- چه رفتاری در مصاحبه استخدامی از خود نشان دهیم؟
- چه عواملی شانس ما را در مصاحبه استخدامی افزایش می دهد؟
- برای موفقیت در مصاحبه استخدامی کدام مهارت ها را باید تقویت کرد؟
این پرسش ها عمده دغدغه افرادی است که برای اولین بار قصد شرکت در مصاحبه استخدامی را داشته و نسبت شرایط این جلسه آشنایی کاملی ندارند.
مصاحبه های استخدامی عموما جلسات پراسترسی هستند و این استرس و تنش باعث می شود افراد تمرکز کافی بر روی برخی از رفتارهای خود نداشته باشند. رفتار هایی که گاها بی توجهی به آنها می تواند به موفقیت ما در مصاحبه شغلی لطمه وارد کند.
آشنایی با مفهوم مصاحبه
مصاحبه در لغت به گفت و شنود با صاحب مقام(کارفرما) اطلاق شده و عموما به منظور شناسایی ویژگی های فرد و تطابق این ویژگی ها با فرهنگ و چشم انداز سازمان انجام می گیرد.
چنانچه شرایط پیشنهاد شغلی با روحیات فرد سازگار بوده و خصوصیات فرد نیز برای مجموعه مورد نظر مطلوب به نظر برسد، مصاحبه کاری موفقی رقم خواهد خورد.
نکات مورد توجه مصاحبه استخدام
- به زمان حضور در جلسه مصاحبه اهمیت دهید
هنگام حضور در مصاحبه استخدامی توجه داشته باشید که شما علاوه بر ارائه مهارت های تخصصی، باید نظم و فرهنگ فردی خودتان را نیز به نمایش بگذارید. این اتفاق در مرحله اول با حضور به موقع در جلسه استخدامی صورت می گیرد.
همچنین در زمان حضور در جلسه استخدامی چنانچه اتفاقی رخ داده و نتوانستید در جلسه حاضر شوید، بهتر است با کارشناس استخدام تماس گرفته و او را در جریان این اتفاق قرار دهید.
- به آراستگی ظاهرخود توجه کنید
مصاحبه شما از لحظه ورود به جلسه استخدام آغاز می شود. این قانون نانوشته ای است که در غالب موارد تاثیر آن در پایان جلسه مصاحبه مشخص می شود.
به همین دلیل توصیه می شود در زمان حضور در جلسه استخدامی به آراستگی ظاهر خود دقت زیادی به بدهید. چرا که رفتار شما از لحظه اول سنجیده شده و در پایان مورد قضاوت قرار میگیرد.
باید به خاطر داشت که هیچ مجموعه ای فرد مورد نظر خود را با در نظر گرفتن شرایط ظاهری استخدام نمی کند، ولی آراستگی و نوع پوشش فرد میتواند در نتیجه نهایی تاثیر شگرفی داشته باشد!
- در مورد مجموعه کاری مورد نظر اطلاعات کسب کنید
میزان اطلاع فرد از اهداف یک مجموعه کاری از فاکتورهای تاثیرگذار در جلسه استخدامی تلقی می شود.
همیشه این موضوع را در نظرداشته باشید که مجموعه های مختلف با هدف رسیدن به موفقیت تلاش کرده و در صورتی که شما با کسب اطلاعاتی مانند نقاط قوت، نقاط ضعف و … از شرایط فعلی آن ها بتوانید نسبت به اهداف و چشم اندازهای آینده خودتان را متعهد نشان دهید، گام بزرگی برای موفقیت در جلسه استخدامی برداشته اید.
- مهارت های خود را مهم و سازگار نشان دهید
یکی از تصورات غلط افراد در مصاحبه های استخدامی تاکید به آشنایی با مهارت های مختلف و غیر مرتبط است.
این امر در اکثر موراد کمکی به شما نکرده و حتی ممکن است، باعث شود شما در چشم کارفرما سردرگم و بی هدف جلوه کنید;
چرا که در تمامی مراحل استخدام شرایط فرد نسبت به یک سری عوامل سنجیده شده و چنانچه شما مهارت های اصلی و مورد نیاز برای شغل را تشخیص داده و در رزومه خود به شکل اقناع کننده ای به کارفرما ارائه کنید، از شانس خوبی برای رسیدن به شغل مورد نظر برخوردار خواهید بود.
- زمینه های مشترک را پیدا کنید
سعی کنید زمینه های مشترک با مجموع کاری مورد نظرتان را پیدا کنید! شاید این مسئله در ابتدا برای شما شوخی بنظر برسد ولی در مرحله گزینش افراد دقت زیادی به میزان همخوانی مهارت ها و اهداف آینده شما با شرایط سازمان خواهند داشت.
چرا که این امر مشخص خواهد کرد که می توانید در چشم انداز آینده شرکت یا سازمان قرار بگیرید؟ حتی در برخی موارد حاضر به سرمایه گذاری بر روی شما خواهند بود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
چگونه به سوالات مصاحبه استخدامی پاسخ دهیم؟
این سوال به عنوان اصلی ترین نگرانی و استرس داوطلبان استخدام شناخته شده و موجب می شود افراد زیادی علیرغم برخورداری از مهارت و توانایی های قابل قبول، از رسیدن به نتیجه مورد نظر خود ناکام بمانند.
برای رفع این عارضه و بهبود مهارت های ارتباطی بهتر است به چند نکته ساده توجه داشته باشید:
- با مصاحبه کننده مانند دوست خود رفتار کرده و سعی نکنید به او پاسخ های کتابی و خشک یدهید
- قبل از صحبت در مورد هر مطلبی در جلسه استخدام چند لحظه فکر کنید
- صحبت های خود را با نهایت خونسردی، صبر و شکیبایی بیان کنید
- سعی کنید در مسائل حاشیه ای مانند سیاست، مذهب و … تا حد امکان اظهار نظر نکنید
- انگیزه و با پشتکار بودن خود را با توضیح مهارت های خود اثبات کنید.
- تعهد و دغدغه خود را نسبت به موفقیت های آتی سازمان بیان کنید.
- نشان دهید که علاقمند به یادگیری و پیشرفت هستید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سوالات رایج استخدامی
چگونه حقوق مورد نظر خود را پیشنهاد کنیم؟
پیشنهاد حقوق شاید بزرگترین چالش شما در جلسه استخدامی محسوب شود. برای این منظور همواره سعی کنید قبل از صحبت در مورد حقوق درخواستی، دامنه پرداختی بازار در ردیف شغلی خود را بررسی کرده و با پیش زمینه قبلی به مذاکره بپردازید.
قطعا مرسوم ترین و بهترین روش برای این کار گفتگو با دوستان و همکاران فعال در این حوزه میتواند باشد.
همچنین در زمان پیشنهاد حقوق سعی کنید تا حد امکان از استراتژی سکوت استفاده کنید. بدین صورت که قبل اظهار نظر در مورد حقوق درخواستی صبر کنید و اجازه دهید تا ابتدا کارفرما حقوق مورد نظرش را به شما اعلام کند.
این استراتژی به این دلیل انجام می شود که مصاحبه کننده گاها سعی می کند با پرسیدن این سوال میزان تمایل شما به حقوق در کنار سایر موراد را بسنجد. همچنین موقع اعلام مبلغ درخواستی بهتر است، به جای گفتن مبلغ دقیق دامنه حقوق درخواستی خود را اعلام نمایید.
توجه داشته باشید در برخی از شرکت ها اضافه کار سهم موثری در درآمد و دریافتی افراد می تواند داشته باشد، به همین دلیل در پایان گفت و گو نسبت به شرایط محاسبه اضافه کاری خود حتما اطلاع کسب کنید.
سخن آخر
یکی از مهم ترین مراحل زندگی کاری هر فرد شرکت در جلسات استخدامی است. این جلسات به دلیل نقشی که در مسیر زندگی هر فرد می تواند داشته باشد از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و در اکثر اوقات نگرانی زیادی به سراغ افراد در زمان دعوت به جلسه استخدامی می آید.
در مقاله فوق به مورادی از نکات موثر در جلسه استخدامی اشاره شد.
سوالات متداول
چرا عموما افراد حین دعوت به مصاحبه شغلی دچار اضطراب و سردرگمی می شوند؟
این استرس و اضطراب در اکثر مواقع به دلیل عدم آشنایی افراد با شرایط جلسه استخدام به سراغ آن ها آمده و با اطلاع از چند مسئله ساده و بکارگیری آن در جریان جلسات، مانند اطلاع از شرایط مجموعه یا سازمان مورد نظر، شناسایی نکات مشترک، بهبود شرایط رزومه و … می توان بر این نگرانی و ترس غلبه کرد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
در مصاحبه استخدامی چه بگوییم، چگونه صحبت و چگونه رفتار کنیم؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.