مشمولین نظام وظیفه با ورود به محیط های نظامی، فارغ از درجه ای که به آنها اعطا می شود، موظف به رعایت قوانین سربازی و همچنین دستورات مافوق خود هستند.
تصمیماتی مانند انجام امور اداری در بخش های مختلف، نگهبانی در پادگان و… که بر حسب درجه و تعداد نیرو انجام می شود. فارغ از اینکه این مسئولیتها در گذشت زمان عوض می شوند و همیشگی نیستند؛ افراد نباید از تصمیم مافوق خود سرپیچی کنند و این جزء بایدهای هر محیط نظامی است.
در این مقاله درباره مجازات ترک پست سرباز در طول خدمت صحبت خواهیم نمود. لطفا در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مجازات ترک پست سربازی
طبق قانون، تعیین مجازات و نحوه جریمه سربازان متخلف در صورت ترک پست جزء وظایف مافوق آنها در پادگان است.
از آنجایی که تنبیه مشخصی برای این مسئله مشخص نشده، فرمانده یگان این اختیار را خواهد داشت تا با بررسی دلایل این عمل، سرباز متخلف را مورد بازخواست قرار دهد.
به طور کلی میتوان گفت، موارد تنبیه بر اساس نوع و میزان جرم و خسارت وارد شده به شرح زیر است:
توبیخ شفاهی یا توبیخ کتبی
توبیخ در پرونده قسمتی (یگان بکار گیرنده)
اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار خلاف
توبیخ در پرونده هریک از کارکنان در سطح مرکزیت سازمان و دستگاه اجرایی
توبیخ در بالاترین سطح یگان اجرایی
دو روز اضافه خدمت به ازای هر روز غیبت غیرموجه، بعلاوه گذراندن مدتی که در خدمت حضور نداشته است. (جبران کسری خدمت ناشی از عدم حضور)
تقاضای لغو امریه، در صورتیکه تنبیهات فوق اثری در بهبود وضع انضباطی و اصلاح رفتار فرد خاطی نداشته باشد. (همراه با مستندات و دلایل کافی)
اصلی ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی
در طول خدمت، افراد بر اساس شرایط، درجه و همچنین ظرفیت یگان خدمتی خود، ممکن است در پست های مختلفی قرار گیرند.
طبق تجربه میتوان گفت اصلی ترین عاملی که در این میان می تواند باعث ترک پست و در مواردی حتی فرار از خدمت شود، ناخوشایندی محل انجام وظیفه سرباز و وجود زمینه ای از بیماری های اعصاب و روان می باشد.
توصیه می شود چنانچه افراد به طور جدی درگیر مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی و بیماری های روانی باشند، این موارد را به همراه مدارک پزشکی و تمامی دلایلی که برای اثبات حرف خود میتوانند اراده کنند، در اختیار فرمانده یگان خود در ابتدای خدمت قرار دهند.
مجازات فرار از خدمت سرباز چیست؟
طبق قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، کارکنان وظیفه نیروهای مسلح (سرباز) هرگاه در زمان صلح بیش از پانزده روز متوالی مرتکب غیبت شده و عذر موجهی (توجیه غیبت) نداشته باشند، سرباز فراری محسوب و چنانچه دستگیر شده باشند به حبس از سه ماه تا یک سال یا سه ماه تا یک سال اضافه خدمت محکوم می شوند.
همچنین چنانچه شخص برای اولین بار مرتکب فرار از خدمت شده و ظرف مدت شصت روز از شروع غیبت شخصاً خود را معرفی کند، بدون ارجاع پرونده به مرجع قضایی، در مقابل هر روز غیبت و فرار، دو روز به خدمت دوره ضرورت آنان افزوده میشود.
همچنین باید خاطر نشان شد که مدت زمان این اضافه خدمت بیش از سه ماه نخواهد بود.
نحوه اخذ معافیت پزشکی سربازان فراری
به دلیل اهمیت آمادگی جسمانی سربازان و مشمولین نظام وظیفه طبق قانون، معافیت های پزشکی سربازی از جمله مواردی محسوب می شوند که شخص برای پیگیری و استفاده از آنها حتی در دوره غیبت سربازی نیز میتواند اقدام کند.
بر همین اساس محدودیتی برای استفاده از معافیت های پزشکی برای سربازان فراری و غایب وجود ندارد.
سخن آخر
رعایت انضباط در کلیه جوامع بشری و در فعالیت های فردی و جمعی امری ضروری و در نیروهای مسلح و امور نظامی از چنان اهمیتی برخوردار میباشد، که برای آن آییننامه تدوین تا روابط و سلسله مراتب فرماندهی بدرستی و شفافیت تمام مشخص گردد.
به طور مثال ترک پست و فرار از خدمت از جمله مواردی است که ممکن است در طول سربازی برای افراد مشکل ساز شود. جرایم مربوط به ترک پست سرباز در قانون نظام وظیفه شامل موارد مختلفی می شود که به چند مورد از آنها در مقاله فوق اشاره شد.
چنانچه در زمینه سربازی و موارد مربوط به آن سوالی دارید یا به دریافت مشاوره تخصصی نظام وظیفه احتیاج دارید، با کارشناسان ما در مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا شما را بطور کامل راهنمایی نمایند. از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
مجازات ترک پست در طول خدمت شامل چه مواردی میشود؟
توبیخ شفاهی، توبیخ کتبی، توبیخ در پرونده، اخذ تعهد کتبی و ….
اصلی ترین دلایل ترک پست خدمت سربازی از چه موارد ناشی می شود؟
مشکلات خانوادگی، زمینه بیماری های روانی، افسردگی و ناخوشایند بودن محل خدمت و…
مجازات ترک پست سرباز در طول خدمت چیست؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام . سربازی در سال 1401/گواهی نامه پایه /3دارند سن22/سالشونه چ وظایفی دارند ممنون میشم ..