برخی برای مسائل کاری، تفریح، زیارت و موارد تجاری و درمانی، مجبور می شوند به کشور های دیگر سفر کنند. و اکثریت افراد بنا به دلایلی چون هزینه سفر زمینی را به سفر هوایی ترجیح می دهند. افراد برای اینکه بطور زمین از کشور خارج شوند، باید عوارضی را پرداخت کنند. در این مقاله از آویژه سعی کردیم عوارض خروج زمینی از کشور در سال 1402 را برای شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
عوارض خروج از کشور چیست؟
این عوارض مبلغی می باشد که هر فردی که تصمیم دارد از کشور خارج شود، می بایست به دولت پرداخت کند. حتی برای افراد زیر دو سال هم این عوارض حساب می شود.
نکته قابل توجه این می باشد که عوارض به مبلغی اطلاق می شود که می بایست به شهرداری ها پرداخت کنیم. به همین دلیل تا چند سال پیش هم عوارض خروج به حساب شهرداری واریز می شد، ولیکن بنا به مصوبه بهمن سال 1398، عوارض خروج از کشور به عنوان مالیات خروج از کشور نامگذاری شد و از آن به بعد هزینه هر عوارض به حساب دولت واریز می گردد.
قسمت اندکی از این هزینه به سازمان گردشگری پرداخت می شود و قسمت دیگری هم برای به سازی و بازسازی روستاهای مرزی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
هر ساله مبلغ عوارض خروج از کشور تغییر می یابد. بنا به چنین دلایلی هم اگر تصمیم دارید به خارج از کشور سفر کنید، قطعا می بایست از آخرین قوانین آن اطلاع داشته باشید. به عنوان کودکان زیر هفت سال تا چند سال قبل از پرداخت عوارض معاف بودند، ولی بعد ها این قانون تغییر یافت و اکنون برای نوزادان هم باید این عوارض حتی پرداخت شود.
عوارض خروج از کشور 1402
بالاخره توسط دولت عوارض خروج از کشور 1402 بررسی و اعلام شد. میزان درآمد دولت در سال 1400، از عوارض خروج از کشور 110 میلیارد تومان بود ولی برای سال 1402 مبلغ این درآمد به اندازه 1500 میلیارد تومان برآورد شده است.
هر شخصی که باید برای خروج از کشور عوارضی را پرداخت کند، به شرح زیر است:
مرحله | مسافران حج تمتع و عمره | مسافران عادی |
مرحله اول | 132 هزار تومان | 400 هزار تومان |
مرحله دوم | 198 هزار تومان | 600 هزار تومان |
مرحله سوم و بقیه | 264 هزار تومان | 800 هزار تومن |
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
عوارض خروج از کشور کودکان
در کل تفاوتی بین سایر مسافران با عوارض خروج از کشور کودکان وجود ندارد و نرخ آن یکسان می باشد. این عوارض به ازای هر فرد با بلیط پرواز و کد ملی حساب می شود.
روش هایی پرداخت عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور، راه های مختلفی برای پرداخت دارد. استفاده از دستگاه های ATM، یکی از این روش ها غیر نقدی می باشد که در فرودگاه های سراسر کشور نصب شده اند. البته می توانید در صورت داشتن رمز دوم، از طریق سامانه مخصوص به پرداخت عوارض اقدام کنید.
استفاده از سامانه سداد، یکی از راحت ترین راه های پرداخت عوارض خروج از کشور می باشد. این سامانه با همکاری بانک ملی ایران و سازمان امور مالیاتی کشور طراحی شده و بوسیله آن به آسانی قادرید مبلغ عوارض را پرداخت کنید. البته توسط همین شرکت اپلیکیشنی به اسم ایوا ارائه شده است که برای دستگاه های آی او اس (IOS) و اندروید قابل دانلود می باشد.
پیامرسان بله یکی دیگر از اپلیکیشن های موبایلی می باشد که کار شما را برای پرداخت عوارض خروج از کشور راحت تر کرده است. این پیام رسان به شما امکان ارسال انواع فایل، پیغام تصویری و صوتی را به شما می دهد. اپلیکیشن بله وابسته به بانک ملی ایران می باشد و به شما توانایی پرداخت عوارض خروج از کشور را هم می دهد.
معافیت دانشجویان و افراد بیمار از پرداخت عوارض خروج از کشور 1402
اگر بیمار هستید و با مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور می روید و یا دانشجو هستید و مجوز تحصیل در کشور دیگری را دارید، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می باشید. البته در مورد دانشجویان خارج از کشور می بایست بیشتر از 3 ماه بین رفت و آمد های آن ها فاصله باشد. اگر هم به عنوان همراه بیمار سفر می کنید، در این عوارض می توانید به میزان چهل تا شصت درصد تخفیف بگیرید.
بیشتر بخوانید: عوارض خروج از کشور دانشجویان ۱۴۰۱
معافیت سایر افراد از پرداخت عوارض خروج از کشور
سرانجام اگر مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار دریافت کرده اید و یا گذرنامه خدمت یا سیاسی دارید لزومی ندارد عوارضی را پرداخت کنید.
در مورد عوارض خروج از کشور یک قانونی دیگر که در مصوبه مجلس آمده این می باشد که افرادی که در روستاهای مرزی کشور زندگی میکنند و افرادی که به زیارت حج می روند تنها یک بار در طول سال نیاز است عوارض خروج از کشور را پرداخت کنند.
مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور چقدر است؟
لازم به ذکر می باشد در هر سال که مدت زمان اعتبار پرداخت عوارض خروج از کشور به میزان طول همان سال می باشد. یعنی این که اگر شما در عوارضی را ماه فروردین برای سفر خارجی پرداخت کرده باشید و به هر دلیلی سفر شما لغو شود، توانایی این را دارید که تا اتمام سال از همان پرداخت عوارض استفاده کنید.
نتیجه گیری
لازم به ذکر است که هزینه عوارض خروجی، بخشی از درآمد های دولت می باشد و معمولا از طریق افزایش نرخ ارز و تورم، تغییر خواهد یافت. در این مقاله از آویژه عوارض خروج زمینی از کشور 1402 را به همراه افرادی که از پرداخت عوارض معاف می شوند را برای شما ارائه دادیم.
اگر بعد از خواند این مقاله سوالی در ذهنتان به وجود آمد که پاسخی برای آن نیافتید، با شماره گیری 09099071985 سوال خود را با مرکز مشاوره آویژه در میان بذارید.
سوالات متداول
عوارض خروج از کشور به کجا پرداخت می شود؟
بنا به مصوبه بهمن 1398، عوارض به عنوان مالیات خروج از کشور نام گذاری شد و از آن به بعد هر عوارض به حساب دولت واریز می گردد.
با کدام اپلیکیشن ها می توان به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کرد؟
با اپلیکیشن های ایوا و بله می توان عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد.
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1402 برای مسافران عادی در مرحله اول چقدر است؟
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1402برای مسافران عادی در مرحله اول 400 هزار تومان می باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
عوارض خروج زمینی از کشور در سال 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.