در مقاطع مختلف تحصیلی ( دبستان، متوسطه اول، متوسطه دوم و دانشگاه) و در موقعیت های مختلف تقریبا تمام دانش آموزان و دانشجویان نیاز به دریافت گواهی اشتغال به تحصیل از مرجع آموزشی خود دارند. با توجه به حساسیت این موضوع نیاز است ابتدا با کارکرد گواهی اشتغال به تحصیل آشنا شده و در انتها مراحل دریافت گواهی اشتغال به تحصیل را با هم بررسی کنیم.
دریافت گواهی اشتغال به تحصیل مدرسه و دانشگاه با یکدیگر متفاوت است و دانش آموزان و دانشجویان باید مراحل مختلفی را برای دریافت گواهی اشتغال به تحصیل طی کنند. در حال حاضر دانش آموزان و والدین آنها برای گواهی اشتغال به تحصیل مدرسه نیاز به مراجعه حضوری دارند.
دانشجویان اما با توجه به نوع دانشگاه خود می توانند هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری برای صدور گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها اقدام کنند.
در ادامه این مقاله از مرکز آویژه به بررسی گواهی اشتغال به تحصیل، مدارک لازم گواهی اشتغال به تحصیل دبیرستان و دانشگاه، کارکرد برگ اشتغال به تحصیل و نحوه دریافت گواهی اشتغال به تحصیل می پردازیم.
گواهی اشتغال به تحصیل چیست؟
گواهی اشتغال به تحصیل، یک برگه تائیدیه تحصیلی می باشد. که نشان دهنده مقطع تحصیلی دانش آموز و دانشجو، سال تحصیلی و آموزشگاه محل تحصیل می باشد و توسط مدرسه یا دانشگاه، زیر نظر وزارت آموزش و پرورش یا سازمان جامع دانشگاهی صادر می شود. یکی از مواردی که در اعتبار یا عدم اعتبار این برگه بررسی می شود، ممهور بودن آن و امضای واحد آموزشی است.
دانش آموزان و دانشجویان در بازه های زمانی مختلف می توانند از کاربرد این برگه برای تائید وضعیت تحصیلی خود استفاده کنند. بعضی از کاربرد های گواهی اشتغال به تحصیل در زیر آمده است:
↙️ ارائه به شرکت برای استخدام و تکمیل پرونده افراد
↙️ شرکت در مسابقه های ورزشی در سطوح منطقه ای تا کشوری (همه افراد یک تیم ورزشی از بازیکنان تا کادر فنی، در صورت تحصیل نیاز به گواهی اشتغال به تحصیل دارند.)
↙️ ثبت و دریافت معافیت تحصیلی برای پسران مشمول
↙️ ارائه به آموزشگاه رانندگی برای اخذ گواهینامه (البته این مورد صرفا برای پسرانی که مشمول سربازی هستند جزو مدارک می باشد و برای باقی افراد کاربرد ندارد.)
↙️ ارائه به شرکت های بیمه برای رد شدن بیمه درمانی و…
شما به عنوان دانش آموز یا دانشجو برای ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل به مدارک خاصی نیاز ندارید، می توانید طبق جدول زیر اقدام کنید:
دانشجویان | دانشآموزان |
---|---|
همراه داشتن شماره دانشجویی و رمز عبور سامانه دانشگاهی | کد ملی دانشآموز |
عدم وجود بدهی در سامانه دانشگاه | ۱ قطعه عکس ۳×۴ دانشآموز |
چگونه گواهی اشتغال به تحصیل بگیریم؟
به صورت کلی صدور گواهی اشتغال به تحصیل را براساس نحوه درخواست می توانیم به 2 حالت تقسیم کنیم:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
۱. دریافت گواهی اشتغال به تحصیل حضوری
⭕ گواهی اشتغال به تحصیل مدرسه :
با مراجعه به واحد آموزشی مدرسه و تائید کد ملی دانش آموز خود می توانید برگه اشتغال به تحصیل را در همان روز اخذ کنید.
گواهی اشتغال به تحصیل دبیرستان: نحوه دریافت گواهی اشتغال به تحصیل در تمام مقاطع اعم از دبستان و دبیرستان یکسان است و فرد باید با مراجعه به معاونت آموزشی اقدام به دریافت گواهی اشتغال به تحصیل مدرسه نماید.
⭕ گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاه :
بعد از اطمینان از عدم بدهی در سامانه دانشگاه محل تحصیل، می توانید به دفتر مسئول آموزش دانشکده مراجعه کنید. فرم درخواست آموزشی را با اطلاعات هویتی خود تکمیل کرده و تحویل مسئول آموزش می دهید. همچنین اعلام می کنید که گواهی اشتغال به تحصیل برای کدام سازمان یا ارگان صادر شود؟
نهایتا گواهی اشتغال به تحصیل شما توسط مسئول آموزش دانشکده، صادر می شود. تاریخ اعتبار گواهی اشتغال به تحصیل صرفا 1 ترم تحصیلی می باشد و در صورت نیاز باید هر نیمسال تحصیلی برای تمدید آن اقدام کنید. این مقاله را حتما بخوانید: معافیت تحصیلی دانش آموزان
۲. دریافت گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی
ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی فقط در دانشگاه امکان پذیر می باشد و براساس زیر ساخت های مدارس متاسفانه تا الان امکان ثبت و دریافت گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی در مدارس امکان پذیر نیست.
مراحل صدور گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی در دانشگاه ها
ثبت درخواست صدور گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی در دانشگاه های آزاد، سراسری و علمی کاربردی با یکدیگر متفاوت است.
- دانشجویان دانشگاه آزاد برای گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاه آزاد باید به سامانه آموزشیار مراجعه کنند.
- دانشجویان دانشگاه های سراسری، غیرانتفاعی و پیام نور با مراجعه به سامانه گلستان می توانند درخواست گواهی اشتغال به تحصیل ثبت نمایند.
- گواهی اشتغال به تحصیل دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از طریق سامانه هم آوا صادر می شود.
برای سهولت شما همراهان در ادامه نحوه درخواست صدور گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی را مرحله به مرحله آورده ایم.
گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاه آزاد
با توجه به یکپارچه شدن سامانه تمام دانشگاه های آزاد، ابتدا می بایست به سامانه آموزشیار به نشانی edu.iau.ac.ir مراجعه کنید.
🟢 نحوه ورود به سایت
بعد از ورود به سامانه اصلی آموزشیار، باید سمت و جایگاه خود را به عنوان دانشجو انتخاب کنید.
🟢 در مرحله بعدی باید دلیل ورود خود را مشخص کنید. برای ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی باید گزینه: ورود دانشجویان (پرداخت/سایر خدمات آموزشی) را انتخاب کنید.
🟢 در صفحه بعدی، شما به عنوان دانشجو باید مقررات ذکر شده در سامانه را مطالعه و تائید کنید.
🟢 بعد از انجام مراحل بالا، در نهایت به صفحه اصلی سامانه آموزشیار بر می خوریم.
🟢 در این مرحله شما باید اطلاعات خود اعم از شماره دانشجویی، رمز عبور انتخابی و کد تصویر موجود در سامانه را وارد کنید.
🟢 در مرحله دوم، یک پیامک حاوی کد تائید مرحله ای به پیام رسان آیگپ ارسال می شود. البته در صورتی که این پیام رسان را نصب نکرده اید، می توانید از نسخه تحت وب این پیام رسان استفاده کنید.
🟢 بعد از وارد کردن کد تائیدیه، با موفقیت وارد پنل کاربری دانشجویی خود در سامانه آموزشیار می شوید. در این بخش به تمام اطلاعات خود اعم از نمرات، رشته تحصیلی، نیمسال ورود و… دسترسی دارید.
🟢 طبق تصویر برای دریافت گواهی اشتغال به تحصیل اینترنتی باید ابتدا گزینه درخواست/مجوز را انتخاب کرده و بعد یک گزینه دیگر تحت عنوان “ارسال/پیگیری درخواست دانشجو” نمایش داده می شود.
🟢 در مرحله چهارم باید طبقه بندی موضوع درخواست خود را انتخاب کنید. طبق فیلدهای مشخص شده و از قبل تعیین شده در سامانه، روی گزینه ی “اعلام” کلیک کنید.
🟢 بعد از پر کردن کادر طبقه بندی موضوع درخواست؛ باید مشخص کنید که دقیقا موضوع درخواست شما چیست. طبق گزینه از پیش تعیین شده در سامانه، باید روی گزینه “گواهی اشتغال به تحصیل” کلیک کنید.
🟢 در مرحله پنجم و بعد از پر کردن کادر ها طبق مراحل قبل، شما می توانید متن درخواست خود را یادداشت کنید. به طور مثال می توانید ثبت کنید که گواهی اشتغال به تحصیل شما خطاب به کدام ارگان یا سازمان باشد؟ و…
🟢 در نهایت بعد از طی مراحل بالا روی گزینه ثبت کلیک کنید. درخواست شما با موفقیت در سامانه جامع آموزشیار ثبت و برای مسئول آموزش دانشکده ارسال می شود.
🟢 بعد از طی 3 الی 7 روز کاری می توانید با مراجعه به دانشگاه محل تحصیل، نسخه چاپی و فیزیکی گواهی اشتغال به تحصیل خود را همراه مهر و امضا دریافت نمایید.
🟢 توجه کنید که ثبت درخواست اینترنتی گواهی اشتغال به تحصیل صرفا برای سهولت و تسریع روند دریافت گواهی اشتغال به تحصیل می باشد و امکان چاپ کاغذی گواهی اشتغال به تحصیل از طریق سامانه وجود ندارد. این مقاله را بخوانید: معافیت تحصیلی دانشجویان
گرفتن اشتغال به تحصیل سامانه گلستان
سایت مرجع و جامع دانشگاه های سراسری، غیرانتفاعی و پیام نور، سامانه گلستان نام دارد. سامانه گلستان نیز طی سال های اخیر زیر ساختی جهت ثبت درخواست اینترنتی گواهی اشتغال به تحصیل ارائه داده است تا روند صدور گواهی اشتغال به تحصیل را تسریع بخشد. در ادامه مراحل ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه گلستان را با هم مرور می کنیم:
🟠 مرحله اول: ورود به سامانه گلستان
🟠مرحله دوم: در مرحله دوم روی گزینه آموزش کلیک کرده؛ قسمت دانشجو را انتخاب می کنیم و مطابق تصویر زیر در قسمت درخواست ها، گزینه درخواست گواهی اشتغال به تحصیل را انتخاب می کنیم.
🟠 مرحله سوم: در این صفحه شما باید گزینه درخواست جدید را انتخاب کنید.
🟠در مرحله چهارم که آخرین مرحله می باشد: شما باید ابتدا نوع گواهی خود را از بین گزینه های از پیش تعیین شده انتخاب کنید. اگر نوع گواهی اشتغال به تحصیل شما در سامانه موجود نبود، می توانید روی گزینه “سایر” کلیک کنید.
شهر محل ارسال و همچنین اداره محل ارسال نیز باید مشخص شود که به صورت جزئی در گواهی اشتغال به تحصیل صادره عنوان شود.
❤️ نکته:
اگر اداره یا سازمان مورد نظر شما، مایل به نمایش اطلاعاتی از قبیل تعداد واحد گذرانده، معدل تا کنون، نیمسال های گذرانده و سایر اطلاعات آموزشی بود؛ می توانید در قسمت “گواهی شامل موارد” گزینه مورد نظر را انتخاب کنید تا ضمیمه گواهی اشتغال به تحصیل شما شود.
🟠 در نهایت با کلیک روی گزینه ایجاد، درخواست شما با موفقیت در سامانه جامع گلستان ثبت و به دست مسئول آموزش دانشکده می رسد.
🟠 بعد از تائید درخواست صدور گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه، می توانید در ساعات اداری با مراجعه به آموزش دانشکده، برگه گواهی اشتغال به تحصیل را اخذ کرده و برای مهر و امضا اقدام نمایید.
🟠 دقت کنید که درخواست صدور گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه جامع گلستان صرفا جهت تسریع و سهولت شما دانشجویان ارائه شده است. به دلیل الزام مهر و امضا در ذیل گواهی اشتغال به تحصیل، امکان دریافت نسخه قابل چاپ در سامانه و به صورت برخط را ندارید.
گواهی اشتغال به تحصیل سامانه هم آوا
سامانه جامع دانشگاه های علمی کاربردی تحت عنوان سامانه هم آوا، به نشانی edu.uast.ac.ir نیز طی سالیان اخیر اقدام به ارائه خدمات مختلف دانشجویی به صورت آنلاین و برخط نموده است. برای ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه هم آوا باید طبق مراحل زیر اقدام نمایید:
نحوه دریافت گواهی اشتغال به تحصیل از سامانه هم آوا
مرحله | شرح اقدام |
---|---|
۱ | ورود به سامانه هم آوا به نشانی edu.uast.ac.ir با شماره دانشجویی و رمز عبور |
۲ | رفتن به منوی «لیست درخواستها» و انتخاب گزینه «گواهی اشتغال به تحصیل» |
۳ | کلیک روی «ثبت درخواست» |
۴ | تکمیل اطلاعات شخصی و نام سازمان یا ارگان درخواستکننده گواهی |
۵ | ثبت نهایی درخواست در سامانه هم آوا |
🟣 پس از ثبت درخواست، برای دریافت نسخه چاپی گواهی با مهر و امضای مدیر گروه، باید به صورت حضوری به آموزش دانشکده مراجعه نمایید. | |
🟣 توجه: صدور آنلاین فقط برای تسهیل فرآیند است و نسخه الکترونیکی قابل چاپ از سامانه دریافت نمیشود. |
🟣 بعد از اینکه درخواست شما با موفقیت در سامانه جامع علمی کاربردی(هم آوا) ثبت شد؛ می توانید با حضور در ساعات اداری در قسمت آموزش دانشکده خود، نسخه چاپی گواهی اشتغال به تحصیل را با مهر و امضا مدیر گروه رشته اخذ نمایید.
🟣 دقت کنید که درخواست صدور گواهی اشتغال به تحصیل در سامانه جامع هم آوا صرفا جهت تسریع و سهولت شما دانشجویان ارائه شده است. به دلیل الزام مهر و امضا در ذیل گواهی اشتغال به تحصیل، امکان دریافت نسخه قابل چاپ در سامانه و به صورت برخط را ندارید.
این مقاله را حتما بخوانید: تمدید معافیت تحصیلی
سخنی از مشاوران آویژه
گواهی اشتغال به تحصیل، یک برگه تائیدیه تحصیلی می باشد. که توسط مدرسه یا دانشگاه، زیر نظر وزارت آموزش و پرورش یا سازمان جامع دانشگاهی صادر می شود.
دریافت گواهی اشتغال به تحصیل به صورت حضوری و الزام مراجعه به محل تحصیل می تواند امری طاقت فرسا و بعضا خسته کننده باشد. در طی سال های اخیر و به دلیل تعطیلی های مکرر، دانشگاه ها با همکاری وزارت علوم شرایطی را فراهم کردند تا شما بتوانید بدون مراجعه حضوری برای صدور گواهی اشتغال به تحصیل اقدام کنید. همانطور که در متن آوردیم دانشجویان دانشگاه آزاد با مراجعه به سامانه آموزشیار، دانشجویان پیام نور با مراجعه به سامانه گلستان و دانشجویان علمی کاربردی با مراجعه به سایت هم آوا امکان ثبت درخواست اشتغال به تحصیل را دارند.
در صورت بروز هر گونه سوال و ابهام دراین خصوص،شما می توانید برای راهنمایی و ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل به صورت مستقیم با مشاوران مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه در تماس باشید.
سوالات متداول گواهی اشتغال به تحصیل
گواهی اشتغال به تحصیل چه کاربردی دارد؟
در همه حیطههایی که شما نیاز به تائیدیه تحصیلی دارید، میتوانید از این گواهی استفاده کنید. کاربردهای اصلی شامل:
– ارائه به شرکتها برای استخدام و تکمیل پرونده
– شرکت در مسابقات ورزشی
– دریافت معافیت تحصیلی برای مشمولان پسر
– ارائه به شرکت بیمه برای بیمه درمانی
– ارائه به آموزشگاه رانندگی برای دریافت گواهینامه
در حال حاضر کدام دانشگاهها امکان ثبت درخواست گواهی اشتغال به تحصیل را اینترنتی فراهم کردهاند؟
تقریباً تمام دانشگاههای کشور از جمله دانشگاههای سراسری، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و علمی کاربردی امکان ثبت اینترنتی درخواست گواهی اشتغال به تحصیل را فراهم کردهاند.
گواهی اشتغال به تحصیل چیست؟
گواهی اشتغال به تحصیل، مدرکی رسمی است که نشان میدهد دانشآموز یا دانشجو در حال حاضر مشغول به تحصیل است و قصد انصراف، اخراج یا ترک تحصیل ندارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
چگونه گواهی اشتغال به تحصیل بگیریم؟ گواهی اشتغال به تحصیل مدرسه و دانشگاه
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.