بر اساس ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح، شرط سن کفالت برای معافیت سربازی بهویژه برای تنها فرزند ذکور پدر یا تنها نوه ذکور پدربزرگ تغییر یافته است. پیش از این، برای دریافت معافیت کفالت پدر یا پدربزرگ، سن کفالت از ۷۰ سالگی در نظر گرفته میشد، اما اکنون طبق ابلاغیه جدید، سن پدر برای معافیت سربازی به ۷۵ سال افزایش یافته است. به عبارت دیگر، برای آن دسته از مشمولانی که قصد دارند از معافیت کفالت پدر یا پدربزرگ خود بهرهمند شوند، باید سن پدر یا پدربزرگ به ۷۵ سال رسیده باشد تا شرایط دریافت معافیت فراهم شود.
🟪 اگر شما نیز جزء آن دسته از متقاضیان دریافت معافیت کفالت هستید، بهتر است با مطالعه این مقاله آگاهی خود را در زمینه سن معافیت کفالت، سن کفالت مادر و آیین نامه سن کفالت پدر افزایش دهید.
سن کفالت برای معافیت از سربازی
سن کفالت برای گرفتن معافیت سربازی موضوع حائز اهمیتی در زمینه معافیت کفالت می باشد.
در این مقاله، مهمترین شرایط و محدودیتهای سنی مربوط به تکتک اعضای خانواده مشمولان برای دریافت معافیت کفالت شرح داده شده است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
سن پدر برای معافیت سربازی
سن پدر برای معافیت سربازی طبق ضوابط جدید به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشود که به شرح زیر است:
1. سن 75 سالگی و بالاتر
- طبق ابلاغیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح، شرط سنی برای معافیت کفالت پدر یا پدربزرگ برای مشمولان تنها فرزند ذکور یا تنها نوه ذکور پدر بزرگ از 70 سال به 75 سال افزایش یافته است. به این معنی که اگر پدر یا پدربزرگ فرد به 75 سالگی برسد، مشمول میتواند برای دریافت معافیت کفالت اقدام کند.
- این تغییرات حداقل سن پدر برای معافیت سربازی از اول فروردین 1399 اجرایی شده است.
- مشمولانی که از تاریخ مذکور درخواست خود را از طریق دفاتر پلیس +10 ثبت کنند، در صورتی که سن پدر یا پدربزرگ آنها 75 سال یا بیشتر باشد، درخواستشان بر اساس این ضوابط جدید مورد بررسی قرار میگیرد.
2. سن کمتر از 75 سال
- در صورتی که حداقل سن پدر برای معافیت سربازی یا پدربزرگ مشمول کمتر از 75 سال باشد، مشمول نمیتواند از معافیت کفالت استفاده کند، مگر اینکه در موارد خاصی مانند بیماری پدر یا پدربزرگ، شرایط تغییر کند.
3. شرط بیماری پدر یا پدربزرگ
- در صورتی که پدر یا پدربزرگ مشمول به دلیل بیماری نیاز به مراقبت داشته باشد، هیچ شرط سنی وجود ندارد. به عبارت دیگر، حتی اگر پدر یا پدربزرگ مشمول کمتر از 75 سال داشته باشد، اگر نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد، مشمول میتواند درخواست معافیت کفالت دهد.
- در این شرایط، مشمول میتواند از طریق دفاتر پلیس +10 درخواست خود را ثبت کرده و در صورت تایید شورای پزشکی وظیفه عمومی، از خدمت سربازی معاف شود.
به طور کلی، شرط سنی پدر برای معافیت سربازی نقش مهمی در تعیین صلاحیت فرد برای دریافت معافیت دارد، مگر در شرایطی که پدر یا پدربزرگ به دلیل بیماری نیازمند مراقبت باشد.
سن کفالت پدر بیمار
اگر پدر فرد مشمول به بیماری خاص یا معلولیتهای جسمی و حرکتی دچار باشد و نتواند بهطور مستقل از عهده امور شخصی خود برآید، محدودیت سنی برای معافیت کفالت اعمال نمیشود. یعنی حتی اگر پدر جوان باشد، اما به دلیل بیماری یا معلولیت نیاز به مراقبت داشته باشد، مشمول میتواند درخواست معافیت کند. 🏥
اگر پدر مشمول مددجوی سازمانهایی مثل کمیته امداد یا بهزیستی باشد، میتواند با ارائه گواهی از این مراکز، درخواست معافیت کفالت بهزیستی را ثبت کند. 📑
در این شرایط، به دلیل اینکه بیماری و معلولیت پدر غیرارادی است، محدودیت سنی برای معافیت از سربازی در نظر گرفته نمیشود. ❌
برای دریافت معافیت کفالت، باید به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه مراجعه کرده و پزشکان تایید کنند که وضعیت پدر نیازمند مراقبت است. 👨⚕️
سن کفالت مادر برای معافیت سربازی
در معافیت کفالت سربازی برای مادر، هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. 🏠 ملاک اصلی برای دریافت معافیت کفالت مادر این است که مادر باید همسر نداشته باشد. 💍 اگر پدر فرد مشمول فوت کرده باشد یا پدر و مادر از هم جدا شده باشند، در صورتی که مادر ازدواج مجدد نداشته باشد، فرد مشمول میتواند کفالت مادر خود را بر عهده بگیرد. 👨👩👧👦
برای درخواست معافیت کفالت مادر بعد از طلاق، مشمول باید تنها فرزند ذکور بالای ۱۸ سال مادر باشد 👦 و حداقل ۲ سال و نیم از تاریخ طلاق گذشته باشد. ⏳ همچنین، اگر مادر تحت پوشش سازمانهایی مثل کمیته امداد یا بهزیستی باشد، این موضوع نیز میتواند به صدور معافیت کمک کند. 💼
مهمترین نکات سن مادر برای کفالت سربازی عبارتند از:
- مادر باید ازدواج نکرده باشد. 💍❌
- مشمول باید تنها فرزند ذکور بالای ۱۸ سال مادر باشد. 👦
- حداقل ۲ سال و نیم از تاریخ طلاق گذشته باشد. ⏳
- اگر مادر تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد باشد، این موضوع تأثیرگذار است. 🏥
طبق قوانین سن کفالت مادر، در صورتی که از زمان فوت همسر یا طلاق کمتر از ۳۰ ماه گذشته باشد، مشمول معافیت موقت خواهد گرفت. ⏳ اما اگر این مدت از ۳۰ ماه بیشتر شود، معافیت موقت به معافیت دائم تبدیل خواهد شد. ✅
مدت معافیت کفالت مادر:
- معافیت موقت برای ۳۰ ماه از تاریخ طلاق یا فوت شوهر است. ⏳
- اگر مدت زمان بیشتری از ۳۰ ماه گذشته باشد، معافیت دائم صادر میشود. 🌟
تبدیل معافیت موقت به دائم:
- اگر در این مدت ۳۰ ماهه مادر مجرد و در قید حیات باشد، و مشمول تنها فرزند ذکور بالای ۱۸ سال مادر باشد، معافیت موقت به معافیت دائم تبدیل خواهد شد. 👦💪
زمان محاسبه معافیت:
- معافیت موقت از تاریخ ثبت طلاق یا فوت شوهر شروع میشود. 📅
صدور معافیت پس از ۳۰ ماه:
- اگر زمان رسیدگی و درخواست معافیت بیشتر از ۳۰ ماه از تاریخ طلاق یا فوت شوهر گذشته باشد، معافیت دائم صادر خواهد شد. 🏅
در کل، اگر مشمول پس از ۳۰ ماه از طلاق یا فوت همسر مادر همچنان تنها فرزند ذکور بالای ۱۸ سال باشد و مادر در قید حیات و مجرد باشد، معافیت دائم به او تعلق میگیرد. 👦🌟
محدودیت سنی برادر برای دریافت معافیت کفالت برادر
🟩 برای دریافت معافیت کفالت برادر باید پدر خانواده در قید حیات نباشد. پس فوت پدر خانواده یکی از اساسی ترین شرایط دریافت معافیت کفالت برادر است. توجه داشته باشید فقط معافیت کفالت برادر تنی ممکن است.
