تماس از تلفن ثابت
9099071985

معافیت سربازی با سابقه خودکشی و خودزنی

معافیت سربازی با سابقه خودکشی و خودزنی

معافیت پزشکی یکی از راه های معافیت از خدمت سربازی است که مشمولان به واسطه داشتن بیماری خاصی می توانند از آن استفاده کنند.

🟢 یکی از انواع معافیت های پزشکی، مربوط به سابقه خودزنی و خودکشی مشمولان می شود. این نوع معافیت در دسته معافیت های اعصاب و روان قرار می گیرد.

🟢 مشمولان واجد شرایط، می توانند با در دست داشتن مدارک لازم، نسبت به دریافت معافیت پزشکی درخواست خود را ثبت کنند.

ما در این مقاله مرکز مشاوره آویژه قصد داریم تا شرایط دریافت معافیت سربازی سابقه خودزنی و خودکشی را مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب، مدارک مورد نیاز و مراحل درخواست این نوع معافیت پزشکی را مطرح کنیم. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.

معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی

در قوانین سازمان نظام وظیفه، قسمت معافیت پزشکی 17 بخش مختلف دارد که یکی از آن ها مربوط به اختلالات اعصاب و روان می شود. همانطور که می دانید، خودکشی و خودزنی به نوبه خود به عنوان یک بیماری سلامت روان شناخته نمی شوند، بلکه این ها می توانند خود به عنوان یکی از نشانه های اختلال روانی عمده تری مانند افسردگی، دو قطبی، اختلالات شخصیت، اختلالات کنترل تکانه و …. در نظر گرفته شوند.

🟦 بنابراین بندی تحت عنوان معافیت سربازی سابقه خودکشی در قوانین نظام وظیفه ذکر نشده و به عنوان نشانه ای برای تشخیص اختلال اصلی به کار می روند.

🟦 مشمولانی که سوابق اقدام به خودکشی یا خودزنی توام با رفتارهای خطرناک داشته اند، معمولا در یکی از گروه های اختلالات ذکر شده طبقه بندی می شوند و سپس با توجه به داشتن نشانه های دیگری از آن اختلال روان می توانند از شرایط معافیت پزشکی استفاده کنند.

🟦 به عنوان مثال، مشمولی که چندین مرتبه سابقه خودکشی ناموفق داشته و براساس معاینات صورت گرفته در بیمارستان نیروهای مسلح تشخیص اختلال افسردگی اساسی گرفته است، در صورتی که نشانه های دیگری از افسردگی مانند نا امیدی، غم و اندوه، کمبود انرژی، تغییر وزن و مشکلات خواب داشته باشد، می تواند معافیت پزشکی افسردگی را دریافت کند.

معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

انواع معافیت های پزشکی مربوط به خودزنی و خودکشی

اگر فرد مشمول سوابق اقدام به خودزنی و خودکشی داشته باشد و طبق تشخیص کمیسیون پزشکی نظام وظیفه در یکی از طبقات اختلال سلامت روان طبقه بندی شود، سه حالت معافیت خودزنی شامل حال وی می شود:

📛 در حالت اول، نشانه های اختلال مشمول، از جدیت زیادی برخوردار نبوده و وی می تواند معافیت از خدمات رزم دریافت کند.

به عنوان مثال، فردی که یک مرتبه سابقه خودزنی داشته و پس از معاینه و با در نظر گرفتن نشانه های دیگر، تشخیص اختلال افسرده خویی (افسردگی خفیف یا دیستایمی) گرفته است، در این حالت شدت اختلال مشمول خفیف تا متوسط ارزیابی می شود و وی معاف از خدمات رزم خواهد شد.

 

📛 در حالت دوم، وضعیت آشفتگی روحی و روانی مشمول شدید و بسیار شدید ارزیابی شده و معافیت دائم پزشکی شامل وی می شود.

به عنوان مثال، مشمولی که سوابق متعدد اقدام به رگ زنی و خودکشی دارد و پس از تشخیص روانپزشکان معتمد بیمارستان نیروهای مسلح و با بررسی نشانه های دیگر وی، در طبقه اختلال مانیا (دو قطبی نوع یک) قرار می گیرد، در این حالت، معافیت دائم پزشکی شامل حال مشمول می شود.

📛 در حالت سوم، وضعیت روحی و روانی مشمول نیاز به بررسی بیشتر دارد و معافیت موقت به وی تعلق می گیرد.

به عنوان مثال، فردی را در نظر بگیرید که سوابق متعدد اقدام به خودزنی دارد، اما کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه پس از معاینات متعدد به جمع بندی نرسیده و نیاز به اقدامات تشخیصی و درمانی بیشتری دارد. در این حالت، به مدت 3 الی 9 ماه (میانگین 6 ماه) معافیت موقت به مشمول اعطا شده و وضعیت روحی و روانی، اقدام به خودزنی و خودکشی وی به همراه سایر نشانه های اختلال روانی، در طی این مدت زیر نظر قرار می گیرند و تصمیم گیری قطعی به بعد از پایان مهلت معافیت موقت مشمول موکول می شود. برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله جدیدترین لیست بیماری های معافیت پزشکی را بخوانید.

شرایط دریافت معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی

همانطور که گفتیم، تهدید به خودکشی سرباز به عنوان یکی از نشانه های اختلالات اصلی سلامت روان در نظر گرفته می شود. پس اگر در گذشته به هر دلیل اقدام به خودزنی یا خودکشی داشته اید، برای اطلاع از شرایط معافیت پزشکی خود، ابتدا باید ببینیم که رفتار خودزنی و خودکشی شما بیانگر کدام اختلال روانی می باشد و سپس شرایط معافیت پزشکی آن اختلال روانی را به عنوان نوع معافیت پزشکی در نظر بگیریم.

در جدول زیر، شرایط معافیت پزشکی مهم ترین اختلالات مرتبط با خودزنی و خودکشی را ذکر کرده ایم:

عنوان بیماریشرایط معافیت
اسکیزوفرنی و اختلالات هذیانیمعافیت دائم
افسردگی اساسیمعافیت دائم
افسردگی خفیف (دیستایمی)معافیت از خدمات رزم
دو قطبی نوع یک (مانیا)معافیت دائم
دو قطبی نوع دو (هیپومانیا)معاف از رزم
اختلالات شخصیتشش ماه معافیت موقت و در صورت عدم پاسخ به درمان، معافیت دائم و در صورت بهبودی، معافیت از خدمات رزم
اختلالات اضطرابی شدیدمعافیت دائم
اختلالات اضطرابی خفیفمعافیت از خدمات رزم
اختلالات کنترل تکانه شدیدمعافیت دائم
اعتیاد به مواد مخدرشش ماه معافیت موقت

انواع معافیت های پزشکی مربوط به خودزنی و خودکشی

مزایا و معایب معافیت خودزنی و خودکشی

با توجه به اینکه معافیت با داشتن سابقه خودکشی در گروه بیماری های اعصاب و روان قرار می گیرد، مشمولان واجد شرایط به نوعی کارت قرمزی سربازی به حساب می آیند. دریافت معافیت های پزشکی مرتبط با خودزنی و خودکشی مزایا و معایب خاص خود را دارد.

ابتدا به مزایای دریافت این نوع معافیت اشاره می کنیم:

مزایای معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی
سهولت در دریافت معافیت دائم
امکان دریافت پاسپورت با تایید پزشک معتمد
امکان ادامه تحصیل بعد از معافیت دائم

نکته مهم: با توجه به اینکه آزمایشات خاصی مثل آزمایش خون، سی تی اسکن و … در دادن این نوع معافیت انجام نمی شود، صرفا معاینه روانپزشکی و سوابق قبلی متقاضی ملاک ارزیابی قرار می گیرد.

هم چنین معایب معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی در جدول زیر ذکر شده است:

معایب معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی
عدم امکان اشتغال در پست های دولتی و نظامی
عدم امکان دریافت پروانه کسب و کار
محدودیت های بسیار در دریافت گواهینامه های رانندگی
برچسب اجتماعی بیمار اعصاب و روان در کارنامه مشمول

شرایط دریافت معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی

مدارک لازم برای دریافت معافیت خودکشی

مشمولان واجد شرایط که تمایل به دریافت این نوع معافیت را دارند، ابتدا باید مدارک مورد نیاز جهت ثبت درخواست خود را تهیه کنند. این مدارک به شرح زیر است:

مدارک مورد نیاز معافیت خودکشی
اصل شناسنامه مشمول و یک نسخه رونوشت از تمام صفحات آن
اصل کارت ملی جدید مشمول و یک نسخه رونوشت از آن به صورت پشت و رو (در صورت نبود کارت ملی جدید، اصل و کپی کارت ملی قدیمی و برگه پیگیری آن قابل قبول است)
3 قطعه عکس 4*3 رنگی زمینه سفید و تمام رخ
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی مشمول (گواهی موقت پایان دوره تحصیلی یا دانشنامه کفایت می کند)
گواهی اشتغال به خدمت سربازی (در صورتی که مشمول در حین خدمت اقدام به ثبت درخواست معافیت کند)
یک نسخه از تمامی مدارک و سوابق پزشکی مرتبط مشمول
افتتاح حساب بانک سپه و درج شماره حساب در فرم های درخواست معافیت
برگه وضعیت مشمول، برگه معاینه اولیه پزشک و برگه واکسیناسیون که از پلیس 10+ قابل دریافت هستند.

این مقاله را حتما بخوانید: معافیت پزشکی سنگ کلیه

مزایا و معایب معافیت خودزنی و خودکشی

مراحل دریافت معافیت خودزنی و خودکشی

مشمولان جهت درخواست معافیت پزشکی، پس از تهیه مدارک مورد نیاز، می توانند بر اساس مراحل زیر، اقدام کنند:

❎ در مرحله اول، مشمول بایستی پس از تهیه مدارک به پلیس 10+ مراجعه کرده و دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را دریافت کند.

❎ در مرحله دوم، متقاضی پس از مطالعه کامل دفترچه راهنما، مدارک خود را به متصدی پلیس 10+ تحویل داده و فرم های مربوط به معافیت پزشکی (برگ وضعیت مشمول، برگ واکسیناسیون و … را دریافت می کند.

❎ در مرحله سوم، مشمول پس از تکمیل فرم های مربوطه و ارائه آن به متصدی پلیس 10+، به یکی از پزشکان معاین اولیه که توسط مرکز پلیس 10+ معرفی می شود، مراجعه می کند.

❎ در مرحله چهارم، متقاضی پس از معاینه توسط پزشک، تایید اولیه بیماری وی و تزریق واکسن های مربوط به سربازی، مجددا به پلیس 10+ مراجعه کرده و درخواست وی توسط متصدی مرکز، به صورت قطعی در سامانه نظام وظیفه ثبت می شود.

❎ در مرحله پنجم، حدود 2 الی 3 هفته بعد، پیامکی از سوی سازمان نظام وظیفه برای متقاضی ارسال می شود و در آن زمان و مکان مراجعه به بیمارستان نیروهای مسلح اطلاع رسانی می گردد.

❎ در مرحله ششم، مشمول در زمان اعلام شده با در دست داشتن اصل مدارک و سوابق بیماری خود به بیمارستان معرفی شده توسط سازمان نظام وظیفه مراجعه کرده و معاینات تخصصی توسط روانپزشکان بیمارستان به عمل می آید.

❎ در مرحله هفتم، نتیجه معاینات انجام شده به صورت یک پرونده پزشکی به شورای پزشکی بیمارستان ارجاع شده و شورای مذکور، نظر روانپزشکان بیمارستان در خصوص وضعیت جسمی و روانی مشمول را به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه اعلام می کند.

❎ در مرحله هشتم، مجددا پیامکی در خصوص زمان مراجعه به سازمان نظام وظیفه مرکز شهرستان محل سکونت، برای مشمول ارسال می شود.

❎ در مرحله پایانی، مشمول در زمان اعلام شده در کمیسیون پزشکی حاضر شده و داوران کمیسیون (که عمدتا سرهنگ پزشک سازمان نظام وظیفه هستند) با توجه به نظر شورای پزشکی بیمارستان، نوع معافیت مشمول را تعیین کرده و به وی ابلاغ می کنند.

❎ نکته مهم: اگر مشمول نسبت به نوع معافیت صادر شده توسط کمیسیون پزشکی اعتراض داشته باشد، بایستی ظرف مدت حداکثر 10 روز از زمان صدور رای، با در دست داشتن اصل مدارک به سازمان نظام وظیفه مراجعه کند.

حتما این مقاله را بخوانید: معافیت اعصاب و روان

 مدارک لازم برای دریافت معافیت خودکشی

نکات مهمی که در دریافت معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی باید توجه کنید

🌟 داشتن یا نداشتن غیبت سربازی یا فرار از خدمت تاثیری در روند اخذ معافیت ندارد.

🌟 مشمولانی که قبل از اعزام به خدمت سربازی، معافیت اقدام به خودکشی در سازمان نظام وظیفه گرفته اند و به هر دلیلی نتوانسته اند، معافیت دائم بگیرند، در صورتی که به دلیل اختلال سلامت روان در حین خدمت سربازی دست به خودزنی یا اقدام به خودکشی بزنند، می توانند مجددا درخواست خود را در طول مدت خدمت ثبت کنند.

🌟 سربازان واجد شرایط معافیت در حین خدمت سربازی، برای درخواست معافیت پزشکی با در دست داشتن مدارک لازم، باید مرکز بهداری یگان سربازی محل خدمت خود مراجعه کنند.

🌟 افرادی که به واسطه اقدام به خودکشی و یا خودزنی معافیت دائم گرفته و به واسطه معایب و محدودیت های آینده آن، از اقدام خود پشیمان شده اند، می توانند با رعایت قوانین نظام وظیفه، نسبت به ابطال معافیت پزشکی اقدام کنند.

🌟 مشمولان برای دریافت معافیت های پزشکی مربوط به خودزنی و خودکشی بایستی فارغ التحصیل بوده و در زمان دانشجویی امکان ثبت درخواست معافیت ندارند.

🌟 با توجه به اینکه در مراحل دریافت معافیت پزشکی مرتبط با خودزنی و خودکشی، آزمایش های پزشکی خاصی وجود ندارد، به همین جهت ارائه سوابق قبلی مربوط به معاینه، مصرف دارو و بستری در بیمارستان های روانپزشکی تاثیر بسیاری در گرفتن معافیت دارد.

معافیت پزشکی خودکشی و سخنی از مشاوران آویژه

معافیت سربازی سابقه خودزنی و خودکشی یکی از انواع معافیت های اعصاب و روان بوده و معمولا متقاضیان این نوع معافیت می توانند در گروه های مختلف اختلالات روانی اعم از افسردگی، دو قطبی، اسکیزوفرنی و …. قرار بگیرند. لازم به ذکر است که ارائه مدارک و سوابق پزشکی قبلی مثل معاینه تخصصی، مصرف دارو و بستری در بیمارستان های روانپزشکی تاثیر بسزایی در گرفتن این نوع معافیت دارد. هم چنین مشمولان حائز شرایط معافیت، باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، جهت دریافت معافیت به مراکز پلیس 10+ مراجعه کنند.

اگر در زمینه معافیت پزشکی خودزنی و خودکشی نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، می توانید با مشاوران مجرب ما در مرکز مشاوره سربازی آویژه ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

معافیت سربازی خودزنی و خودکشی در کدام گروه معافیت های پزشکی قرار می گیرند؟

همانطور که گفته شد، اقدام به خودکشی و خودزنی بند جداگانه معافیت نداشته و افراد مشمول این دسته، می توانند در صورت تایید شرایط شان، معافیت های اختلالات اعصاب و روان را بگیرند.

افرادی که به دلیل اقدام به خودکشی معافیت دائم می گیرند، آیا می توانند گواهینامه رانندگی دریافت کنند؟

بله – مشمولان پس از اخذ معافیت دائم، در صورت تایید پزشک معتمد سازمان راهنمایی و رانندگی، می توانند به صورت محدود از گواهینامه رانندگی بهره مند شوند.

آیا می توان در حین دوران دانشجویی برای معافیت پزشکی خودکشی اقدام کرد؟

خیر – زیرا اکثر بیماری های اعصاب و روان مرتبط با خودزنی و خودکشی امکان درخواست معافیت دائم در حین تحصیل را ندارند.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

معافیت سربازی با سابقه خودکشی و خودزنی

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

پنجشنبه

1403/11/4

جمعه

1403/11/5

شنبه

1403/11/6

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید