طبق جدیدترین قوانین سازمان نظام وظیفه عمومی و در جهت تشویق مشمولان به پست کردن دفترچه سربازی، افراد می توانند با توجه به مهارت های فنی خود و با ثبت مدرک فنی حرفه ای برای کسری خدمت، ایجاد اشتغال بعد از سربازی و استفاده از مشوق های سربازی اقدام کنند.
مبحث کسری خدمت سرباز ماهر طرح نسبتا جدیدی است که بیشتر مشمولان آگاهی کمی از آن دارند. هدف از این طرح طبق آنچه از سوی ستاد کل نیروهای مسلح عنوان شده است خوشایندسازی دوران سربازی و همچنین استفاده از مهارت و توانایی سربازان حین خدمت است. درکنار این ها مشمولان نیز با توجه به مهارت به دست آمده می توانند از قانون کسری خدمت سرباز ماهر نیز بهره ببرند.
مرکز مشاوره آویژه در ادامه این مقاله به بررسی کسری خدمت با مدرک فنی حرفه ای، نحوه ثبت نام در طرح سرباز ماهر و مشوق های سربازی و لیست مهارت های سرباز ماهر پرداخته است. همراه ما باشید.
طرح سرباز ماهر چیست؟
طرح جدیدی که این روزها مصوب شده و به قوانین سازمان وظیفه افزوده شده است طرحی است موسوم به طرح سرباز ماهر.
براساس این طرح جدید سرباز ماهر، مشمولان می توانند همزمان از کسری خدمت سربازی، مرخصی های تشویقی، تعویق تاریخ اعزام، سایر طرح های تشویقی در حین خدمت و حتی بعد از خدمت استفاده کنند.
طرح سرباز ماهر به چه کسانی تعلق می گیرد؟
سربازان و مشمولانی که قبل از تاریخ اعزام دارای مدرک فنی از هنرستان های فنی حرفه ای و کار دانش هستند یا مدرک معتبر از مجتمع های فنی حرفه ای یا سازمان جهاد دانشگاهی دارند می توانند از یک یا چند مشوق سربازی برای راحت تر گذراندن آن دوران بهره ببرند.
خبر خوش این است که در این طرح با شناسایی استعداد و زمینه فعالیتی سربازان، شرایطی فراهم می شود که هر کدام از مشمولین متناسب با توانمندی های خود در یگان های نظامی تقسیم بندی شوند.
کسری خدمت مهارت آموزی سرباز ماهر
بنا بر قانون کسر خدمت مهارت آموزی، آن دسته از مشمولانی که تا پیش از آغاز خدمت نظام وظیفه یکی از مهارت های در نظر گرفته شده ارگان های نظامی و نیروی مسلح را آموخته باشند به عنوان سرباز ماهر شناخته شده و از مدت خدمت سربازی آنها کسر می گردد.
با توجه به طرح سرباز ماهر مشمولان به ازای آموختن مهارت تخصصی فنی حرفه ای مورد نیاز یک الی دو ماهکسری خدمتمی گیرند.
با احتساب علاقه مشمولین برای مهارت آموزی 70 درصد آن ها وارد دوره های آموزشی تخصصی فنی و حرفه ای می شوند. که این مهارت ها شامل مهارت های عمومی و تخصصی می شود. مهارت های عمومی محدودتر بوده و مهارت های تخصصی در سال جدید بالغ بر 600 مهارت می شود که در اینجا به معرفی تعدادی از آن ها می پردازیم. جدیدترین لیست مهارت های سرباز ماهر در سال 1403 به شرح زیر است:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مهارت های لازم در طرح کسر خدمت سرباز ماهر
🟢 مهارت های عمومی:
سواد رسانه، امور مالی، مهارت های سبک زندگی، کسب و کار و همچنین امداد و نجات است.
🟢 مهارت های تخصصی:
مسئول آموزش این مهارت ها بر عهده سازمان فنی حرفه ای است شامل موارد زیر می شود:
- تعمیر موتور خودرو
- جوشکاری فلزات
- برشکاری فلزات
- کاربر ICDL
- برقکاری ساختمان
- لوله کشی ساختمان
- تعمیر سیستم انژکتور موتور سیکلت
- برقکار صنعتی
- تعمیرکار یخچال و فریزر
- برنامه نویسی
- برق خودرو
- درودگری
- ریخته گری
بخش دیگری از مهارت های تخصصی وجود دارد که مسئولیت آموزش آن ها را هر کدام از سازمان ها به طور جداگانه بر عهده گرفته اند. در ادامه به تفکیک سازمان به این مهارت ها اشاره شده است.
مسئول آموزش | مهارت تخصصی |
وزارت ارشاد | مجموعه مهارتهای هنری |
وزارت کشاورزی | مجموعه مهارتهای کشاورزی |
وزارت صنعت معدن و تجارت | مجموعه مهارتهای صنعتی |
وزارت کار | کسب و کار و کارآفرینی |
وزارت امور خارجه و وزارت علوم | مترجمی زبانهای خارجی |
وزارت کشاورزی | دامپروری |
شرایط شرکت در طرح کسری خدمت مهارت آموزی
☑️ رعایت شرط سنی 15 سال تمام
☑️ دریافت مدرک مرتبط با مهارت کسب شده از طریق شرکت در آزمون های مهارتی
☑️ رعایت شرط تبعه ایرانی بودن
نحوه ثبت نام در طرح سرباز ماهر برای دریافت کسری خدمت مهارت آموزی
در سال های گذشته سایت ثبت نام سرباز ماهر و دریافت کسری یا وام مهارت آموزی از طریق نشانی smaher.ir صورت می پذیرفت. اما در سال جدید و طبق اطلاع رسانی های سازمان وظیفه عمومی مشمولان برای دریافت و ثبت مشوق های سرباز ماهر اعم از کسری و… باید به سایت سخا مراجعه نمایند.
همانطور که گفتیم طرح کسری خدمت با مدرک فنی حرفه ای از طریق اینترنتی و ثبت نام در Sakha.epolice.ir صورت می گیرد.
برای آشنایی بیشتر شما همراهان آویژه با نحوه ثبت نام کسری سرباز ماهر در سایت، مراحل تصویری ثبت مدرک فنی حرفه ای برای کسری خدمت را در ادامه آورده ایم.
- ورود به سایت epolice.ir : در مرحله اول نشانی سایت را در مرورگر خود جستجو کنید.
- در این مرحله وارد سایت سخا شده و نام کاربری (کد ملی) و مز عبور خود را وارد نمایید.
نکته: مشمولانی که قبلا اقدام به ثبت نام و ایجاد رمز عبور برای خود ننموده اند با مراجعه به مقاله ثبت نام در سامانه سخا و مطالعه آن، مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.
- پس از ورود به سامانه در سمت راست صفحه می توانید گزینه های مختلف از جمله استعلام وضعیت نظام وظیفه، دریافت گذرنامه و همچنین “سرباز ماهر” را مشاهده نمایید.
روی گزینه سرباز ماهر کلیک کرده و برای ثبت مدرک فنی حرفه ای برای کسری خدمت اقدام کنید.
در ادامه گزینه درخواست مشوق را انتخاب کرده و وارد صفحه جدیدی تحت عنوان درخواست “مشوق سربازی” شوید.
- در نهایت می توانید درخواست خود را ثبت کنید و در آینده نتیجه درخواست مشوق کسری سربازی سرباز ماهر را نیز دریافت نمایید.
نکته مهم
مشوق های در نظر گرفته شده برای مشمولان علاقمند به شرکت در طرح سرباز ماهر شامل 34 طرح به طور کلی می باشد. 22 طرح از این 34 طرح برای مشمولان قبل و در حین خدمت در نظر گرفته شده است. 12 طرح باقی مانده را مشمولان می توانند بعد از اتمام دوران سربازی در یک دوره دو ساله مورد استفاده قرار بدهند.
