همه چیز درباره معافیت پزشکی قوز قرنیه؛ آیا قوز قرنیه معافیت سربازی دارد؟
معافیت قوز قرنیه یکی از انواع بیماری های دسته “چشم و عوارض بینایی” می باشد که مشمولان می توانند به این واسطه از خدمت سربازی معاف شوند. معافیت سربازی قوز قرنیه در 3 حالت به شرح زیر به مشمولان ارائه می شود:
👨✈ معافیت از خدمات رزمی قوز قرنیه.
👨✈ معافیت موقت برای جراحی و درمان قوز قرنیه به مدت 6 ماه.
👨✈ معافیت دائم پزشکی قوز قرنیه.
🟣 در این بیماری، قرنیه چشم به دلایلی تغییر حالت میدهد و مشمولان در بینایی خود دچار مشکل میشوند.
مشمولان بر اساس شرایط بیماری و قوانین مشخص شده از سوی نظام وظیفه عمومی مورد معاینه قرار گرفته و کارت معافیت خود را دریافت می کنند. اولین مرحله برای اثبات قوز قرنیه و معافیت، بررسی شرایط معافیت توسط مشاوران متخصص نظام وظیفه می باشد.
در این مقاله از مرکز مشاورهآویژهبا شرایط معافیت قوز قرنیه آشنا میشویم و خواهید دانست که چه افرادی میتوانند این معافیت را دریافت کنند. در ادامه هم با مدارک مورد نیاز و مراحل اخذ معافیت قوز قرنیه آشنا خواهیم شد.
آشنایی با معافیت بیماری قوز قرنیه (کراتوکونوس)
قوز قرنیه یک بیماری چشمی است که در آن فرد با مشکل تاری دید یا نزدیک بینی به دلیل تغییر شکل قرنیه چشم، مواجه میشود.
🔘 در این حالت، قرنیه چشم حالت مخروطی شکل پیدا کرده و به طور معمول، هر دو چشم مبتلایان را درگیر میکند.
🔘 دلیل تغییر شکل قرنیه از حالت طبیعی به شکل مخروطی نازک شدن آن می باشد که به دلایل خاص خود مانند ژنتیک، مالش بیش از اندازه چشم، استفاده از لنز به شکل غیرصحیح و … افراد را درگیر می نماید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
قوانین مربوط به معافیت سربازی قوز قرنیه
در بند 33 بخش 13 ام بیماریهای معافیت پزشکی سازمان نظام وظیفه که شامل بیماریهای چشم و عوارض بینایی است، انواع معافیت های سربازی قوز قرنیه بررسی شده است.
مشمولان مبتلا به این بیماری، پس از تایید کراتوکونوس توسط توپوگرافی قرنیه یا پنتاکم، که در مراکز پاراکلینیکی انجام میشود و با تایید نهایی کمیسیون پزشکی سربازی، میتوانند معافیت سربازی قوز قرنیه را دریافت نمایند.
⭕ معافیت پزشکی قوز قرنیه به دو صورت دائم و معاف از رزم به مشمولان تعلق می گیرد که با توجه به وضعیت و شدت بیماری تعیین میشود.
انواع معافیت پزشکی قوز قرنیه
سازمان نظام وظیفه برای بیماری قوز قرنیه، معافیتهایی را برای سربازی در نظر گرفته است. این معافیتها انواع گوناگونی دارد. افراد بسته به شرایط و شدت بیماری، میتوانند معافیت دائم یا معافیت از رزم دریافت کنند. در ادامه با انواع معافیت سربازی قوز قرنیه آشنا میشویم:
معافیت دائم سربازی برای بیماری قوز قرنیه
معافیت سربازی قوز قرنیه به صورت دائم به افرادی اختصاص پیدا میکند که با حضور در مراکز نظامی وضعیت بیماری آنها تشدید خواهد شد. مشمولانی که قصد دریافت معافیت دائم قوز قرنیه را دارند، به دلیل مشکل در بینایی، توانایی انجام وظایف و اموری که مربوط به آنها میباشد را ندارند. به همین دلیل این مشمولان لازم است تا تایید کمسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه را در مورد شدت بیماری خود دریافت کنند.
با توجه به موارد اعلام شده در لیست بیماریهای چشمی سازمان نظام وظیفه، در دو حالت مشمولان میتوانند معافیت قوز قرنیه را به صورت دائم دریافت نمایند.
سازمان نظام وظیفه برای اثبات بیماری کراتوکونوس شاخصی در نظرگرفته است که لازم است مشمولان قبل از اقدام درباره اخذ معافیت با قوز قرنیه از آن اطلاع داشته باشند. این شاخص شامل موارد زیر است:
🟢 هماهنگ بودن شماره چشم با تصاویر توپوگرافی
🟢 تناسب شماره چشم با تصاویر پنتاکم
🟢 اندازه مدنظر که با دستگاه کراتومتری، ثبت می شود باید بیش از 50D باشد.
- زمانی که اندازه گیری قوز قرنیه با ابزار کراتومتری امکان پذیر نباشد
در این حالت درصد انحنای قرنیه چشم مشمول، به حدی است که از هر زاویه قابل اندازه گیری با دستگاه کراتومتری نباشد.
- منحنی قرنیه چشم واضح بوده و باعث اختلال در بینایی یا عارضه واضح قرنیه و اختلال دید، مشمول شده باشد.
اگر شدت بیماری در مشمول به اندازهای باشد که بتوان آن را به آسانی تشخیص داد، معافیت سربازی قوز قرنیه به شکل دائم به او تعلق میگیرد.
🫵🫵 با توجه به اطلاعات این مقاله بسیار ضروری است که مطلب معافیت پزشکی چشمرا حتما بخوانید.
معافیت از خدمات رزمی برای بیماری قوز قرنیه
یکی از قوانین سازمان نظام وظیفه برای مشمولانی که قادر به انجام امور سنگین در خدمت سربازی نیستند، معافیت از خدمات رزمی است. مشمولانی که شرایط دریافت معافیت سربازی قوز قرنیه دائمی را ندارند، اما کراتوکونوس در آنها تشخیص داده شده است، میتوانند از انجام خدمات رزمی معاف شوند
مشمولان متقاضی دریافت معافیت پزشکی قوز قرنیه، برای ثبت درخواست خود در مراکز پلیس +10 باید به تهیه و ارائه مدارک هویتی، تحصیلی و پزشکی خود بپردازند. در جدول زیر شما میتوانید مدارک لازم برای اخذ این معافیت را مشاهده کنید:
مدارک لازم برای معافیت سربازی قوز قرنیه |
برگه آخرین وضعیت مشمول |
تکمیل فرم پزشکی و واکسیناسیون |
مدارک شناسایی مشمول اعم از شناسنامه و کارت ملی هوشمند همراه با کپی آنها |
ارائه گواهی آخرین مدرک تحصیلی به همراه یک نسخه از کپی آن |
3 قطعه عکس 3*4 پرسنلی رنگی زمینه سفید تمام رخ |
مدارک پزشکی فرد مشمول |
مراحل دریافت معافیت پزشکی قوز قرنیه
مشمولانی که مبتلا به بیماری قوز قرنیه هستند، می توانند با انجام مراحل زیر برای دریافت معافیت پزشکی قوز قرنیه اقدام نمایند.
در مرحله اول، به مراکز پلیس +10 بروید و اقدامات لازم برای پست نمودن دفترچه را انجام دهید.
در ادامه، فرم های واکسیناسیون و معاینه اولیه را دریافت کرده و پر کنید. در پشت فرم معاینه اولیه شما به عنوان مشمول، باید شرح بیماری خود را که در این مورد قوز قرنیه است، وارد کنید.
حالا با توجه به پیامکی که برای شما ارسال میشود باید به پزشک معرفی شده مراجعه نمایید.
در هنگام ملاقات با پزشک، باید فرمهای تکمیلی معافیت همراه با مدارک کامل پزشکی خود مبنی بر بیماری قوز قرنیه را ارائه دهید.
در مرحله بعدی و در صورت تایید مدارک و مستندات بیماری، از شما برای حضور در بیمارستان برای ادامه معاینات به صورت تخصصی دعوت میشود. با انجام معاینات تخصصی در بیمارستانهای وابسته به سازمان نیروهای مسلح منتظر پاسخ و دریافت تاییدیه بمانید.
در مرحله بعدی، پیامکی حاوی تاریخ و مکان برگزاری کمیسیون پزشکی برای افراد ارسال میشود. شما باید در شورای پزشکی شرکت کرده و مدارک و مستندات خود را ارائه نمایید. توجه داشته باشید که نتیجه نهایی تایید بیماری قوز قرنیه برای دریافت معافیت سربازی با تشکیل کمیسیونهای پزشکی نظام وظیفه مشخص خواهد شد.
اخذ معافیت قوز قرنیه وابسته به نظر سه پزشک مورد تایید سازمان نظام وظیفه می باشد که در شورای پزشکی حضور دارند. لازم به ذکر است که چنان چه مشمولان نتوانستند رای اولیه جهت دریافت معافیت قوز قرنیه را دریافت نمایند، می توانند با ارائه مستندات لازم به رای کمیسیون اعتراض کنند.
