سربازی متولدین خارج از کشور چگونه است؟
سربازی دو تابعیتی ها از جمله موارد مهمی است که در قانون سربازی و نظام وظیفه ایران وجود دارد.
🌟 بر اساس این قانون تابعیت دوم (غیر ایرانی) تاثیری در اعمال قوانین نظام وظیفه ندارد و در صورتی که فرد دارای تابعیت ایرانی مشمول خدمت سربازی بوده و اقدام به اعزام به خدمت سربازی نکرده باشد به عنوان سرباز غایب شناخته می شود.
در کلام ساده تر بر اساس قانون سربازی برای دو تابعیتی ها تفاوتی با قوانین عمومی و کلی سربازی ندارد. از این رو افرادی که تابعیت ایرانی دارند (فارغ از تابعیت دوم) باید نسبت به گذراندن دوره سربازی اقدام کنند. از این رو در ادامه می خواهیم به سوالاتی از جمله موارد زیر پاسخ دهیم:
🟣 سربازی دو تابعیتی ها بر اساس کدام قوانین مورد بررسی قرار می گیرد؟
🟣 آیا امکان معافیت برای افراد دو تابعیتی وجود دارد؟
🟣 آیا افراد دارای تابعیت دوم از خدمت سربازی معاف می شوند؟
🟣نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی چگونه است؟
این ها از جمله مهم ترین شرایط و مواردی است که در خصوص سربازی دو تابعیتی ها وجود دارد که ما مشاوران آويژه قصد داریم در ادامه به آن ها بپردازیم.
سربازی دو تابعیتی ها بر اساس قوانین
سربازی دو تابعیتی ها معطوف به کسانی است که علاوه بر تابعیت ایرانی دارای تابعیت کشور دومی هستند. افراد دو تابعیتی به کسانی گفته می شوند که علاوه بر تابعیت کشور محل تولد بنا بر دلایلی دارای تابعیت کشور دیگری نیز هستند.
⭐ بهترین و ساده ترین مثالی که می توان از آن استفاده کرد تولد کودک در کشوری مانند کاناداست. در واقع بر اساس قوانین کشور کانادا تولد کودک در خاک این کشور به منزله تابعیت و شهروندی آن کودک است. بنابراین زمانی که کودکی در کانادا به دنیا می آید فارغ از تابعیت والدینش، به عنوان یک کانادایی شناخته می شود.
⭐ از طرف دیگر اگر والدین با فرزند تازه متولد شده به ایران بازگردند می توانند با دریافت شناسنامه معتبر تابعیت ایرانی هم برای کودک خود دریافت کنند. بنابراین عملا این کودک یک فرد دو تابعیتی محسوب می شود.
⭐ سوال مهمی که در خصوص این دست از افراد وجود دارد این است که سربازی دو تابعیتی ها مشمول چه قوانینی است و آیا الزامی برای اعزام به خدمت سربازی برای آن ها وجود دارد یا خیر؟
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
سربازی دو تابعیتی ها الزامی است؟
نکته مهمی که در خصوص سربازی دو تابعیتی ها باید به آن توجه داشته باشید این است که تمامی قوانین مشمول این افراد برابر با همان قوانین نظام وظیفه بوده و هیچ تفاوتی در این خصوص وجود ندارد.
یعنی افراد دو تابعیتی بدون در نظر گرفتن تابعیت دوم آن ها به عنوان ایرانی شناخته شده و بر اساس قوانین ملزم به گذراندن دوره سربازی و داشتن کارت پایان خدمت هستند.
همچنین مسائلی مانند معافیت از خدمت، معافیت موقت، کسری خدمت و … برابر با قوانین مربوط به سایر مشمولان مورد بررسی قرار می گیرد و هیچ تفاوتی میان آن ها وجود ندارد.
سربازی برای افراد دو تابعیتی بر اساس تقدم و تاخر تابعیت
در خصوص سربازی دو تابعیتی هایی که کشور ایران به عنوان تابعیت دوم آن ها شناخته می شود یک تفاوت کوچک نسبت به سایر مشمولان وجود دارد. در کلام ساده تر این دست از افراد اگر پیش از دریافت تابعیت ایرانی، دوره سربازی را در کشور خودشان سپری کرده باشند می توانند بعد از دریافت تابعیت ایرانی نسبت به دریافت کارت پایان خدمت خود اقدام کنند.
در کلام ساده تر اگر فردی پیش از دریافت تابعیت ایرانی سربازی خود را گذرانده باشد (یعنی سربازی را در کشور تابعیت اول خود گذرانده باشد) می تواند بعد از تابعیت ایرانی نیز نسبت به دریافت کارت پایان خدمت از نظام وظیفه ایران اقدام کند. اما مشمولانی که تابعیت اول آن ها ایرانی باشد، نمی توانند از چنین ویژگی استفاده کنند، یعنی باید به سپری کردن خدمت سربازی در ایران اقدام کنند.
به صورت خلاصه می توان سربازی دو تابعیتی ها را بر اساس تقدم و تاخر تابعیت به شکل زیر عنوان کرد:
تقدم و تاخر تابعیت | شرایط دریافت پایان خدمت (وجود یکی از شرایط زیر برای دریافت کارت پایان خدمت کفایت می کند) |
تابعیت ایرانی به عنوان تابعیت اول | مشمول معافیت دائم باشد نسبت به گذراندن خدمت سربازی در ایران اقدام کند. |
تابعیت ایرانی به عنوان تابعیت دوم | مشمول معافیت دائم باشد. نسبت به گذراندن خدمت سربازی در ایران اقدام کند. اگر در کشور اول خود سربازی را گذرانده باشد می تواند نسبت به دریافت کارت پایان خدمت در ایران اقدام کند. |
این مقاله را حتما بخوانید: معافیت از سربازی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی
مسئله مهم دیگری که در خصوص سربازی افراد دو تابعیتی وجود دارد این است که نحوه ورود و خروج این دست از افراد به کشور چگونه است؟
در این خصوص چند حالت وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم:
حالت های ممکن | نحوه تردد |
تردد با پاسپورت خارجی | این افراد برای ورود و خروج تنها نیاز به ویزا و اجازه اقامت دارند. در واقع این افراد به عنوان خارجی در ایران شناخته شده و تحت قوانین مربوط به افراد ایرانی محسوب نمی شوند. بنابراین برای خروج از کشور نیازی به کارت پایان خدمت ندارد. |
تردد با پاسپورت ایران | این افراد به عنوان ایرانی شناخته شده و بر اساس قوانین مربوط به افراد ایرانی با آن ها برخورد می شود. از این رو برای خروج این افراد از ایران نیاز به کارت پایان خدمت می باشد. همچنین تحت شرایطی افراد مقیم خارج از کشور می توانند از امکان مهر خروج برای تردد بدون نیاز به کارت پایان خدمت اقدام کنند. |
بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه عنوان کنیم، افراد دو تابعیتی برای تردد به ایران می توانند از پاسپورت ایرانی و خارجی خود استفاده کنند. در صورت استفاده از پاسپورت ایرانی نیاز به ارائه مدارک لازم مانند کارت پایان خدمت برای خروج از کشور لازم است.
این مقاله را از دست ندهید: تردد مشمولین خارج از کشور
سربازی دو تابعیتی ها و سخنی از مشاوران آویژه
به طور کلی می توان سربازی دو تابعیتی ها را مفهومی نسبتا ساده و مشخص دانست. بر اساس قانون خدمت سربازی متولدین دو تابعیتی یا کسانی که تابعیت ایرانی گرفته اند بر اساس قوانین نظام وظیفه و برابر با قوانین مربوط به سایر مشمولان در نظر گرفته شده است.
از این رو کسانی که علاوه بر تابعیت ایرانی، تابعیت کشور دیگری را نیز دارند تنها در صورت داشتن شرایط تعیین شده در قانون از جمله شرایط پزشکی، کفالت و … می توانند از معافیت دائم یا موقت بهره مند شوند. همچنین در نظر داشته باشید که تردد ایرانی های خارج از کشور بر اساس نوع پاسپورت آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.
در صورتی که فرد با پاسپورت خارجی وارد ایران شود به عنوان یک فرد خارجی شناخته شده و نیازی به کارت پایان خدمت ندارد، اما در صورت تردد با پاسپورت ایران باید مدارک لازم از جمله کارت پایان خدمت ارائه شود.
سوالات متداول
آیا افراد دو تابعیتی معاف از سربازی هستند؟
خیر- هیچ قانونی مبنی بر الزام معافیت افراد دو تابعیتی وجود ندارد. این افراد بر اساس قوانین نظام وظیفه می توانند از شرایطی مانند پزشکی، کفالت و … برابر با سایر مشمولان از امکان معافیت بهره مند شوند.
قانون سربازی دو تابعیتی ها در ایران چگونه است؟
در قانون تفاوتی میان افراد دوتابعیتی با سایر مشمولان در نظر گرفته نشده و تمامی این افراد برابر با یک قانون مورد بررسی قرار می گیرند.
سربازی کسانی که تابعیت دوم آن ها ایرانی باشد چگونه است؟
در صورتی که این افراد در کشور خودشان خدمت سربازی را گذرانده باشند می توانند کارت پایان خدمت خود را از نظام وظیفه ایران دریافت کنند. در غیر این صورت باید به گذراندن دوره خدمت سربازی در ایران اقدام کنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
قانون سربازی دو تابعیتی ها: معاف یا اعزام؟ + نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
من سوال کردم جواب نگرفتم
سوال من ایا کسی هست من که در سال ۶۴ تا ۶۶ رفتم سربازی استعلام ان را در بیاورد و اگر خیر من از کجا شروع کنم چون میخوام دوسال سربازی را به مدت بیمه اضافه کنم تو سایت بالا نمیاد میگه ناجا اطلاعتی نداره ممنون میشم با معرفی فردی یا بگین خودم از کجا شروع کنم چون هیچ اطلاعتی از من در سایت بیمه و سربازی نیست انگار شهید شدم🙏🙏😭🙏🌷🌷
سلام وقت بخیر
سوال خودتان را دقیق تر بپرسید.