با تلفیق رشته های ریاضی محض و ریاضی کاربردی، رشته جدیدی با نام ریاضیات و کاربردها در دانشکده های علوم پایه در حال تدریس است. تحصیل در این رشته نیازمند علاقه فراوان و تسلط کافی بر دروس پایه ریاضی است.
افرادی که دارای قدرت تجزیه و تحلیل بالایی هستند، می توانند در این رشته به خوبی نقش آفرینی کنند. اشخاصی که در این رشته تحصیل می کنند، اگر بتوانند مدارج عالی را پشت سر بگذارند، به زمینه های کاری مختلفی دست خواهند یافت. به طور کلی این رشته با مطالعه کمیت، فضا و ترکیبات و ساختار سروکار دارد.
در ادامه به معرفی کامل این رشته و دروس دانشگاهی آن می پردازیم. همچنین در مورد بازار کار و فرصت های شغلی که برای فارغ التحصیلان فراهم است، صحبت می کنیم. از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.
هدف از تدریس رشته ریاضیات و کاربردها
هدف دانشکده ها از تدریس چنین رشته ای، پرورش دانشجویان توانمند در سه دسته متفاوت است.
این سه دسته عبارتند از:
افرادی که علاقه وافری به ریاضیات دارند و مایل هستند در آینده جزو ریاضیدانان مطرح دنیا باشند.
اشخاصی که می خواهند با عنوان دانش آموخته ریاضی در صنایع و موسسات وابسته به این رشته مشغول به کار شوند.
فارغالتحصیلانی که مایل هستند پس از اخذ مدرک خود، به تدریس ریاضی در موسسه های آموزشی یا وزارت آموزش و پرورش بپردازند.
معرفی دروس رشته ریاضیات و کاربردها
دانشجویانی که در این رشته به تحصیل می پردازند، موظف هستند که 132 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند، که 20 واحد آن عمومی، 24 واحد مشترک، 60 الی 62 واحد الزامی و حدودا 30 واحد اختیاری است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
دروس عمومی
- ادبیات فارسی
- زبان عمومی
- مبانی نظری اسلام
- دروس اخلاق اسامی
- دروس انقلاب اسلامی
- تاریخ و تمدن اسلامی
- آشنایی با منابع اسلامی
- تربیت بدنی ۱
- تربیت بدنی ۲
دروس اختصاصی
- ریاضی ۱ و ۲ و ۳
- مبانی آنالیز
- مبانی جبر
- مبانی ریاضیات
- آمار و احتمال ۱ و ۲
- معادلات دیفرانسیل
- جبر خطی
- مبانی هندسه
- توابع مختلط
- آنالیز عددی
- مبانی کامپیوتر
- گرافها
- نظریه معادلات دیفرانسیل
- نظریه اعداد
- تحقیق در عملیات
- آنالیز عددی
- فرآیندهای تصادفی
- ساختمان داده ها
- سری های زمانی
- زبان برنامه نویسی پیشرفته
معرفی گرایش های ریاضیات و کاربردها
چون این رشته نوپا و جدید است، ممکن است در آینده گرایشات مختلفی از آن وارد ایران شود و در دانشکده ها تدریس گردد؛ اما اکنون بیشترین تمرکز بر گرایش آموزش ریاضی، ریاضی مالی، محاسبات نرم و ساختارهای جبر منطقی است.
معرفی دانشگاه های برتر ایران در تدریس رشته ریاضیات و کاربردها
بیشتر دانشکده های دانشگاه های دولتی، رشته ریاضیات را آموزش خواهند داد، اما دانشگاه هایی که دانش آموزان برای ورود به آن با یک دیگر رقابت می کنند، بحث جدایی دارند.
این دانشگاه ها عبارتند از:
دانشگاه تهران
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه امیرکبیر تهران
دانشگاه خوارزمی
دانشگاه اصفهان
دانشگاه کردستان
دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی تهران
دانشگاه شهید باهنر تهران
معرفی دانشگاه های برتر جهان در تدریس رشته ریاضیات
چون مناطق اروپا و آمریکا طرفدار علوم پایه هستند، دانشگاه های معتبر و معروف زیادی در این زمینه دارند.
پنج دانشگاه مشهوری که دانشجوی ریاضیات را از سرتاسر جهان جذب می کند، بدین شرح است:
دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)
دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)
دانشگاه استنفورد (Stanford University)
دانشگاه ام آی تی (Massachusetts Institute of Technology)
دانشگاه کلتک (California Institute of Technology)
نکته: دانشگاه های زیادی وجود دارد که دانشجویان رشته ریاضیات و کاربردها را بورسیه می کند؛ اما پنج مورد بالا پر تقاضا ترین دانشگاه های جهان هستند.
بررسی تحصیل در رشته ریاضیات در خارج از ایران
برخلاف ایران، کشورهای اروپایی اهمیت بیشتری برای دروس پایه قائل هستند.
بر همین اساس دانش آموزانی که دارای مدرک کارشناسی در رشته های شیمی، فیزیک، زیست شناسی و علیالخصوص ریاضی هستند، بیشتر از سایر درس های دانشگاهی شانس پذیرش از سمت دانشگاه های خارج از کشور را دارند.
جالب است بدانید استاندارد تدریس ریاضی در ایران بسیار نزدیک به استانداردهای بینالمللی است؛ بنابراین مدرک اخذ شده در ایران، برای بیشتر کشورهای اروپایی قابل قبول است.
در نظر داشته باشید اگر تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجه را دارید، باید رزومه و سوابق تحصیلی مناسبی داشته باشید و بتوانید از یک استاد با مدرک علمی بالا توصیه نامه بگیرید. انجام فعالیت های پژوهشی به همراه ارائه مقالات معتبر، می تواند روند گرفتن بورسیه، پذیرش و مهاجرت تحصیلی را تسهیل بخشد.
شرح مزایای تحصیل در رشته ریاضیات
رشته ریاضی به دلیل اینکه طرفدار کمی دارد، با اشباع نیروی کار مواجه نیست.
پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع بدون محدودیت است و تنها کافی است رتبه مورد نظر سنجش را کسب نمایید.
ورود به رشته هایی همچون مهندسی صنایع، MBA، اقتصاد و… برای کارشناسی ارشد با داشتن مدرک کارشناسی ریاضیات و کاربردها، بلامانع است.
بررسی معایب رشته ریاضیات و کاربردها
سخت بودن دروس، باعث می شود تا دانشجو از ادامه تحصیل در این رشته منصرف شود و در نیمه سال تغییر رشته دهد. همچنین آینده نامشخص به همراه فرصت های شغلی کمی که برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد، سبب دلسردی دانشجویان از ادامه تحصیل در این رشته می شود.
از دیگر معایب این رشته می توان به پذیرش زیاد دانشجو در برخی از سال ها اشاره کرد. با وجود اینکه پذیرش در این رشته بالا است، اما با بررسی آمار فارغ التحصیلان متوجه خواهیم شد که تعداد فارغ التحصیلان پایین است؛ لذا اگر علاقه کافی به خواندن دروس حل کردنی و تحلیلی ندارید، از ورود به این رشته خودداری نمایید.
بررسی بازار کار رشته ریاضیات و کاربردها
بازار کاری مشخصی برای این رشته تعریف نشده است و شاغل شدن دانشجویان، ارتباط مستقیمی با مهارت آنها دارد، اما به طور کلی می توان گفت که فرصت های شغلی که در ادامه شرح خواهیم داد، در افرادی است که موفق شده اند مدرک خود را در رشته ریاضیات و کاربردها به دست آوردند.
این فرصت های شغلی عبارتند از:
تدریس ریاضی متناسب با مدرک و دانش کسب شده در مکان هایی همچون مدرسه (ابتدایی، متوسطه اول و دوم)، موسسات آموزشی، دانشگاه و به صورت خصوصی برای متقاضیان
استخدام آموزش و پرورش
گرایش های مختلف در حوزه کارشناسی ارشد، بازار کار متفاوتی را برای فارغ التحصیل به ارمغان خواهد آورد.
امکان استخدام در بانک ها
سازمان های دولتی، نیازمند حضور یک ریاضیدان در دستگاه خود هستند.
امکان تاسیس آموزشگاه تحصیلی و اخذ مجوز آن
تحقیقات و تحلیل داده در سازمان های دولتی و خصوصی
بررسی تناسب دروس تدریس شده در دانشگاه با بازار کار
در کمال تاسف، سیستم آموزشی ایران از چندین سال گذشته پیشرفت چشمگیری نداشته است. به همین علت در تمامی رشته های تحصیلی این ناکارآمدی قابل انکار نیست؛ در رشته ریاضی نیز این کاستی سیستم سنجش مستثنی نیست.
دانشجویانی که در دانشگاه موفق هستند، با ورود به بازار کار متوجه خواهند شد که انجام تجزیه و تحلیل داده ها در محیط کار بسیار متفاوت با سیستم ایزوله دانشگاهی است.
به علاوه چون در دانشگاه چگونگی تدریس ریاضی و آموزش آن به دیگر افراد تدریس نمی شود، زمانی که دانشجو بخواهد اطلاعات خود را در اختیار افراد دیگر قرار دهد، با یک سد به نام عدم توانایی بیان علم ریاضی و ابراز آن مواجه خواهد شد.
با این تفاسیر لازم است که تمام دانشجویان این حوزه سعی کنند در کنار فراگیری آموزش عالی به یادگیری برخی از مهارت های مهم زندگی بپردازند، تا پس از فارغ التحصیلی و در هنگام ورود به دنیای واقعی شوکه نشوند.
وضعیت درآمد از مدرک رشته ریاضیات و کاربردها
ارقام دقیقی از درآمد این رشته در دسترس نیست. چون مستقیماً فارغ التحصیل وارد بازار کار نمی شود، درآمد مشخصی ندارد و درآمد آن وابسته به متغیرهای متفاوتی است.
به عنوان مثال مدرک تحصیلی فارغ التحصیل به همراه ریز نمرات دانشگاهی برای سازمان های نیازمند به حضور رشته ریاضی مهم است.
چگونگی استخدام دانش آموخته ریاضی و سازمانی که در آن مشغول به کار می شود نیز بر میزان درآمد از این رشته تأثیرگذار خواهد بود. یعنی اگر فارغ التحصیل در یک سازمان دولتی مشغول به کار شود، مطابق با قانون کار، حقالزحمه دریافت می کند.
اما اگر در یک شرکت خصوصی استخدام گردد، با توجه به توافق طرفین بر اساس میزان مهارت و سواد شخص تعیین خواهد شد. دانش آموختگانی که از سطح سواد علمی و مهارت های کافی برخوردار باشند، می توانند آموزشگاه شخصی خود را تاسیس کنند که درآمد بالایی را برای شخص به همراه دارد.
همچنین چون در طول تحصیل برنامه نویسی می آموزند و می توانند به عنوان برنامه نویس کسب درآمد کنند.
در پایان
ریاضیات از علاقمندی های ایرانی ها از زمان باستان تا کنون بوده است. دانشمندانی چون خیام ،خوارزمی، خواجه نصیر الدین طوسی و نوابغ معاصری چون مریم میرزاخانی این را ثابت می کند.
ریاضیات و کاربردها رشته جدیدی است که در دانشگاه ها تدریس می شود و افرادی که به ریاضیات و تجزیه و تحلیل علاقمندند، می توانند در آن تحصیل کنند.
اگر به ریاضی علاقه دارید و قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارید، به شما پیشنهاد می کنید از مشاوره تحصیلی استفاده کنید. یک مشاور باتجربه می تواند شما را راهنمایی کند تا بهترین انتخاب رشته را انجام دهید.
مشاوران باتجربه مرکز مشاوره آویژه در کنار شما هستند تا شما را راهنمایی کنند. برای استفاده از خدمات تخصصی مشاوره تحصیلی آویژه می توانید با شماره 9099071985 از سراسر کشور و بدون پیش شماره تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا ورود به رشته ریاضیات از طریق آزمون است؟
هم از طریق سوابق تحصیلی و هم از طریق آزمون ورودی پذیرش صورت می گیرد.
استخدام بانک از طریق رشته ریاضیات چگونه است؟
متقاضی باید در آزمون استخدامی شرکت کند.
برای استخدام شدن همواره باید در آزمون استخدامی شرکت کرد؟
شرکت در آزمون بستگی به سازمان مورد تقاضا دارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته ریاضیات و کاربردها چیست – معرفی کامل رشته ریاضیات و کاربردها + گرایش ها و بازار کار آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.