هر شخص جهت این که توانایی این را داشته باشد از مرزهای ایران، چه هوایی، چه زمینی و چه دریایی رد شود می بایست عوارض خروج بپردازد؛ به این مالیات عوارض خروج از کشور گفته می شود. داوطلبانی که به سایر کشورها برای ادامه تحصیل سفر می کنند، توانایی این را دارند از مالیات خروج از کشور معاف شوند.
در این مقاله از آویژه سعی داریم جزییات معافیت دانشجو هایی که جهت ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرده اند را بیان کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معافیت دانشجویان از عوارض خروج
با توجه به مطالبی که در سامانه مشارکت دانشجو یا همان نشا عنوان شده است؛ اگر دانشجویانی در این سامانه ثبت نام داشته باشند، از پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور معاف می باشند.
برای هر دانشجویی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد، باید در سامانه نشا ثبت نام داشته باشد اما باید مراحل دیگری برای معافیت طی شود که در ادامه گفته خواهد شد. لازم به ذکر است که این سامانه مسئول پرداخت ارز دانشجویی به دانشجویان هم می باشد.
بر اساس لازم بودن اشتغال به تحصیل برای گرفتن مهر اجازه خروج و تشکیل پرونده در سفارت، واضح است دانشجو هایی که برای شروع تحصیل و ترم اول به خارج سفر می کنند می بایست عوارض خروج خود را طبق روال عادی پرداخت کنند. تا سال 1396 این هزینه که برای هر شخص مبلغ هفتاد و پنج هزار تومان بود و طی افزایش 3 برابری برای سفر اول به دویست و بیست هزار تومان تغییر پیدا کرده است.
برای دانشجویانی که تصمیم دارند در خارج از کشور ادامه تحصیل داشته باشند، نگرانی هایی ایجاد شده زیرا طبق معمول برای دانشجویان که جهت دریافت ویزا می بایست یک مرتبه به کشورهای همسایه از جمله ارمنستان و ترکیه سفر می کردند؛ و یک بار برای سفر به کشور اصلی مبلغ 330 هزار تومان و اگر مجبور به ترک کشور باشند 440 هزار تومان می باشد.
معافیت از پرداخت عوارض خروج دانشجویان
وجود مهر اجازه خروج دانشجویی در پاسپورت برای معافیت از پرداخت عوارض خروج دانشجویان ضروری می باشد. این مهر مجوزی است که توسط نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، در گذرنامه ثبت و بوسیله آن، صاحب گذرنامه توانایی این را دارد از کشور خارج شود.
مهر اجازه خروج دانشجویی چگونه دریافت کنیم؟
جهت استفاده از تسهیلات دانشجویی از جمله معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور و درج مهر اجازه خروج دانشجویی ، لازم است اول در بخش کنسولی سفارت برای استفاده از تسهیلات مربوط به ارز دانشجوئی و گذرنامه رایگان تشکیل پرونده شود. در بخش کنسولی سفارت جهت تشکیل پرونده، می بایست اول در سامانه تاک ثبت نام کنید.
جهت ثبت نام در سامانه تاک نیاز است به صورت اسکن شده مدارک زیر را در سایت بارگذاری کنید:
گذرنامه متقاضی همراه با کارت ملی یا شناسنامه متقاضی
کارت اقامت فرد تقاضا کننده
مدرک تحصیلی پایانی
عکس جدید گذرنامه ای
بعد از این که در سامانه تاک ثبت نام کردید، گواهی اشتغال به تحصیل با تاریخ سال جدید و مهر دانشگاه را از دانشگاه محل تحصیل گرفته و با کیفیت خوب در سایت تاک بارگذاری کرده و کد رهگیری خود را دریافت کنید.
بعد از به اتمام رساندن این مراحل، برای تائید نهایی عکس مدارک بالا را همراه فرم تشکیل پرونده دانشجویی به صورت حضوری به بخش کنسولی سفارت ببرید و یا با پست ارسال نمایید.
در کنسولگری حال پرونده شما تشکیل شده، توانایی این را دارید برای درج مهر درخواست اجازه خروج دهید. جهت این کار به بخش کنسولی سفارت کشور محل تحصیل، با اصل گذرنامه که اعتبار دارد و تکمیل فرم اجازه خروج دانشجویی مراجعه کنید.
نکات مهم درباره عوارض خروج دانشجویی و مهر خروج دانشجویی:
مهر خروج دانشجویی اعتباری یکساله دارد یعنی از اول مهر هر سال شروع می شود و تا پایان شهریور سال بعد وقت دارد. دانشجو قادر است در این مدت از مرزهای کشور حداکثر سه بار خارج شود به شرطی که جمعا مدت توقف در ایران بیش از 4 ماه نباشد. برای مثال در هر زمان از سال تحصیلی اگر دانشجویی با ارائه گواهی تحصیلی به منظور دریافت اجازه خروج دانشجویی به نمایندگی مراجعه کند اجازه خروج دانشجویی از تاریخ 1/7/1401 تا 31/6/1402 خواهد بود.
برای تحصیل در خارج از کشور مشمولانی که از خدمت سربازی معافیت تحصیلی گرفته اند، از پرداخت عوارض خروج معاف می باشند. کافی است پس از دریافت ویزا از کشور مقصد به اداره امور دانشجویان مراجعه کنند و برای اداره گذرنامه نامه ای بگیرند و مهر اجازه خروج دانشجویی را، با مراجعه به اداره گذرنامه دریافت کنند.
در دانشگاه باید اصل گواهی های اشتغال به تحصیل در ترم تحصیلی جاری به زبان انگلیسی از سوی مدیریت دانشگاه صادر گردد و در آن سال به شروع به تحصیل، رشته و مقطع تحصیلی اشاره شده باشد.
افراد متقاضی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، باید از سایت سامانه امور کنسولی فرم درخواست مربوط به آن را دریافت و کامل کنند و همراه بقیه مدارک به کنسولگری محل تحصیل تحویل دهند.
اگرچه فرد متقاضی مشمول قانون نظام وظیفه است مجوز استفاده از تسهیلات دانشجویی آن می بایست یکی از وزارت های تحقیقات و فناوری و یا بهداشت، علوم، درمان و آموزش پزشکی و از طریق سامانه تاک به این سفارت ابلاغ شده باشد تا بتواند از مهر خروج دانشجویی و تسهیلات مربوط به گذرنامه رایگان برخوردار شود.
اگر در اواخر شهریور دانشجو تصمیم داشته باشد به داخل کشور مسافرت کند و پس از اول مهرماه تصمیم داشته باشد از کشور خارج شود، بعد از ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و مدارک برای سال بعد، امکان درج مهر اجازه خروج دانشجویی برای سال بعد وجود دارد.
صدور معرفی نامه برای دانشجویان و مهر اجازه خروج دانشجویی فقط توسط نمایندگی ها و کنسول گری ها امکان پذیر می باشد. این امور را وزارت امور خارجه انجام نمی دهد.
دانشجو و یا اعضای خانواده که بوسیله اجازه خروج دانشجویی وارد کشور می شوند، هنگام خروج از کشور لازم نیست به اداره گذرنامه نیروی انتظامی ایران مراجعه و عوارض خروجی پرداخت کنند.
عوارض خروج از کشور در سال 1402
اعدادعوارض سفر | مبلغ عوارض خروج از کشور |
سفر اول | 264 هزار تومان |
سفر دوم | 396 هزار تومان |
سفر سوم | 528 هزار تومان |
نتیجه گیری
اکثرا دانشجویان و یا افراد متقاضی برای این که از کشور خارج شوند و به تحصیلات خود ادامه دهند، نگران عوارض آن هستند. در حالی که می توانند از پرداخت عوارض جهت خروج از کشور معاف شوند. ما در این مقاله از آویژه سعی داشتیم راه های معاف از پرداخت عوارض دانشجویی جهت خروج از کشور را ارائه دهیم.
اگر در خصوص عوارض خروج از کشور دانشجویی سوالی دارید، با شماره گیری 9099071985 با مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید. مشاوران آویژه آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند.
سوالات متداول
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، باید در کدام سایت ثبت نام کنند؟
دانشجویان باید در سامانه مشارکت دانشجو یا همان نشا ثبت نام کنند تا در خارج از کشور بتوانند به تحصیلات ادامه دهند.
مهر خروج دانشجویی تا چه مدت اعتبار دارد؟
مهر خروج دانشجویی اعتباری یکساله دارد یعنی از اول مهر هر سال شروع می شود و تا پایان شهریور سال بعد وقت دارد.
معرفی نامه برای دانشجویان و مهر اجازه خروج دانشجویی توسط چه کسانی صادر می شود؟
صدور معرفی نامه برای دانشجویان و مهر اجازه خروج دانشجویی فقط توسط نمایندگی ها و کنسول گری ها امکان پذیر می باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
عوارض خروج از کشور دانشجویان 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.