بسیاری از مردم تصور میکنند روش حفظ کردن مطالب درسی را میدانند؛ اما وقتی از آنها بپرسید:
- چطور یک مطلب را به سرعت حفظ کنم؟
در پاسخ به شما میگویند: با تکرار! اما در واقعیت این روش، هرگز موفقیت آمیز نخواهد بود. نکته اصلی در حفظ کردن این است که ابتدا باید مطلب متن مورد نظر را بفهمید. عدم استفاده از روش درست حفظ کردن مطالب درسی باعث میشود، ضمن از دست دادن زمان زیاد مطالب به سرعت از ذهن شما پاک میشود.
ما در این مطلب به شما روش های حفظ کردن مطالب درسی را به شما آموزش می دهیم.
با خواندن این مطلب به خوبی خواهید توانست مطالب را به سرعت حفظ کنید و به حافظه بلند مدت خودتان بسپارید. پس این مطلب را از دست ندهید و تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
روش حفظ کردن مطالب درسی
برای کسب نتیجه بهتر و صرفه جویی در زمان و انرژی، روش حفظ کردن مطالب درسی به طور صحیح، به اجرا کنید.
بیشتر بخوانید: درس خواندن صحیح چگونه است
آماده سازی محیط
قبل از هر چیز، باید محیطی که در آن تمرکز بیشتری دارید را محیا کنید. بعضی از افراد در محیطهای ساکت و خلوت تمرکز بهتری دارند و بعضی هم در مکانهای شلوغ راحتتر میتوانند روی کاری تمرکز کنند.
در کل شرایطی را فراهم کنید تا بیشترین تمرکز را داشته باشید.
آماده شدن خود فرد
خود شما نیز باید در شرایط فیزیکی مناسبی باشید. تغذیه مناسب، خواب کافی و ذهن آرام و سالم از جمله عواملی است که شما را برای حفظ کردن و یادگیری مسائل درسی آماده میکند.
یکی از خوراکیهایی که به شما کمک میکند چای سبز است.
نورون های عصبی مغز وظیفه ذخیره اطلاعات را دارند؛ چای سبز موادی در خود دارد که باعث عملکرد بهتر نورون های عصبی می شود. این مواد کاری می کنند تا ذهن شما برای مدت بیشتری درست کار کند.
روزنامه وار خواندن
مطالب را یک دور روزنامه وار بخوانید. در حین خواندن مطلب نکات مهم و قسمت هایی که حتماً باید حفظ شوید را هایلایت کنید. هر قسمت را که متوجه نشدید، دوباره بخوانید و برای خودتان مثال بزنید. فهمیدن مطالب کمک شایانی در حفظ شدن آنها میکند.
خواندن با صدای بلند
مطالب کتاب را بلند بلند بخوانید. بلند بلند خواندن باعث میشود قدرت شنیداری و بینایی شما، هر دو باهم کار کنند و همین موضوع باعث میشود بسیاری از مطالب را حفظ شوید. خصوصاً اگر از آن دسته از افراد هستید که از طریق شنیداری بهتر حفظ میشوید، این برای شما خیلی تأثیر زیادی دارد.
هنگامی که مطالب را بلند بلند میخوانید صدای خود را ضبط کنید و هر زمان که امکان مطالعه نبود صدای خود را گوش کنید تا مطالب تکرار شوند. اگر هنگام خواندن تمرکز ندارید، زمانهای کوتاه برای هر مطلب کوچک اختصاص دهید. در پایان خواندن آن مطلب از خودتان سؤال کنید تا مغز شما به چالش کشیده شود و پایداری مطالب در ذهن شما افزایش یابد.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل دانش آموزان در بخاطر سپردن مطالب
نوشتن
تمام اطلاعاتی که میخواهید حفظ کنید و هایلایت کرده بودید را باید بنویسید. اگر لازم دانستید دوباره و دوباره مطالب مهم را یادداشت کنید.
شنیدن صدای خودتان هنگام یادداشت مطالب نیز تأثیر بسیار زیادی در سرعت و کیفیت حفظ کردن مطالب دارد. در حین نوشتن میتوانید مطالب را به زبان سادهتر بنویسید تا درک مطالب برایتان آسانتر شود.
یادداشت برداری
مطالب را به صورت خلاصه، با شکل و نمودار برای خودتان یادداشت کنید. این یادداشتها را با رنگهای متفاوت بنویسید. این یادداشتها هنگام مرور به شما کمک میکند تمام مطالبی که قبلاً خوانده و نوشته اید را به یاد بیاورید.
تکرار و چالش برای مغز
در زمانهای کوتاه، کل مطالب را دوباره بخوانید. هنگام خواندن بین مطالب جدید و قدیم ارتباط پیدا کنید، این کار اطلاعات قبلی را در حافظه بلند مدت ذخیره میکند. مطالبی که میخوانید را در ذهن خود شبیهسازی کنید و سپس همان مطلب را به زبان خودتان و ساده و روان بازگو کنید.
این کار درس هایی مانند تاریخ تأثیر خیلی زیادی دارد. البته هر مطلب حفظ کردنی را میتوانید به شکل داستانی تصور کنید و برای خودتان بازگو کنید. مجموعه کارهایی که گفته شد مغز را به چالش میکشد و همین چالش باعث میشود مطالب در ذهن شما ثبت شود.
بیشتر بخوانید: یادگیری سریع و موثر، با رعایت اصول اصلی یادگیری
نوشتن مطالب از حفظ
برای خودتان نمونه سؤال طرح کنید به طوری که تمام مطالب پوشش داده شود. بعد سؤالات را کاملاً از حفظ بنویسید. نوشتن مطالب از حفظ باعث میشود تمام مطالب را از گوشه و کنار مغزتان بیرون بکشید و تمام مطالب ثبت شده در مغز شما طبقه بندی میشوند.
اگر قسمتی را هم فراموش کرده باشید، مشخص میشود میتوانید دوباره روی همان قسمت کار کنید.
بیشتر بخوانید: مطالعه مفید یعنی چه؟
توضیح دادن به دیگران
در همه درسها، چه دروس مفهومی و چه دروس حفظ کردنی، یاد دادن مطالب به دیگران، بیشتر از اینکه به شخص یادگیرنده کمک کند، موجب پیشرفت یاد دهنده میشود. به جای این کار میتوانید رو به روی آینه بایستید و تمام مطالب را برای خود توضیح دهید.
اگر فکر میکنید موضوع مطالب برای شخصی در اعضای خانواده جذابیت دارد، مطالب را به زبان ساده برای او بگویید.
در مورد آن مطلب با دوستان خود بحث کنید. بحث کردن در مورد محتوا، اطلاعات را از ذهن شما بیرون میکشد و شما را وادار به تحلیل مفاهیم میکند.
این کار نیز، مانند روش های قبلی کمک میکند مطالب را در ذهنتان طبقه بندی کنید و اگر قسمتی را فراموش کرده بودید، متوجه شوید و دوباره مطالعه کنید.
استراحت دادن به مغز
به اندازه و در زمان مناسب به ذهن خود استراحت بدهید. ذهن برای ثبت آموخته های خود نیاز به استراحت دارد. در حین فرآیند حفظ کردن، هر وقت احساس کردید مغز شما خسته شده باید اجازه استراحت بدهید.
در زمان استراحت مغز دادهها را مرتب و طبقه بندی میکند. همین موضوع کمک میکند تا شما مطالب را قاطی نکنید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
در پایان
در نهایت حفظ کردن مطالب حفظی با دانستن روش حفظ کردن مطالب درسی اصلاً کار سختی نیست. دانستن و عمل کردن به روش حفظ کردن مطالب درسی، کمک میکند زمان از دست رفته کمتر باشد. همین موضوع کمک میکند زمان کافی برای تمرین دروس دیگر داشته باشید.
اگر مطالب دروسی را حفظ باشید، نمره کامل گرفتن از این دروس کار سختی نخواهد بود؛ در نتیجه معدل نهایی شما نیز بالاتر میشود. در کل تمام مراحل به شما کمک میکند به جای حفظ کردن مطالب آنها را بفهمید؛ به همین دلیل هیچگاه فراموششان نمیکنید.
اگر در زمینه یادگیری ایراد و مشکلی داشتید، می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید و از مشاوره های علمی و تخصصی آنان در این زمینه بهره بگیرید.
روش حفظ مطالب درسی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره 9099072068 تماس بگیرید.