آیا اعتراض به رای کمیسیون پزشکی قوز قرنیه ممکن است؟
پس از ابلاغ نتیجه کمیسیون پزشکی، اگر فرد مشمول به رای صادره اعتراض داشته باشد میتواند برای ثبت اعتراض خود اقدام کند. افراد میتوانند ظرف مدت حداکثر 10 روز پس از ابلاغ حکم، برای اعتراض در دفاتر پلیس+10 حاضر شوند.
مراحل اعتراض به رای کمیسیون پزشکی نظام وظیفه به شرح زیر است:
- به مراکز پلیس+10 مراجعه نموده و درخواست خود مبنی بر اعتراض به رای کمیسیون پزشکی را اعلام نمایید.
- فرمهای مربوطه که به شما ارائه میشود را به صورت کامل تکمیل نموده و به متصدی مرکز ارائه دهید.
- درخواست اعتراض شما به رای کمیسیون برای دریافت معافیت قوز قرنیه در این مرحله به ثبت رسیده است و باید منتظر اعلام نتایج پس از بررسیهای لازم بمانید.
- در مرحله بعدی، کمیسیون های پزشکی مجددا تشکیل خواهد شد و شما فرصت دوبارهای برای ارائه مدارک خود دارید. تاریخ و زمان این کمیسیون توسط پیامک به اطلاع مشمول خواهد رسید.
- در نهایت، رای نهایی توسط شورای عالی پزشکی اعلام میشود که غیر قابل اعتراض میباشد.
نکات مهمی که در هنگام اخذ معافیت پزشکی قوز قرنیه باید به آنها توجه کنید
اگر میخواهید برای دریافت معافیت سربازی بیماری قوز قرنیه اقدام کنید، این نکات را به یاد داشته باشید:
🚫 دریافت معافیت پزشکی بیماری قوز قرنیه در حین تحصیل ممکن نیست. به همین دلیل مشمولان باید پس از اتمام تحصیلات خود برای اخذ معافیت اقدام کنند.
🚫 در سالهای اخیر، سختگیریهای بیشتری برای دریافت این نوع بیماری اعمال میشود. به همین دلیل در بیشتر موارد فرد باید دارای اختلال در بینایی بوده و بیماری قوز قرنیه وی غیرقابل اندازهگیری باشد تا بتواند معافیت دائم بگیرد.
🚫 برای اخذ معافیت در این بیماری، مدارک و مستندات بیماری باید به صورت کامل به مسئولان ارائه شود. هر گونه نقص در پرونده ممکن است برگزاری جلسات را یک ماه به تعویق اندازد.
🚫 اگر افراد قبل و حین سربازی به دلیل ابتلا به قوز قرنیه نیاز به جراحی پیدا کنند، میتوانند برای معافیت موقت اقدام کنند.
🚫 اگر در حین خدمت به این بیماری مبتلا شوید، میتوانید برای معافیت دائم سربازی اقدام کنید.
سخنی از مشاوران آویژه
بیماری قوز قرنیه یکی از بیماریهای جدی است که ممکن است به کمبینایی و تاری دید منجر شود. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، اگر دچار اختلال در دید باشند و قوز قرنیه آنها در درجه شدید تشخیص داده شود میتوانند معافیت دائم بگیرند. همچنین افرادی که بیماری قوز قرنیه در آنها در درجه خفیف است، معاف از رزم میشوند. اگر در مورد مراحل اخذ معافیت قوز قرنیه نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان مشاوره نظام وظیفه ما در آویژه ارتباط بگیرید.
سوالات متداول
❓ انواع معافیت های بیماری قوز قرنیه کدام است؟
مشمولانی که دچار بیماری قوز قرنیه هستند، معافیت از رزم و معافیت دائم سربازی را دریافت خواهند نمود.
❓ اولین اقدام جهت دریافت معافیت قوز قرنیه چیست؟
مشمولان ابتدا باید به پزشک متخصص مراجعه نموده و پس از دریافت نظر او درخواست خود جهت دریافت معافیت پزشکی قوز قرنیه را در مراکز پلیس +10 ثبت نمایند.
❓ آیا در حین تحصیل میتوان برای گرفتن معافیت سربازی بیماری قوز قرنیه اقدام کرد؟
خیر نمیتوان در حین تحصیل برای این نوع معافیت اقدام کرد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معافیت پزشکی قوز قرنیه (کراتوکونوس) + 0 تا 100 شرایط معافیت
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.