تماس از تلفن ثابت
9099071985

مجازات ترک پست نگهبانی + توبیخ نظامی و دیزل پست سربازی چیست؟

مجازات ترک پست نگهبانی

ترک پست سربازی می‌تواند چه عواقبی برای افراد داشته باشد؟

ترک پست برای مرتبه اول توبیخ شفاهی یا کتبی فرمانده را در پی دارد و برای مراتب بعدی تعهد کتبی و در صورت تکرار بالاترین مرتبه توبیخ کتبی و حتی اضافه خدمت برای سرباز لحاظ می گردد. همچنین اگر از پادگان فرار کنید به ازای هر روز غیبت، دو روز اضافه خدمت خواهید خورد.

رعایت قوانین و مقررات و پایبند بودن به وظایفی که به عهده سربازان گذاشته می‌شود، در این دوران اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از مسئولیت‌هایی که برخی از سربازان باید به صورت منظم انجام دهند، پست نگهبانی است. برای ترک پست نگهبانی هم علاوه بر جریمه ای که در بالا اشاره شد، جرایم دیگری که در ادامه به آن خواهیم پرداخت نیز برای شما لحاظ خواهند شد.

🔴 افرادی که به هر دلیلی ترک پست داشته باشند، به دلیل زیر پا گذاشتن قوانین و سرپیچی از مافوق، ممکن است با جریمه‌هایی روبه‌رو شوند.

در این مقاله مرکز مشاوره آویژه می‌خواهیم بدانیم که مجازات ترک پست نگهبانی چیست و گزارش ترک پست نگهبانی توسط چه کسانی داده می‌شود. همچنین در ادامه درباره فرار از خدمت و مشکلات ناشی از آن هم مطالبی را خواهیم آموخت.

ترک پست به چه معنا است؟

پست دادن یکی از بخش‌های مهم سربازی است که بسیاری از سربازان به دلیل سختی و ساعات طولانی از آن گریزان هستند.

🔴 بخش بزرگی از سربازان یعنی آن دسته از سربازانی که معافیت پزشکی یا معافیت از رزم ندارند، مجبور به دادن پست نگهبانی در مکان‌های نظامی و پادگان‌ها هستند.

🔴 دسته دیگری از سربازان که مجبور به انجام پست نیستند، سربازان امریه هستند. البته میزان تحصیلات و درجه نظامی سربازان هم در ساعات پست دادن آن‌ها موثر است. ترک پست یعنی سهل انگاری در پست دادن و ممکن است باعث شود، فرمانده یگان خدمت مجازات‌هایی را برای سرباز در نظر بگیرد.

🔴 یکی از اصطلاحات سربازان که بین یکدیگر و در مکالمات روزمره آن‌ها به کار می‌رود، «دیزل پست» است. اما دیزل پست سربازی چیست؟ به طور معمول در بین سربازان به کسی که بیشتر از همه پست نگهبانی داده است، دیزل پست گفته می‌شود.

توبیخ نظامی و دیزل پست سربازی

مجازات ترک پست سربازی چیست؟

طبق قانون نظامی در پادگان‌ها، تعیین مجازات و نحوه جریمه سربازان متخلف در صورت ترک پست، جزء وظایف مافوق آنان در پادگان است. به دلیل این که تنبیه مشخصی برای این مسئله در قانون مشخص نشده، فرمانده یگان، این اختیار را دارد تا با بررسی دلایل این عمل، سرباز متخلف را مورد بازخواست قرار دهد یا او را مجازات کند.

به طور کلی می‌توان گفت، موارد تنبیه بر اساس نوع تخلف، میزان جرم و خسارت وارد شده به این صورت تعیین می‌شود:

ردیفمراتب مجازات ترک پست سربازان
1در مرحله اول، فرمانده یگان محل خدمت سرباز ممکن است به توبیخ شفاهی یا توبیخ کتبی بسنده کند.
2در مرحله دوم، توبیخ در پرونده یگان به کار گیرنده، درج می‌شود.
3در سطح بعدی، از شخص سرباز متخلف به دلیل ترک پست یا خوابیدن سر پست، تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار خلاف گرفته می‌شود.
4مرحله بعدی، درج توبیخ در پرونده هریک از کارکنان سازمان یا پادگان انجام می‌شود.
5در سطح بعدی، توبیخ در بالاترین سطح یگان اجرایی انجام می‌شود.
6فرمانده یگان می‌تواند دو روز اضافه خدمت به ازای هر روز غیبت غیرموجه برای فرد در نظر بگیرد. به علاوه، فرد باید کسری خدمت ناشی از عدم حضور خود سر پست را جبران کند. به عبارت دیگر فرد باید مدتی را که سر پست حضور نداشته، دوباره پست بدهد.
7در صورتی که تنبیه‌های انجام شده اثری در بهبود وضع انضباطی و اصلاح رفتار سرباز در این مورد نداشته باشد، برای او تقاضای لغو امریه مطرح می‌شود.

مجازات ترک پست سربازی چیست؟

مهم‌ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی چیست؟

در طول خدمت، افراد بر اساس شرایط، درجه نظامی و همچنین ظرفیت یگان خدمتی خود، ممکن است در پست‌های مختلفی قرار گیرند. اما چرا افراد حتی با وجود دانستن عواقبی که ممکن است ترک پست برای آن‌ها داشته باشد، باز هم مرتکب این تخلف می‌شوند؟

💥 خوشایند نبودن محل پست

می‌توان گفت اصلی‌ترین مشکلی که می‌تواند باعث ترک پست و در مواردی حتی فرار از خدمت سربازی شود، ناخوشایندی محل انجام وظیفه سرباز برای او است. در این موارد ممکن است فرد به خواب برود و به وظایف خود عمل نکند.

💥 بیماری‌های پنهان شده توسط سربازان

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است باعث ترک پست شود، وجود بیماری‌ها و مشکلات سلامتی پنهان شده در زمان معاینات قبل از اعزام است. برخی از سربازان به دلیل این که فکر می‌کنند اظهار این بیماری‌ها ممکن است در آینده باعث بروز مشکلاتی برای استخدام یا دریافت خدمات اجتماعی به آنان شود، بیماری‌های خود را پنهان می‌کنند. وجود این بیماری‌ها در زمان پست دادن، باعث ایجاد چالش زیادی هم برای فرد و هم برای یگان مورد نظر می‌شود.

دلایل ترک پست خدمت سربازی

💥 مشکلات فردی، عاطفی و خانوادگی

بروز مشکلات خانوادگی و فردی، مانند دلتنگی، بی‌خبری از عزیزان و… در سربازی و به خصوص در ماه‌های اولیه، اجتناب‌ناپذیر است. اگر سربازان موفق به مدیریت این مشکلات نشوند و یا این چالش‌ها از طرف مافوق و فرمانده یگان مورد توجه قرار نگیرد، تشدید خواهد شد. این عوامل یکی از مهم‌ترین دلایل فرار از سربازی یا ترک پست در ایران است.

💥 مشکلات مالی و معیشتی

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و دغدغه‌های سربازان، مشکلات مالی و معیشتی است. بروز این مشکل به خصوص برای سربازان متاهل و یا سرپرست خانواده، رایج است. مشکلات مالی و معیشتی، باعث عدم تمرکز افراد در هنگام پست دادن می‌شود. این مشکلات حتی در موارد حاد ممکن است باعث فرار افراد از سربازی شود.

💥 مشکلات اعصاب و روان

یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که باعث سهل انگاری در این زمینه می‌شود، وجود زمینه‌ای از بیماری‌های اعصاب و روان است. توصیه می‌شود اگر افراد به طور جدی درگیر مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی و دیگر بیماری‌های روانی هستند، پیگیر درمان خود بوده و این موارد را گزارش کنند. سربازان باید این مشکل را در ابتدای خدمت به همراه مدارک پزشکی و دلایل دیگر برای اثبات این موضوع، در اختیار فرمانده یگان خود قرار دهند.

ردیفمهم‌ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی
1خوشایند نبودن محل پست
2بیماری‌های پنهان شده توسط سربازان
3مشکلات فردی، عاطفی و خانوادگی
4مشکلات مالی و معیشتی
5مشکلات اعصاب و روان

با توجه با متن بالا حتما این مقاله را بخوانید: معافیت اعصاب و روان

مهم‌ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی چیست؟

مجازات فرار از خدمت سرباز در قانون چیست؟

در موارد فرار از خدمت، فرد پس از مرخصی، سر خدمت خود باز نمی‌گردد و یا در پادگان حضور پیدا نمی‌کند. طبق قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، هرگاه سرباز در زمان صلح، بیش از پانزده روز متوالی مرتکب غیبت شده و عذر موجهی نداشته باشد، سرباز فراری محسوب می‌شود. اما این مجازات چگونه تعیین می‌شود؟

حالت اول: در صورت عدم معرفی سرباز و دستگیری وی

در این شرایط اگر فرد سرباز دستگیر شود، ممکن است مجازات شود. طبق قوانین، این فرد ممکن است به حبس به مدت سه ماه تا یک سال یا اضافه خدمت به همین مقدار محکوم شود. البته اگر سرباز دلیل مشخص و موجهی برای غیبت خود به فرمانده خود ارائه کند، می‌تواند از قوانین مربوط به توجیه غیبت استفاده کند.

حالت دوم: در صورت معرفی خود پس از غیبت

چنان چه شخص برای اولین بار مرتکب فرار از خدمت شده و ظرف مدت 60 روز از شروع غیبت، شخصاً خود را به یگان خود معرفی کند، بدون ارجاع پرونده به مرجع قضایی، در مقابل هر روز غیبت و فرار، دو روز به خدمت این افراد افزوده می‌شود. البته مدت زمان این اضافه خدمت، به صورت کلی بیش از سه ماه نخواهد بود.

آیا سربازان فراری هم می‌توانند معافیت پزشکی دریافت کنند؟

به دلیل اهمیت آمادگی جسمانی و روحی سربازان و مشمولین نظام وظیفه بر طبق قانون، افرادی که مشمول معافیت باشند، می‌توانند پس از غیبت هم درخواست معافیت داشته باشند. معافیت‌های پزشکی سربازی از جمله مواردی محسوب می‌شوند که شخص برای پیگیری و استفاده از آن‌ها، حتی بعد از دوره غیبت سربازی نیز می‌تواند اقدام کند. همچنین ممکن است بنا بر توصیه فرمانده یگان و دیگر مسئولان، با توجه به شرایط روحی سرباز، معافیت‌هایی برای او در نظر گرفته شود.

به همین دلیل می‌توان گفت، محدودیتی برای استفاده از معافیت‌های پزشکی برای سربازان فراری و غایب وجود ندارد.

مجازات فرار از خدمت سرباز در قانون چیست؟

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

سخنی از مشاوران آویژه

رعایت قوانین و مقررات در طول دوره سربازی اهمیت فراوانی داشته و افرادی که به هر دلیلی، از دستور فرمانده سرپیچی کنند، با مجازات‌هایی روبه‌رو خواهند شد. یکی از مهم‌ترین موارد زیر پا گذاشتن قوانین در پادگان‌ها، ترک پست و فرار از خدمت است. انجام این موارد، ممکن است در طول سربازی برای افراد مشکل ساز شود.

جرایم مربوط به ترک پست سرباز در قانون نظام وظیفه شامل موارد مختلفی مانند توبیخ کتبی و شفاهی، درج در پرونده و اضافه خدمت می‌شود. همچنین قانون‌گذاران نظام وظیفه، برای فرار از خدمت بدون توجیه هم مجازات‌هایی مانند اضافه خدمت و حتی حبس در نظر گرفته‌اند.

اگر در مورد غیبت و فرار از سربازی و نیز مجازات‌های ترک پست، نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در بخش بهترین مشاوره نظام وظیفه آویژه ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

📌مجازات ترک پست نگهبانی در طول دوره سربازی چیست؟

بنا به شرایط فرد و دفعات تکرار این مشکل، فرمانده می‌تواند مجازات‌هایی مانند توبیخ شفاهی، توبیخ کتبی، توبیخ در پرونده، اخذ تعهد کتبی، اضافه خدمت و… در نظر بگیرد.

📌اصلی‌ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی چیست؟

این مشکل ممکن است در اثر مشکلات خانوادگی، وجود زمینه بیماری‌های روانی در فرد، افسردگی و یا ناخوشایند بودن محل خدمت ایجاد شود.

📌 مجازات فرار از خدمت چیست؟

اگر فرد حداکثر تا 60 روز پس از غیبت خود را به پادگان معرفی کند، به ازای هر روز غیبت، دو روز اضافه خدمت برای او در نظر گرفته می‌شود.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

مجازات ترک پست نگهبانی + توبیخ نظامی و دیزل پست سربازی چیست؟

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- یک نظر:
  1. سلام . سربازی در سال 1401/گواهی نامه پایه /3دارند سن22/سالشونه چ وظایفی دارند ممنون میشم ..

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

سه شنبه

1403/10/11

چهارشنبه

1403/10/12

پنجشنبه

1403/10/13

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید