تماس از تلفن ثابت
9099071985

معافیت کم خونی ۱۴۰۳ + انواع معافیت پزشکی خون و انکولوژی

معافیت پزشکی بیماری های خون و انکولوژی

بر اساس آیین نامه معافیت پزشکی سازمان نظام وظیفه، مشمول بر اساس نوع بیماری کم خونی خود امکان دریافت معافیت دائم، معافیت موقت و معافیت از خدمات رزمی را خواهد داشت.

بیماری کم خونی شدید و تالاسمی مینور بیماری‌هایی هستند که فرد مشمول می‌تواند با استفاده از آن‌ها معافیت از سربازی دریافت کند. نوع معافیت با توجه به شدت این بیماری‌ها ممکن است تفاوت داشته باشد. این دو بیماری، در دسته بیماری‌های خون و انکولوژی قرار می‌گیرند. بیماری‌های خون و انکولوژی یکی از دسته بیماری‌هایی است که مشمولین می‌توانند بر اساس آن‌ها از انواع معافیت‌های پزشکی استفاده کنند.

در این مقاله از آویژه، با شرایط و مراحل معافیت کم خونی و معافیت تالاسمی مینور آشنا می‌شویم.

برای دریافت اطلاعات جامع و مفید درباره معافیت پزشکی بیماری های خون و آنکولوژی، این فایل صوتی را از دست ندهید!

معافیت بیماری های خون و انکولوژی

اگر بخواهیم تعریف دقیق تری از بیماری های خون و انکولوژی داشته باشیم باید به بیماری هایی اشاره کنیم که بر اساس آن تعداد سلول های خونی کم یا زیاد شده یا شکل سلول های خونی دچار اختلال شده و زمینه ساز ایجاد بیماری های مختلف خونی می شود.

به همین منظور آشنایی با علائم این بیماری ها می تواند راهنمای جامعی باشد که شما را در مسیر گرفتن معافیت کمک کند. از شایع ترین علائم بیماری خون و انکولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شمارهعلائم
1عفونت های پی در پی و مکرر
2کاهش ناگهانی وزن بدن
3مشکلات تنگی نفس
4افزایش ضربان قلب
5علائم ضعف بدنی
6اختلالات تمرکزی
7ایجاد کبودی های پوستی
8خونریزی بی دلیل از طریق بینی و دستگاه ادراری
9خستگی مفرط
10احساس ضعف در بدن
11کبودی بی مورد بدن

این علائم می توانند نشانه ی بروز انواع بیماری های خونی باشند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که برخی از بیماری های خون و انکولوژی، زمینه ی وراثتی دارند؛ کسانی که مشکلات خونی مادرزادی دارند، می توانند قبل از رسیدن به سن مشمولیت با مراجعه به پزشک پرونده ی پزشکی تشکیل دهند تا بعد از ورود به 18 سالگی، بتوانند سریع تر کارت معافیت پزشکی خود را دریافت کنند.

آیا کم خونی باعث معافیت سربازی می شود؟

معافیت کم خونی بر اساس نوع کم خونی و شرایط پزشکی مشمول می تواند به صورت دائم، موقت یا معاف از خدمات رزمی باشد. آیین نامه معافیت پزشکی سازمان نظام وظیفه بر اساس جدول زیر نوع معافیت کم خونی را تعیین کرده است:

دسته بیمارینام بیماریشرایط بیمارینوع معافیت
بیماری های خون و انکولوژی (بدخیمی ها)کم خونیکم خونی های مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین زیر 9 (برای دارندگان مدارک کاردانی و پایین تر)معاف دائم
بیماری های خون و انکولوژی (بدخیمی ها)کم خونیکم خونی های مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین زیر 8 برای دارندگان مدارک کارشناسی و بالاترمعاف دائم
بیماری های خون و انکولوژی (بدخیمی ها)کم خونیکم خونی های مزمن مادرزادی، 12 > هموگلوبین ≥ 9معاف از خدمات رزمی
بیماری های خون و انکولوژی (بدخیمی ها)کم خونیکم خونی های مزمن مادرزادی، برای دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر هموگلوبین 12 > هموگلوبین ≥ 8معاف از خدمات رزمی
بیماری های خون و انکولوژی (بدخیمی ها)کم خونیکم خونی های اکتسابی با هموگلوبین زیر 10شش ماه معاف موقت

بنابراین در حالت کلی آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه 5 حالت مختلف برای بیماری کم خونی در نظر گرفته است. نکته مهمی که باید بدانید این است که در هیچ یک از موارد فوق، امکان اقدام برای دریافت معافیت پزشکی کم خونی در حین تحصیل وجود ندارد.

