شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد

شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد

برخی مواقع بخاطر دلایلی چون ارتقاء سمت شغلی، تحقیق و مطالعه در زمینه علمی مورد علاقه و… دانشجویان فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی را بین دانشجویان کارشناسی ارشد مشاهده می کنیم.

دو تا سه سال از مهم ترین و بهترین بازه زمانی داوطلبان، در تحصیل دوباره مقطع کارشناسی ارشد اختصاص داده می شود. بررسی علل انتخاب تحصیل مجدد و شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد امری قابل توجه و مهم می باشد.

ما در این مقاله از آویژه به شرایط و ضوابط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد می پردازیم. با ما همراه باشید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

آشنایی با مقطع کارشناسی ارشد

فوق لیسانس یا همان کارشناسی ارشد، دوره‌ای از آموزش عالی می باشد که مدرک کارشناسی، پیش‌نیاز ورود به مقطع کارشناسی ارشد می باشد. دوره کارشناسی‌ارشد، بر اساس رشته به دو روش کارشناسی ارشد ناپیوسته و کارشناسی ارشد پیوسته گذرانده می شود.

شرکت در کنکور کارشناسی ارشد، لازمه ورود به دانشگاه برای ادامه تحصیل در این مقطع در کشور ایران است.

لازم به ذکر است که دانشجویان استعداد های درخشان، قادرند بدون شرکت در کنکور سراسری، با صلاحدید دانشگاه، به تحصیلات خود ادامه دهند و بدون آزمون وارد دانشگاه شوند.

در ادامه به شرایط و ضوابط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد می پردازیم.

شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟

همه داوطلبان فارغ التحصیل شده در مقاطع مختلف که شرایط این را دارند که در آزمون ثبت نام کنند، قادرند جهت تحصیل دوباره در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته وزارت بهداشت و علوم اقدام کنند.

همچنین دانشجویان در حال تحصیل نیز با توجه به ضوابط خاصی برای تحصیل مجدد وجود دارد، امکان ادامه تحصیل دارند.

پونزشرایط تحصیل مجدد در مقطع ارشد، بشرح زیر است:

پذیرفته شدگان دوره روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشجویان رشته های گروه پزشکی و غیرپزشکی سال قبل که در دوره روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته پذیرفته شده اند، نمی توانند در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته وزارت علوم و وزارت بهداشت امسال شرکت کنند. لازم به ذکر است که متقاضیان کارشناسی ارشد با ارسال درخواست لغو محرومیت به سازمان مربوطه و کسب موافقت از این سازمان، می توانند برای ثبت نام در آزمون ورودی کارشناسی ارشد اقدام کنند.

به غیر از دانشجویانی که در حال تحصیل در سال اول دوره روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته هستند، سایر دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، اگر شرایط شرکت در آزمون را داشته باشند، می بایست تا آخرین فرصت ثبت نام آزمون ارشد انصراف خود از تحصیل در کارشناسی ارشد را ثبت کنند.

دانشجویان ملزم به پرداخت جریمه انصراف، بعد از این که اعلام انصراف به دانشگاه محل تحصیل و تسویه حساب با دانشگاه دادند، هستند.

شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟

تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد برای افراد در حال تحصیل در این مقطع

بر اساس مصوبی که دیوان عدالت اداری ارائه کرده است، دانشجویانی که می خواهند مجددا در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنند با اینکه هنوز مشغول به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باشند، جهت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد و قبولی دوباره در دوره کارشناسی ارشد، لازم است قبل از اینکه مهلت ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد به پایان برسد، به انصراف از دانشگاهی که در آن مشغول به تحصیل می باشند اقدام کنند و برای کنکور مجدد کارشناسی ارشد آماده شوند.

در صورت پذیرش در کنکور کارشناسی ارشد، می توانند دوباره برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به صورت رایگان اقدام کنند.

شرایط استفاده مجدد از سهمیه رزمندگان و ایثارگران

در میان داوطلبان تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد افرادی هستند، تصمیم دارند از سهمیه ایثارگران و رزمندگان خود مجددا استفاده کنند.

پونزدر ادامه شرایط استفاده دوباره از سهمیه های کارشناسی ارشد برای هر کدام از داوطلبان تحصیل دوباره به ترتیب، اشاره شده است:

طبق قوانین تحصیل مجدد کارشناسی ارشد وزارت علوم و بهداشت، دانشجو حق استفاده از سهمیه مجدد در کارشناسی ارشد دورانه روزانه را ندارد. در صورتی می تواند استفاده کند که قبلا در کارشناسی ارشد دوره روزانه پذیرفته نشده باشد.

اگر دانشجویی با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران در سایر دوره های شبانه و دانشگاه آزاد و غیره پذیرفته شود، در صورتی می تواند یکبار دیگر از سهمیه خود مجددا در مقطع کارشناسی ارشد استفاد کند که از تحصیل خود انصراف دهد.

با در نظر گرفتن جامعه آماری، تعداد شرکت کنندگان در کنکور کارشناسی ارشد و ظرفیت پذیرش کم و محدود هر یک از رشته محل های این کنکور استفاده از این سهمیه در رشته هایی که تقاضا کنندگان بیشتری دارد، امکان دارد شانس قبول شدن داوطلبان را افزایش دهد. برای مثال اگر ظرفیت رشته محلی در مقطع کارشناسی ارشد ده نفر باشد بیست و پنج درصد از این ظرفیت به ایثارگرانی که سهمیه بیست و پنج درصدی دارند، تعلق می گیرد. می توان گفت در بهترین حالت حدودا 2-3 نفر از کل ظرفیت را شامل می شود.

با این حال در رشته های کم متقاضی که پذیرش کمتری دارند، به واضح می توان گفت این سهمیه کمک چندانی به قبولی داوطلب نمی کند. برای مثال رشته محل کم متقاضی در مقطع کارشناسی ارشد چهار نفر ظرفیت پذیرش داشته باشد، تنها یک ظرفیت به افراد داری سهمیه ایثارگران بیست و پنج درصدی از کل ظرفیت پذیرش این رشته محل تعلق می گیرد و ظرفیتی برای داوطلبان دارای سهمیه پنج درصدی در نظر گرفته نمی شود.

شرایط استفاده مجدد از سهمیه رزمندگان و ایثارگران

شرایط نظام وظیفه برای تحصیل مجدد داوطلبان

دانشجویان (برادران) که تصمیم به تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته را داشتند، نباید منعی از نظر قوانین نظام وظیفه برای تحصیل دوباره داشته باشند.

پونزشرایط و قوانین وظیفه عمومی برای دانشجویان تحصیل مجدد به ترتیب زیر می باشد:

داوطلبان درحال تحصیل در دکتری و مقاطع کارشناسی ارشد که تصمیم دارند از تحصیل انصراف دهند، باید توجه داشته باشند که این انصراف، اولین انصراف آن ها در کل مدت تحصیل نظر گرفته شود و داوطلبان توانایی این را دارند تا یک سال بعد از تاریخ انصراف، وضعیت خدمت سربازی یا ادامه تحصیل خود را مشخص کنند.

دانشجویانی که تصمیم دارند از تحصیل انصراف دهند، باید توجه داشته باشند که انصراف از تحصیل آن ها در سقف سنوات مجاز تحصیل باشد. اگر دانشجویان در سنوات ارفاقی انصراف دهند، قادر به تحصیل مجدد نمی باشند.

دانشجویان فارغ التحصیل در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد که تصمیم به تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، در صورتی می توانند در آزمون شرکت کنند و به ادامه تحصیل بپردازند، که کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت را دریافت کرده باشند.

شرایط نظام وظیفه برای تحصیل مجدد داوطلبان

نتیجه گیری

برخی دانشجویان فارغ التحصیلی که قصد تحصیل دوباره در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، از شرایط آن آگاهی ندارند. ما در این مقاله از آویژه آن شرایط و ضوابط را برای شما ارائه کردیم.

پیشنهاد می کنیم با شماره۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵تماس بگیرید و از خدماتمشاوره تخصصی تحصیلیآویژه استفاده کنید.مشاوران ما در آویژه با بیش از چندین سال سابقه مشاوره، آماده یاری رسانی به شما هستند.

سوالات متداول

سوال علامتپیش نیاز ورود به مقطع کارشناسی ارشد چیست؟

مدرک کارشناسی، پیش‌نیاز ورود به مقطع کارشناسی ارشد می باشد.

سوال علامتآیا افرادی که مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باشند، می توانند دوباره در آزمون این مقطع شرکت کنند؟

بله؛ می توانند شرکت کنند که شرایط آن در مقاله بالا گفته شد.

سوال علامتآیا می توان مجددا از سهمیه رزمندگان در تحصیل مجدد کارشناسی ارشد استفاده کرد؟

بستگی به شرایط دارد که در مقاله بالا به شرایط آن اشاره کردیم.


لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

شرایط تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 6 نظر:
  1. سلام، من مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق از گرایش کنترل دارم. آیا می تونم دوباره کارشناسی ارشد مهندسی برق تو یه گرایش دیگه (مثلا الکترونیک یا قدرت) رو بگیرم یا نه؟

    1. با سلام و احترام وقت شما بخیر سیری هستم بله محدودیتی برای ارشد ندارید ولی با کارت پایان خدمت یا کارت معافیت یا اگر خانم باشید بدون هیچ محدودیت

  2. سلام ببخشید من دکتری روانشناسی بالینی دارم ولی ارشدم علوم تربیتی است میتونم یه ارشد روانشناسی هم بگیرم یا نه؟؟

  3. سلام..من سال ۹۷ فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته شیمی روزانه تهران شدم.امسال کنکور ارشد دادم برای یکی از شاخه های علوم اجتماعی و رتبه هم آوردم.میخواستم بدونم که میتونم دوباره برای دوره روزانه کارشناسی ارشد انتخاب رشته کنم و دانشگاه روزانه برم؟

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

پنجشنبه

1403/1/9

جمعه

1403/1/10

شنبه

1403/1/11

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید