✳️ رشته سینما یکی از پرطرفدارترین رشته ها بین رشته های گروه هنر می باشد. به همین دلیل ارائه رشته سینما بدون کنکور سبب شد عده زیادی بتوانند در مسیر آرزوهای خود گام بردارند.
✳️ با توجه به جذابیتی که امروزه رشته سینما پیدا کرده است، تحصیل در این رشته میتواند فرصتی مناسب برای دوست داران هنر و فرهنگ باشد تا در آینده دنیای سینما بتوانند به عنوان فیلمساز، نویسنده، تدوینگر و دیگر نقشهای کلیدی فعالیت کنند.
✳️ باید بدانید رشته سینما دارای چهار گرایش فیلمنامه نویسی، فیلمبرداری، تدوین و کارگردانی است. به همین دلیل علاقه مندان تحصیل در رشته سینما بدون کنکور باید از شرایط رشته فیلمنامه نویسی بدون کنکور، رشته تدوین در دانشگاه آزاد، کارشناسی ارشد سینما بدون کنکور و… مطلع باشند تا بتوانند تصمیماتی هوشمندانه برای آینده تحصیلی خود بگیرند.
✳️ برای ورود به این رشته اطلاع از شرایط و ضوابط ثبت نام و نحوه ورود به آن لازم و ضروری است. ما در این مقاله اطلاعات لازم در خصوص نحوه ورود بدون کنکور به رشته سینما را به اطلاع شما عزیزان می رسانیم.
تعریف رشته سینما
📌لوئیس بونوئل، فیلمساز و کارگردان اسپانیایی در مورد سینما می گوید:
“به نظر می رسد که سینما برای بیان زندگی ناخودآگاه اختراع شده است.”
رشته سینما از زیر مجموعه های کنکور هنر، ترکیبی از تصویر، صوت و قواعدی هنری است که دارای چهار گرایش تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری است.
✅ این رشته از تمامی گرایش های هنر برای به تصویر کشاندن حوادث و اتفاقات بهره می برد و همچنین با رشته های علوم انسانی، ادبیات و دیگر رشته ها در ارتباط است. این رشته در دانشگاه های دولتی (روزانه و شبانه)، آزاد و غیرانتفاعی دانشجو می پذیرد.
شرایط ورود به رشته سینما بدون آزمون
برای ورود بدون آزمون به رشته سینما، شرایط برای همه متقاضیان یکسان است. دانشجویان با داشتن معدل و مدرک دیپلم نظام قدیم یا جدید و در نظر گرفتن نوع سهمیه داوطلبان می توانند با داشتن شرایط مناسب در دوره های کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و پیوسته ثبت نام کنند.
رشته سینما از رشته های هنری است که علاقه و استعداد ذاتی، آشنایی با اطلاعات عمومی هنر، قدرت بیان قوی و روابط اجتماعی بالا، خلاقیت ذهنی و تسلط کافی بر زبان و ادبیات فارسی در این رشته اهمیت فوق العاده ای دارد.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مدارک ثبت نام بدون آزمون
شرایط و ضوابط ثبت نام بدون آزمون در هریک از دانشگاه ها مختلف است و به همین دلیل مدارک لازم برای ثبت در هر یک از آنها متفاوت می باشد. مدارک زیر به طور مشابه در همه دانشگاه ها لازم است.
📌 این مدارک شامل:
⏺️ گواهینامه پایان تحصیل یا مدرک دیپلم
⏺️ مدرک کاردانی برای داوطلبین کارشناسی ناپیوسته
⏺️ اگر گواهینامه پایان تحصیل در دوره متوسط بدون معدل باشد باید گواهی معدل گرفته شود.
⏺️ تکمیل فرم سهمیه شاغلان برای ثبت نام آنان
⏺️ اصل و 2 برگ شناسنامه و کارت ملی
⏺️ شش قطعه عکس سه در چهار
⏺️ مدرک نظام وظیفه برای متقاضیان پسر (آقایانی که بدون دلیل موجه قصد ادامه تحصیل از دبیرستان به دانشگاه را دارند، می توانند بدون ارائه مدرک نظام وظیفه خود در رشته سینما تحصیل کنند.)