این مقاله را حتما مطالعه کنید: جدیدترین لیست بیماری های معافیت پزشکی

لیست بیماری های معافیت پزشکی خون و انکولوژی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

شرایط دریافت معافیت کم خونی و تالاسمی چه مواردی است؟

کم خونی یکی از بیماری‌هایی است که اثر فراوانی بر روی عملکرد اعضای مختلف بدن دارد. انواع مادرزادی و شدید این بیماری، می‌تواند مانع انجام درست فعالیت‌های عادی و روزمره در افراد شود. مشمولان مبتلا به نوع شدید و مادرزادی کم‌خونی با داشتن شرایطی معاف از سربازی می‌شوند. اما این افراد چه نوع معافیتی دریافت می‌کنند؟

معافیت دائم به دلیل بیماری کم خونی

مشمولانی که دچار کم خونی مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین زیر ۹ هستند و مدرک تحصیلی کاردانی و پایین‌تر دارند، معافیت دائم از سربازی را دریافت می‌کنند. به علاوه، افرادی که دچار بیماری کم خونی مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین زیر ۸ هستند و مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر دارند نیز می‌توانند معافیت دائم از سربازی بگیرند.

معافیت از خدمات رزمی

مشمولانی که دچار کم خونی مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین بین ۹ تا ۱۲ هستند و مدرک تحصیلی کاردانی و پایین‌تر دارند، معافیت از خدمات رزمی می‌گیرند. همچنین مشمولانی که دچار کم خونی مزمن مادرزادی همراه با هموگلوبین بین ۸ تا ۱۲ هستند و مدرک کارشناسی و بالاتر دارند نیز معافیت از خدمات رزمی دریافت می‌کنند. افراد مبتلابه تالاسمی مینور هم معمولا در همین دسته قرار می‌گیرند.

معافیت موقت ۶ ماهه

افراد مبتلا به کم خونی‌های اکتسابی با هموگلوبین زیر 10 هم یک دوره معافیت موقت ۶ ماهه دریافت می‌کنند.

مراحل دریافت معافیت کم خونی

لیست بیماری های معافیت پزشکی خون و انکولوژی

هر ساله لیست بیماری های معافیت پزشکی خون و انکولوژی توسط سازمان نظام وظیفه اعلام می گردد که بر اساس آن مشمولین می توانند نوع بیماری خونی خود را در گروه های مختلف جای داده و برای دریافت معافیت اقدام کنند.

بیماری های بخش خون و انکولوژی که در بخش دهم از فهرست بیماری های معافیت پزشکی سازمان نظام وظیفه قرار دارند، تعداد زیادی از اختلال ها را دربر می گیرند.

این اختلالات عملکرد صحیح پلاکت های خون را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد مشکلات متعدد و در برخی مواقع مشکلات حاد می شوند.

در ادامه مطلب، لیستی از بیماری های خون و انکولوژی را در اختیار شما قرار داده ایم تا با کلیک بر روی نام هر یک از آنها، اطلاعات جامعی در خصوص آن ها بدست بیاورید.

نام بیمارینام بیمارینام بیماری
پلاکت خونکم خونیآپلازی مغز استخوان
آگرانولوسیتوزاختلالات آنزیمی گلبول قرمزاختلالات خونی
اختلالات گلبول قرمزبدخیمی خونبدخیمی دستگاه لنفاوی
تالاسمی اینترمدیتتالاسمی ماژورترومبوسیتوز
تومور بدخیم خونتومور خوش خیم خونسندرم سیکل سل
فاویسمهیپراسپلینیسیمهیپوپلازی مغز استخوان
پلی گلبولی اولیهکم خونی مگالوبلاستیک

هر یک از این بیماری های خونی علائم خاص خود را دارند، اما همان طور که اشاره شد، مشکلات خونی به طور معمول علائمی مانند خستگی و کاهش وزن را به همراه خواهند داشت.

البته برخی از بیماری های خونی نیز پیش زمینه ارثی و وراثتی دارند. البته شرایط زندگی و مصرف برخی داروها نیز بسیاری از بیماری های خونی و انکولوژی را تشدید می کنند.

برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله اعتراض به رای کمیسیون پزشکی نظام وظیفه را بخوانید.

انواع معافیت پزشکی بیماری های خون و انکولوژی

مدارک لازم دریافت معافیت کم خونی

در زمان مراجعه به پلیس +10 لازم است مدارک هویتی و مدارک پزشکی شما جهت بررسی به متصدی مربوطه ارائه شود. البته توجه داشته باشید که مدارک پزشکی تا لحظه آخر باید در اختیار شما باشد تا در زمان لازم به کمیسیون تخصصی ارائه کنید. بر این اساس مدارک لازم برای دریافت معافیت کم خونی به شرح زیر می باشد:

مدارکتوضیحات
برگه تکمیل شده شماره 1 دفترچه سربازیفرم مربوط به وضعیت مشمولان
برگه تکمیل شده شماره 2 دفترچه سربازیفرم مربوط به نتیجه ویزیت پزشک اولیه
برگه تکمیل شده واکسیناسیون*
مدارک هویتیاصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه
مدرک تحصیلیاصل و تصویر گواهی موقت مدرک تحصیلی
شماره حساب بانک سپهتمامی مشمولان ملزم به ارائه شماره حساب بانک سپه در برگه شماره یک دفترچه سربازی می باشند.
یک قطعه عکس رنگی4×3 تمام رخ زمینه سفید مشمول (علاوه بر عکس های الصاقی به برگه ها)

برای اطلاعات بیشتر این مقاله مشاروان آویژه را حتما بخوانید: معافیت پزشکی و استخدام، از موانع تا راه حل

اعتراض به رای کمیسیون تخصصی

مراحل دریافت معافیت کم خونی

یکی از سوالات اساسی افرادی که برای دریافت معافیت پزشکی اقدام می کنند این است که چه مراحلی را باید طی کنند. در اینجا قصد داریم تا به صورت کاملاً مفصل درباره مراحل اقدام برای دریافت معافیت پزشکی کم خونی و قوانین معافیت پزشکی توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.

مراحل دریافت معافیت کم خونیشرح
دریافت و تکمیل دفترچه خدمت سربازیاین دفترچه از طریق مراکز پلیس +10 در اختیار مشمول قرار می گیرد.
تکمیل برگه خوداظهاری وضعیت سلامت جسمی و روانیهنگام مراجعه به پزشک در معاینه اولیه لازم است که این برگه را به وی تحویل دهید.
انجام واکسیناسیون مخصوص سربازی*
مراجعه به پزشک معتمدجهت معاینه پزشکی اولیه (الزامی برای تمامی مشمولان)
تکمیل پرونده و ثبت درخواست معافیت پزشکیتوسط پلیس +10 (شما باید کلیه مدارک را از کاربر پلیس +10 پس گرفته و در زمان مراجعه به کمیسیون تخصصی نظام وظیفه، به شورای پزشکی ارائه دهید.)
ارسال پیامک معرفی به بیمارستانفرد باید ظرف مدت یک ماه بعد از دریافت پیامک نسبت به حضور در بیمارستان و انجام آزمایشات لازم اقدام کند.
جوابیه بیمارستان (‌نظریه تخصصی) به حوزه رسیدگی کننده ارسال می گردد*
برگزاری کمیسیون تخصصی پزشکی توسط سازمان نظام وظیفهرای این کمیسیون وضعیت سلامتی مشمول و نوع معافیت را تعیین می کند.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: معافیت پزشکی فشار خون

سخنی از مشاوران آویژه

بیماری‌های خون و انکولوژی مانند تالاسمی و کم خونی، جزو بیماری‌هایی به شمار می‌آیند که می‌توانند زندگی عادی را برای فرد با مشکل مواجه سازند. به همین دلیل سازمان نظام وظیفه، با در نظر گرفتن شرایط زندگی مبتلایان، برای آن‌ها معافیت از سربازی در نظر گرفته است. اگر در مورد معافیت کم خونی و تالاسمی نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در آویژه ارتباط بگیرید.

در این مقاله از مرکز مشاوره سربازی آویژه، لیست بیماری های معاف از خدمت خون و انکولوژی را بازگو کرده و به منظور سهولت دریافت معافیت، مراحل و مدارک مورد نیاز را برای شما بازگو کردیم. مشاوران مرکز آویژه همه روزه جهت پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما عزیزان در خدمت هستند.

سوالات متداول

با داشتن تالاسمی مینور، می توان معافیت گرفت؟

معمولا مشمولان مبتلا به تالاسمی مینور معافیت از رزم دریافت می کنند، مگر آنکه میزان هموگلوبین خون آن ها کمتر از حد انتظار باشد.

آیا معافیت کم خونی از نوع معافیت دائم است؟

در آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه 5 حالت برای معافیت کم خونی در نظر گرفته شده است که دو مورد آن معافیت دائم، دو مورد آن معاف از رزم و یک مورد معافیت شش ماهه موقت است.

افراد مبتلا به بیماری کم خونی در چه صورتی معافیت دائم دریافت می‌کنند؟

معافیت دائم به افراد دارای مدرک کاردانی و پایین‌تر و هموگلوبین زیر ۹ داده می‌شود. همچنین این معافیت به داراندگان مدرک کارشناسی و بالاتر با میزان هموگلوبین زیر ۸ داده می‌شود.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

معافیت کم خونی ۱۴۰۳ + انواع معافیت پزشکی خون و انکولوژی

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 25 نظر:
  1. تالاسمی معافیت سربازی واقعیت داره یعنی میشه معافی گرفت

  2. سلام
    من فاویسم و کم خونی مادرزادی دارم و کلا بی حال و کسلم و گاهی اوقات سر بی حالیم خون دماغ هم میشم
    میخواستم بدونم معاف میشم یا خیر

    1. در صورت نامه تایید پزشک معتمد نظام وظیفه معافیت اتفاق می افتد و تایید کمیسیون نظام وظیفه

  3. سلام آیا مشکل کم خونی قطع انگشت شست پا و قارچ کشاله ران شامل معافیت میشه

    1. سلام وقتتون بخیر بله امکانش هست بستگی به نوع کمخونی ومدرک وعملکردتون داره برای اطلاعات بیشتر ومراحلش وجزعیاتش میتوانید با مرکزمشاوره آویژه تماس بگیرید وجویاشویدوراهنماییتون میکنیم

      1. سلام وقت بخیر من برادرم سال ۹۱ کفیل پدرم شد حالا خودم کم خونی دارم آیا معاف میشوم

  4. سلام و عرض ادب.پسرم ۲۳ سالشه دچار سرطان خون بدخیم یا لوسمی لنفوسیتی حاد all شده و از ۲۷ اسفند آی سی یو بستریه.آیا باعث معافیت دایم از خدمت میشه براش؟ممنونم

  5. سلام من کم خونی خیلی شدید دارم طوری که نمیتوانم زیاد بایستم زود بی حال میشم و احساس سردرد دارم آیا معاف میشم

    1. سلام وقت بخیر شرایط شما در کمیسون پزشکی سنجیده می شود و در صورت تایید می توانید معافیت پزشکی بگیرید

  6. سلام من کم خونی شدید دارم طوری که نفسم زود میگیره و نمیتونم زیاد روی پاهای خودم بایستم و یه احساس سردرد دارم مدرکم دیپلم هست آیا میتوان معاف شد

    1. سلام وقت بخیر شرایط شما در کمیسون پزشکی سنجیده می شود و در صورت تایید می توانید معافیت پزشکی بگیرید

      1. سلام من مشکل فقر آهن دارم وزنم ۴۵ است و بی حال و بدن درد شدید آیا معاف میشم

      2. سلام من مشکل فقر آهن دارم وزنم ۴۵ است و بی حال و بدن درد شدید آیا معاف میشم

        1. سلام پسر بنده هم تالاسمی مینور هست و سندروم ژیلبرت هم داره مادرزادی آیا معاف میشه مدرکشم دوم دبیرستان ممنون میشم راهنمایی کنید

          1. سلام.بله در صورت تایید کمیسیون پزشکی معافیت تعلق میگیرد.

      3. سلام من مشکل فقر آهن دارم وزنم ۴۵ است و بی حال و بدن درد شدید و ضعف بدن و احساس خستگی .ایا معاف میشم

    2. من ۲۰سالمه بیماری allو پیوند مغز استخوان انجام دادم حدود ۵سالی میشه قطع درمان شدم میتونم با مدارک درمانم معافیت بگیرم یا خیر؟

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

شنبه

1403/10/22

یکشنبه

1403/10/23

دوشنبه

1403/10/24

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید