چگونه می توان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار گرفت؟ این سوالی است که بسیاری از شما عزیزان از مشاوران مرکز مشاوره آویژه داشته اید. این مقاله تنها برای پاسخ به تمامی سوالات شما درباره سازمان بهزیستی نوشته شده است پس تا پایان همراه ما بوده و مطالب را با دقت مطالعه کنید.
سازمان بهزیستی کشور یک نهاد دولتی برای خدمت رسانی به برخی از مردم می باشد. این نهاد زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. سازمان بهزیستی به عنوان تامین کننده سلامت جامعه و با هدف بهتر زیستن عموم مردم خدمات متنوعی را ارائه می کند.
بسیاری از خانواده ها به دلایل مختلف تحت پوشش بهزیستی هستند و از خدمات این سازمان در راستای رفاه زندگی خود استفاده می کنند. برای استفاده از خدمات بهزیستی و تحت پوشش قرار گرفتن در این نهاد، باید از شرایط عضویت در بهزیستی برخوردار بود.
اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که به دنبال عضویت در بهزیستی می باشید، بهتر است در ادامه همراه ما باشید تا از مراحل پذیرش و تشکیل پرونده در این سازمان مطلع شوید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معرفی سازمان بهزیستی
بهزیستی در واقع سازمانی است که در آن مجموعه ای از برنامه ها و فعالیت ها زیر نظر و با حمایت دولت انجام می گیرد. تمامی فعالیت های این سازمان تنها به جهت بهبود زندگی افراد و گروه های آسیب پذیر جامعه می باشد.
سازمان بهزیستی کشور از سال ۵۹ رسما فعالیت خود را در جهت کمک و حمایت از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر شروع کرد. این سازمان از همان بدو تاسیس ۵۲ وظیفه را برعهده گرفت.
از جمله این وظایف می توان موارد زیر را برشمرد:
رسیدگی و تامین نیاز های کودکان بی سرپرست و بد سرپرست
رسیدگی به زنان بی سرپرست که خود سرپرست خانواده هستند
تامین سلامت روان جامعه
رسیدگی به معلولان و سالمندان
رسیدگی به کودکان کار و تامین نیاز های آنان
تلاش در جهت رسیدگی بهتر به زنان آسیب دیده
تامین مسکن برای خانواده های نیازمند
تلاش جهت ایجاد اشتغال برای افراد تحت پوشش
برگزاری کلاس های قبل از ازدواج و ارائه مشاوره به آن ها
ارائه خدمات اجتماعی به خانواده هایی که دارای فرزند چند قلو هستند
پرداخت کمک هزینه تحصیل برای دانشجویان تحت پوشش
و…
سازمان بهزیستی از طریق دریافت کمک های مردمی نیز به رفاه و آسایش بیشتر مددجویان عزیز می پردازد. این سازمان در جهت حفظ کیان خانواده و نگهداری و مراقبت از آن ها در برابر آسیب های جدی تلاش می کند.
کمک های مردمی در کنار حمایت های دولت، سبب افزایش توانایی این سازمان برای حمایت از اقشار محروم جامعه و بالا رفتن کیفیت خدمت رسانی شده است.
شرایط عضویت در بهزیستی چیست؟
برای اینکه بدانید چگونه می توان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفت، باید از شرایط عضویت و نحوه تشکیل پرونده در بهزیستی اطلاعات کافی در دست داشته باشید. در ادامه تمامی شرایط لازم و نحوه ثبت نام در بهزیستی را شرح داده ایم.
شرایط اصلی و عمومی برای تشکیل پرونده در سازمان بهزیستی عبارتند از:
- داشتن تابعیت ایرانی
- نیازمند شناخته شدن بر اساس تشخیص سازمان بهزیستی
- اسکان در منطقه و یا محل درخواست حمایت
- عدم حمایت و تحت پوشش بودن ارگان ها و نهاد های دیگر
- ارائه گواهی پزشکی به سازمان در صورت داشتن هرگونه معلولیت
- لازم به ذکر است که اتباع غیر ایرانی و افغانی که کارت هویت ویژه و کارت تردد با تاریخ معتبر دارند نیز می توانند از خدمات سازمان بهزیستی بهره مند شوند.
- نیازمند شناخته شدن براساس نوع بیماری
- افرادی که از بیماری های خاص رنج می برند و نامشان در لیست بیماری های تحت پوشش بهزیستی می باشد، می توانند برای ثبت نام در این سازمان اقدامات لازم را انجام دهند.
مدارک لازم جهت تشکیل پرونده در بهزیستی
مددجویان واجد الشرایط می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده به سازمان بهزیستی مراجعه کنند.
مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده در بهزیستی عبارتند از:
- به همراه داشتن شناسنامه خود و تمام اعضای خانواده
- به همراه داشتن کارت ملی خود و تمام اعضای خانواده
- به همراه داشتن دفترچه بیمه در صورت دارا بودن بیمه درمانی
- به همراه داشتن مدارک پزشکی در صورت معلولیت یا هرگونه بیماری
- ارائه اجاره نامه در صورت مستاجر بودن
- ارائه سند مالکیت در صورت دارا بودن منزل مسکونی
- ارائه قبض برق و یا تلفن
- ارائه مدارک و اسناد مربوط به بی سرپرستی یا بد سرپرستی
مراحل تشکیل پرونده در بهزیستی
برای قرار گرفتن تحت پوشش بهزیستی نیازمند تشکیل پرونده در این سازمان هستید. افرادی که واجد الشرایط هستند، می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده و دریافت خدمات از بهزیستی به این مراکز مراجعه کنند.
مراحلی که باید برای تشکیل پرونده طی کرد، بشرح زیر است:
مراجعه به سازمان بهزیستی محل سکونت خود و ارائه درخواست اولیه
بررسی درخواست توسط سرپرست اداره و شروع انجام تحقیقات
تشکیل پرونده پس از بررسی مدارک و شرایط مددجو
در صورت داشتن معلولیت پس از مراجعه به سازمان درخواست اولیه مورد بررسی قرار گرفته و به دبیرخانه جهت ثبت و تحویل به واحد توانبخشی ارجاع داده می شود.
سپس مصاحبه ای با شخص متقاضی انجام شده و در صورت مطابقت شرایط با دستورالعمل ها مددجو به کمیسیون پزشکی ارجاع داده می شود.
پس از تایید معلولیت توسط کمیسیون مدارک مربوطه دریافت شده و پرونده تشکیل می شود.
یکی از سوالاتی که در این حین بسیار پرسیده می شود، این است که زمان تشکیل پرونده بهزیستی چقدر طول می کشد؟ مدت زمان تشکیل پرونده و درخواست برای تحت پوشش بهزیستی بسته به صرف زمانی است که برای بررسی مدارک و شرایط مددجو انجام می شود. پس بهتر است تمامی اطلاعات و مدارک کامل و صحیح بوده تا زمان تشکیل پرونده و بهره مندی از خدمات بهزیستی کمتر شود.
نحوه پیگیری پرونده بهزیستی
بعد از تشکیل پرونده لازم است تا زمانی که مدارک و مستندات مورد بررسی سازمان قرار بگیرند.
می توانید از روش های زیر برای پیگیری وضعیت پرونده خود استفاده کنید:
- مراجعه به سامانه سازمان بهزیستی کشور
- شماره گیری کد دستوری
تمامی مددجویان عزیز برای اطلاع از وضعیت پرونده، خدمات ارائه شده، پرداخت مستمری ها و… می توانند به سامانه سازمان بهزیستی مراجعه کنند و از آن مطلع شوند. این سامانه برای راحتی و رفاه این عزیزان ایجاد شده است.
افراد در زمان تشکیل پرونده برای اطلاع از وضعیت پرونده خود می توانند به سایت مراجعه کرده و مراحل ثبت نام خود را پیگیری کنند.
علاوه بر سامانه مورد نظر برای راحتی بیشتر مددجویان در استعلام وضعیت، پیگیری پرونده بهزیستی با کد ملی نیز قرار داده شده است. برای این کار کافی است کد دستوری #۱۲۳*۴* را شماره گیری کرده و برای استعلام مستمری، استعلام خدمات بهزیستی و کمیسیون پزشکی کد ملی خود را وارد کنید.
مستمری مددجویان بهزیستی چقدر است؟
بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی حقوق افراد تحت پوشش بهزیستی در سال ۱۴۰۱ افزایش ۲۰ درصدی داشته است. علاوه بر آن طبق گفته معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور تعداد مستمری بگیران سازمان بهزیستی افزایش خواهد یافت.
افزایش این تعداد تنها بر اساس اولویت بندی معلولان شدید و خیلی شدی از دهک های کم درآمد صورت می گیرد.
میزان حقوق مددجویان واجد الشرایط تحت پوشش بهزیستی بر اساس تعداد افراد خانواده به شرح جدول زیر می باشد.
میزان مستمری | تعداد افراد خانواده |
۴۲۰ هزار تومان | ۱ نفره |
۶۰۰ هزار تومان | ۲ نفره |
۸۴۰ هزار تومان | ۳ نفره |
۱ میلیون و ۸۰ هزار تومان | ۴ نفره |
۱میلیون و ۳۲۰ هزار تومان | ۵ نفره به بالا |
نتیجه گیری
سازمان بهزیستی کشور از جمله نهادهای حمایتی برای اقشار آسیب دیده جامعه می باشد. این سازمان با بهره گیری از حمایت های دولت و کمک های مردمی توانسته است، سهم بسیاری در تامین رفاه و آسایش مددجویان تحت پوشش داشته باشد.
برای دریافت خدمات این سازمان باید از شرایط و ضوابط خاصی برخوردار بود. متقاضیان عزیز می توانند برای تشکیل پرونده با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای ثبت نام به سازمان بهزیستی موجود در محل زندگی خود مراجعه کنند.
برای اطلاع بیشتر از نحوه پذیرش در سازمان بهزیستی و بهره مندی از خدمات این سازمان، بهتر است قبل از اقدام تمامی مطالب گفته شده را مطالعه کنید و در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی با مشاوران مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید.
کافیست با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید!
سوالات متداول
خدمات سازمان بهزیستی چیست و چه کمک هایی به اقشار جامعه می کند؟
همانطور که در متن مقاله گفتیم خدمات و وظایف سازمان بهزیستی برای کمک به اقشار جامعه بسیار زیاد بوده که از جمله آن می توان به رسیدگی به معلولان و سالمندان، رسیدگی به کودکان کار، پرداخت کمک هزینه تحصیل برای دانشجویان و… اشاره کرد.
چگونه می توان در سازمان بهزیستی پرونده تشکیل داد و تحت پوشش قرار گرفت؟
برای تحت پوشش قرار گرفتن در سازمان بهزیستی کشور، کافی است به سازمان بهزیستی محل سکونت خود مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام کنید. برای این کار باید از شرایط لازم برخوردار بوده و مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید.
میزان حقوق مستمری بگیران سازمان بهزیستی چقدر است؟
میزان حقوق دریافتی برای مددجویان سازمان بهزیستی بسته به تعداد افراد خانواده متفاوت می باشد. در جدول بالا میزان حقوق هریک از خانواده ها ی ۱ نفره تا ۵ نفره و بالاتر گفته شده است.
نحوه عضویت در بهزیستی | درخواست برای تحت پوشش بهزیستی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.