اگر به لیست مشاغل پردرآمد کشورهای پیشرفته نگاهی انداخته باشید، احتمالا می دانید که مشاغل مرتبط با توسعه برند و مدیریت کسب و کار، در صدر دریافتی این کشورها قرار دارند.
این دریافتی های قابل توجه، موضوعی است که اهمیت بالایی برای دانش آموختگان این رشته داشته و نقش مهمی را در مسیر رشد مشاغل مختلف ایفا می کند.
رشته های زیادی را می توان یافت که برای ورود به این حرفه از آن استفاده کرد، که مدیریت بازرگانی و MBA در کانون توجه این رشته ها قرار دارند.
از شما دعوت می کنیم در ادامه این مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا به معرفی رشته مدیریت بازرگانی، دانشگاه های پذیرنده و بررسی آینده شغلی آن بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
ماهیت رشته مدیریت بازرگانی
اهمیت نقش مدیر در حرکت سازمان و واحدهای تولیدی به سمت اهداف تعیین شده، این روزها بر کسی پوشیده نیست.
مدیران افرادی هستند که همواره در تلاش اند، با استفاده از دانش خود مسیر های تازه ای را برای سازمان تعریف کنند. مسیرهایی که علاوه بر اصلاح اشتباهات گذشته، منجر به افزایش کارایی و بهره وری سازمانی شود.
رشته مدیریت بازرگانی، با تمرکز بر این موضوع در سازمان، به توضیح وظایف مدیر پرداخته و به افزایش قدرت تجزیه و تحلیل افراد کمک می کند، تا علاوه بر ترسیم استراتژی سازمانی، بتواند در شرایط بحران بهترین مسیر برای کاهش تنش را پیدا کند.
مدیریت بازرگانی مناسب چه افرادی است؟
مدیریت بازرگانی، علی رغم اینکه در ظاهر به عنوان شغلی مرتبط بر مراودات مالی و دارای فرمول های محاسباتی فراوان و… محسوب می شود، عمدتا سعی در خلق یک رفتار و نگرش جامع در فرد دارد، تا به این روش منجر به موفقیت هر چه بیشتر سازمان شود.
موفقیت در این رشته نیازمند ثابت قدمی و داشتن هوش بالا در شناسایی فرصت ها، توانایی حل مسئله، برنامهریزی و انجام کار تیمی است که به داوطلبان در مسیر تحصیل آموزش داده می شود.
مهارت های مورد نیاز برای کارشناس مدیریت بازرگانی
مهمترین و تعیین کننده ترین فاکتور در ورود به مدیریت و کسب و کار علاقه، روابط عمومی بالا و سابقه کار است؛ چراکه این کار به طور مداوم با فروشندگان و مردم عادی ارتباط بوده و برای تغییر ذهنیت آنها تلاش می کند.
به همین جهت علاوه بر تحصیلات آکادمیک، آشنایی با روش نوین مدیریت سازمان و ارائه خدمات به مشتری، داشتن سابقه کار در حوزه های مختلف بازاریابی، تامین کالا و فروش، می تواند به شما در ورود به این شغل کمک بسزایی کند.
در جدول زیر، به مهمترین پارامترهای لازم برای فعالیت به عنوان یک مدیر ایده آل اشاره می کنیم.
آشنایی با فرآیندهای بازرگانی خارجی |
آشنایی با مکاتبات بازرگانی |
تسلط کامل بر نرمافزار آفیس |
تسلط کامل به زبان انگلیسی |
آشنایی با نرم افزارهای فروش |
دارای روابط عمومی بالا |
متعهد و مسئولیت پذیر |
آشنایی با گرایشات رشته مدیریت بازرگانی
از مهمترین و به عبارت بهتر پرکاربردترین گرایشات مدیریت بازرگانی، میتوان به شاخه بازاریابی اشاره کرد. موضوعی که طی سال های اخیر در اغلب شرکت های بزرگ مورد توجه قرار گرفته و استراتژی بازار بر اساس بررسی های مدیران بازاریابی و مشاوران توسعه برند طراحی می شود.
از دیگر شاخه های مدیریت بازرگانی، میتوان به سیاست گذاری بازرگانی، بازاریابی بین الملل، بازاریابی داخلی، بازاریابی، مدیریت مالی و بیمه و تحول اشاره کرد.
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های مختلفی است که بر اساس آخرین تغییرات، عبارتند از:
بازاریابی
بازرگانی بینالمللی
تجارت الکترونیکی
مدیریت استراتژیک
بازرگانی داخلی
کارآفرینی
تا پیش از این گرایش های مالی، بیمه و تحول نیز جزو گرایش های رشته بازرگانی بود.
موقعیت های مناسب برای فعالیت مدیران بازرگانی
مدیر یا معاون سازمان
مشاور مدیر
مدیر بخش صادرات
مدیر بخش بازاریابی و تبلیغات
مدیر فروش
مدیر تحقیقات بازار
مدیر بخش بیمه
مدیر دیجیتال مارکتینگ
برخی از ارگان ها مانند بانک ها، اداره بیمه و سایر سازمان های دولتی نیز از میان فارغالتحصیلان این رشته نیرو میگیرند.
وضعیت ادامه تحصیل مدیر بازرگانی در مقاطع بالاتر
روش های زیادی برای ورود به بازار کار و استخدام فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی وجود دارد، که از میان آنها می توان به شرکت در آزمون های استخدامی ارگان های دولتی نظیر بانک ها و شرکت در دوره های کارآموزی و استخدام در رده های شغلی مرتبط اشاره کرد.
دانشجویان این رشته پس از گذراندن واحدهای درسی خود، قابلیت تصمیم گیری سریع و دقیق و رفع نیازها و مشکلات سازمان را پیدا خواهند کرد.
امروزه با توجه به تغییر در کسب و کار و ورود بسیار زیاد رقیبان داخلی و خارجی به بازار، بازار کار مدیریت بازرگانی نسبت به بازار کار بسیاری از مشاغل دیگر جایگاه بسیار مناسبی دارد و در آینده نیز پیش بینی می شود بازار کار مدیریت بازرگانی رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد؛ چرا که تقریبا تمام سازمان های تجاری به یک مدیر بازرگانی احتیاج دارند.
همچنین با توجه به اهمیت دانش و تکنولوژی، امروزه مؤسسات بزرگ و مختلفی هستند که کارهای پژوهشی و تحقیقاتی مهمی را انجام می دهند که فارغ التحصیلان مدیریت بازرگانی می توانند در این محیط ها هم مشغول به کار شوند.
امکان مهاجرت در رشته مدیریت بازرگانی به چه صورتی هست؟
رشته های گروه علوم انسانی، به طور کلی به دلیل دروس تئوری محور و مبتنی برای کسب تخصص تجربی، از شانس کمتری نسبت به رشته های مهندسی و پزشکی برای دریافت فاند و مهاجرت تحصیلی برخوردارند.
البته این شامل تمامی آنها نشده و برخی از رشته مانند رشته روانشناسی و رشته مدیریت از شانس قابل قبولی برای همکاری با مراکز آموزشی خارج کشور برخوردارند. اما با توجه به اینکه مهارت از تحصیلات مهم تر هست، بچه های این رشته باید به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد رزومه مناسبی داشته باشند.
برای این منظور می توان با تهیه مقالات مناسب و در صورت امکان حضور در همایش های کشورهای خارجی، نوعی تمایز در رزومه خود با سایر داوطلبان ایجاد کرد.
البته باید اشاره کنیم، داشتن یک سابقه کار مناسب نیز نی تواند نقش مهمی در علاقه مندی اساتید خارج از کشور برای همکاری با شما ایفا کند.
سخن آخر
رشته های مرتبط به کسب و کار، این روزها نقش مهمی در مسیر توسعه برند و پیشرفت شرکت ها ایفا می کنند و اغلب شرکت ها در حال حاضر به یک مدیر و یا مشاور کارآزموده برای اصلاح رویه های غلط سازمان و ارائه روش های پربازده برای افزایش توان رقابتی و گسترش بازار صادراتی خود نیاز دارند.
رشته های مختلفی را بر این اساس برای تحصیل متقاضیان ورود به حرفه کسب و کار معرفی کرد که رشته مدیریت بازرگانی به دلیل گستره قابل قبول مباحث و گرایشاتی که در بر می گیرد، از جمله این رشته ها محسوب می شود.
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعاتی را در خصوص رشته مدیریت بازرگانی، بازارکار و آینده شغلی آن در اختیار شما بگذاریم. چنانچه در خصوص این مورد سوالی دارید، یا به دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی احتیاج دارید، با کارشناسان تحصیلی مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا شما را بطور کامل راهنمایی نمایند.
سوالات متداول
مدیریت بازرگانی مناسب چه افرادی است؟
افرادی که علاوه بر داشتن هوش بالا، در شناسایی فرصت ها، حل مسئله و برنامه ریزی استعداد خوبی داشته باشند.
از موقعیت های شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان مدیریت بازرگانی به چه مواردی می توان اشاره کرد؟
اطلاعات مربوط به فرصت های شغلی این رشته، در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شده است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته مدیریت بازرگانی چیست؟ + بررسی بازار کار و آینده شغلی آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام با تراز 5549 دانشگاه دولتی مدیریت بازرگانی قبول میشوم کمبینا هستم و سهمیه دارم