همه چیزهایی که باید درباره امریه وزارت علوم بدانید!
اگر فارغ التحصیل دانشگاهی هستید و به تازگی مشمول خدمت سربازی شدهاید، امریه سربازی یکی از بهترین گزینهها برای دوره خدمت شما است. سربازان امریه لازم نیست به صورت شبانهروزی در پادگانها خدمت کنند و ساعات کاری منعطف دارند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از وزارتخانههایی است که به تعداد بالایی، سربازان امریه را در رشتههای مختلف جذب میکند. اگر میخواهید در مورد امریه وزارت علوم بیشتر بدانید، این مقاله از مرکز مشاوره آویژه را از دست ندهید.
در ادامه با روشهای ثبت نام و شرایط پذیرش در امریه سربازی وزارت علوم آشنا خواهیم شد. همچنین درباره مراحل و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام این امریه صحبت خواهیم کرد.
شرایط ثبت نام در امریه وزارت علوم تحقیقات و فناوری چیست؟
ثبت نام برای دورههای امریه شرایط و ضوابط خاصی دارد و برای همه سربازان با هر مدرک تحصیلی ممکن نیست. در ادامه با شرایط ثبت نام امریه وزارت علوم آشنا میشویم. شرایط امریه شدن در وزارت علوم تحقیقات و فناوری، در دو بخش شرایط عمومی و شرایط اختصاصی بررسی میشود:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط عمومی
شرایط عمومی اخذ امریه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، عبارت است از:
⭐ داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
⭐ اعتقاد به اسلام و یا یکی از ادیان اشاره شده در قانون اساسی
⭐ نداشتن هیچ گونه سوء سابقه کیفری
⭐ عدم اعتیاد به هر گونه ماده مخدر یا محرک
⭐ نداشتن ارتباط و عضویت در گروهها و احزاب معاند جمهوری اسلامی ایران
⭐ نداشتن غیبت قبل از اعزام به خدمت سربازی
⭐ عدم ارائه درخواست برای اخذ امریه سازمانهای دیگر
⭐ نداشتن کسری خدمت
⭐ عدم استفاده از ایست خدمتی
این شرایط برای تمامی وزارتخانهها و ارگانهایی که سربازان امریه را پذیرش میکنند، یکسان است. در برخی موارد استثنائاتی در موارد بالا وجود دارد. به طور مثال در صورت توجیه غیبت سربازی، قبل از اعزام به خدمت میتوانید برای دریافت امریه اقدام کنید. هم چنین داشتن کسری خدمت سربازی تا 2 ماه نیز گاهی اوقات قابل پذیرش میباشد.
شرایط اختصاصی
شرایط اختصاصی امریه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عبارت است از:
❎ داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و یا دکتری مرتبط در زمینههای تحقیقاتی مورد نیاز وزارت علوم که هر ساله لیست آنها اعلام میشود.
❎ حداقل معدل فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد باید 15 و حداقل معدل فارغ التحصیلان در مقطع دکتری تخصصی باید 16 باشد. البته شرط معدل برای فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی با آزاد کمی تفاوت دارد که در بخشهای بعدی مقاله، به آن اشاره میکنیم.
❎ فرد مشمول که درخواست امریه وزارت علوم را ثبت میکند باید حتما بومی استان مورد نظر باشد و در استان محل سکونت خود درخواست امریه دهد.
❎ از مهمترین شرایط پذیرش امریه سربازی وزارت علوم، داشتن حداقل 6 ماه سابقه فعالیت در آزمایشگاهها به عنوان دستیار و یا 6 ماه همکاری در انجام پروژههای مرتبط با جامعه یا صنایع مختلف است. البته این میزان فعالیت باید توسط دانشگاه و مرکز آموزش عالی محل تحصیل و یا موسسهای که در آن فعالیت کردید، تایید شود.
❎ نداشتن نسبت سببی و نسبی با کارکنان دانشگاه مورد درخواست یا پژوهشگاه مورد نظر
❎ شرایط پذیرش امریه سربازی وزارت علوم ممکن است با توجه به شرایط در سال جاری تغییر کنند. متقاضیان میتوانند شرایط به روز را از سامانه جذب امریه وزارت علوم به آدرس amriye.msrt.ir بررسی کنند و سپس برای ثبت نام امریه اقدام کنند.
چه افرادی در اولویت قبولی در امریه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار میگیرند؟
همه مشمولان فارغ التحصیل کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند برای ثبت نام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام کنند. اما برخورداری از این موارد، باعث میشود که نسبت به سایر متقاضیان در اولویت قرار بگیرید و شانس شما برای اخذ سهمیه وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای امریه بالا برود:
🧡 داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاههای معتبر با معدل بالا
🧡 فارغ التحصیلی در مقطع بالاتر؛ به عنوان مثال افراد داری مدرک دکتری، احتمال قبولی بیشتری در امریه وزارت علوم دارند.
🧡 برخی از مشکلات پزشکی که باعث معافیت از رزم شود.
🧡 اعضای درجه 1 خانواده شهدا، ایثارگران و یا جانبازان
🧡 افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی
🧡 متقاضیان تحت پوشش سازمان بهزیستی
🧡 داشتن سابقه عضویت بسیج فعال حداقل به مدت 6 ماه
🧡 متاهل بودن و فرزند داشتن
🧡 عضویت در بنیاد ملی نخبگان
🧡 سکونت در مناطق محروم
🧡 قاریان برتر قرآن و افرادی که حافظ قرآن هستند
🧡 ایتام تحت پوشش کمیته امداد
سربازان امریه وزارت علوم در چه مراکزی خدمت میکند؟
سربازان امریه سربازی در وزارت علوم در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهی تحت نظر این وزارتخانه خدمت میکنند. وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، بین 30 تا 40 مرکز پژوهشی و دانشگاه را در سراسر کشور برای خدمت سرباز امریه این وزارتخانه مشخص کرده است. بیشتر این مکانها، از مراکز مجهز علمی در کشور هستند که انجام پروژههای تحقیقاتی برای سربازان امریه این وزارتخانه میسر شود. از این مراکز میتوان به دانشگاههای برتر کشور مانند دانشگاه تهران، شهید بهشتی و دانشگاه فردوسی مشهد اشاره کرد.
وظایف سربازان امریه شده در وزارت علوم چیست؟
وظایف سربازان امریه در وزارتخانه علوم در 4 دستهبندی قرار میگیرد:
1. همکاری در اجرای طرحهای پژوهشی
سربازان امریه در این وزارتخانه، میتوانند در به انجام رساندن پروژههای تحقیقاتی به گروههای متخلف پژوهشی در زمینه تخصصی خود، کمک کنند.
2. تهیه مستند و گزارش از نتایج پژوهش
یکی دیگر از وظایف سربازان امریه این است که این افراد باید مرحله به مرحله از پیشرفت پروژههای مختلف، گزارش تهیه کرده و مستند سازی کنند. این گزارشها زمان ترخیص سربازان به مسئولان مربوطه ارائه میشود.
3. انجام پروژههای آزمایشگاهی
در برخی از رشتههای خاص که نیاز به فعالیت در آزمایشگاه وجود دارد، مسئولیت قسمتی از آزمایشگاه به سرباز امریه واگذار میشود.
4. مشارکت در فعالیتهای پژوهشی
سربازان امریه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علاوه بر وظایف ذکر شده میتوانند در بخشهای تحقیق و توسعه پروژههای مختلف فعال باشند تا بتوانند در صورت لزوم، راهکارهای جدید برای انجام پروژهها ارائه نمایند.
امتیازدهی به متقاضیان برای پذیرش امریه در وزارت علوم تحقیقات و فناوری
مشمولان فارغ التحصیل که قصد دارند در این وزارتخانه امریه شوند، بر حسب موارد مختلف امتیازاتی کسب کرده و رتبهبندی میشوند. امتیازدهی به متقاضیان امریه این وزارتخانه، بر اساس معیارهای زیر خواهد بود:
1. شرط معدل
یکی از موارد مهم در امتیازدهی متقاضیان، شرط معدل است. هرچه معدل فرد متقاضی امریه بیشتر باشد، شانس او برای پذیرفته شدن بیشتر میشود. حداقل معدل رشتههای مهندسی برای فارغالتحصیلان دانشگاههای دولتی، 15 و سایر دانشگاهها 16 است. همچنین حداقل معدل برای فارغالتحصیلان رشتههای علوم انسانی دانشگاههای دولتی 16 و برای سایر دانشگاهها 17 پیش بینی شده است. همچنین برای فارغالتحصیلان رشتههای علوم تجربی از دانشگاههای دولتی معدل 15 و سایر دانشگاهها نیز معدل 16 به عنوان حداقل در نظر گرفته شده است.
البته دقت داشته باشید که اگر فرد از اعضای درجه یک خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران باشد حداقل معدل مورد نیاز برای پذیرش ثبت نام امریه وزارت علوم، یک نمره کمتر از سایرین خواهد بود.
2. مدرک تحصیلی بالاتر
در بیشتر رشتههای مورد پذیرش امریه وزارت علوم، داشتن مدرک تحصیلی بالاتر به معنای افزایش شانس شما برای پذیرش خواهد بود. افراد دارای مدرک دکتری، امتیاز بیشتری در این مورد کسب میکنند.
3. دانشگاه محل تحصیل
کسانی که از دانشگاههای با رتبه بالاتر یا دانشگاههای تیپ یک، فارغالتحصیل میشوند، شانس بیشتری برای دریافت امریه سربازی در وزارت علوم و تحقیقات و فناوری خواهند داشت.
فارغ التحصیلان چه رشتههایی میتوانند برای ثبت نام امریه وزارت علوم اقدام کنند؟
وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوی برای تامین نیروی فعال خود سربازان امریه را در رشتههای گوناگون جذب میکند. این وزارتخانه هر ساله با توجه به موضوعات و پروژههایی که در حال انجام است، نیاز خود به سرباز امریه را رشتههای گوناگون مشخص میکند. رشتههایی که در جدول زیر مشاهده میکنید، بیشترین درخواست را برای سرباز امریه دارند:
مدیریت صنعتی | مدیریت گردشگری | مدیریت جهانگردی |
مهندسی مکانیک | مهندسی برق | مهندسی صنایع |
مهندسی نفت | مهندسی کامپیوتر | مهندسی عمران |
مهندسی پزشکی | مهندسی شیمی | مهندسی معماری |
زبان انگلیسی | زیست شناسی | علوم کامپیوتر |
بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات | شیمی | حقوق |
روانشناسی | جامعه شناسی | فناوری اطلاعات (IT) |
مدارک لازم برای ثبت نام امریه وزارت علوم
مدارک لازم برای ثبت درخواست امریه در وزارت علوم به شرح زیر است:
مدارک لازم برای ثبت نام امریه وزارت علوم | |
1 | مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کپی از تمام صفحات آن به همراه یک کپی دیجیتال از شناسنامه برای بارگزاری در سامانه جذب امریه وزارت علوم |
2 | کارت ملی متقاضی همراه با تصویر دیجیتال از آن |
3 | عکس پرسنلی جدید متقاضی که با پشت زمینه سفید گرفته شده باشد به همراه نسخه دیجیتال از آن برای بارگزاری در سایت. |
4 | برای افراد متاهل ارائه سند ازدواج و مدارک شناسایی همسر و فرزندان |
5 | گواهی پایان دوره تحصیل به همراه به همراه نسخه دیجیتال از آن |
6 | تکمیل فرمهای موجود برای تشریح مشخصات کامل فرد متقاضی |
سامانه امریه وزارت علوم، چه سایتی است؟
متقاضیان فارغ التحصیل که قصد دارند تا در امریه این وزارتخانه پذیرفته شوند باید چند ماه قبل از تاریخ اعزام خود، برای ثبت نام امریه اقدام کنند. متقاضیان میتوانند در سامانه امریه وزارت علوم، به آدرس amriye.msrt.ir در دو بخش امریه ارتباط با جامعه و صنعت و امریه هیات علمی ثبت نام کنند.
مراحل ثبت نام امریه وزارت علوم
🟦 ابتدا وارد سایت امریه وزارت علوم به نشانی msrt.ir شوید.
🟦 در صفحه باز شده، دو گزینه «جذب امریه ارتباط با جامعه و صنعت» و «سامانه امریه مرکز جذب اعضای هیات علمی» در اختیار شما است. بنا به علاقه و شرایط خود، یکی از گزینهها را انتخاب کنید.
🟦 حالا گزینه ثبت نام را در صفحه باز شده انتخاب کنید.
🟦 در مرحله بعدی، نام، ایمیل و دیگر اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
🟦 حالا با ایمیل و پسورد وارد شده دوباره از صفحه اصلی وارد سامانه شوید.
🟦 فرمهای اطلاعات شخصی، اطلاعات افراد تحت تکفل و اطلاعات تحصیلی را وارد کنید.
🟦 حالا باید رزومه علمی، پروژههای انجام شده، مهارتها و سوابق همکاری خود را در فرمهای مربوطه وارد کنید.
🟦 مدارک اسکن شده و عکس پرسنلی را در سامانه بارگزای کنید.
🟦 حالا اگر همه مراحل به خوبی پیش رفته باشد، سامانه به شما کد رهگیری برای پیگیری ثبت نام و قبولی در امریه خواهد داد.
اعلام نتایج امریه وزارت علوم چگونه انجام میشود؟
در سالهای اخیر، ثبت نام و تمامی مراحل مربوط به امریه وزارت علوم به صورت آنلاین و در سامانه مربوط به آن انجام میشود. افرادی که برای امریه این وزارتخانه ثبت نام کردهاند و کد رهگیری دریافت کرده باشند، میتوانند از نتایج قبولی این امریه هم به صورت آنلاین و غیرحضوری، باخبر شوند.
برای این کار، میتوانید با نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه amriye.msrt.ir شوید. پس از وارد شدن به پنل شخصی، میتوانید از نتیجه ثبت نام امریه خود، مطلع شوید.
مصاحبه حضوری متقاضیان امریه وزارت علوم
افرادی که در مرحله ثبت نام مورد قبول وزارتخانه علوم قرار گرفتهاند باید در مرحله مصاحبه هم حضور پیدا کنند. در این مصاحبه سوالاتی در مورد موضوعات زیر از افراد پرسیده میشود:
🟦 هدف شرکت کردن در امریه وزارت علوم
🟦 سوالاتی در مورد مدرک تحصیلی، نمرات و دانشگاه محل تحصیل
🟦 سوال در مورد رزومه علمی، پژوهشها و مقالات ارائه شده
🟦 جوایز علمی و مسابقاتی که فرد شرکت کرده است.
🟦 سوالاتی در مورد محل سکونت فرد
🟦 سوالات عقیدتی و سیاسی
نکاتی که در مورد امریه وزارت علوم نباید فراموش کنید
اگر قصد دارید در امریه وزارت علوم ثبت نام کنید، این موارد را به یاد داشته باشید:
🛑 دوره امریه برای همه سربازان دو سال یا 24 ماه تمام است. معمولا نهادها و وزراتخانهها، کسری سربازی را برای امریه قبول نمیکنند.
🛑 سرباز موظف است در زمان و اداره مقرر شده خدمت کند و تغییر محل خدمت در اکثر موارد توسط این ورزاتخانه مورد قبول واقع نمیشود.
🛑 حقوق دریافتی سربازان امریه، تقریبا با دیگر سربازان برابر است.
🛑 قبولی در امریه وزارت علوم، تعهدی برای این وزارتخانه برای استخدام افراد پس از اتمام دوره ایجاد نمیکند.
🛑 همه سربازان وظیفه باید مقررات و قوانین محل خدمت خود را مانند دیگر کارمندان رعایت کنند.
🛑 ساعات کاری سربازان امریه، همان ساعات اداری است اما در صورت نیاز سازمان، سرباز باید در محل خدمت حاضر شود.
سخنی از مشاوران آویژه
اگر به گذراندن دوره سربازی در پادگانها و مراکز نظامی علاقه ندارید، امریه شدن میتواند بهترین راه پیش پای شما برای خدمت سربازی باشد. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از وزارتخانههای دولتی است که هر ساله در بیشتر استانها از بین مشمولان، نیروی امریه جذب میکند. برای ثبت نام در امریه وزارت علوم باید مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری داشته باشید. شرکت در دوره امریه میتواند فرصتی برای افزایش تجربه کاری و تکمیل پروژههای علمی شما به عنوان فارغ التحصیل دانشگاهی باشد.
اگر قصد ثبت نام در امریه وزارتخانه علوم را دارید و در مورد زمان ثبت نام و مراحل کار نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان مشاوره سربازی ما در آویژه تماس بگیرید.
سوالات متداول
مشمولین متقاضی دریافت امریه که در غیبت سربازی هستند، می توانند برای امریه سربازی وزارت علوم اقدام کنند؟
خیر. این افراد ابتدا باید برای توجیه غیبت اقدام کنند.
افراد با چه مدرک تحصیلی میتوانند در امریه وزارت علوم قبول شوند؟
افرادی که مدرک کارشناسی ارشد و دکتری دارند، میتوانند برای امریه وزارت علوم درخواست دهند.
آیا برای دریافت امریه در وزارت علوم، امتیازی برای سابقه بسیج محاسبه میشود؟
فعالان بسیجی که 6 ماه در پایگاههای مختلف بسیج فعالیت داشتند، امتیازی برای گزینش امریه وزارت علوم دریافت میکنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
امریه وزارت علوم + مراحل پذیرش و سامانه ثبت نام
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.