مشمولان برای استفاده از معافیت کفالت، بعد از تشکیل پرونده و ثبت درخواست خود در جلسه ای تحت عنوان کمیسیون معافیت کفالت نظام وظیفه حضور پیدا می کنند. عده زیادی میپرسند سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر یا سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر چیست؟
❓ اصلا کمیسیون کفالت نظام وظیفه چگونه است یا اینکه اعضای کمیسیون کفالت نظام وظیفه چه کسانی هستند؟
✅ اعضای کمیسیون کفالت نظام وظیفه متشکل از 4 نفر می باشد؛ به طور معمول یک نفر پزشک و 3 نفر دیگر از سرداران و فرماندهان سازمان وظیفه عمومی می باشند.
✅ مشمولان در زمان حضور در جلسه کمیسیون کفالت نظام وظیفه باید دقت داشته باشند که به سوالات پرسیده شده به دقت پاسخ داده و از ارائه هر گونه مسائل غیر واقع خودداری کنند؛ چرا که ممکن است منجر به عدم تایید معافیت کفالت آنها طی مراحل کمیسیون پزشکی کفالت شود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
دعوت به جلسه کمیسیون معافیت کفالت مادر
مشمولان با ثبت درخواست معافیت خود در سامانه نظام وظیفه، باید منتظر دریافت نتیجه استعلام و دعوت به جلسه کمیسیون بمانند. اصلی ترین شرط برخورداری از این معافیت، فوت سرپرست خانوار و یا جدایی والدین است.
❇️ یکی از مهمترین دغدغه های مشمولین در این مرحله، اطلاع از نتیجه استعلام سازمان نظام وظیفه (مبنی بر تایید جدایی والدین) و نحوه دعوت به جلسه کمیسیون معافیت کفالت مادر است؛ چرا که در این مرحله سازمان نظام وظیفه قصد اطلاع از شرایط جدایی والدین و ارائه معافیت موقت به آن ها را خواهد داشت.
حدود 1 هفته بعد از ثبت درخواست معافیت کفالت مادر در مراکز پلیس +10، تحقیقات محلی صورت می گیرد. در این مرحله یک نفر از کلانتری محل سکونت به آدرس پستی افراد مراجعه می کند و از صحت جدایی والدین مطلع می شود.
نکته مهم: در صورتی که تحقیقات محلی خلاف اظهارات مشمول باشد، بلافاصله درخواست معافیت کفالت مادر باطل می شود. |
❇️ باید توجه داشته باشید که طبق قوانین نظام وظیفه، چنانچه شما در تاریخ مشخص برای حضور در جلسه کمیسیون معافیت کفالت اقدام نکنید، درخواست معافیت شما باطل شده و ملزم به پرکردن دفترچه اعزام سربازی خواهید بود.
برای اطلاع دقیق از مدارک مورد نیاز و شرایط معافیت کفالت مادر می توانید مقاله ” معافیت کفالت مادر ” را در سایت آویژه مطالعه نمایید.
سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر
جلسه کمیسیون کفالت مادر به منظور بررسی صحت ادعای مشمول، مبنی بر دریافت کفالت مادر برگزار شده و طی آن با صحبت و پرسش از مشمول و مادر مشمول، شرایط پرونده او ارزیابی می شود.
همانطور که می دانید برای استفاده از معافیت سربازی کفالت مادر، مشمول باید شرایط زیر را در نظر بگیرد. طبق آخرین سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر، مادر مشمول باید دارای یکی از شرایط زیر باشد:
🟦 مادر مشمول باید از همسرش طلاق گرفته باشد. ازدواج مجدد نیز برای مادر مشمول غیر مجاز خواهد بود. پس از طلاق باید ۳۰ ماه از آن گذشته باشد تا به مشمول معافیت دائم داده شود. یعنی قبل از ۳۰ ماه مشمول می تواند معافیت موقت بگیرد.
🟦 مادر مشمول بر اثر فوت همسر تنها شده و نیازمند مراقبت و نگهداری باشد. سن مادر و یا شاغل بودن وی به طور کلی تاثیری روی معافیت کفالت مادر نخواهد داشت؛ اما باید ثابت شود که مادر نیازمند مراقبت و نگهداری است.
🟦 سوالات مطرح شده در این جلسه، بر مبنای ادعاهای عنوان شده توسط مشمول پرسیده می شود و عموما شامل برخی مباحث کلی نظیر دلایل جدایی زوجین و شرایط فعلی سکونت آنها می شود.
لازم به ذکر است، مدت زمان انجام این جلسه عموما چیزی نزدیک به بیست دقیقه به طول می انجامد، که بیشتر سوالات از مادر مشمول پرسیده می شود.
شناخته شده ترین سوالات کمیسیون معافیت کفالت:
🌟 سابقه اختلاف زوجین
🌟 علت اصلی طلاق زوجین
🌟 شرایط ارتباط پدر مشمول با او
🌟 شرایط روانی مشمول در حال حاضر
🌟 محل زندگی پدر مشمول بعد از جدایی
🌟 شغل مادر و درآمد ماهیانه مادر مشمول
🌟 شغل مشمول و درآمد ماهیانه مشمول
🌟 و سوالاتی که مشخص کننده زندگی مشمول با مادر وی باشد.
سوالات کمیسیون کفالت مادر با توجه به شرایط مشمول متفاوت می باشد، از این رو برای بررسی شرایط خود توسط مشاوران متخصص نظام وظیفه در مرکز مشاوره آویژه با ما همراه باشید.
دعوت به جلسه کمیسیون کفالت پدر
مشمولانی که قصد دریافت معافیت کفالت پدر را دارند، بعد از تهیه مدارک و ثبت درخواست در مراکز پلیس +10 باید منتظر استعلام سازمان و دعوت به جلسه کمیسیون معافیت کفالت پدر باشند.
طبق قوانین مشمولان به 2 صورت امکان دریافت معافیت کفالت پدر را خواهند داشت:
1- معافیت کفالت پدر بالای 75 سال
2- معافیت کفالت پدر دارای بیماری.
تقریبا 1 ماه بعد از ثبت درخواست در مراکز پلیس +10 از مشمول و پدر مشمول دعوت به عمل می آید تا در کمیسیون کفالت پدر حاضر شوند.
در این جلسه سوالاتی راجع به وضعیت جسمانی و مالی پدر، شغل مشمول، وضعیت خانوادگی، محل سکونت پدر و مشمول و… پرسیده می شود.
مدت زمان جلسه کمیسیون کفالت پدر حدود 20 الی 30 دقیقه به طول می انجامد و در نهایت رای معافیت به مشمولان اعلام می شود.
برخی از پر تکرار ترین سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر به شرح زیر است:
🌟 نوع بیماری پدر و مدارک پزشکی
🌟 سن پدر
🌟 وضعیت شغلی پدر و درآمد ماهیانه
🌟 توانایی پدر در انجام کارهای روزمره و کارهای شخصی
🌟 توانایی پدر در نگهداری از خانواده
🌟 شغل مشمول و میزان درآمد ماهیانه
و…
سخنی از مشاوران آویژه
در این مقاله تلاش ما بر این بود که با ارائه سوالات کمیسیون کفالت نظام وظیفه، اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم؛ چنانچه موضوعی برای شما مبهم است یا نیاز به دریافت مشاوره دقیق تر در رابطه مراحل کمیسیون پزشکی کفالت، آیین نامه کمیسیون معافیت کفالت مادر و… دارید، با کارشناسان ما در مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا در کمترین زمان ممکن شما را راهنمایی نمایند؛ از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
❓ مشمولان در صورت ارائه درخواست برای کفالت مادر، چه زمانی به جلسه کمیسیون دعوت می شوند؟
این افراد بعد از ارائه مدارک مبنی بر جدایی والدین، به پلیس +10 و ثبت درخواست معافیت کفالت با ارسال پیامک و یا ابلاغیه در جریان زمان کمیسیون قرار می گیرند.
❓ سوالات کمیسیون معافیت مادر، از چه کسانی پرسیده شده و شامل چه مواردی می شود؟
سوالات به طور عمده از مادر مشمول پرسیده شده و چیزی در حدود 20 دقیقه طول می کشد.
❓ مشمولان غایب می توانند از معافیت کفالت استفاده کنند؟
خیر، مشمولانی که سابقه غیبت یا فرار از خدمت سربازی دارند تا زمانی که غیبت آنان از سامانه حذف نشود امکان دریافت معافیت کفالت را نخواهند داشت.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
آشنایی با سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر و پدر
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر من پدرم فوت کرده ام فرزندم
مادرم ازدواج مجدد کرده ناپدری ۷۵سال سن دارد
می توانم کفالت مادر رو بگیرم؟
با سلام مادر مشمول هستم اگر در جلسه دوم بررسی نتوانم شرکت کنم چه اتفاقی میفته ؟؟!!
سلام! اگر در جلسه دوم بررسی کمیسیون پزشکی نتوانید شرکت کنید، ممکن است درخواست شما رد یا به تعویق بیفتد. بهتر است از قبل اطلاع دهید و درخواست فرصت مجدد کنید و یا برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان آویژه تماس بگیرید
سلام وقتتون بخیر بنده برای کفالت پدر از طریق ماده 6 بهزیستی اقدام کردم و کمیسیون پزشکی نظام وظیفه هم تایید کرد و گفتن که بعد از دو هفته برید به حوزه کفالت. میخاستم بدونم حوزه کفالت یعنی چی و اینکه آیا بنده الان معاف شدم یا نه باز هم مرحله دیگه ای هست؟ خیلی ممنون
سلام وقت بخیر! حوزه کفالت به اداره نظام وظیفه محل سکونت شما گفته میشود که باید مدارک لازم را به آنجا ارائه دهید. اگر کمیسیون پزشکی شما را تایید کرده باشد، به احتمال زیاد معافیت شما تایید شده، ولی باید برای نهایی شدن مراحل به حوزه کفالت مراجعه کنید و یا برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان آویژه در تماس باشید
سلام پدرم فوت کرده کفالت مادر زدم رفتم نظام وظیفه گفته باید کمیسیون بزارن چند روز طول میکشه کمیسیون برگزار بشه
سلام من پدر و مادرم ۱۰ سال پیش از هم جدا شدند.من یک خواهر دارم که دو سال پیش به خارج کشور مهاجرت کرده . من معاف میشم؟
من تنها پسر بالای ۱۸ سال مادرم هستم و مدت 30 ماه معافیت موقتم تمام شده و در حال گرفتن معافیت دائم کفالت مادر مطلقه ام هستم سوالی که دارم اینه که در صورت اینکه مادر با شخصی بدون اینکه ازدواج کرده باشه با این شخص و عقد رسمی صورت گرفته باشد در ارتباط باشد باعث باطل شدن کارت معافیتم میشه یا فقط ازدواج رسمی باعث باطل شدن معافیت میشه
سلام خسته نباشید من پسری 21ساله دارم دانشجو من از پدرش توفقی جدا شدیم ولی اپارتمانی که با هم شریک بودیم منو پسرم داریم زندگی میکنیم البته قصد فروش داریم ولی چون سه دانگ برای هرکدومه فعلا توافق کردیم که ما توش زندگی کنیم خواستم بدونم تو کمسیون ممکنه به این دلیل معافیت رو رد کنند و بگن چرا تو ملک پدر هستید هنوز .ممنون میشم پاسخ بدید
سلام وقت بخیر . من 2 مام و نیم حدودا از کمیسیون که دادم گذشته ولی خبری نشده باید چیکار کنم
با سلام خسروی هستم مجدد پیگیری کنید از نظام وظیفه
سلام و وقت بخیر من مادرم بعد از طلاق از پدرم مجدد ازدواج کرده ولی مجدد از او هم طلاق گرفته الان بمدت ۴ سال است که دیگر ازدواج نکرده من میتوانم تقاضای معافیت کفالت مادر بدهم؟
سلام بله در صورتی که غیبت سربازی نداشته باشید و تنها فرزند پسر بالای 18 سال مادر باشید
سلام من برادر بزرگم از کفالت پدرم که فلجه استفاده کرده مادرم طلاق گرفته و الان سرپرستش منم برادر بزرگترین هم دارم که تحت بهزیستی و بیماری سرع داره و اهدا کلیه کرده و فقط خودم و برادر کوچیکم و خواهر مجردم با هم زندگی میکنیم خودم هم حقیقتا قبلاً نظامی بودم و الان مشکل اعصاب دارم و چون مددجو هستم این مدت کار کردم واسه خرج خونه با این شرایط امکانش هست معاف بشم
با سلام و احترام وقت شما بخیر سیری هستم از طریق مشکل پزشکی میتوانید اما کفالت با وجود برادر نمیشود
سلام.میخواستم بدونم منی که پدر و مادرم ازدواج نکردند و فقط صیغه خوندن،معافیت مادرم رو میتونم بگیرم؟
سلام وقتتون بخیر ایا کفالت مادر با وجود پدر بالای ۷۵ سال و داشتن برادر ناتنی از پدر ولی از مادر تنها فرزند می باشم امکانش هست؟
برای گرفتن کفالت مادر در صورتی امکان پذیراست که از فوت یا جدایی پدر و مادر 30 ماه گذشته باشد . شما در صورتی که پدرتان کارت عضویت بهزیستی بگیرند میتوانید معافیت کفالت پدر را بگیرید.
سلام آقا ترو خدایکی جواب منو بده ممنون میشم
من پدر مادرم از هم جدا شدن نزدیک ۱هفتس و من غیب سربازی هم دارم من باید چیکار بکونم برای معافیت ایابه من تعلق میگره
درصورتی که غیبت نداشته باشید و توجیه غیبت شما تایید شود بعد از گذشت 30 ماه از طلاق ابا بررسی شرایط مکان معافیت از طریق کفالت مادر وجود دارد
سلام من درخواست معافیت کفالت پدر دادم در سال ۱۴۰۰ که رد شد الان پدر و مادرم از هم جدا شدن آیا میتونم درخواست کفالت مادر بدم ؟
درصورتی که غیبت نداشته باشید و تا 30 ماه از طلاق زمان گذشته باشد بله امکان معافیت وجود دارد
سلام اگه تحقیقات محلی تایید شود، احتمال معاف شدن چقدر هست؟ آیا احتمالش هست ک کمیسیون رد کنه؟
سلام رای کمیسیون مشخص نیست.
سلام وقت بخیر
پدر و مادرم ۱۸ سالگی از هم جداشدن درحال حاضر ۲۱ ساله هستم و دانشجو و معافیت تحصیلی دارم
مادرم شاغله و منم نیمه وقت کار میکنم
ایا میتونم در حالی که دانشجوام برای معافیت کفالت اقدام کنم ؟
سلام بله
باسلام
حضور پزشک درجلسه ی کمیسیون معافیت کفالت ب چ جهت هستش؟ممنون میشم اگر پاسخ بدید
سلام من 34سال دارم دارای سه برادر بزرگتر که همه متاهل هستن من پیش مادرم زندگی میکنم پدم فوت شده است و مادرم سنش بالای 72و مریض تحت پوشش کمیته امداد آیا میتونم معافیت کفالت مادرم بگیرم
سلام بله
سلام من متولد 83 هستم . پدرم فوت کرده و مادرم ازدواج مجدد کرده است و ناپدری م بالای 75 سال است ایا میتوانم معاف بشوم؟؟؟
سلام وقتتون بخیر برای معافیت کفالت باید حتما تنی باشید
اقا توروخدا یکی جواب منو بده خواهشا
من الان برای معافیت کفالت پدر اقدام کردم . همه کارهاش رو هم انجام دادم بهم گفتن بهت خبر میدیم الان ۳ ماهه گذشته هیچ خبری نیست .
عادیه ؟ الان از زمان کمیسیون تا الان ۳ ماهه گذشته
سلام وقتتون بخیر حتما برای پیگیری کفالت با نظام وظیفه یا پلیس +10 محل سکونتتون صحبت کنید
آیا روز کمیسیون باید مبلغی پرداخت کنیم
پسرم متولد٢٧ .١٢. ١٣٨١.
است .کلاس ١٢ است.
من دارای ٢دختر ازهمسرم که فوت کرده دارم مجدد.یک عقد انتقعادی مدت شش ماه شدم و از این دارای ١پسرهستم.برای کفالت
چکارانجام دهم؟
سلام وقتتون بخیر باشه اگر شرایط را کامل دارا باشد امکانش میتواند وجود داشته باشد.
سلام خسته نباشید
یه سوال خدمت شما داشتم من مادرم دچار مریضی(اعتیاد) رنج میبره و راضی نمیشه که با من به ثبت احوال بیاید که شناسنامه گم شده شو در بیارم هر چه اسرار میکنم راضی نمیشه میگه میترسه بیاد باید چه کنم چه قانونی چیزی هست که بع من شناسنامه شو بدن راهنمایی میکنید؟ ۲۳سال سن دارم نه کارت ملی دارم نه شناسنامه ام عکس داره میگن باید بری سربازی من معاف هستم چون پدرم ۲۳فوت کرده میگن بدون اصل شناسنامه کار پایان خدمت انجام نمیشه کمکی نمیتونید کنید؟ چه باید بکنم ایا شناسنامه شو ثبت احوال به من میده؟
سلام وقتتون بخیر حتما با کارشناسان ما در این باره تماس بگیرید
سلام خسته نباشید
من پدرم فوت کرده برادر بزرگترم خدمت نرفته
من میتونم کفالت از مادر یا خواهرم بگیرم برا معاف شدن از خدمت؟؟
سلام وقت بخیر
بر ای اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس بگیرید
عابدبقائ متولد۱۳۶۲متاهل دارای سه فرزندسرپرست خانوارکفالت مادربیماری خاص وپرستارمادرقانونی سن مادر۸۶سال ونیازبه مراقبت دارد
سلام مادر من بیماری خاص داره و زیر نظر بهزیستی هستش و دکتر بهزیستی شدید براش زدن برا معافیت اقدام کردم هفته ای دیگه کمیسیون دارم خواستم بدونم آیا بیماری خاص رو نظر کمیسیون تاثیر داره
سلام بله شما اگر غیبت سربازی نداشته باشید معافیت کفالت برای شما صادر خواهد شد