تماس از تلفن ثابت
9099071985

معافیت استرس و اضطراب ۱۴۰۳/ سیر تا پیاز مراحل و مدارک لازم

شرایط و مراحل اخذ معافیت استرس و اضطراب برای سربازی

یکی از پیش شرط‌های ورود به دوره سربازی، داشتن سلامت کامل جسمی و روانی است. مشمولان قبل از اعزام به خدمت از نظر این دو فاکتور بررسی می‌شوند.

🛑 افرادی که نتوانند وظایف خود را در دوره سربازی انجام دهند و یا مبتلا به برخی بیماری‌ها باشند، از رفتن به سربازی معاف می‌شوند. یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند انجام وظایف افراد را در دوره سربازی به مخاطره اندازد، بیماری «استرس و اضطراب» است.

اگر به درجات شدیدی از این بیماری دچار هستید، می‌توانید معافیت دریافت کنید. در این مقاله از مرکز مشاوره آویژه با قوانین و مقررات معافیت استرس و اضطراب آشنا می‌شویم. در ادامه هم مراحل اخذ معافیت پزشکی استرس و اضطراب را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.

شرایط و قوانین معافیت پزشکی استرس و اضطراب

معافیت پزشکی اختلال اضطراب از جمله انواع معافیت پزشکی بیماری‌های اعصاب و روان است. معافیت دائم، معافیتی است که در آن فرد هم از دوران آموزشی رزمی و هم دوران خدمت سربازی معاف می‌شود.

🟢 طبق قوانین نظام وظیفه افرادی که به عنوان مشمولین معافیت دائم پزشکی در نظر گرفته می‌شوند بایستی دارای بیماری روانی و یا جسمی باشند که به سبب این بیماری توانایی‌های لازم برای انجام فعالیت‌های سنگین سربازی را از دست داده باشند.

🟢 با توجه به نوع و درجه سختی اختلال اضطراب، در صورت تایید پزشکان سازمان وظیفه، افراد می‌توانند معافیت پزشکی اختلال اضطراب را دریافت کنند.

🟢 افرادی که به دلایل گوناگون و در سال‌های گذشته درگیر انواع بیماری استرس و اضطراب بوده‌اند، با داشتن شرایطی می‌توانند برای گرفتن معافیت اقدام کنند.

🟢 این معافیت معمولا بر حسب شدت بیماری و یا مدت زمانی که فرد را درگیر کرده‌است، به مشمولان داده می‌شود. این معافیت می‌تواند به دو نوع معافیت دائم از سربازی و معافیت از رزم بررسی شود.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

معافیت دائم اختلال اضطراب به چه افرادی داده می‌شود؟

برخی از افرادی که مبتلا به بیماری اضطراب و استرس باشند، می‌توانند به صورت دائمی از سربازی معاف شوند. بنابر قوانین سازمان نظام وظیفه، افرادی که به انواع شدید و مقاوم به درمان اختلال اضطراب مبتلا باشند، می‌توانند معافیت دائم بگیرند.

این معافیت بر اساس سابقه پزشکی افراد، داروهایی که پزشک برای آنان تجویز کرده است، سابقه بستری در بیمارستان و دیگر سوابق پزشکی و روانپزشکی سنجیده می‌شود.

البته معاینات و آزمایشات پزشکی هم در مراحل مختلف بر روی این افراد انجام می‌شود. در نهایت کمیسیون پزشکی است که برای معافیت مشمولان تصمیم نهایی را می‌گیرد.

به چه گروهی از مشمولان مبتلا به اختلال اضطراب معافیت از رزم داده می‌شود؟

گروه دیگری از مشمولان مبتلا به اختلالات اضطرابی، حائز شرایط دریافت معافیت از رزم می‌شوند. در قانون نظام وظیفه آمده است که افراد مبتلا به نوع خفیف اختلال اضطراب و استرس، معافیت از رزم دریافت می‌کنند.

این افراد تنها از انجام خدمات رزمی مانند نگهبانی همراه با اسلحه، کار با اسلحه در دوره آموزشی و دیگر وظایف محوله معاف می‌شوند. نوع و شدت اختلال اضطرابی در این افراد با توجه به وضعیت فعلی و سابقه پزشکی و همچنین معاینات در بیمارستان‌های نظام وظیفه تعیین می‌شود.

در این مورد هم کمیسیون پزشکی، مرجع اصلی تصمیم‌گیری در مورد معافیت در این افراد است. در جدول زیر می‌توانید خلاصه‌ای از شرایط معافیت پزشکی استرس و اضطراب را مشاهده کنید:

دسته بیمارینام بیماریشرایط بیمارینوع معافیتامکان بررسی معافیت حین تحصیل
بیماری های اعصاب و رواناختلال اضطرابنوع شدید مقاوم به درمانمعاف دائمخیر
بیماری های اعصاب و رواناختلال اضطرابنوع خفیفمعاف از خدمات رزمیخیر

مدارک مورد نیاز برای معافیت استرس و اضطراب

مشمولان برای دریافت معافیت پزشکی استرس و اضطراب، باید مدارکی را به مراکز پلیس+10 ارائه کنند. این مدارک شامل موارد زیر است:

🟠 تکمیل فرم وضعیت مشمولان (برگه شماره1 ).

🟠 تکمیل فرم معاینه اولیه مشمولان توسط پزشک معاینه‌کننده اولیه (برگه شماره2).

🟠 تکمیل برگ واکسیناسیون ( برگه شماره 5).

🟠 اصل و تصویر کارت ملی مشمول.

🟠 اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول.

🟠 اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل.

🟠 سه قطعه عکس رنگی 4×3 تمام رخ زمینه سفید مشمول

🟠 مدارک مربوط به پرونده پزشکی بیماری اضطراب و استرس

در ادامه این مقاله را حتما بخوانید: لیست بیماری های معافیت پزشکی

مراحل دریافت معافیت پزشکی اختلال اضطراب

یکی از سوالات اساسی افرادی که برای دریافت معافیت پزشکی استرس اقدام می‌کنند این است که چه مراحلی را باید طی کنند. اینکه از کجا باید شروع کنند و به ترتیب به چه مراکزی مراجعه کنند. در این بخش قصد داریم تا درباره مراحل اقدام برای دریافت معافیت پزشکی اختلال اضطراب و قوانین معافیت پزشکی توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.

  1. در مرحله اول، شما باید دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به منظور تنظیم و تکمیل مدارک مورد نیاز دریافت نمایید.
  2. قبل از مراجعه به پزشک معاینه کننده اولیه، باید ابتدا برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در پشت فرم معاینه اولیه قرار دارد، به دقت تکمیل نمایید تا در هنگام مراجعه به پزشک معاینه کننده به او ارائه نمایید. توجه داشته باشید که مشمولانی که مشکلات پزشکی خود را به هنگام معاینه اولیه بیماری عنوان نکنند، چنانچه در دوران آموزشی یا یگان اصلی خدمت سربازی به دلیل اعلام نکردن مشکل پزشکی، دچار حادثه شوند مسئولیت آن بر عهده خود مشمول می‌باشد.
  3. در مرحله بعدی شما باید به یکی از پزشکان معاینه کننده اولیه مراجعه کنید. برگه معاینه اولیه توسط پزشک تکمیل خواهد شد.
  4. در این مرحله درخواست شما برای معافیت توسط کاربر پلیس +‌10 در سیستم ثبت می‌شود. شما باید کلیه مدارک را از کاربر پلیس +10 پس بگیرید. بهتر است این مدارک را همراه داشته باشید و به شورای پزشکی ارائه دهید.
  5. در مرحله بعدی، پیامکی مبنی بر زمان و مکان مراجعه به بیمارستان برای انجام معاینات، به تلفن همراه شما ارسال می‌شود. ذکر این نکته ضروری است که مشمولانی که دارای نقص عضو یا بیماری‌های قابل مشاهده باشند، نیازی به مراجعه به بیمارستان نخواهند داشت.
  6. در این مرحله باید با در دست داشتن مدارک، جهت انجام معاینات تخصصی به بیمارستان مراجعه نمایید.
  7. پس از این مراحل، جوابیه بیمارستان (‌نظریه تخصصی) به حوزه رسیدگی کننده ارسال می‌گردد.
  8. حال پیامکی برای شرکت شما در کمیسیون پزشکی ارسال می‌شود. شما موظف هستید در زمان و مکان مشخص شده شخصا به کمیسیون پزشکی مراجعه کنید.
  9. جلسه شورای پزشکی برگزار می‌گردد. افراد باید به سوالات متخصصان در این جلسه در خصوص بیماری خود و سوابق آن پاسخ دهند.
  10. در مرحله آخر، رای صادره در مورد معافیت استرس و اضطراب به شخص ابلاغ خواهد شد.

اگر می خواهید در مورد معافیت بیماری های روماتولوژی و بافت همبند بدانید حتما مقاله معافیت روماتیسم را بخوانید.

چگونه می‌توانم به رأی صادر شده در کمیسیون پزشکی در مورد معافیت استرس اعتراض کنم؟

ممکن است از نظر شما رأیی که درباره معافیت پزشکی اختلال اضطراب صادر شده است اشتباه باشد. سازمان نظام وظیفه این امکان را در اختیار مشمولان قرار داده است که بتوانند نسبت به رأی‌های صادره، اعتراض کنند. مراتب اعتراض به ترتیب عبارت است از اعتراض به کمیسیون شهرستان، اعتراض به کمیسیون استان، اعتراض به کمیسیون سازمان و اعتراض به شورای عالی. اعتراض به شورای عالی آخرین شانس شما برای اعتراض نسبت به معافیت اختلال اضطراب است و رأی آن قطعی و لازم الاجرا است.

اعتراض به رای کمیسیون پزشکی سربازی باید در مهلت داده شده انجام شود. افراد می‌توانند ظرف حداکثر 10 روز پس از ابلاغ رای، برای اعتراض به مراکز پلیس+10 و یا سازمان نظام وظیفه مراجعه کنند.

آیا با گرفتن معافیت پزشکی برای استرس و اضطراب، محدودیت‌هایی شامل افراد می‌شود؟

افرادی که کارت معافیت به دلیل بیماری‌های اعصاب و روان را دریافت می‌کنند، ممکن است با محدودیت‌هایی در برخی از خدمات شهروندی رو‌به روشوند. این محدودیت‌ها البته به نوع معافیت و شدت بیماری آنان بستگی دارد.

یکی از مهم‌ترین این محدودیت‌ها، گرفتن یا تمدید گواهینامه است. سازمان نظام وظیفه به دسته‌ای از افراد که معافیت‌های اعصاب و روان دارند، اجازه گرفتن گواهینامه جدید و یا تمدید گواهینامه فعلی آنان را نمی‌دهد. همچنین این افراد از استخدام در شغل‌های دولتی و نظامی منع می‌شوند. به علاوه بسیاری از این افراد در آینده نمی‌توانند پروانه وکالت، پزشکی و پیراپزشکی و روانشناسی را دریافت کنند.

البته این محدودیت‌ها شامل ادامه تحصیل، اجازه خروج از کشور، جواز کسب مشاغل آزاد و دیگر موارد نمی‌شود.

اگر می خواهید در مورد شرایط, مدارک و کمیسیون دیسک کمر بدانید حتما مقالهمعافیت دیسک کمر را بخوانید.

نکات مهمی که در هنگام اخذ معافیت پزشکی بیماری استرس باید بدانید

اگر قصد دارید برای معافیت استرس و اضطراب اقدام کنید، بهتر است این نکات را بدانید:

🔵 باطل کردن کارت پایان خدمت با معافیت بیماری‌های اعصاب و روان تقریبا غیرممکن است و صرفا با داشتن شرایط خاصی امکان آن به وجود می آید.

🔵 گرفتن این نوع معافیت در حین خدمت سربازی هم ممکن است. فردی که در طول دوره سربازی دچار اختلال استرس و اضطراب شده باشد و یا شرایط بیماری او تشدید شده باشد، می‌تواند برای معافیت پزشکی اقدام کند. در این موارد معمولا ابتدا یک معافیت موقت 6 ماهه به فرد داده می‌شود و پس از آن در صورت عدم بهبود، معافیت دائم در نظر گرفته می‌شود.

🔵 در سال‌های گذشته کارت معافیت سربازی به دلیل بیماری‌های اعصاب و روان به رنگ قرمز بود اما امروزه این کارت تفاوت ظاهری با کارت‌های دیگر ندارد.

سخنی از مشاوران آويژه

یکی از بیماری‌هایی که با استفاده از آن می‌توانید معافیت از سربازی را دریافت کنید، معافیت استرس و اضطراب است. این اختلال در دسته بیماری‌های اعصاب و روان مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که مبتلا به بیماری استرس و اضطرب شدید باشند که قابل کنترل با دارو نباشد، معافیت دائم از سربازی می‌گیرند. همچنین مشمولان مبتلا به بیماری استرس و اضطراب خفیف، معاف از رزم می‌شوند. این معافیت‌ها با توجه به شدت بیماری و سوابق اختلال اضطراب در شما در نظر گرفته می‌شود. اگر در مورد مراحل و شرایط دریافت معافیت پزشکی استرس و اضطراب نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در بخش مشاوره نظام وظیفه آویژه ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

❓ آیا مشمولان مبتلا به بیماری اضطراب و استرس می‌توانند معافیت از سربازی بگیرند؟

بله. . افرادی که مبتلا به بیماری استرس و اضطرب شدید باشند که قابل کنترل با دارو نباشد، معافیت دائم از سربازی می‌گیرند. همچنین مشمولان مبتلا به بیماری استرس و اضطراب خفیف، معاف از رزم می‌شوند.

❓ رای نهایی در مورد معافیت پزشکی بیماری‌های اعصاب و روان را چه مرجعی صادر می‌کند؟

کمیسیون پزشکی با توجه به وضعیت بیماری، شدت آن و نیز پرونده پزشکی فرد، معافیت صادر می‌کند.

❓ آیا می‌توان به رای صادره از کمیسیون پزشکی در مورد معافیت یا عدم معافیت اعتراض کرد؟

بله. مشمولان می‌توانند ظرف مدت 10 روی پس از ابلاغ رای، اعتراض خود را دفاتر پلیس+10 و یا سازمان نظام وظیفه ثبت کنند.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

معافیت استرس و اضطراب ۱۴۰۳/ سیر تا پیاز مراحل و مدارک لازم

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 12 نظر:
  1. باسلام من در حین خدمت سربازی دچار اختلالات روانی از جمله اضطراب استرس شدید و ترس و غیره شدم
    و حقیقتا نتونستم به خدمتم ادامه بدم
    و بعد از ترک محل خدمتم بیماریم هم پیشرفت کرد و به لکنت زبان و تیک عصبی منجر شد
    میخاستم بدونم آیا با این شرایطی که دارم میتونم معافیت اختلالات روانی استرس و اضطراب بگیرم
    ممنون میشم پاسخ بدین

  2. سلام اخلال پانیک دارم اگر معاف دائم بشوم در کارت پایان خدمت چه میزنند

    1. سلام.اخر اختلال شما از نوع شدید باشد معاف دائم میشوید .چون جزو بیماری های اعصاب و روان هست کارت قرمز میگیرید و در گروه ب قرار میگیرید.

  3. سلام. من توسط پزشک اولیه معاینه شدم تایید کردن بیماری رو
    بعد کمیسیون پزشکی بیمارستان رفتم گفت برا چه امدی گفتم معافیت پزشکی اضطراب هیچ معاینه ای انجام نداد فقط یه سوال ساده پرسید گفتند تحت نظر پزشک هستید منم گفتم دارو مصرف میکنم. بعد گفت منتظر جواب در نظام وظیفه باش.
    به نظرتون چرا معاینه م نکرد؟

    1. سلام اگر مدارک کامل بوده و دکتر نیز آن را تایید کرده است، احتمالا به مدارک استناد کرده و به نظام وظیفه ارجاع داده.

  4. سلام. وقت بخیر
    با پزشک مشورت کردم مشکل مو بهش گفتم گفت از اضطراب متوسط روبه شدیده و گفتند باید طولانی مدت دارو مصرف کنم و گفتند که بیماری قابل درمان قطعی نیست تا ۷۰ الی ۸۰ درصد کنترل میشه گفتند ممکنه بعدا هم عود کنه
    الان به نظرتون امکان معافیت دائم هست؟
    مدرک تحصیلی م کاردانی ه
    چقدر شانس معافیت دائم هست؟
    بعد درخواست معافیت پزشکی دادم توسط پزشک اولیه معاینه شدم تایید کردن بیماری رو فقط نمیدونم شدت یا ضعف بیماری رو تایید کردن! بعد گفتند باید برم بیمارستان برا معاینات تخصصی
    بعداز معاینه توسط پزشک اولیه پلیس به اضافه ده یه برگه بهم داد نوشته: مشمول از نظر پزشکی سالم است؟ خیر
    بعد پایین برگه نوشته: هزینه خدمت وظیفه عمومی (معافیت )………. میباشد.
    به نظرتون امکان معاف از رزم یا معاف موقت هم هست یا فقط معاف دائم شدم ؟
    ممنون اگه جواب بدین

    1. می توان جهت بیماری اعصاب و روان درخواست معافیت کرد اما باز هم به شدت و نوع آن و نظر کمیسیون پزشکی بستگی دارد اما این نوع معافیت فرد را در آینده ی کاری و زندگی دچار مشکل می کند.

  5. سلام منو معاف از رزم شدم به علت اظطراب خفیف میخواستم بدونم در اینده به مشکل میخورم بابت استخدام

    1. سلام
      بستگی به ارگان جذبی دارد . برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تماس بگیرید

  6. سلام خسته نباشید خواهشا به من کمک کنیم . من از یکی از دانشگاه های معتبر مدرک دانشگاهی دارم و رشتم خیلی حساسه . اصلا دنبال معافیت نبودم و هیچ مشکلی ندارم . فقط یه مفدار خیلی خیلی کمی اضطراب و استرس اونم تو جاهای خیلی شلوغ دارم . دکتر معاین اول به من گیر داد قلبت مشکل داره منم گفتم شاید به خاطر اظطرابم هست . اونم هم قلب برام نوشت و هم اضطراب . بعد از اون دیگه رفتم معاینه تخصصی دکتر قلب گفت مشکل نداری ولی قلبت مثل یه استرسی میزنه و نوشت سالم دکترای اعصاب روان هم اولیش پرسید چرا اومدم گفتم بابت اضطراب گفت لخت شم و بدنمو چک کرد بعد برگشتم دیدم تو برگه نوشتم اضظراب دومی هم دو تا سوال کرد گفت کارت تمومه . اما به هردوشون گفتم نمیخام معاف شم گفتن باشه . ممنون میشم کمک کنید الان من معاف از رزم نشم ؟؟ تو کمیسیون بگم معافم نکنید قبول می کنن . از من هیجچ ازمایشی نگرفتن حتی . خواهشا کمک کنید خیلی روحیم خراب شده

    1. با سلام خدمت شما دوست عزیز به احتمال زیاد شما معاف از ازم شوید ولی روز کمیسیون با اعضا صحبت کنید اگر مطمئن بشن مشکلی ندارید. به خواستتون اهمیت میدن

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

یکشنبه

1403/10/30

دوشنبه

1403/11/1

سه شنبه

1403/11/2

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید