در این مقاله از آویژه می خواهیم رشته علوم زمین یا همان زمین شناسی را مورد بررسی قرار می دهیم. به این منظور، روحیات مناسب برای فعالیت در این رشته، بازار کار، گرایش ها، مهارت های مورد نیاز برای موفقیت و بسیاری از سایر نکات را معرفی می کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تا پایان این مقاله از آویژه همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
رشته زمین شناسی مناسب چه کسانی است؟
کسانی که به سیاره زندگی خود یعنی زمین علاقه دارند و از بررسی و مطالعه آن لذت می برند، توانایی این را دارند که رشته علوم زمین یا همان زمین شناسی را برگزینند.
در زمین شناسی مهم ترین جنبه های مورد مطالعه عبارت اند از: بررسی شيميايی و فیزیکی زمین و مواد سازنده آن، بررسی ابعاد و شکل زمین و عوامل کنترل کننده ریخت و شکل زمین. این رشته با علوم شیمی، جغرافیا، زیستی، آب و خاک و هواشناسی همخوانی و ارتباط نزدیکی دارد.
افراد زمین شناسان می توانند روش های مختلفی از جمله تصاویر هوایی و ماهواره ای، حفاری، نقشه برداری، فسیل های ميکروسکوپی و بزرگ، اندازه گیری و لرزه نگاری های الکترومغناطیسی را به کار گيرند. پس رشته زمین شناسی مناسب کسانی می باشد که در شغل خود به چنین روش های مطالعه ای علاقه دارند.
علوم زمین یا همان زمین شناسی در کشف منابع زیر زمینی (حامل های آب، انرژی، مواد معدنی از جمله مس، طلا و نقره، آهن، سنگ های ساختمانی و…) و استفاده استراتژيک از آن ها انسان را یاری می دهند. و هم مدیریت منابع زمین مانند آب از اهداف افراد زمین شناس می باشد و از این طرف اشخاصی که تمایل به مسائل سد سازی دارند، توانایی این را دارند که در این رشته تحصیل کنند.
در رشته زمین شناسی کدام دروس دوره دبیرستان بیشتر کاربرد دارند؟
زمین شناسی یا همان علوم زمین، علم مطالعه مواد معدنی، ساختار ها و منابع انرژی داخل یا روی سطح زمین می باشد. کلیات این مباحث در دوره دبیرستان، در قالب دروس زمین شناسی و جغرافیا مورد بررسی قرار می گیرند. البته تا حدودی مفاهیم پایه ریاضی، شیمی و فیزیک دبیرستان نیز در فعالیت های مرتبط با این رشته کاربرد دارند.
دروس مربوط با یاد گیری منابع رشته زمین شناسی در دوره دبیرستان:
- زمین شناسی پایه یازدهم
- شیمی
- ریاضی
- فیزیک
بیشتر بخوانید:بهترین منابع زمین شناسی کنکور ۱۴۰۲
برای ادامه تحصیل گرایش های رشته زمین شناسی چه هستند؟
در سطح کارشناسی ارشد و دکترا رشته زمین شناسی گرايش های بسیاری دارد که ادامه تحصیل در ایران گرایش هایی که در ادامه اشاره شده است امکان پذیر می باشد.
گرایش های زمین شناسی به شرح زیر می باشد:
- گرایش زمین شناسی آب يا هيدروژئولوژی
- گرایش زمین شناسی مهندسی
- رسوب شناسی
- زمین شناسی اقتصادی
- تکتونيک
- زمین شناسی نفت
- زمین شناسی زيست محيطی
- چينه و فسیل شناسی
- چينه و فسیل شناسی
- سنگ شناسی يا پترولوژی
- سنجش از دور و GIS زمین شناختی
فارغ التحصیل رشته زمین شناسی می تواند در چه کارها و صنایعی شاغل شود؟
در حال حاضر زمین شناسی جایگاه خاصی را در بین رشته های تحصیلی پیدا نموده است. ایران ذخایر با ارزشی از مواد معدنی و و هم گاز و نفت دارد و بر پايه این منابع اقتصاد بنيان گذاری شده است. دانش علوم زمین یا زمین شناسی در رابطه با استحصال و کشف این مواد خیلی حياتی و چاره ساز می باشد.
افراد فارغ التحصيل زمین شناسی توانایی این را دارند که در وزارتخانه های آموزش و پرورش صنعت معدن و تجارت، نیرو، راه، نفت، جهاد کشاورزی، مسکن، علوم تحقیقات و فناوری و شهرسازی و هم موسسه ها و شرکت هایی از جمله سازمان اکتشافات معدنی و زمین شناسی کشور، ذوب آهن، موسسه ژئوفیزیک، شرکت های مربوط با فعالیت های سدسازی، حفر تونل، راه سازی، آب یابی، اکتشافات نفت و آب و معادن، قسمت های مربوط با تهیه نقشه های معدنی و زمین شناسی، آزمایشگاه های زمین شناسی و سنگ شناسی استخدام گردد.
در صورت دارا بودن علاقه و توان مورد نیاز، زمین شناس توانایی این را دارد که کار آفرینی نموده و در این حوزه شرکتی شخصی راه اندازی نماید. برای مثال به عنوان کارشناس سنگ های قیمتی امکان کار برای افراد فارغ التحصيل این رشته امکان پذیر می باشد.
بازار کار رشته زمین شناسی به چه صورت می باشد؟
رشته علوم زمین یا همان زمین شناسی از رشته های تحصیلی حساب می شود که بازار کار گسترده و متنوعی دارد و به موارد جزئی تر و مرتبط آن در این راستا در جواب سوال پیش اشاره شد.
همچنین در هر شرایطی به تعداد قابل قبولی، بازار کار زمین شناس احتیاج دارد چون در هر پروژه عمرانی احتیاج به مطالعات زمین شناسی می باشد و اقتصاد کشور ما مبتنی بر گاز و نفت و معادنی بنا نهاده گشته که در زمین قرار دارند و لازم است اول به روش های زمین شناختی آن ها را کشف نموده و بعد استخراج کرد.
به علاوه مطالعات منابع آب که در خشکسالی های اخیر جزئی از مهم ترین منابع حیاتی به حساب می آیند، از طرف متخصصان هيدروژئولوژی صورت می گيرد.
بعضی از فعالیت های رشته علوم زمین یا همان زمين شناسی احتیاج به اقامت در کمپ های صحرایی و عملیات صحرایی چند روزه دارند و از طرفی استخدام بانوان در مشاغلی که با این فعالیت هايی سر و کار دارند کمی با دشواری صورت می گیرد. دستمزد و حقوق زمین شناسان بر اساس نوع کاری که انجام می دهند متغیر می باشد و در ماه از حقوق پايه اداره کار تا چند برابر این پایه متفاوت می باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله از آویژه سعی کردیم علوم زمین یا همان رشته زمین شناسی را برای کسانی که به مطالعه و بررسی زمین علاقه دارند، به طور کامل اطلاعاتی در اختیارشان قرار دهیم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر شما بعد از مطالعه این مقاله به مشاوره نیاز دارید، با شماره گیری 09099071985 با مشاوران و متخصصان با تجربه مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید تا پاسخگوی تمام سوالات شما باشند.
سوالات متداول
رشته علوم زمین برای چه کسانی مناسب می باشد؟
کسانی که به سیاره زمین علاقه دارند و از بررسی و مطالعه آن لذت می برند، می توانند رشته علوم زمین یا همان زمین شناسی را برگزینند.
دروس مربوط با یاد گیری منابع رشته زمین شناسی در دوره دبیرستان کدام اند؟
آن دروس شامل زمین شناسی پایه یازدهم، شیمی، فیزیک و ریاضی می باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته علوم زمین چیست؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.