⏺️ تعهدنامه برای ثبت نام نهایی
زمان ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی در نیمه اول سال از اواسط مرداد ماه تا اواخر آن در نظر گرفته می شود و برای نیمه دوم سال تحصیلی از اواخر آذر ماه تا دی ماه خواهد بود. برای اطلاع دقیق از زمان ثبت نام به سایت سنجش مراجعه شود. زمان دقیق انتشار دفترچه راهنما مشخص نیست.
لیست دانشگاه
📌 لیست اسامی دانشگاه هایی که بدون کنکور دانشجو می پذیرند، به شرح زیر است:
🟩 دانشگاه هنر تهران
🟩 دانشگاه سوره
🟩 دانشگاه صدا و سیما
🟩 پردیس هنرهای زیبایی دانشگاه تهران
🟩 پارس تهران
🟩 موسسه غیر انتفاعی هنر شیراز
🟩 موسسه غیر انتفاعی ادیب و کمال الملک مازندران
🟩 موسسه غیرانتفاعی ادیبان گرمسار
🟩 موسسه دانشگاه سپر اصفهان
🟩 موسسه غیر انتفاعی روزبهان شهر ساری
ظرفیت رشته سینما
دانشگاه های دولتی بدون آزمون دانشجو جذب نمی کنند پس دانشجویان تنها در دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور و علمی و کاربردی قادر به ثبت نام هستند. ظرفیت هر یک از دانشگاه های مجاز برای پذیرش بدون کنکور، بدلیل شرایط ثبت نامی متفاوت و نامشخص است.
شهریه دانشگاه در رشته سینما
یکی از دغدغه های دانشجویان برای شرکت در رشته سینما بدون کنکور سراسری، میزان شهریه هریک از دانشگاه ها است که بر اساس دانشگاهی که انتخاب می کنید، میزان شهریه متفاوتی می پردازید. اما به طور کلی شهریه رشته سینما، به دو نوع ثابت و متغیر تقسیم می شود.
شهریه متغیر مربوط به دروس کارگاهی و واحد های علمی است. شهریه ثابت هم بر اساس سال ورود به دانشگاه تعیین شده و سالانه 10 الی 15 درصد بر آن افزوده می شود.
گرایش های رشته سینما
گرایش های رشته سینما در دانشگاه های بدون کنکور شامل رشته های زیر است:
کارگردانی
کارگردان مسئول ساخت فیلم است. وظیفه او برنامه ریزی برای تولید فیلم و نظارت بر مراحل ان است. کارگردان دستورالعمل های موردنیاز را به بازیگران عوامل فنی تولید می دهد. در مراحل تولید فیلم با نویسندگان فیلم نامه تهیه کننده صداگذار و تدوینگر ارتباط دارد
فیلمبرداری
فیلمبردار سکانس های فیلم را ضبط می کند. در پروژه های بزرگ فردی به نام مدیر فیلم برداری دستورات لازم را به فیلم برداران می دهد.
تدوین
تدوین اخرین مرحله از تولید یک فیلم است. در مرحله تدوین سکانس های ضبط شده به صورت مرتب پشت سر هم قرار می گیرند و برخی سکانس های غیرضروری حذف می شوند. همچنین در تدوین صداگذاری انجام شده و صدا هماهنگ با تصویر انجام می شود.
فیلم نامه نویسی
فیلم نامه به داستانی گفته می شود که در ان تمامی صحنه های فیلم با جزئیات بیان شده است. در فیلم نامه شخصیت های فیلم موسیقی ها و صحنه ها و مکان مشخص می شود. فیلم نامه در دو نوع داستانی و مستند وجود دارد.
توانایی های لازم برای تحصیل در رشته سینما
افرادی که مایلند کارگردان شوند باید در زمینه هنر اطلاعات بالایی داشته باشند. دارا بودن قدرت بیان خوب و شم هنری قوی از ضروریات برای یک کاردان است. این افراد باید روحیه اجتماعی قوی داشته باشند و تا بتوانند با بازیگران ارتباط خوبی برقرار کرده و با ان ها همکاری کنند.
همچنین یک کارگردان باید خصوصیات زیر را دارا باشد:
✅ سلامت
✅ ارتباط خوب
✅ مدیریت
✅ همکاری
✅ خلاقیت
✅ قوای جسمانی
✅ ذوق هنری
✅ اطلاعات علمی و هنری بالا
✅ پشتکار
✅ خلاقیت
افرادی که فیلم نامه نویسی را به عنوان گرایش انتخاب می کنند باید به زبان فارسی تسلط کافی داشته باشد همچنین توانایی داستان سرایی و خلاقیت لازم در نوشتن را داشته باشند.
بازار کار رشته سینما
دانشجویان رشته سینما پس از گذراندن دوران تحصیل و کسب آموزش در گرایش مورد نظر خود به عنوان کارگردان، فیلم نامه نویس، فیلمبردار و تدوینگر در سینما مشغول به کار می شوند. میزان درآمد برای هر یک از گرایش ها و مشاغل مرتبط متفاوت است.
📌 فارغ التحصیلان می توانند در رشته های زیر فعالیت کنند:
✅ دستیار فیلم بردار
✅ کارگردان سینما
✅ دستیار تدوین و نورپردازی
✅ دستیار کارگردان
✅ طراحی و نقاشی صحنه
✅ طراحی گریم و ماسک
✅ تولید برنامه های سینما
✅ نویسنده فیلم نامه ها
✅ ساخت فیلم
لیست دروس همه گرایش های رشته سینما
دروس رشته سینما به دو صورت تخصصی و عمومی می باشد که دروس مشترک یا عمومی آن تمامی گرایش های رشته سینما را شامل می شود.
دروس مشترک بین تمامی رشته های سینما
🔵 فرهنگ عامه
🔵 موسیقی
🔵 آشنایی با هنر در تاریخ
🔵 آشنایی با هنرهای تجسمی
🔵 آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان
🔵 آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان
🔵 جامعه شناسی
🔵 تاریخ فلسفه
🔵 طراحی مقدماتی
🔵 تمثیل شناسی
🔵 روانشناسی
🔵 اصول و مبانی ارتباطات
🔵 شناخت رنگ ها
🔵 عکاسی
🔵 گزارش نویسی
🔵 معماری
🔵 مبانی تدوین
🔵 اصول فیلم برداری
🔵 اصول هنرهای نمایشی
🔵 تاریخ سینما
🔵 تاریخ اجتماعی جهان
🔵 تاریخ اجتماعی ایران
🔵 اصول کارگردانی
لیست برخی از دروس تخصصی گرایش تدوین
🔵 صدا
🔵 لابراتوار فیلم
🔵 مستندسازی
🔵 موسیقی فیلم
🔵 آشنایی با نقاشی متحرک
🔵 تئوری تدوین
🔵 ترکیب بندی تصاویر
🔵 شناخت تحلیلی تدوین
🔵 موسیقی
🔵 آشنایی با سبک های سینمایی
🔵 ولید برنامه های تلویزیونی
لیست برخی از دروس گرایش فیلمنامه نویسی
🔵 فیلم
🔵 آشنایی با متون نمایشی فیلم
🔵 سبک های ادبی جهان
🔵 شخصیت شناسی
🔵 تحلیل ادبیات نمایشی
🔵 تحلیل فیلم نامه
🔵 قصه در ادیان
🔵 نمایش نامه نویسی
🔵 تصویر نویسی
🔵 آشنایی با ادبیات کودکان
🔵 داستان نویسی
لیست برخی از دروس گرایش کارگردانی
🔵 صدا
🔵 لابراتوار فیلم
🔵 مستندسازی
🔵 جلوه های خاص
🔵 مدیریت تولید
🔵 شیوه های رهبری بازیگر
🔵 تولید برنامه های تلویزیونی
🔵 اصول بازیگری
🔵 آشنایی با نقاشی های متحرک
🔵 آشنایی با متون نمایشی
🔵کارگردانی
🔵 تحلیل فیلم
لیست برخی از دروس گرایش فیلم نامه نویسی
🔵 صدا
🔵 لابراتوار فیلم
🔵 تحلیل فیلم
🔵 جلوه های خاص
🔵 فیزیک نور و عدسی
🔵 شناخت ابزار فیلم برداری
🔵 فیلم برداری
🔵 شناخت مواد خام
🔵 پرسپکتیو رنگ و نور
🔵 ترکیب بندی تصویر
🔵 گریم
🔵 فیلم برداری در نقاشی متحرک
🔵 تصویربرداری
فارغ التحصیلان در هر یک از گرایش ها مجاز به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هستند.
استفاده از مشاوره انتخاب رشته برای داوطلبانی که احساس سردرگمی میکنند، یک تصمیم هوشمندانه در راستای دستیابی به هدف است.
داوطلبین رشته سینما
پذیرش دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی باعث شده تا داوطلبین و علاقه مندان به هنر سینما بتوانند به راحتی وارد این هنر شوند و مهارت کسب کنند. برای ورود به رشته سینما قبل از هر اقدامی دفترچه آزمون را مطالعه و با مشاوران خبره مشورت کرده و راهنمایی دریافت کنید.
سخنی از مشاوران آویژه
⭕ رشته سینما از محبوب ترین و پرمتقاضی ترین رشته های هنر است که با توجه به پذیرش بدون کنکور برخی از دانشگاه ها افراد زیادی تمایل به تحصیل در این رشته را دارند.
⭕ رشته سینما در نوبت های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی و آزاد اسلامی دانشجو می پذیرد. چنانچه دوست دارید در رشته سینما ادامه تحصیل بدهید و در این زمینه نیاز به مشاوره دارید می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس برقرار کنید.
⭕ مشاوران تحصیلی آویژه با ده سال تجربه به شما در زمینه انتخاب رشته و دانشگاه یاری می رسانند. برای استفاده از خدمات مشاوره تلفنی با شماره 9099071985 تماس بگیرید.
سوالات متداول
❓ چه زمانی می توان در رشته سینما بدون آزمون ثبت نام کرد؟
همان طور که گفته شد، زمان ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی در نیمه اول سال از اواسط مرداد ماه تا اواخر آذر ماه در نظر گرفته می شود و برای نیمه دوم سال تحصیلی از اواخر آذر ماه تا دی ماه خواهد بود.
❓ آیا داوطلبین آقا بدون مدرک پایان خدمت می توانند وارد رشته سینما شوند؟
بله، آقایانی که بدون دلیل موجه قصد ادامه تحصیل از دبیرستان به دانشگاه را دارند، می توانند بدون ارائه مدرک نظام وظیفه خود در رشته سینما تحصیل کنند.
❓ آیا امکان پذیرش در رشته سینما بدون کنکور وجود دارد؟
بله قادر به ثبت نام هستید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
چگونه بدون کنکور وارد رشته سینما شوید؟ + لیست دانشگاه های ارائه دهنده
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
باسلام..چقدر خوب شده که ورود برای رشته ی هنری سینما اینقدرآسون شده..زمانی حدودا ۲۵سال پیش ها می بایست در۲ مرحله ی کنکورهنرشرکت میکردیم و بعداز اعلام معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت..تازه باید می رفتیم برای آزمون عملی تئاتر و …که نصف عمرمان پشت دیواربتنی کنکورهای هنر صرف وتلف شد..واقعا خوش بحال نوجوونای امروزی علاقمندب هنرهای نمایشی که با خیال راحت وبی دغدغه ب دانشگاه های هنر ورود میکنند.