تعویق دو ماهه اعزام مشمولین خدمت سربازی به چه علت است ؟
تعویق دو ماهه اعزام مشمولین خدمت سربازی در این روزها به علت شیوع بیماری همهگیر کرونا مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و به نقل از سردار دکتر حسن عراقی زاده معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونا نیرو های مسلح ، بنابر تصمیم افراد این ستاد و با تایید مقامات بالا رده نظامی اعزام مشمولین خدمت سربازی تا دو ماه به تعویق افتاده و به تمام یگانهای خدمتی که دوره های آموزشی سربازان را برگزار میکنند ابلاغ شده است حداقل به مدت دو ماه دوره های آموزشی را کنسل کرده و حتی الامکان برای اجرای ادامه آن ها از اردیبهشت سال ۱۳۹۹ شروع به کار کنند .
ایشان افزودند که تصمیم بر این است که فعلا تا اردیبهشت ۹۹ اعزام به خدمت به تعویق بیفتد و سپس در آن موقع تصمیم می گیریم با توجه به شرایط موجود آیا این تعویق ادامه داشته باشد یا خیر. سردار عراقی زاده این اطمینان را دادند که سربازان نگران نباشند اولویت اول ما حفظ سلامت همه ی مردم جامعه است .
آیا تمامی سربازان به مرخصی فرستاده می شوند ؟
سردار حسن عراقی زاده درباره این سوال پاسخ داد که برقراری و حفظ امنیت کشور شوخی بردار نیست . ما نمیتوانیم به خاطر موضوع کرونا خود را در معرض سایر خطرات احتمالی قرار دهیم . بنابراین تمامی سربازان به مرخصی فرستاده نخواهند شد. ایشان در ادامه صحبتهای خود خاطر نشان کردند که سربازانی از جمله :
- آن هایی که چند روز بیشتر تا پایان آموزششان در دورههای آموزشی باقی نمانده است باید تا اتمام دوره آموزشی خود در پادگان ها حضور داشته باشند .
- یگان هایی که باید در محل ماموریت خود حضور داشته باشند در صورت لغو نشدن ماموریت آنها از سوی مقامات بالا رده به مرخصی نخواهند رفت و نباید محل خدمت خود را ترک کنند .
- همچنین بخشی از دانشگاههای نیروهای مسلح نیز تا به حال تعطیل شده اند و بخشی دیگر که دانشجو های آن نزدیک به فارغ التحصیلی هستند هنوز تعطیل نشده اند که در مورد وضعیت این دانشجویان نیز قرار شده است در طی روزهای آتی در قرارگاه مقابله با ویروس کرونا ستاد کل نیروهای مسلح تصمیم گیری شود.
نیروهای نظامی ای که به مرخصی نرفته اند نگران نباشند !
دکتر عراقی زاده در ادامه سخنانشان فرمودند افرادی که به مرخصی نرفته نگران نباشد ، ما در تمام پادگان ها تمهیدات لازم برای رعایت اصول بهداشتی و حفظ سلامتی آن ها را در نظر گرفته ایم تا احتمال ابتلا به ویروس کرونا در پادگان ها نزدیک به صفر باشد ، با این حال برای اطمینان بیشتر به تمامی رده های نیروهای مسلح ابلاغ شده است تا افرادی را که شرایط خاصی دارند مانند:
- افرادی که بیماری های زمینه ای دارند
- جانبازان شیمیایی
- بیماران قلبی و عروقی و … از حضور در محل کار خود خودداری کنند و به مرخصی بروند .
البته این مرخصی جز مرخصی های استحقاقی سالیانه آنها لحاظ نمی شود .
ایشان فرمودند این تصمیم مربوط به وضع فعلی جامعه است ولی در صورت ادامه دار شدن این وضع تصمیمات جدیدی اتخاذ می گردد ، تصمیماتی از قبیل کاهش ساعت کاری ادارات نیروهای مسلح ، استفاده نکردن از ظرفیت حداکثری کارمندان یک اداره .
اقدامات نیروهای مسلح در مقابله با کرونا
وقتی در مورد اقدامات نیروهای مسلح در مقابله با کرونا از سخنگوی قرارگاه مبارزه با کرونای نیروهای مسلح پرسیده شد ، ایشان پاسخ داد عوامل بیولوژیکی مانند ویروس ها همواره در زندگی با انسان ها بودند و این موضوع چیز جدیدی نیست . بنابراین ویروس کرونا شکل دیگری از ویروسی است که در گذشته وجود داشته و اکنون به شکل جدید خود پدیدار شده است .
نیروهای مسلح سعی کردند تا بدون ترس و اضطراب از کرونا آمادگی خود را برای مقابله با آن افزایش دهند . بنده معتقد هستم باید به دور از حواشی و با حرکات و اقدامات حساب شده و با آرامش و در عین حال محکم و مطمئن با این ویروس برخورد کنیم .
به گفته سردار عراقی زاده که عضو ثابت تمامی جلسات ستاد مبارزه با کرونا تا حالا اقداماتی نظیر :
- احداث بیمارستان های صحرایی یا سیار
- ارائه خدمات بهداشتی به مردم
- تولید اقلام بهداشتی نیاز این دوران مانند ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی کننده
- کمک شناسایی افراد بیمار و ناقل
- ارائه کمک های معیشتی به مردم و کارهایی این چنینی انجام شده است
آیا نیروهای مسلح به صورت مستقل وارد عمل شدهان؟
سردار عراقی زاده در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای مسلح به صورت مستقل وارد عمل شده اند یا خیر پاسخ داد نیروهای مسلح تا کنون هیچ گونه اقدام خودسرانه انجام نداده اند و تمامی اقدامات صورت گرفته با مشورت در ستاد ملی بوده است و مقامات مسئول در دولت و وزارت بهداشت از این اقدامات باخبرهستند و با تایید آن ها بوده است .
بنابراین تقاضایی که به صورت رسمی از سوی وزارت بهداشت نیروهای مسلح اعلام شود مبنای فعالیت خواهد بود . وی در ادامه اظهارات خود اعلام کرد نیروهای مسلح آمادگی دارند تا در صورت درخواست وزارت بهداشت در کمتر است ۲۴ ساعت اقدام به احداث بیمارستانی سیار یا صحرایی بکنند . ایشان خاطر نشان کرد که فعلا تمام تمرکز ما بر روی مسئله کرونا قرار دارد و سعی می کنیم تا جایی که بتوانیم با استفاده حداکثری از سرمایه مالی و انسانی خود در راه مبارزه با این ویروس ، هرچه سریع تر کشور را به حالت عادی برگردانیم .
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه:
کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت می باشد.
مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می باشد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
-
نحوه دریافت امریه:
افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی باید رشته تحصیلی تان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.
-
اعزام به خدمت:
هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.
-
قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی:
طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
-
خروج از کشور:
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
-
مشمولین خدمت:
افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.
-
توجیه غیبت:
در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
اعزام مشمولان خدمت سربازی ۲ ماه به تعویق افتاد؟!
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.