اگر بخواهیم از مهمترین و حساسترین مراحل زندگی هر دانش آموز صحبت کنیم، پیش از هر چیز باید به سراغ انتخاب رشته مقطع نهم به دهم برویم.
قوانین انتخاب رشته به ویژه در چند سال اخیر دستخوش تغییرات زیادی قرار گرفته و در حال حاضر بر اساس امتیاز بندی و معدل داوطلبان، درخواست آنها بررسی می شود. به همین جهت بهتر است تا پیش از هرچیز، از بایدها و نبایدهای این مرحله اطلاع کافی داشته باشید.
از شما دعوت می کنیم در ادامه این مقاله با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا راهنمای کامل انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ را خدمتتان ارائه دهیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
زمان انتخاب رشته نهم به دهم سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲
طی سالیان اخیر، انتخاب رشته پایه نهم به دهم پس از اتمام امتحانات نیمسال دوم تحصیلی و از طریق شرکت در آزمون های هدایت تحصیلی انجام می گرفت؛ جزئیات مربوط به آن نیز در اختیار داوطلبان قرار می گرفت.
البته در حال حاضر زمانی برای این موضوع در سال 1401 تعیین نشده است؛ اما با توجه به سال های گذشته، پیش بینی می کنیم که این زمان از آبان ماه تا اسفند اعلام شود.
نحوه انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲
همانطور که اشاره کردیم در چند سال اخیر نحوه انتخاب رشته دانش آموزان ریاضی، تجربی، انسانی و… تغییراتی داشته و به هیچ وجه شبیه سابق نیست و فقط بر اساس نمرات دانش آموز باشد.
در حال حاضر مجموع تمامی نمرات سه پایه هفتم و هشتم و نهم برای انتخاب رشته به عنوان پارامترهای اساسی در نظر گرفته می شود.
دیگر عوامل موثر و میزان تاثیر درصدی آنها بر انتخاب رشته نهم به دهم، عبارتند از:
نظر والدین: 5 درصد
نظر معلمان تمام دروس: 10 درصد
علاقه خود دانش آموز: 10 درصد
نظر مشاور تحصیلی: 10 درصد
نتیجه ای که دانش آموز در آزمون های مشاوره ای کسب می کند: 30 درصد
نمرات درسی: 35 درصد
آموزش تصویری انتخاب رشته پایه نهم به دهم 1401 – 1402
ابتدا از طریق مرورگر اینترنت خود به سایت pada.medu.ir وارد شوید.
بعد از ورود به سامانه پادا وارد بخش دریافت کارنامه شوید.
در صفحه بعد اطلاعات لازم شامل نام کاربری و رمز عبور خود را به همراه کد امنیتی وارد نمایید. بعد از وارد کردن اطلاعات لازم بر روی گزینه ورود کاربر کلیک نمایید. بعد از ورود می توانید دانلود فرم های هدایت تحصیلی پایه نهم را انجام دهید.
انتخاب رشته نهم به دهم رشته تجربی
طبق تجربه سالیان اخیر می توان گفت، رشته تجربی نسبت به رشته های دیگر متقاضی بالاتری دارد و داوطلبین این رشته در کنکور سراسری، به تنهایی بیشتر از مجموع دو رشته دیگر انسانی و ریاضی هستند.
از پرطرفدارترین رشته های این گروه تحصیلی می توان به رشته های دانشگاهی زیر اشاره کرد:
تحصیل و ورود به دانشگاه در اغلب این رشته ها بصورت بدون کنکور مقدور نیست.
در حال حاضر شرایط پذیرش در رشته تجربی به این ترتیب می باشد که مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی سه سال هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را داشته باشد.
انتخاب رشته نهم به دهم انسانی
رشته انسانی جز رشته هایی است که دسته ای از دانش آموزان برای فرار از سختی های رشته گروه ریاضی به سراغش می روند، که قطعاً تصمیمی نادرست است؛ چرا که با وجود اهمیت کمتر درس ریاضی در آن، برای برخی زیر گروه های کنکور سراسری در رشته انسانی به درصد بالای درس ریاضی نیاز خواهد بود.
رشته انسانی در دانشگاه شامل رشته پرطرفدار حقوق و علوم سیاسی، روانشناسی، انواع دبیری ها (البته سایر رشته ها هم دبیری دارند، ولی در انسانی تنوع بیشتری وجود دارد) و… می شود. برای پذیرش در رشته انسانی نیاز به قدرت در حفظیات است.
برای پذیرش در رشته انسانی نباید مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی و عربی کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را دارا باشد.
انتخاب رشته نهم به دهم ریاضی
رشته ریاضی و فیزیک جز رشته هایی است که دانش آموز باید در درس ریاضی و در مرحله بعد علوم قوی (مخصوصاً قسمت فیزیک و شیمی) داشته باشد؛ به علاوه این که قدرت تجسمی بالا هم جز فاکتورهای موفقیت در این رشته است.
رشته های دانشگاهی این رشته بیشتر شامل مهندسی ها از قبیل موارد زیر است:
برای پذیرش در رشته ریاضی فیزیک مجموع سه نمره پایه هفتم، هشتم و نهم درس ریاضی و علوم نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را دارا باشد.
انتخاب رشته نهم به دهم علوم و معارف اسلامی
اگر علاقه مند به قرآن و مباحث دینی هستید، رشته علوم و معارف اسلامی برای شما بسیار مناسب است.
این رشته درس عربی سنگین تری نسبت به رشته انسانی دارد و گروهی از فارغ التحصیلان آن در گروه رشته انسانی کنکور می دهند.
برای پذیرش در رشته علوم و معارف اسلامی، مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم دروس مطالعات اجتماعی، زبان، ادبیات فارسی و عربی نباید کمتر از 42 باشد و دانش آموز حداقل معدل 14 را دارا باشد.
معدل لازم برای انتخاب رشته فنی حرفه ای
رشته فنی حرفه ای، برای افرادی که قصد دارند زودتر وارد بازار کار شوند، گزینه مناسبی است. این رشته دارای چهار شاخه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی می باشد.
رشته فنی و حرفه ای به دلیل واحد های درسی عملی که در متوسطه دو دارد، باعث افزایش قدرت مهارتی دانش آموز می شود.
برای پذیرش در رشته فنی و حرفه ای مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم، نهم دروس ریاضی، علوم، کار و فناوری کمتر از 30 نباشد؛ به علاوه اینکه نمره درس ریاضی در هر سه سال زیر 10 نباشد (بدون تبصره) و اینکه دانش آموز حداقل معدل 12 را دارا باشد.
مشاوره هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم به دهم ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲
هدایت تحصیلی دانش آموزان شامل نتایج آزمون های مشاوره ای، تکمیل فرم های نظرسنجی توسط اولیا و مشاوران و نمرات سال نهم دوره متوسطه اول می باشد. هدایت تحصیلی دانش آموزان سال نهم تاثیر بسیار مهمی در سرنوشت شغلی دانش آموزان دارد.
دانش آموزانی که از نتیجه هدایت تحصیلی خود رضایت نداشته باشند، می توانند نسبت به آن اعتراض خود را ثبت کنند.
دانش آموزانی که نمره لازم در امتحانات خرداد ماه جهت ورود به رشته دلخواه خود را کسب نکرده باشند، می توانند جهت مجاز شدن برای ورود به رشته، مجددا در آزمون مربوطه شرکت کنند.
سخن آخر
انتخاب رشته نهم به دهم، یکی از مراحل مهم دانش آموزان برای انتخاب حرفه مورد نظر است که در سال های اخیر با سیستم مشخصی امتیازبندی شده است.
این موضوع بر اساس رشته نظر افراد و همچنین گروه تحصیلی آنها، مستلزم داشتن معدل و شرایط مشخصی است که در مقاله فوق به این موارد اشاره شد.
در این مقاله بر آن بودیم که راهنمای کاملی از انتخاب رشته نهم به دهم در سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. چنانچه در این زمینه سوالی دارید، یا به دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی احتیاج دارید، با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا بطور دقیق شما را راهنمایی نمایند.
از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
انتخاب رشته نهم به دهم 1401-1402 در چه بازه زمانی انجام خواهد گرفت؟
در حال حاضر زمان دقیقی برای این موضوع مشخص نشده؛ اما پیش بینی می شود در همان تاریخ قبلی انجام گیرد.
امتیازبندی انتخاب رشته نهم به دهم 1401-1402 به چه صورتی انجام می گیرد؟
اطلاعات مربوط به امتیاز بندی این مقطع در مقاله فوق اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
راهنمای کامل انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.