🟩 باید متذکر این موضوع شوم که دریافت معافیت کفالت برادر محدودیت سنی دارد. به گونه ای که اگر برادر مشمول بالای 18 سال سن داشته باشد، فرد مشمول به خدمت سربازی نمی تواند نسبت به دریافت معافیت کفالت برادرش اقدام کند.
🟩 اگر برادران فرد مشمول دارای بیماری مورد تایید کمیسیون پزشکی باشند، مشمول خدمت سربازی می تواند درخواست کفالت دهد. در این صورت حتی اگر برادران بیمارش بالای 18 سال باشند نیز این درخواست پذیرفته می شود.
محدودیت سنی خواهر برای دریافت معافیت کفالت خواهر
⏺ دریافت معافیت کفالت خواهر علی رغم کفالت پدر و برادر محدودیت سنی ندارد و فقط باید فاقد سرپرست باشد. اگر پدر خانواده فوت کرده باشد و خواهر مشمول ازدواج نکرده باشد برادرش می تواند معافیت کفالت او را بگیرد.
⏺ در نظر داشته باشید اگر خواهر فرد مشمول از همسرش جدا شده باشد و ازدواج مجدد نکرده باشد، همچنان می تواند برادرش را به عنوان کفیل اعلام کند.
محدودیت سنی پدربزرگ برای دریافت معافیت کفالت پدربزرگ
⏺ قبل از در نظر گرفتن سن کفالت برای معافیت سربازی به منظور نگهداری از پدر بزرگ، باید به فرزندان پدر بزرگ توجه داشته باشیم. منظور از فرزندن پدربزرگ همان عمه، عمو، دایی، خاله، پدر و مادر مشمول است. یکی از قوانین گرفتن کفالت پدربزرگ عدم وجود فرزند است.
⏺ در نظر داشته باشید فرد با داشتن پدر می تواند کفالت مادر بزرگ و پدربزرگ مادری خود را بپذیرد.
⏺ سن کفالت برای معافیت سربازی از دیگر نکات مهم است. پدربزرگ فرد متقاضی دریافت کفالت باید بالای 75 سال باشد. و فرد مشمول تنها نوه ای باشد که مسئولیت مواظبت از پدربزرگ بدون فرزند یا مادر بزرگ بدون شوهر و فرزند را بر عهده دارد.
محدودیت سنی مادربزرگ برای دریافت معافیت کفالت مادربزرگ
🔴 برای دریافت کفالت مادربزرگ سن مادر بزرگ فاقد اهمیت است. از مهم ترین ملاک های پذیرش درخواست کفالت مادر بزرگ می توان به این اشاره کرد که فرد مشمول تنها نوه بالای 18 سال باشد و مادر بزرگش فاقد همسر باشد.
🔴 اگر مادربزرگ همسر داشته باشد، نوه نمی تواند کفیل آن شود حتی اگر پدربزرگش در زندان به سر ببرد.
🔴 برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کفالت پدربزرگ و مادربزرگ و نحوه استفاده از این کفالت پیشنهاد می کنم مقاله رو به رو را بخوانید: کفالت پدربزرگ و مادربزرگ
شرایط فرد مشمول به خدمت سربازی برای دریافت معافیت کفالت
🔴 علاوه بر اعضای خانواده خود فرد مشمول نیز برای دریافت معافیت کفالت باید دارای شرایطی خاص باشد. در ادامه شاهد ضروری ترین موارد برای دریافت معافیت کفالت هستیم.
🔴 فرد مشمول باید به سن قانونی رسیده باشد یا بالای 18 سال سن داشته باشد.
🔴 تحت هیچ شرایطی نباید در پرونده نظام وظیفه مشمول غیبت ناموجه سربازی ثبت شده باشد.
🔴 برای دریافت معافیت کفالت مشمول باید تنها فرد مسئول بالای 18 سال تمام برای نگهداری از اعضا خانواده اش باشد. یعنی فرد مشمول تنها فرزند یا نوه بالای 18 سال خانواده باشد.
🔴 سرپرستی خواهر یا برادر زیر 18 سال خود را بر عهده داشته باشد.
🔴 پدر فرد مشمول فوت کرده باشد و مراقبت از مادرش بر عهده او باشد.
انواع معافیت کفالت شامل چه مواردی می شود؟
انواع معافیت کفالت برای مشمولی که سرپرستی یکی از اعضای خانواده را دارد، به چند دسته تقسیم می شود.
📌 انواع شرایط معافیت کفالت به شرح زیر است:
✅ فرد مشمول از پدر خود که بنا به تشخیص شورای پزشکی توانایی مراقبت از خودش را ندارد، نگهداری کند و درواقع سرپرست پدرش باشد.
✅ مشمول سرپرستی خواهرش را که نه پدر دارد و نه فرزند، بر عهده بگیرد.
✅ فرد مشمولی که سرپرستی مادرش را به دلیل نداشتن همسر (از دست دادن همسر یا طلاق) اختیار کرده است.
✅ فرد مشمولی که مراقبت از برادر کوچک و همچنین برادر بزرگتر از خودش را بر عهده دارد. (برادر بزرگ توانایی سرپرستی را به دلیل بیماری ندارد و شورای پزشکی این مسئله را تایید کرده است)
✅ مشمول به دلیل اینکه همسرش را از دست داده است و از فرزندان خود مراقبت می کند، معافیت کفالت به وی تعلق می گیرد.
✅ مشمول از مادربزرگ و پدربزرگ خود که همسر و فرزندی ندارند، نگهداری کند، معافیت کفالت مادربزرگ و پدربزرگ را می تواند کسب کند.
افراد مشمول چنانچه سرپرستی یکی از اعضای خانواده را که در بالا به آنها اشاره شد، بر عهده داشته باشد، معافیت کفالت به آنها تعلق می گیرد.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن انواع معافیت کفالت شامل چه مواردی می شود؟
☑ همراه داشتن دفترچه خدمت مشمول بدون مهر غیبت
☑ عکس 4*3 از فرد مشمول با پس زمینه سفید که همراه فرد باشد.
☑ فتوکپی از کارت ملی و شناسنامه عکسدار مشمول
☑ فتوکپی از صفحات شناسنامه برادر، خواهر، مادر و پدر مشمول
☑ فتوکپی از کارت ملی پدر و مادر مشمول
☑ فتوکپی از آخرین مدرک تحصیلی مشمول
☑ عکس 4*3 از مادر مشمول (در صورت استفاده از کفالت مادر)
☑ برگه تکمیل شده آخرین وضعیت مشمول
✍️✍️ سخنی از مشاوران آویژه
⭕ با توجه به اینکه قوانین و ضوابط سازمان نظام وظیفه پیوسته در حال تغییر است جزئیات قانون سن کفالت برای معافیت از سربازی نیز تغییر یافته است. برای مثال حدود 12 سال پیش افرادی که سن پدر آن ها بیش از 60 سال بود شرایط معافیت کفالت پدر بالای 60 سال را داشتند.
⭕ اما امروزه قانون معافیت کفالت پدر بالای 60 سال تغییر یافته و افراد با داشتن پدر 75 ساله می توانند معافیت کفالت پدر مسن بگیرند. بنابراین بهتر است مشمولان برای داشتن عملکردی هوشمندانه در راستای در معافیت کفالت از مشاوره نظام وظیفه بهره مند شوند.
⭕ همان طور که با خواندن این مقاله متوجه شده اید، سن کفالت خدمت سربازی فقط برای اخذ کفالت مذکران حائز اهمیت است. یعنی برای دریافت کفالت مادر، خواهر و مادربزرگ سن خانم ها اهمیتی ندارد. در واقع مهم ترین ملاک برای دریافت کفالت این افراد این است که فاقد همسر باشند.
⭕در این مقاله تلاش کردیم تا شما را از قوانین معافیت کفالت آگاه سازیم. چنانچه در این زمینه سوال یا ابهامی دارید، با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید.
مرکز مشاوره آویژه آماده ارائه خدمات تخصصی مشاوره نظام وظیفه می باشد. برای ارتباط با آویژه، می توانید از سراسر کشور بدون پیش شماره با ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سوالات متداول
❓ آیا فرد مشمول می تواند به خاطر داشتن پدری 60 ساله معافیت کفالت دریافت کند؟
بله؛ در صورتی که مشمول 18 سال به بالا باشد و دیگر شرایط معافیت کفالت را داشته باشد. همچنین پدر مشمول به خاطر بیماری و کهولت سن که مورد تشخیص شورای پزشکی واقع شده، توانایی مراقبت و نگهداری از خودش را نداشته باشد، به فرد مشمول معافیت کفالت پدر تعلق می گیرد.
❓ فرد مشمول می تواند با وجود اینکه مادرش در قید حیات است و در کنار آنها در یک خانه زندگی می کند، برای گرفتن معافیت کفالت خواهرش اقدام کند؟
بله؛ اگر شرایط معافیت کفالت را داشته باشد، می تواند با ارائه مدارک لازم به پلیس +10 معافیت کفالت خواهر بگیرد. وجود مادر برای گرفتن این معافیت کفالت مانعی به حساب نمی آید.
❓ در چه صورتی فرد مشمول می تواند به واسطه داشتن برادر بزرگتر از خود برای معافیت کفالت برادر اقدام کند؟
در صورتی که برادر مشمول ازدواج نکرده و فرزندی نداشته باشد، هیچ منبع درآمدی برای تهیه کردن مخارج زندگی نداشته باشد و اینکه فاقد پدر باشد؛ فرد مشمول می تواند برای معافیت کفالت برادر اقدام کند.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره آویژه
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست، تا با اطلاعات کامل قبلی، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. در این راستا مرکز مشاوره آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره معافیت کفالت به شما هم میهنان عزیز ارائه می دهد.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید.
برای استفاده از خدمات مشاوره تلفنی آویژه، می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 بدون پیش شماره تماس بگیرید و سوالات خود را بپرسید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
سن معافیت کفالت ۱۴۰۳ + سن پدر و مادر برای معافیت سربازی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام پدر بنده از کار افتاده و امکان کار کردن ندارد از طرفی بیمه خاص ندارد و ماهانه فقط حدود ۱ تومن واریزی دارد ( از این بیمه های ۱۰ ساله الکی در روستاهاست)
جسما نیاز به نگهداری هم ندارد و خدا رو شکر سر پا هست
بنده فقط کمک مالی برایشان می دهم با این اوصاف معافیت می دهند ؟
سلام 50 ساله هستم عمل قلب باز انجام دادم میتونم برا پسرم معافیت بگیرم
سلام اگر فرزند شما غیبت سربازی نداشته باشد امکان گرفتم معافیت کفالت پدر را دارد.
سلام وقت بخیر ،، پدر من ۶۶ سال سن دارد و عمل قلب باز انجام داده است و تحت مصرف دارو است و به گفته ی پزشک باید تا اخر عمر دارو مصرف نماید ایا شامل کفالت پدر میشوم؟ اگر شامل میشوم مدارک لازم چه می باشد و باید به کجا ارسال کنم؟؟؟
سلام خدمت شما، برای معافیت اگر غیبت ندارید و تک پسر بالای ۱۸ سال خانواده هستید میتوانید درخواست دهید. البته مهم است که بعد از عمل وضعیت کلی مدر و ای اف قلب ایشان روی چه درصدی است؟ راجب مدارک و … موارد طولانی است و در قالب چند خط نمیگنجد ، با مشاوران تماس بگیرید.
ببخشید در متن امده که سن پدر ۷۰ سال باشد کافی است. من فکر می کردم که این سن مختص زمان قبل تر بوده و در حال حاضر به ۷۵ سال تغییر کرده. ایا باز سن لازم برای پدر تغییر کرده و به ۷۰ سال بازگشته ؟