دانشگاه تربیت مدرس تهران، تنها مرکز دولتی تحصیلات تکمیلی جامع کشور است. این دانشگاه در سال ۱۳۶۰ با هدف تربیت کادر هیات علمی دانشگاه ها، با عنوان مدرسه تربیت مدرس تاسیس گردید و تنها دانشگاه تخصصی تحصیلات تکمیلی در ایران محسوب می شد.
دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۶۱، یک سال پس از تاسیس اقدام به پذیرش دانشجو در برخی از رشته های علوم انسانی از جمله رشته مدیریت نمود. مدرسه تربیت مدرس در سال ۱۳۶۵ به دانشگاه تربیت مدرس ارتقا پیدا کرد.
دانشگاه تربیت مدرس تنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو دارد. این دانشگاه در حال حاضر در طیف گستردهای از حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و تحقیقات گسترش یافته است.
از جمله فعالیتهای دانشگاه تربیت مدرس را می توان پذیرش دانشجو در ۱۷۱ رشته کارشناسی ارشد، ۱۳۲ رشته دکترا در قالب ۱۷ دانشکده، همچنین فعالیتهای ۱۴ پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و پارک علم و فناوری و نیز واحد بینالملل نور، برشمرد.
از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا به معرفی دانشگاه تربیت مدرس بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط ثبت نام دانشگاه تربیت مدرس و پذیرش دانشجو
این دانشگاه فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی را جهت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد، با هدف جذب و تربیت افراد نخبه و برگزیده علمی کشور، پذیرش می کند. این پذیرش طبق شرایط اختصاصی و عمومی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، بدون کنکور انجام می شود.
از جمله این شرایط شامل دانشجویانی است که موفق به کسب رتبههای اول تا پنجم در المپیادهای علمی – دانشجویی شدهاند. همچنین آن دسته از دانشجویان که پس از گذشت سه سال تحصیلی با داشتن معدل حداقلی ۱۵، در گروه ۱۵ درصد دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود قرار دارند.
غیر از مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، در مقطع دکتری نیز برای استعدادهای درخشان و دانشجویان نخبه بدون آزمون پذیرش داشته است. نداشتن منع قانونی نظام وظیفه نیز از شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس است.
معرفی کامل دانشکده های دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس ۱۷ دانشکده در رشتههای مختلف دارد که به معرفی و توضیح مختصر آنها و رشتهها و مقاطع موجود آن میپردازیم.
دانشگاه تربیت مدرس تهران متشکل از چندین دانشکده، چند مرکز پژوهشی، پژوهشکده، آزمایشگاه و کارگاه است. دانشکده علوم زیستی، منابع طبیعی، حقوق، فناوریهای نوین تعدادی از هفده دانشکده دانشگاه تربیت مدرس هستند.
- دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این دانشکده مرتبط با رشتههای مدیریت، اقتصاد، حسابداری، علم اطلاعات و دانش شناسی و حوزه علوم انسانی است.
- دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس
این دانشکده دارای ۵ گروه علمی حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق مالکیت فکری، حقوق کیفری و جرم شناسی و حقوق بینالملل است.
دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس
گروههای آموزشی این دانشکده عبارتند از:
- باستان شناسی
- تاریخ
- تربیت بدنی
- جامعه شناسی
- جغرافیا و برنامه ریزی شهری
- جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
- جغرافیای طبیعی
- جغرافیای سیاسی
- دروس مدرسی
- روابط بینالملل
- سنجش از راه دور
- علوم تربیتی
- روانشناسی
- علوم سیاسی
- زبان شناسی
- مطالعات زنان
همچنین گروههای آموزش زبان انگلیسی، روسی، فرانسه، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی، علوم قران و حدیث، فلسفه و حکمت و منطق از گروههای این دانشکده هستند که هر کدام چندین گرایش دارند.
تنها کتابخانه درون دانشکدهای دانشگاه تربیت مدرس در این دانشکده واقع شده و تخصصی محسوب می شود. این دانشکده مجهز به ۶ کارگاه و سه آزمایشگاه روانشناسی، علوم جغرافیا، تربیت بدنی و سنجش از راه دور است.
دانشکده های مختلف دانشگاه تربیت مدرس
- دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس
شامل بخشهای زمینشناسی، فیزیک و شیمی میشود.
- دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
این دانشکده شامل ۲۱ گروه آموزشی و آزمایشگاههای مختلف است و رشتههای علوم پزشکی شامل آناتومی، انگلشناسی، بیوشیمی، باکتری شناسی از سال ۶۷ راهاندازی شده است.
- دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تربیت مدرس
متشکل از گروههای ریاضی محض، آمار، ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر است.
- دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس
شامل بخش زیستشناسی در چهار گروه علوم گیاهی، ژنتیک، بیوفیزیک و بیوشیمی است.
- دانشکده بین رشتهای علوم و فناوری
این دانشکده با هدف ایجاد گروههای آموزشی و پژوهشی بین رشتهای مرتبط با فنآوری راهبردی و جهت همافزایی و همگرایی فعالیتهای علمی بین رشته ای و در راستای اهداف ترسیم شده طرح راهبردی دانشگاه ماموریت دارد. حوزه های مد نظر این دانشکده موضوعات بین رشتهای مثل مواد پیشرفته، سیستمها، انرژیهای نو و فناوریهای زیستی و پزشکی است.
