تردد مشمولین خارج از کشور و شرایط مربوط به آن
تردد مشمولین خارج از کشور به ایران زمانی امکان پذیر است که فرد دارای تاییدیه لازم از سفارت ایران در کشور محل اقامت باشد. بر این اساس مشمول می تواند به صورت محدود و بر اساس قوانین خاصی به ایران تردد داشته باشد.
ما مشاوران آویژه در ادامه سعی می کنیم مسئله تردد مشمولین خارج از کشور و شرایط دریافت مهر خروج و تاییدیه سفارت ایران در کشور محل اقامت را از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار دهیم و بدانیم کدام دسته از مشمولان مقیم خارج از کشور امکان تردد به ایران را خواهند داشت و کدام دسته از دریافت مهر خروج محروم هستند.
تردد مشمولین خارج از کشور و اهمیت مهر خروج
تردد مشمولین خارج از کشور آن جایی اهمیت پیدا می کند که بدانیم بر اساس قوانین کشور، داشتن مدرک پایان خدمت و یا معافیت دائم برای خروج از کشور الزامی است. از این رو خروج از کشور مشمولین غایب عملا امکان پذیر نخواهد بود.
🔴 وزارت امور خارجه با همکاری سازمان نظام وظیفه شرایطی را برای تردد مشمولان غایب مقیم خارج از کشور پیش بینی کرده است. بر این اساس اگر مشمول شرایط و مدارک لازم را دارا باشد می تواند از شرایط مهر خروج بهره مند شوند.
🔴 بر اساس مهر خروج، امکان تردد مشمول بر اساس محدودیت های خاصی (مانند محدودیت در تعداد دفعات تردد و مدت اقامت در سال) امکان پذیر می شود. بنابراین مشمول غایب مقیم خارج بعد از ورود به ایران به واسطه این مهر بدون نیاز به پایان خدمت می تواند از کشور خارج شود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط تردد مشمولان غایب خارج از کشور بر اساس مهر خروج
تردد مشمولین خارج از کشور بر اساس مهر خروج شرایط و قوانین خاص خودش را دارد. همانطور که گفتیم آن دسته از افراد مقیم خارج از کشور که دارای غیبت سربازی هستند، می توانند تحت شرایطی خاص از مزایا مهر خروج و تردد بهره مند شوند. این مهر اجازه ورود افراد به ایران و خروج آن ها بدون نیاز به کارت پایان خدمت را برای دو بار در سال و به مدت حداکثر سه ماه امکان پذیر می کند.
اگر بخواهیم به صورت ساده تر بیان کنیم تردد مشمولان غایب خارج از کشور بر اساس شرایط زیر امکان پذیر خواهد بود:
شرایط ترردد مشمولان غایب خارج از کشور با داشتن مهر خروج |
تردد بدون نیاز به کارت پایان خدمت |
امکان تردد به ایران برای مدت دو بار در سال |
حداکثر زمان اقامت در ایران مجموعا نباید بیش از 3 ماه باشد. |
آخرین تمدید این قوانین مربوط به سال 1400 بوده و تا سال 1405 قابل اجرا است.
مهر خروج مشمولین خارج از کشور
تردد مشمولین خارج از کشور به واسطه مهر خروج برای هر مشمول غایبی صادر نمی شود. مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور در صورت داشتن غیبت سربازی اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشند می توانند از تردد به واسطه مهر خروج بهره مند شوند. این شرایط عبارتند از:
شرایط | شرح شرایط |
سه سال اقامت پیوسته در خارج (خروج از ایران قبل از سن مشمولیت) | اقامت در هر سال نباید کمتر از 9 ماه باشد. (9 ماه اقامت و سه ماه تردد به ایران) |
مجموع اقامت سه سال به صورت دوره ای (خروج از ایران قبل از سن مشمولیت) | در این حالت می بایست پیوستگی سنوات با سه ماه اقامت در هر سال حفظ شود. (این سه ماه جزو اقامت سه سال محسوب نمی شود.) |
تولد در خارج از ایران | * |
بنابراین در صورتی که فرد حداقل سه سال از اقامتش در خارج از کشور گذشته باشد می تواند نسبت به استفاده از شرایط تردد مشمولان غایب اقدام کند.
خلاصه ای از شرایط تردد مشمولین خارج از کشور
با توجه به پیچیدگی های خاص قوانین نظام وظیفه به خصوص در حوزه سربازی ایرانیان خارج از کشور، بهتر است جمع بندی کوچکی در خصوص تردد مشمولین خارج از کشور داشته باشیم.
شرایط تردد مشمولان خارج از کشور که مهر تردد نمی گیرند!
حال نوبت این است که بدانیم کدام دسته از مشمولان خارج از کشور برای ورود به کشور نمی توانند از تاییدیه و مهر خروج سفارت ایران استفاده کنند.
البته در نظر داشته باشید که برای هر کدام از گروه های مشمولین ذکر شده در پایین شرایط خاصی در نظر گرفته شده و امکان تردد آن ها به کشور به نحوی ایجاد شده است.
مشمولین غایب خارج از کشور | شرایط تردد |
دانشجویان مشمول خارج از کشور | پیش از اتمام تحصیل از معافیت برخوردار بوده و امکان تردد بدون محدودیت را خواهند داشت. بعد از اتمام تحصیل و پیش از اتمام مهلت قانونی اعزام به خدمت امکان تردد بدون محدودیت را دارند. |
کسانی که به سبب شغل دولتی یا حکومتی پدر یا مادر در خارج از کشور اقامت دارند. | بدون محدودیت و نیاز به مهر خروج امکان تردد دارند. |
مشمولان بیش از 50 سال | بدون محدودیت و نیاز به مهر خروج امکان تردد دارند. |
مشمولان دارای معافیت دائم پزشکی یا رهبری | بدون محدودیت و نیاز به مهر خروج امکان تردد دارند. |
امکان تردد دانشجویان مشمول خارج از کشور
دسته مهمی از تردد مشمولین خارج از کشور، مربوط به دانشجویان مقیم خارج از کشور است. می خواهیم بدانیم ورود و خروج دانشجویان خارج از کشور مشمول چه قوانینی است.
با اتمام تحصیل دانشجویان خارج از کشور معافیت تحصیلی آن ها تنها یک سال اعتبار خواهد داشت. حال اگر فرد در این مهلت خود را به سفارت ایران در کشور محل اقامت معرفی نکند و یا به کشور بازنگردد به عنوان غایب شناخته می شود.
در صورتی که فرد شرایط زیر را داشته باشد می تواند از امکان مهر خروج برای سربازان غایب استفاده کند.
📛 طول اقامت وی بیش از 3 سال باشد.
📛 در دوره مهلت قانونی به ایران تردد نداشته باشد.
📛 وثیقه مربوط به معافیت تحصیلی به نفع دولت ضبط شده و نامه مربوط به آن موجود باشد.
مدارک و مراحل لازم برای دریافت مهر تردد مشمولان غایب
وزارت امور خارجه مدارک و مراحل مشخصی را برای صدور مهر تردد مشمولین خارج از کشور در نظر گرفته است. بنابراین شما با در دست داشتن مدارک و یا ارسال آن به سفارت ایران در کشور محل اقامت می توانید نسبت به دریافت مهر خروج تردد مشمول غایب، اقدام کنید.
مدارک صدور مهر تردد مشمولان غایب
به طور کلی اصل گذرنامه معتبر مهم ترین مدرکی است که شما باید برای دریافت مهر خروج به کنسولگری یا سفارت ایران در کشور محل اقامت تحویل دهید. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که گذرنامه شما تا زمان صدور مهر خروج در اختیار سفارت باقی می ماند و بعد از اتمام کار شما می توانید به صورت حضوری یا از طریق پست گذرنامه خود را دریافت کنید.
نکته دیگری که وجود دارد این است که دانشجویانی که معافیت تحصیلی آن ها به اتمام رسیده و به عنوان غایب شناخته می شوند برای دریافت این مهر علاوه بر اصل گذرنامه باید مدارک زیر را به سفارت ایران تحویل دهند:
🟦 معرفی نامه از وزارت علوم یا وزارت بهداشت
🟦 ارائه نامه و تاییدیه ضبط وثیقه توسط سازمان نظام وظیفه
این مقاله را حتما بخوانید: انواع وثیقه خروج از کشور
مراحل صدور مهر تردد غایب
به صورت خلاصه مراحلی که قرار است برای دریافت مهر تردد طی کنید، عبارتند از:
مراحل | علت | شرایط |
مراجعه به سامانه میخک | ثبت درخواست | وارد بخش گذرنامه شده و در قسمت مهر تردد غایب مراحل خواسته شده را طی کنید. (از جمله تعیین شرایط دریافت گذرنامه) |
مراجعه به سامانه نوبت دهی وزارت امور خارجه | گرفتن نوبت از کنسولگری مورد نظر | کنسولگری یا سفارت مورد نظر را انتخاب کرده و بر اساس وقت های آزاد اعلام شده، زمان مورد نظر را تعیین کنید. |
مراجعه در زمان مقرر به کنسولگری یا سفارت | ارائه مدارک و پرداخت هزینه | اصل گذرنامه معتبر باید به کنسولگری تحویل داده شود. |
چند نکته در خصوص مدارک و مراحل مربوط به مهر تردد غایب
دو نکته مهم در خصوص صدور مهر تردد و ورود به کشور مشمولین غایب وجود دارد:
❎ توجه داشته باشید که سفارت یا کنسولگری هر کشور تنها می تواند به گذرنامه هایی خدماتی مانند مهر تردد غایب ارائه دهد که محل اقامت ذکر شده در گذرنامه برابر با محل کنسول یا سفارت باشد.
به طور مثال اگر محل اقامت ذکر شده در گذرنامه خارج از کشور آلمان باشد شما نمی توانید نسبت به دریافت مهر تردد از کنسولگری های داخل کشور آلمان استفاده کنید.
برای این کار لازم است ابتدا گذرنامه شما توسط کنسولگری های داخل آلمان تعویض و صادر شود، بعد از آن است که می توانید نسبت به دریافت مهر تردد درخواست خود را ارائه کنید.
❎ در صورتی که کنسولگری انتخاب شده در سامانه میخک، همان کنسولگری صادر کننده گذرنامه شما باشد، نیازی به مراجعه حضوری نیست و می توانید از طریق پست و شرایط مربوط به آن گذرنامه خود را به کنسولگری تحویل دهید.
این مقاله را از دست ندهید: سربازی ایرانیان مشمول خارج از کشور
تردد مشمولین خارج از کشور، دانش آموزان مشمول
دسته مهمی از مسئله تردد مشمولین خارج از کشور مربوط به مشمولانی است که به عنوان دانش آموز مشغول تحصیل هستند. در کلام ساده تر این دسته از افراد وارد دانشگاه نشده اند و تحصیل آن ها در مقطع پایین تر قرار دارد. از این رو وزارت علوم یا بهداشت نمی تواند به عنوان مرجع صادر کننده معافیت تحصیلی و گواهی اشتغال به تحصیل وارد عمل شود.
بنابراین اگر مشمولی بعد از 18 سالگی همچنان مشغول تحصیل باشد باید نسبت به دریافت معافیت تحصیلی اقدام کند، در غیر این صورت این فرد بعد از پایان مهلت یک ساله، یعنی در سن 19سالگی به عنوان غایب شناخته شده و امکان تردد به کشور را نخواهد داشت.
این مشمولان برای تردد به ایران تا پایان دوران تحصیل می توانند با ارائه مدارک لازم به سفارت کشور از معافیت تحصیلی برخوردار شوند. با صدور معافی موقت تا پایان دوران تحصیل، فرد می تواند بدون محدودیت به ایران تردد داشته باشد.
شرایط تردد مشمولین خارج از کشور و سخنی از مشاوران آویژه
تردد مشمولین خارج از کشور یک مسئله مهم برای ایرانی های مقیم کشورهای مختلف محسوب می شود. برخی از ایرانی های مقیم در کشورهای جهان از نظر سازمان نظام وظیفه به عنوان مشمول غایب شناخته می شوند.
ما در این مقاله مشاوره سربازی سعی کردیم امکان تردد مشمولین خارج از کشور بدون گذراندن دوران سربازی را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که مشخص شد تردد این افراد با توجه به شرایط و مدارک ذکر شده به موجب مهر خروج و تاییدیه سفارت ایران به صورت محدود امکان پذیر است.
سوالات متداول
آیا امکان تردد مشمولین خارج از کشور بدون کارت پایان خدمت امکان پذیر است؟
در صورتی که مشمولان خارج از کشور دارای شرایط ذکر شده در مقاله (مانند اقامت بیش از سه سال در کشور محل اقامت) را داشته باشند، می توانند از شرایط مهر خروج بهره مند شوند. این مهر امکان تردد مشمولین خارج از کشور را با محدودیت های مشخصی فراهم می کند.
مدت زمان صدور مهر خروج چقدر است؟
به طور دقیق نمی توان مدت زمان خاصی را برای صدور مهر خروج در نظر گرفت. این زمان بسته به سفارت و کشور محل اقامت می تواند کاملا متفاوت باشد.
محدودیت های تعیین شده برای استفاده از مهر خروج چیست؟
تردد مشمولین خارج از کشور بر اساس مهر خروج شامل محدودیت های خاص زیر است:
- امکان تردد به ایران برای مدت دو بار در سال
- حداکثر زمان اقامت در ایران مجموعا برای 3 ماه امکان پذیر است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
تردد مشمولین خارج از کشور + شرایط مشمولان غیب/ دانشجو و دانش آموز
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
من دو بار به ايران سفر كردم و جمعا به مدت ٣ ماه با مهر مشمولين خارج از كشور ولي الان دوباره بايد برم. ايا ممكنه كه بتونم دوباره سفر كنم و اگر بله ايا اجازه خروج از كشور بهم داده ميشه؟
و جريمه داره؟