب کنند.
همچنین دانش آموختگان رشته علوم قرآن و احادیث توانایی این را دارند که در مراکز فرهنگی، دولتی و دینی استخدام گردند و به عنوان مولف و یا پژوهشگر فعالیت های جانبی انجام دهند و به تبلیغ و سخنرانی نیز بپردازند. پس فارغ التحصیلان رشته علوم قرآن و احادیث با در نظر گرفتن علاقه خود، فرصت های شغلی زیادی را می توانند کسب نمایند.
نتیجه گیری
در این مقاله از آویژه سعی شد رشته علوم قرآن و احادیث به طور کامل به همراه دروس و گرایشات در اختیار شما قرار گیرد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
جهت دریافت اطلاعات زیاد در رابطه با دروس و گرایش های رشته علوم قرآن و حدیث و بازار کار این رشته و دریافت مشاوره تحصیلی، توانایی این را دارید که با شماره گیری 09099071985 با مشاوران متخصص مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
منظور از رشته علوم قرآن و حدیث چیست؟
این رشته در گروه علوم انسانی قرار گرفته و در زمینه تفسیر، علوم قرآنی و حدیث و کلید فهم هر یک دانشجویان در این رشته اطلاعات به دست می آورند.
دوره دکتری رشته علوم قرآن و حدیث شامل چند واحد است؟
دوره دکتری رشته علوم قرآن و حدیث شامل 18 واحد دروس نظری و 18 واحد رساله که در جمع شامل 36 واحد می باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته علوم قرآن و حدیث چیست؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام ترتیب بندی رتبه دانشگاه ها برای کارشناسی رشته حدیث چیه؟ منظورت اینه بهترین دانشگاه ها و دانشکده های علوم قرآنی کدوم ها هستند؟
سلام دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشگاه الزهرا تهران و دانشگاه خارزمی کرج دانشگاه های برتری هستند که این رشته را ارائه دارند.
سلام
دانشگاه اصفهان دولت آباد علوم قرآن و حدیث چه طوره؟
سلام
من توی این دانشگاه در حال تحصیلم
دانشگاه خوبیه و راضیم