چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

عوارض خروج از کشور نوعی دریافت مالیات از مسافرانی است که به هر دلیل قصد خروج از کشور را دارند؛ بر اساس این قانون هر مسافری که با گذرنامه‌ی جمهوری اسلامی ایران از کشور خارج می‌شود، باید عوارض خروج را پرداخت کند.

میزان این مالیات بر اساس تعداد سفرهای افراد متفاوت بوده و شما پیش از خروج از کشور می بایست آن را پرداخت کنید.

در این میان تعدادی از اقشار جامعه بر اساس مصوبه مجلس، معاف از پرداخت این عوارض هستند، که در ادامه بحث به آنها اشاره خواهیم نمود؛ لطفا با آویژه همراه باشید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

قانون عوارض خروج از کشور

طبق قانون، اگر مسافری در زمره مسافران عادی، مسافران حجم تمتع و عمره، مسافران عتبات و عالیات، مسافران مرزنشین یا ورزشکاران، چند مرتبه در سال به مقاصد خارجی سفر داشته باشد، هزینه عوارض خروج از کشور وی، در هر مرتبه سفر به صورت جداگانه محاسبه خواهد شد و این مبلغ نسبت به پرداخت قبلی، تفاوت خواهد داشت.

منظور از عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروجی از کشور به مبلغی گفته می‌شود که هر سال به وسیله وزارت اقتصاد و طبق قانون بودجه اعلام شده و امسال نیز نرخی بین 400 تا 800 هزار تومان دارد.

این عوارض برای مسافران عادی، زائرین حج تمتع و عمره، زائرین عتبات و عالیات، مسافران مرزنشین و همین طور تیم های ورزشکاری ملی، تا حدودی متفاوت است.

منظور از عوارض خروج از کشور چیست؟

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

مطابق با آخرین قانون تصویب شده در سال 1397، در بخش درآمدی جزء 1 بند «د» تبصره‌ی 11 قانون بودجه سال 1398، افرادی که از پرداخت مالیات عوارض خروج معاف شده‌اند، به چند دسته تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

پونزافراد معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور عبارتند از:

خدمه‌ی وسایل نقلیه‌ی عمومی سفرهای زمینی، دریایی و خطوط پروازی که در حین مأموریت یا انجام وظایف شغلی باید از مرز عبور کنند.

دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور که مجوز تحصیل مرتبط داشته باشند.

از آنجا که بیشتر این دانشجویان در طول تحصیل چندین بار به کشور رفت و آمد می‌کنند، در قوانین موجود آمده است که فاصله‌ی خروج دوم باید بیش از ۳ ماه باشد، در غیر این صورت مشمول معافیت پرداخت عوارض نخواهند بود.

طبق قانون مصوب سال ۱۳۶۴ نیز معافیت از پرداخت عوارض شامل حال آن دسته از دانشجویانی نمی‌شود که وضعیت تحصیلی آنها منطبق با ضوابط وزارت فرهنگ و آموزش عالی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) نیست. در مصوبات اخیر اشاره‌ای به اصلاح این بند یا تغییر قانون آن نشده است.

بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور اعزام می‌شوند.

بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۶۴، به همراه بیمار (‌حداکثر یک نفر) به ترتیب به میزان ۶۰ و ۴۰ درصد مبالغ عوارض خروج در ماده واحده و تبصره یک آن تخفیف داده می‌شود.

در مصوبات جدید معافیت پرداخت عوارض خروج، اشاره‌ای به اعمال تخفیف به همراه بیمار نشده است و مشخص نیست همراه بیمار همچنان مشمول این معافیت است یا خیر.

جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند.

ایرانی های مقیم خارج از کشور که دارای گذرنامه‌ی شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی هستند.

دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت

از سال ۱۳۹۷، زائرین اربعین حسینی که بصورت زمینی در تاریخ مشخص شده ای به خروج از کشور اقدام می‌کنند، از پرداخت عوارض معاف شده‌اند.

مرزنشینان و ایرانیان مقیم سواحل و جزایر خلیج فارس، طبق قانون مصوب سال ۱۳۶۴ مجلس می‌توانستند بدون پرداخت عوارض خروج از کشور، با پروانه‌ی گذر به خارج از کشور رفت و آمد کنند؛ اما در لایحه‌ی بودجه سال ۱۳۹۷ این قانون اصلاح شد.

در مصوبه‌ی مجلس، عوارض خروج از کشور برای زائرین عتبات و مرزنشینان برای یک بار در سال، مطابق با قانون بودجه‌ی سال ۹۶ اخذ می‌شود.

در جزء یک، بند (د) تبصره‌ی ۱۱ آمده است که در سال ۱۳۹۸، عوارض خروج از کشور برای زائرین عتبات و مرزنشینان برای یک بار در سال بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۲۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن اخذ می‌شود.

هزینه‌ی عوارض خروج از کشور برای سفر زیارتی زمینی در سال 1396، ۱۲,۵۰۰ تومان و برای سفر زیارتی هوایی ۳۷,۵۰۰ تومان بود. همچنین عوارض خروج از کشور در سال ۹۶ برای سفرهای هوایی ۷۵ هزار تومان و برای سفرهای زمینی و دریایی ۲۵ هزار تومان بود.

نماینده‌ی ماکو و همچنین امام جمعه‌ی این شهر نسبت به حذف معافیت مرزنشینان از عوارض خروج بارها معترض شده و درخواست کرده‌اند که آیین نامه‌ی اجرایی عوارض خروج از کشور برای مرزنشینان تدوین شود. به نظر می رسد پس از اصلاح مصوبه‌ی مالیات عوارض خروج برای مرزنشینان، اجرای آن تعلیق شده است.

عوارض خروج از کشور در سال ۹۷ طبق نظر دولت، سه برابر شد و به مبلغ ۲۲۰ هزار تومان برای نخستین سفر خارجی در سال افزایش یافت.

این مبلغ برای سفرهای دوم و سوم به میزان ۵۰ و ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد و مسافران موظف به پرداخت ۳۳۰ و ۴۴۰ هزار تومان هستند. پس از آن تا پایان سال هر سفر دیگری انجام شود، مسافر باید همچنان مبلغ ۴۴۰ هزار تومان بپردازد. این افرایش پلکانی در لایحه‌ی عوارض خروج از کشور سال ۹۸، به استثنای سفرهای زمینی زیارتی، شامل سفرهای هوایی خارج از کشور و سفر هوایی به حج و عتبات می‌شود.

درحال حاضر کودکان خردسال نیز معاف نیستند و عوارض خروج شامل حال آن‌ها نیز می‌شود، هرچند که در مصوبه‌ی سال ۱۳۶۴ اطفال تا سن هفت سالگی تمام، از پرداخت عوارض معاف شده بودند.

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

میزان عوارض خروج از کشور 1400

همانطور که اشاره کردیم، مبلغ عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی، مسافران مقاصد زیارتی، مرزنشینان و تیم‌های ملی، متفاوت است.

پونزاین مبلغ با توجه به نوع مسافر، بشرح جدول زیر است:

نوع مسافربار اول سفر در سال (ریال)بار دوم سفر در سال (ریال)بار سوم سفر در سال و بیشتر (ریال)نوع مرز
عادی4,000,0006,000,0008,000,000کلیه مرزها
زائر حج تمتع1,320,0001,980,0002,640,000کلیه مرزها
زائر حج عمره1,320,0001,980,0002,640,000کلیه مرزها
زائر عتبات375,000450,000450,000مرز هوایی
زائر عالیات125,000150,00015,000مرز زمینی و دریایی
مسافر مرزنشین750,0006,000,0008,000,000مرز هوایی
مسافر مرزنشین250,0006,000,0008,000,000مرز زمینی و دریایی
تیم های ملی2,640,0002,640,0002,640,000کلیه مرزها

به این معنا که یک مسافر عادی برای سفر به یک کشور خارجی به طور مثال سفر به دبی در مرتبه اول سفر خود در سال 1400، باید مبلغ 400 هزار تومان به عنوان عوارض خروجی از کشور بپردازد.

این مبلغ در مرتبه دوم سفر وی در سال به 600 هزار تومان می‌رسد؛ همین طور این مسافر برای سومین مرتبه سفر در سال باید 800 هزار تومان پرداخت کند.

میزان عوارض خروج از کشور 1400

سخن آخر

عوارض خروج از کشور برای افرادی که به هر دلیل تصمیم به خروج از کشور گرفته اند، بر اساس دستورالعمل مشخصی اخذ می شود.

بر این اساس شما باید برای دریافت مجوز خروج از کشور مبلغی را بپردازید که میزان آن بر اساس تعداد خروج شما از کشور متفاوت می باشد.

اطلاعات مربوط به این عوارض در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد؛ چنانچه همچنان در خصوص پرداخت این عوارض و مسائل مربوط به آن سوال یا ابهامی دارید، می توانید با مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید؛ مشاورین این مجموعه در سریعترین زمان ممکن به سوال هایتان پاسخ می دهند و آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند. از همراهی شما با آویژه سپاسگزاریم.

سوالات متداول

سوال علامتمنظور از عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروجی از کشور به مبلغی گفته می‌شود که هر سال به وسیله وزارت اقتصاد و طبق قانون بودجه اعلام شده و امسال نیز نرخی بین 400 تا 800 هزار تومان دارد.

سوال علامتچه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می باشند؟

اطلاعات مربوط به این افراد در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.


لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

چه افرادی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

پنجشنبه

1403/1/9

جمعه

1403/1/10

شنبه

1403/1/11

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید