مشاروه معافیت ایثارگران شامل چه موضوعاتی میشود؟
مشاوره معافیت ایثارگران می تواند راهنمای جامعی برای افراد واجد شرایط باشد . معافیت ایثارگری مانند بقیه معافیت ها ، انواع مختلفی دارد . و هرکدام از انواع مشاوره معافیت ایثارگران شرایط و ضوابط خاص خود را دارد . با دانستن اطلاعات لازم در مورد شرایط هر یک از انواع معافیت های ایثارگری می توان خیلی آسان و سریع موفق به اخذ آن شد . با استفاده از مشاوران مجرب مرکز مشاوره آویژه می توان اطلاعات کاملی در زمینه مشاوره معافیت ایثارگران کسب کرد .
انواع معافیت ایثارگری :
معافیت ایثارگری انواع مختلفی دارد و هر کدام از نوع های ذکر شده شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارند . برای اخذ هر کدام از انواع معافیت های سربازی باید از شرایط و ضوابط آن کاملا آگاه شد تا بتوان برای اخذ آن اقدامات لازم را به عمل آورد . افراد واجد شرایط می توانند با کمک مشاوره معافیت ایثارگران از وجود شرایط لازم مطلع شوند . مرکز مشاوره آویژه دانش یکی از مجرب ترین مراکز برای اخذ راهنمایی های لازم است .
انواع مشاوره معافیت ایثارگران مربوطه :
-
معافیت ایثارگری فرزندان شهدا و جاویدالاثران
-
معافیت ایثارگری یکی از برادران شهدا، جاویدالاثران ، آزادگان و جانبازان در صورتی که فاقد فرزند ذکور هستند.
-
معافیت فرزندان ایثارگران و نحوه جمع نمودن امتیازات جانبازی و ایثارگری برای معافیت
-
معافیت ایثارگری جانباز ۱۰ درصد و بالاتر
-
معافیت ایثارگری فرزند خوانده قانونی جانبازان
-
معافیت ایثارگری مشمولانی که با بانوان ۲۵ درصد و بالاتر ازدواج کنند
” معافیت ایثارگران “دریافت کارت پایان خدمت شرایط خاص و ویژه ای دارد و به افرادی خاص داده می شود. این افراد باید تمامی شرایط مورد نیاز برای معاف شدن را داشته باشند. خیلی از جوانان در مدتی کوتاهی که به مشمول شدن دارند نسبت به سنجش شرایط خود برای اینکه از خدمت سربازی معاف می شوند یا نه؛ را بررسی می کنند. تا ببینند آیا راهی برای معاف شدنشان است یا خیر. این افراد باید بدانند برای اقدام کردن برای گرفتن کارت معافیت از خدمت سربازی باید با قوانین معافیت آشنا شوند و در این مورد متوانند از مشاوره معافیت ایثارگران بهره بگیرند.
یکی از راه های کاهش مدت خدمت سربازی استفاده از معافیت خدمت سربازی میباشد. این معافیت ها عبارتند از:
- معافیت کفالت
- معافیت پزشکی
- معافیت ایثارگری
- معافیت تحصیلی
- معتفیت موارد خاص
شرایط احراز معافیت ایثارگران :
هر کدام از انواع معافیت های ایثارگری شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارند . مشاوره معافیت ایثارگران می تواند به تمام شرایط احرازی مربوطه اشاره جامع نماید . ما در زیر به طور مثال به چند مورد از شرایط احراز این نوع از معافیت ها اشاره خواهیم کرد . هریک از موارد ذکر شده در ذیل، خود زیر شاخه هایی را در بر می گیرند.
معافیت فرزندان شهدا و جاویدالاثران
-
کلیه فرزندان شهدا و جاویدالاثران که به سن مشمولیت می رسند از خدمت دوره ضرورت معاف می باشند.
-
چنانچه در گذشته فرزندی از ایثارگران(شهدا و جاویدالاثران) معافیت خود را به سبب استفاده فرزند دیگر یا برادر شهید یا جاوید الاثر باطل کرده باشد. مشروط بر آنکه در حال حاضر دارای کارت معافیت دیگری نباشند، می تواند از معافیت مذکور بهرهمند گردد.
-
تا زمانی که بنیاد شهید و امور ایثارگران جاویدالاثری رزمندگان را تایید مینمایند بهرهمندی فرزندان آنان از این معافیت بلامانع است.
معافیت یکی از برادران شهدا، جاویدالاثران،آزادگان و جانبازان فاقد فرزند ذکور
-
در صورتی که شهید یا جاویدالاثر فاقد فرزند پسر باشد با درخواست بنیاد شهید و امور ایثارگران تنها یکی از برادران آنان می تواند از معافیت استفاده نماید.
-
آزادگانی که دارای حداقل ۲۴ ماه اسارت بوده و فاقد فرزند پسر باشند می توانند تنها یکی از برادران خود را از خدمت دوره ضرورت معاف نمایند.
-
جانبازانی که دارای حداقل ۲۵% جانبازی بوده و فاقد فرزند پسر باشند می توانند تنها یکی از برادران خود را از خدمت دوره ضرورت معاف نمایند.
-
چنانچه در گذشته برابر قوانین و مقررات ابلاغی زمان رسیدگی ، به سبب برادر ،برادری از خدمت معاف شده باشد برادر دیگر نمی تواند از این معافیت استفاده نماید.
-
در صورت فوت فرد معاف شده ،اشخاص دیگر نمی توانند به همان سبب معافیت از خدمت معاف شوند.
-
با توجه به تاکید قانون گذار مبنی بر شرط فاقد فرزند ذکور بودن ایثارگر،سن فرزند پسر ملاک نبوده و وجود فرزند پسر در سن طفولیت(زیر۱۸سال) نیز مانع بهره مندی برادر ایثارگر از معافیت می گردد.
-
در خانواده ایثارگران فاقد فرزند ذکور حق انتخاب برادر (تنی یا ناتنی) برای استفاده از این معافیت با شخص ایثارگر می باشد. و در صورت شهادت یا فوت ایثارگر ،حق تقدم استفاده از این معافیت با برادر تنی است.
-
آن دسته از آزادگانی که بر اساس مقررات گذشته و به دلیل آزادگی کمتر از ۳۶ ماه برای یکی از فرزندان یا برادران خود کسر خدمت اخذ نموده اند. با مقررات جدید نمی توانند برای فرزند یا برادر دیگر درخواست معافیت نمایند .
معافیت فرزندان ایثارگران و نحوه تلفیق امتیازات برای معافیت
-
به ازای هر ۲۴ ماه اسارت آزادگان یکی از فرزندان آنان از خدمت دوره ضرورت معاف می گردد .
-
به ازای هر ۲۵ درصد جانبازی جانبازان یکی از فرزندان آنان از خدمت دوره ضرورت معاف می گردد .
-
به ازای هر ۳۰ ماه سابقه حضور درجبهه رزمندگان ، یکی از فرزندان آنان از خدمت دوره ضرورت معاف می گردد .
-
استفاده فرزندان ایثارگر از امتیازات متعلقه محدودیت نداشته و متناسب با امتیازات ، فرزندان ایثارگران می توانند از خدمت دوره ضرورت معاف شوند .
-
این معافیت صرفاً برای فرزندان ایثارگران در نظر گرفته شده و شامل برادرانآنان نمیگردد.
-
ایثارگرانی که فرزندان آنان برابر مصوبه مقام معظم فرماندهی کل قوا و یا قانون ماده واحده در سال های گذشته و با مقررات زمان رسیدگی، از معافیت های مربوط به ایثارگران (جانبازان ، آزادگان و رزمندگان ) استفاده نموده اند. درصورت دارا بودن سوابق بیشتر از امتیازات استفاده شده، به شرطی که باقی مانده هرکدام از امتیازات به تنهایی به حد نصاب معافیت برسد می توانند برای فرزند یا فرزندان دیگر خود تقاضای معافیت نمایند .
-
آزادگان و جانبازانی که براساس ضوابط و مقررات گذشته به دلیل نداشتن فرزند پسر یا صغیر(زیر۱۸سال) بودن آن فرزند پسر ، برادر آنان از امتیاز استفاده کرده و از خدمت معاف شده اند درصورتی که مدت اسارت و درصد جانبازی آنان به ترتیب بیش از ۴۸ ماه و یا ۵۰% باشد ، حسب مورد یک فرزند یا فرزندان آنان از خدمت دوره ضرورت معاف می گردد .
-
ایثارگرانی که سابقه جبهه ، آزادگی یا جانبازی آنان به تنهایی منجر به معافیت فرزندشان نشود درصورتی که مجموع اعداد(مجموع درصد جبهه و جانبازی) و یا تمامی عوامل مذکور به عدد ۳۰ و بیشتر برسد تنها می توانند یک فرزند خود را از خدمت دوره ضرورت معاف نمایند .
معافیت جانباز ۱۰ درصد و بالاتر :
-
مشمولانی که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان جانباز ۱۰ درصد و بالاتر ، تعیین درصد شده باشند این معافیت شامل حالشان خواهد شد.
-
استفاده خود جانباز از معافیت مورد نظر مانع معافیت فرزند وی از امتیاز جانبازی وی نمی گردد.
معافیت فرزند خوانده قانونی جانبازان
- این معافیت شامل فرزند خوانده جانبازی می شود که فاقد فرزند بوده و بنا بر تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران به دلیل قطع نخاع ناشی از جانبازی نمی توانند صاحب فرزند گردند .
- تایید فرزند خواندگی افراد توسط مراجع صالح قضایی انجام پذیرد .
- در این معافیت میزان درصد جانبازی ملاک نبوده و جانباز با داشتن شرایط لازم و تایید و درخواست بنیاد شهید و امور ایثارگران می توانند از امتیاز در نظر گرفته شده بهرمند گردند .
- چنانچه جانباز دارای چند فرزند خوانده قانونی باشد فقط برای یک نفر می تواند درخواست بهرمندی از معافیت مذکور را نماید .
معافیت مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد و بالاتر ازدواج کنند
- مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد ازدواج نمایند تا مدت ۵ سال از تاریخ ثبت عقد از معافیت موقت برخوردار میشوند. و در صورت استمرار ازدواج پس از پایان ۵ سال با تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران از معافیت دائم بهره مند می شوند .معافیت موقت این گونه مشمولان در مقاطع زمانی ۳۰ ماهه صادر و پس از اتمام مهلت داده شده ، در صورت تایید استمرار ازدواج از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران از طریق وظیفه عمومی قابل تمدید است.
تبصره ۱:
چنانچه از زمان ثبت عقد تا ثبت درخواست در سامانه (سیستم وظیفه عمومی) دو سال و یا بیشتر سپری شده باشد معافیت موقت تا پایان پنج سال صادر و سپس در صورت تایید استمرار ازدواج از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران معافیت دائم صادر می گردد.
تبصره ۲:
در صورتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران اطلاع و اطمینان حاصل نماید که ازدواج جانباز منجر به طلاق شده باید مراتب را به وظیفه عمومی استان اعلام نماید تا نسبت به لغو معافیت موقت همسر وی اقدام لازم صورت پذیرد.
- بانوان جانبازی که در گذشته فرزند یا برادر آنان به سبب جانبازی خواهریا مادر معاف شده اند نیز می توانند همسر مشمول خود را با رعایت این مقررات از خدمت دوره ضرورت معاف نمایند.
روند رسیدگی به درخواست معافیت ایثارگری :
چنانچه فرد مشمول درخواست معافیت ایثارگری نماید، باید روند خاصی را طی کند . مشاوره معافیت ایثارگران می تواند طریقه روند این مسیر را مشخص نماید .
در این قسمت ما به چند مورد از روند رسیدگی به عنوان نمونه اشاره خواهیم کرد . افراد مشمول می توانند از روند کامل رسیدگی به درخواست معافیت ایثارگری به مرکز مشاوره آویژه دانش تماس حاصل نمایند . موارد ذکر شده به عنوان نمونه عبارتند از :
- مشمول باید به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مراجعه کند .
- دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مدارک را دریافت می کنند .
- ثبت تائید درخواست در گواهی های صادره از غیر نیروهای مسلح و وزارت جهاد کشاورزی در سامانه، توسط معاونت وظیفه عمومی استان صورت می گیرد .
نکات مربوط به مشاوره معافیت ایثارگری :
برای اخذ معافیت ایثارگری نکاتی را باید دانست و رعایت کرد . مشاوره معافیت ایثارگران به طور کامل نکات مربوطه را ارائه می دهد. همچنین مرکز مشاوره آویژه دانش مناسب ترین انتخاب برای رهنمودهای لازم است . به طور مثال به چند مورد از نکات در این زمینه اشاره خواهیم کرد :
- آزادگان و جانبازانی که بر اساس ضوابط و مقررات گذشته به دلیل نداشتن فرزند پسر یا صغیر ( زیر ۱۸ سال ) بودن آن فرزند پسر، برادر آنان از امتیاز استفاده کرده و از خدمت معاف شده اند . در صورتی که مدت اسارت و درصد جانبازی آنان به ترتیب بیش از ۴۸ ماه و یا ۵۰% باشد، حسب مورد یک فرزند یا فرزندان آنان از خدمت دوره ضرورت معاف می گردد .
- ایثارگری که دارای ۲۷% جانبازی نیروهای مسلح و دارای ۳ ماه حضور در جبهه یا ۳ ماه آزادگی باشد، می تواند یک فرزند خود را معاف نماید .
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره آویژه
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره معافیت ایثارگری به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مشاوره معافیت ایثارگران
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام تماس رزرو شد من باید تماس بگیرم یا شما
سلام من بسته تماس و خریدم و پیامک اومد رزرو شد الان باید چیکار کنم
ببخشید پدرم ۶ماه۲روز سابقه حضور درجهبه رو داره منم ۲۳سالمه میشه معافیت بگیرم
سلام روز بخیر
پدر بنده از ابتدای جنگ تا پایان جنگ در منطقه جنگی جزیره خارک حضور داشته و بدینوسیله نیز برادرم معاف گردید ایا میتوانم برای ایثارگری پدرم اقدام کنم.
و کدوم ایتم باعث معافیت برادرم شد
لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام. اینکه چه ایتمی باعث معافیت برادر شما شده است با توجه به موارد درج شده در پرونده ایثار گری قابل توضیح است برای اطلاع دقیق از شرایط و مقرارت معافیت ایثارگران با کارشناسان ما در مرکز تماس بگیرید.
سلام پدرمن ۲۴ماه سابقه حضور درجبهه در یگان ارتش و۵درصد ایثارگری داره آیا میتونم معافی بگیرم؟
با سلام شرایط جور است .
سلام
دایی من شهید شده فاقد فرزند هم هست تمامی برادران و فرزندان هم دارای کارت پایان خدمت هستن
پدر شهید فوت شده.بنده از مادر شهید نگهداری میکنم
میتوانم از معافیت شهدا بهره مند شوم
سلام / خیر . این امتیاز فقط برای فرزندان و برادر شهید محاسبه میشود.
سلام پدر من ۱۹ ماه جبهه بوده و۱۵درصدجانبازی دارد ایا از خدمت سربازی معاف هستم
سلام وقت بخیر
بله باید درخواست دهید تا بررسی شود طبق مدارک
سلام ایا میتونم اقدام کنم متولدم ۱۳۸۱ هس پدرم ۳۹ درصد جانبازی ۴/۵ سال اسارت
با سلام
بستگی به ماه تولدتم داره ولی باید حدودا چند ماهی صبر کنی بعد اقدام نمایی
اگر لطف کنید جواب بدید ممنون.ایا با معافیت ٣٠ماه جبهه اموزشی هم معاف میشه یا اون دوماه رو باید رفت؟؟؟
پروژه درخواست معافیت با ایثارگری٣٠ماه جبهه تا اومدن کارت معافیت چقدر حدودی طول میکشه که بتوان از کشور خارج شد؟؟
سلام مهرداد جان
معافیت ایثارگری مشمول دوره آموزشی نمیشه و باید این دوره آموزشی رو بگذرونید