سایر دانشکده های دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده کشاورزی
دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی
دانشکده برق و کامپیوتر
دانشکده مهندسی شیمی
دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها
دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
دانشکده هنر و معماری
دانشکده مهندسی مکانیک
مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس
در حوزه پژوهش و تحقیق، به ذکر چند مرکز پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس اکتفا میکنیم.
- پژوهشکده اقتصاد
- پژوهشکده فناوری اطلاعات
- پژوهشکده مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس
- پژوهشکده مهندسی محیط زیست
- مرکز تحقیقات چابهار
- مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی
- مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان
- مرکز تحقیقات مهندسی راه و ترابری
- مرکز تحقیقات و توسعه زیستفناوری
- مرکز مطالعات حقوقی دانشگاه تربیت مدرس
- مرکز مطالعات فرهنگ و اندیشه دینی
- مرکز مطالعات مدیریت
- مرکز ملی مطالعات و برنامهریزی شبکههای قدرت
- مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری
- مرکز مطالعات دینی
- مرکز مطالعات فرهنگ و اندیشه دینی
- مرکز مطالعات حقوقی دانشگاه تربیت مدرس
- مرکز تحقیقات مهندسی راه و ترابری
- مرکز تحقیقات و توسعه زیستفناوری
سایر حوزه ها و افتخارات دانشگاه تربیت مدرس
این دانشگاه چندین نشریه علمی تخصصی منتشر میکند. مجله بینالمللی علوم انسانی، یکی از مهمترین نشریات دانشکده تربیت مدرس است.
بر اساس رتبهبندی ۲۰۲۱ USNews، این دانشگاه بعنوان دومین دانشگاه جامع کشور بعد از دانشگاه تهران معرفی شده است. در حوزه مدیریت سبز نیز دانشگاه تربیت مدرس در همایش بینالمللی دانشگاه سبز، رتبه برتر را به خود اختصاص داد.
در رشته حقوق نیز دانشگاه تربیت مدرس تهران، در رتبه نخست کشوری قرار دارد. همچنین طبق آخرین اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، برای سال ۹۶ و ۹۷ دانشگاه تربیت مدرس رتبه دوم دانشگاههای جامع کشور را به خود اختصاص داده است.
اختراعات ثبتشده در دانشگاه تربیت مدرس تاکنون ۳۷۹۴ است که قابل توجه است. ۲۱ چهره برتر و ماندگار علمی و ۳۲۴۷۳ مقاله چاپ شده، دریافت جایزه بینالمللی از دانشکده پزشکی هاروارد توسط دانشآموخته رشته دکتری برنامهریزی درسی این دانشگاه از افتخارات دانشگاه تربیت مدرس محسوب می شود.
دانشگاه تربیت مدرس، چکیده اهداف و جایگاه
دانشگاه تربیت مدرس برخاسته از متن انقلاب اسلامی بوده و بعنوان دانشگاه پیشرو در حیطه آموزش، پژوهش، تولید و ترویج علم، توسعه مرزهای دانش و فنآوری با مرجعیت علمی و اسلامی و انقلابی برای تحقق آرمانهای ناب خود در تلاش است.
تربیت محققان متعهد و اعضای هیات علمی، مشارکت در تقویت و توسعه نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری و افزایش سهم تولیدات علمی، توسعه علوم انسانی، فناوری نوین و کاربری کردن علوم نوین و دستاوردهای علمی از اهداف دانشگاه تربیت مدرس به شمار میآیند.
تلاش برای تحقق فرهنگ اسلامی از راه تقویت و تعمیق بینش دینی، گسترش فضایل اخلاقی، افزایش مشارکتهای اجتماعی و اشاعه روحیه ایثار و امید بر پایه تعالیم مکتب اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی از اهداف دانشگاه تربیت مدرس ذکر میگردند.
در این مقاله بر آن بودیم که شما را با دانشگاه تربیت مدرس آشنا سازیم. چنانچه در این زمینه سوالی دارید یا به دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی، مشاوره دانشگاه های خاص کشور و… احتیاج دارید، با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا شما را دقیق راهنمایی نمایند.
سوالات متداول
دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی پذیرش دارد؟
دانشگاه تربیت مدرس فقط در مقطع ارشد و دکتری رشتههای مختلف، از بین نخبگان و داوطلبان مستعد پذیرش دارد.
آیا پذیرش دانشگاه تربیت مدرس با آزمون صورت میگیرد؟
دانشگاه تربیت مدرس از بین فارغالتحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد طبق شرایط و ضوابط خاصی که در متن مقاله آمد، بدون کنکور و آزمون صورت میپذیرد.
دانشگاه تربیت مدرس در کدام شهرهای ایران شعبه دارد؟
در حال حاضر دانشگاه تربیت مدرس تنها مرکز دولتی تحصیلات تکمیلی جامع کشور است و در تهران قرار دارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
دانشگاه تربیت مدرس را چقدر می شناسید؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
وقتتون بخیر
ببخید درسته که دانشگاه تربیت مدرس به دانشجوها حقوق میده؟؟ این حرف صحت داره؟