از جمله طرح های تشویقی می توان به انتخاب شهر محل خدمت توسط مشمول، ارتقا یافتن درجه نظامی، تقسیم شدن در یگان مهارت آموزی نیروهای مسلح و موارد دیگر که روی پنل کاربری قابل مشاهده است اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط و نحوه محاسبه کسری خدمت بسیج عادی ، فعال و دانشجویی مقاله کسری خدمت بسیج را حتما بخوانید.
کدام سازمان های دولتی با طرح سرباز ماهر مشارکت دارند؟
✅ برای اجرای طرح کسری خدمت سرباز ماهر حدود 27 دستگاه دولتی همکاری خود را به سازمان نظام وظیفه و نیرو های مسلح اعلام نموده اند که در ادامه به ذکر نام برخی از آنها پرداخته ایم.
سازمانها و نهادها | سازمانها و نهادها |
سازمان فنی و حرفهای / وزارت میراث فرهنگی | دانشگاه آزاد / دانشگاه جامع علمی و کاربردی |
وزارت کار / وزارت دفاع / وزارت کشور | وزارت آموزش و پرورش / شرکت ایرانسل |
سازمان بسیج مستضعفین | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری |
وزارت ورزش و جوانان / وزارت فرهنگ و ارشاد | سازمان تبلیغات / سازمان صدا و سیما |
هلال احمر / کمیته امداد خمینی | کانون وکلا / جهاد دانشگاهی |
بانک سپه و بانک قرض الحسنه رسالت | مرکز بیمه ایران |
سخنی از مشاوران آویژه
⭐ طرح کسر خدمت سرباز ماهر فرصتی است که مشمولان را به کسب مهارت های مرتبط با زمینه های شغلی مورد علاقه با هدف کم کردن دوران سربازی ترغیب و تشویق می کند. افراد در دوره های مختلف منتهی به آغاز سربازی، حین سربازی و بعد از آن آمادگی کافی را برای یافتن شغل مناسب و نجات یافتن از ایام بیکاری پیدا می کنند.
پویایی و اشتغال قشر سرباز چه حین خدمت و چه بعد از آن می تواند در کاهش آمار بیکاری ها به دلیل عدم مهارت های لازم موثر واقع شده و از طرفی به رشد و توسعه بنیان های اقتصادی کشور کمک کند.
وجود چنین طرح هایی علاوه بر جذاب تر کردن محیط های نظامی برای مشمولین، موجبات هدفمند شدن حضور آن ها در پادگان ها را فراهم می کند.
لازم به ذکر است مشمولانی که به دنبال کسب اطلاع از جزئیات پروژه کسری خدمت هستند می توانند مقاله پروژه کسری خدمت را مطالعه نمایند.
سوالات متداول
شرط سنی برای طرح کسر خدمت سرباز ماهر در نظر گرفته شده است؟
تنها شرط سنی که برای شرکت در این طرح در نظر گرفته شده است رسیدن به سن 15 سال تمام است.
مشمولین فارغ التحصیل از مراکز فنی و حرفه ای نیاز به گذراندن دوره تخصصی دارند؟
خیر. مشمولانی که از رشته های وابسته به فنی و حرفه ای فارغ شده اند و دارای مدرک فنی حرفه ای هستند نیازی به شرکت در دوره های تعیین شده برای کسب مهارت ندارند.
نحوه ثبت نام در طرح کسر خدمت سرباز ماهر چگونه خواهد بود؟
طبق آنچه در متن مقاله اشاره شد با مراجعه به سامانه تعریف شده و داشتن 15 سال سن می توان برای طرح سرباز ماهر ثبت نام انجام داد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
کسری خدمت مدرک فنی حرفه ای ۱۴۰۳ + نحوه ثبت مدرک برای کسری خدمت
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.