واژه مشاوره شغلی حرفه ای حتما به گوشتان خورده است. احتمالا برایتان سوال پیش آمده است
- که مشاوره شغلی حرفه ای چیست؟
- و کسی که مشاوره شغلی حرفه ای می دهد، چه کاری دقیقا انجام می دهد؟
اجازه بدهید ابتدا به تعریف این واژه بپردازیم. شما در طی مشاوره شغلی و حرفه ای، می توانید خودتان را بشناسید و یک تصویر نسبتا دقیق از خصوصیات و رفتار های خودتان کسب کنید.
شما به کمک مشاور شغلی و حرفه ای از مشاغل به خوبی آگاهی پیدا می کنید و تصورات خود را با آنچه در واقعیت وجود دارد محک می زنید.
در نظر داشته باشید که جلسات مشاوره شغلی و حرفه ای به انتخاب و تصمیم گیری در مورد شغل آینده محدود نمی شود بلکه آموزش و پیگیری نیز برای ادامه دادن جلسات صورت می گیرد.
اگر انتخاب شغل شما مطابق با توانایی ها و ویژگی های شخصی شما و همچنین بر اساس علایق شما صورت بگیرد، اطمینان داشته باشید که میزان رضایت شغلی بسیار زیاد خواهد بود.
به علت این که بیشترین زمان شما صرف شغلتان خواهد شد، پس بهتر است یک انتخاب دقیق و درست داشته باشید تا از کاری که انجام می دهید لذت ببرید!
انتخاب شغل و مشاوره شغلی و کاری
همه ما دغدغه انتخاب شغلی را داریم که بتوانیم در آن بهترین خودمان باشیم و بتوانیم موفق باشیم اما تنها درصد کمی از افراد شغلی را دارند که از آن به رضایت دارند و در آن موفق هستند!
اما چرا؟ پاسخ این سوال ساده است. چون شغل آن ها با روحیه و ویژگی های آنان هم خوانی ندارد. شما در یک شغلی ممکن است بتوانید در طی زمان مهارت بسیاری را کسب کنید و بتوانید به شکل حرفه ای کار خود را انجام دهید اما هم چنان از شغل خود رضایت نداشته باشید!
این که شما شغل خودتان را دوست داشته باشید، سبب می شود تا آموزش های مربوط به شغل خودتان را با علاقه دنبال کنید.
به شما توصیه می کنیم تا قبل از آنکه تصمیمی در مورد شغل آیندتان بگیرید، در ابتدا سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
- آیا انجام این کار لذتی برای شما دارد؟
- فعالیت هایی که برایتان سرگرم کننده هستند، چه چیزهایی هستند؟
- ویژگی های خوبی که دارید چه چیزهایی هستند؟
- مهارت های من چه چیز هایی هستند؟
- مسائل مالی برایتان مهم تر است یا رضایت شغلی؟
- چه میزان درآمدی برایتان نیاز است تا از شغل خودتان رضایت داشته باشید؟
- در شهر یا کشوری که من میخواهم زندگی کنم چه مشاغلی هستند؟
- اگر شغل من نیاز به مسافرت کردن داشت، من می توانم؟
- ارزش ها و چارچوب های من چه مواردی هستند آیا در شغلی که می خواهم داشته باشم، این موارد رعایت خواهند شد؟
- خدمت به دیگران تا چه اندازه ای برای من مهم است؟
- روحیه من با شغل های آسان ارضا میشود یا با کار های سخت یا چالش برانگیز؟
- در محل کار ترجیح می دهید تصمیمات را به تنهایی بگیرد یا دیگران لیستی از کار ها را به شما محول کنند؟
- آیا روحیه کار تیمی دارم یا ترجیح می دهم تنها کار کنم؟
- پاسخ این سوالات به شما کمک می کنند تا بدانید که شغلی که برایتان مناسب است چه ویژگی های باید داشته باشد؟
چگونه مشاوره می تواند به ما کمک کند؟
در یک جلسه مشاوره شغلی و حرفه ای شما می توانید در شغل خود و حتی در زندگی خود موفقیت های بسیاری را کسب کنید. در یک جلسه مشاوره شغلی به فرد کمک می شود تا در مورد مهارت ها و نقاط قوت خودتان را کشف کند.
علاوه بر این مشاور با در نظر گرفتن شرایط تحصیلات فرد، به او در مورد ادامه تحصیل نیز مشاوره می دهد و نیز علایق و نوع شخصیت فرد را تعیین می کند.
همچنین در جلسات مشاوره، تست های ضریب هوشی و تست استعداد نیز برای کمک به انتخاب دقیق تر صورت می گیرد. همچنین نشان داده شده است که شاخص Myers-Briggs برای کمک به افراد در تعیین شغل های احتمالی بر اساس ویژگی های شخصیتی مفید است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
چه افرادی به مشاوره حرفه ای نیاز دارند؟
همه ما می دانیم که مشاوره شغلی و حرفه ای، یک فرایندی است که همیشگی است. این مشاوره می تواند برای همه افراد و حتی برای تازه واردان و کارشناسان ارشد و افراد جوان و نیز سالمندان و حتی فارغ التحصیلان نیز مفید باشد.
چون تصمیمات مهم و اساسی در زندگی برای آینده، از سنین پایین شروع می شود، پس بهتر است که این فرایند را زود تر شروع کنید.
توصیه مشاوران ما این است که تمامی دانش آموزان با مشاور مشاغل، مشاوره داشته باشند.
تیپ های شخصیتی مختلف و مشاغل
هر پوزیشن شغلی، نیاز مند تیپ شخصیتی خاصی است. اگر شما نیز دوست دارید بدانید که چه تیپ شخصیتی برای چه شغلی مناسب است، ادامه مطلب را از دست ندهید.
تیپ های شخصیتی توسط روانشناس و یا مشاور تعیین می شود.
تیپ های شخصیتی عبارتند از:
تیپ واقع گرا.
تیپ جست و جو گر.
تیپ هنری.
تیپ اجتماعی.
تیپ متهور.
تیپ قراردادی.
تیپ واقع گرا
افرادی که تیپ شخصیتی واقع گرا دارد، از مشاغلی که نیازمند ارتباطات اجتماعی هستند، دوری می کنند. نکته جالبی که در این افراد وجود دارد این است که توانایی های فیزیکی و مکانیکی این افراد بسیار زیاد است. افرادی که تیپ شخصیتی واقع گرا دارند، برای لوازم و اشیا و نیز تمام خصوصیاتی که قابل لمس هستند، مانند پول یا دستگاه های خاص و همینطور قدرت و مقام، ارزش خاصی قائل هستند.
از ویژگی های اخلاقی افراد تیپ واقع گرا، رک بودن مادی، خود محور بودن، صرفه جو بودن و سرسخت و تلاشگر و انعطاف ناپذیر هستند.
تیپ جستجوگر
افراد با این تیپ شخصیتی عموما در مشاغلی عملکرد موفقی دارند که فعالیت های آرام و منطقی را میطلبد. این افراد توانایی رهبری ندارند. تعریف این افراد خودشان را محقق و روشنفکر بودن و توانا در زمینه ریاضی و علمی توصیف می کنند.
به ویژگی هایی که خودشان از خودشان توصیف می کنند نیز، خصوصیات زیر را اضافه کنید. مستقل، تحلیل گر، منطقی، روشنفکر، هوشیار، منتقد، خوددار، کناره گیر، فروتن، کنجکاو، دقیق و پیچیده!
اگر شما نیز دنبال مشاغلی می گردید که نیاز به دید دقیق و جستجوگرانه دارند، احتمالا تیپ شخصیتی جستجوگر دارید.
تیپ هنری
افرادی که تیپ شخصیتی هنری دارند، از فعالیت هایی که خلاقانه هستند، بیشتر استقبال می کنند و به همین دلیل از شغل هایی که خشک و صرفا قراردادی هستند، دوری می کنند.
در افراد با تیپ شخصیتی هنری دید منعطف و هنری به مسائل را شاهد هستیم. افراد هنری با دید زیباشناسی به مسائل نگاه می کنند.
مبهم، خیال پرداز، بی نظم، عاطفی، خود انگیخته، حساس، درون نگر، آرمان گرا، مستقل و خیال پرداز، ویژگی هایی هستند که افراد با تیپ هنری دارند.
تیپ شخصیت اجتماعی
تیپ شخصیتی اجتماعی دقیقا نقطه مقابل تیپ شخصیتی واقع گرا است. افراد با تیپ شخصیت اجتماعی خودشان را افراد علاقه مند کمک به دیگران توصیف می کنند.
توانایی تدریس و آموزش خارق العاده ویژگی افراد اجتماعی است و بر خلاف خصوصیات اخلاقی دیگرشان، چندان علاقه مند به شغل های علمی و فیزیکی نیستند.
خوش برخورد، صبور، معاشرتی، فهمیده، صمیمی، مشوق و مهربان از ویژگی های دیگر این افراد است.
تیپ متهور
این افراد را نیز نقطه مقابل افراد جستجوگر بدانید زیرا این افراد از موقعیت های جستجوگرانه دوری می کنند. دنبال فعالیت های متهورانه هستند و میزان ریسک پذیری در این افراد بسیار بالاتر است.
بی باک بودن ریسک پذیر بودن اهل خطر بودن، با انرژی، خوش بین، ماجراجو، هیجان طلب، جاه طلب، معاشرتی، پر حرف، برونگرا و سلطه جویی ویژگی هایی هستند که در این افراد بسیار مشاهده می کنیم.
تیپ قراردادی
افرادی که تیپ شخصیتی قراردادی دارند، افرادی منظم، سازش پذیر و دارای روحیه یکنواختی هستند. افراد قراردادی برای فعالیت های اقتصادی ارزش قائلند. مشاغلی مثل حسابداری و کارمندی مناسب این افراد است.
محتاط، انعطاف پذیر، درون گرا، منظم و کارآمد و فاقد تخیل از ویژگی های افراد قرار دادی است.
سخن آخر
حال که با روش های انتخاب های شغل آشنا شدید، و به اهیمت مشاوره شغلی و حرفه ای پی ببرید، حتما از توصیه ها و مشاوره های متخصصین این حوزه استفاده کنید و احتمال موفقیت و رضایت شغلی خودتان را افزایش دهید.
مشاوره شغلی و حرفه ای (مشاوره انتخاب شغل)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.