یکی از راه های نرفتن به سربازی و معافیت از خدمت، استفاده از معافیت پزشکی می باشد. این نوع معافیت شامل تعداد بسیار زیادی از بیماری های مختلف شده که یکی از آن ها، بیماری آلرژی است.
این بیماری جزئی از آیین نامه پزشکی نظام وظیفه قرار داشته و سازمان نظام وظیفه شرایط و ضوابط مشخصی را برای ارائه معافیت بیماری های مرتبط با آلرژی در نظر گرفته است.
متقاضیان در صورت احراز شرایط لازم، می توانند پس از تهیه مدارک مورد نیاز، نسبت به ثبت درخواست معافیت پزشکی خود اقدام کنند.
اگر تمایل به دریافت معافیت پزشکی بیماری آلرژی دارید، ابتدا باید با شرایط دریافت این نوع معافیت، مدارک لازم و مراحل اقدام آشنا شوید. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.
شرایط دریافت معافیت پزشکی آلرژی چگونه است؟
بسیاری از مشمولان گمان می کنند که آلرژی همان کهیر است؛ اما باید اظهار کنیم که این گونه نبوده و آلرژی نوعی حساسیت می باشد که با توجه به شرایط افراد مختلف می تواند نسبت به مواد خاصی پیش آید.
به عبارت دیگر، افرادی که آلرژی دارند، معمولا نسبت به مواد غذایی، شیمیایی و صنعتی مختلف حساسیت بیش از اندازه داشته و واکنش منفی نشان می دهند. به عنوان مثال، کهیر می تواند به عنوان پاسخ فیزیولوژیکی مشمول نسبت به برخی مواد خاص باشد.
با توضیحات فوق به این نکته می رسیم که افرادی که آلرژی دارند، با توجه به نوع پاسخ بدن خود به محرک های خارجی حساسیت زا می توانند از شرایط معافیت پزشکی استفاده نمایند. به عبارت ساده تر، نوع بیماری مرتبط با آلرژی فرد می تواند تعیین کند که آیا معافیت دائم به مشمول تعلق می گیرد یا معافیت از خدمات رزم. مثلا افراد مبتلا به فاویسم (نوعی آلرژی نسبت به مواد غذایی خاص) می توانند از معافیت خدمات رزمی استفاده کنند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
بیماری کهیر به عنوان یکی از آلرژی های مشمولان
بیماری کهیر در بند 19 از بخش سوم (بیماری های پوست و بافت های زیر پوست) آیین نامه معافیت پزشکی قرار می گیرد. مبتلایان به این نوع بیماری در صورتی که شرایط مورد نیاز جهت دریافت معافیت پزشکی آن را داشته باشند، می توانند نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند. شرایط مورد نظر سازمان نظام وظیفه برای ارائه معافیت پزشکی بیماری کهیر به طور خلاصه در جدول زیر آمده است:
دسته بیماری | نام بیماری | شرایط بیماری | نوع معافیت | امکان بررسی معافیت حین تحصیل |
---|---|---|---|---|
بیماری های پوست و بافت های زیر پوست | کهیر | کهیر همراه با آنژیوادم | معاف دائم | خیر |
بیماری های پوست و بافت های زیر پوست | کهیر | کهیر در سایر موارد | معاف از خدمات رزمی | خیر |
همان گونه که در جدول فوق آمده است، در صورتی که وضعیت بیماری کهیر مشمولان همراه با آنژیوادم باشد، امکان دریافت معافیت دائم پزشکی برای آن ها فراهم خواهد شد؛ در غیر این صورت، متقاضیان صرفا می توانند از معافیت خدمات رزمی بهره مند شوند.
برای آشنایی بیشتر شما باید اشاره کنیم که آنژیوادم وضعیتی است که طی آن مشکلات پوستی ایجاد شده عمیق تر از کهیر می باشد. به عبارت دیگر، افراد مبتلا به کهیر دچار تورم و قرمزی در نواحی متعددی از بافت های پوستی خود می شوند؛ در حالی که، مبتلایان ممکن است همزمان با کهیر، تورم های عمیق تر و بزرگ تری را در بافت های زیر پوست خود تجربه کنند که به آن ها آنژیوادم می گویند. در بسیاری از موارد کهیر به همراه آنژیوادم در پوست افراد ظاهر می شود.
آیا امکان دریافت معافیت پزشکی بیماری آلرژی در حین تحصیل وجود دارد؟
یکی از سوالات مهم مبتلایان به بیماری آلرژی این است که آیا می توانند همزمان با تحصیل در مدرسه و یا دانشگاه برای معافیت پزشکی آلرژی هم اقدام کنند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که معمولا بیماری هایی را می توان همزمان با تحصیل برای معافیت هم اقدام کرد که دو شرط اصلی زیر را داشته باشند:
بیماری مشمول ربطی به مدرک تحصیلی وی نداشته باشد |
بیماری مشمول در تمام درجاتش واجد شرایط معافیت دائم پزشکی باشد |
با توجه به اینکه بیماری های مرتبط با آلرژی در تمام درجات خود شرایط معافیت دائم پزشکی را ندارند، بنابراین امکان دریافت معافیت این بیماری ها در حین تحصیل وجود ندارد.
اگر تمایل به دریافت مشاوره در زمینه بیماری های مرتبط با آلرژی دارید، می توانند با مشاوران مرکز آویژه ارتباط بگیرید.
مراحل دریافت معافیت پزشکی آلرژی
یکی از سوالات اساسی افرادی که برای دریافت معافیت پزشکی اقدام می کنند این است که چه مراحلی را باید طی کنند. اینکه از کجا باید شروع کنند و به ترتیب به کجاها مراجعه کنند. در اینجا قصد داریم تا به صورت کاملاً مفصل درباره مراحل اقدام برای دریافت معافیت پزشکی آلرژی و قوانین معافیت پزشکی توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.
- دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به منظور تنظیم و تکمیل مدارک مورد نیاز دریافت نمایید.
- قبل از مراجعه به پزشک معاینه کننده اولیه، باید ابتدا برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در پشت برگ معاینه اولیه قرار دارد، به دقت تکمیل نمایید تا در هنگام مراجعه به پزشک معاینه کننده آن را به او ارائه کنید. توجه داشته باشید که مشمولانی که مشکلات پزشکی خود را به هنگام معاینه اولیه بیماری خود عنوان نکنند، چنانچه در دوران آموزشی یا یگان اصلی خدمت به دلیل اعلام نکردن مشکل پزشکی، دچار حادثه شوند مسئولیت آن بر عهده خود مشمول می باشد .
- به یکی از پزشکان معاین اولیه مراجعه کنید و برگه معاینه اولیه توسط پزشک را تکمیل نمایید. (شما می توانید آدرس پزشکان معاینه کننده را از دفاتر پلیس +10 دریافت کنید.)
- در این مرحله درخواست شما توسط کاربر پلیس +10 در سیستم ثبت می شود و پس از آن باید کلیه مدارک را از کاربر پلیس +10 پس بگیرید. شما باید این مدارک را همراه داشته باشید و به شورای پزشکی ارائه دهید.
- در مرحله بعدی، پیامک معرفی به بیمارستان به شماره همراه مشمول ارسال شده و متقضای بایستی بر اساس زمان و مکان اعلام شده به بیمارستان نیروهای مسلح مراجعه کند. ذکر این نکته ضروری است که مشمولانی که دارای نقص عضو یا بیماریهای قابل مشاهده می باشند نیازی به مراجعه به بیمارستان نخواهند داشت.
- جهت انجام معاینات تخصصی به بیمارستان مراجعه نمایید.
- جوابیه بیمارستان (نظریه تخصصی) به حوزه رسیدگی کننده ارسال می گردد.
- پیامکی جهت حضور در شورای پزشکی به شماره همراه شما ارسال می شود.
- جلسه شورای پزشکی برگزار می گردد و بایستی حتما در این جلسه حضور پیدا کنید.
در ادامه حتما مقاله لیست بیماری های معافیت پزشکی را بخوانید.
مراحل تایید بیماری جهت دریافت معافیت پزشکی آلرژی چیست؟
برای اینکه بیماری شما توسط نظام وظیفه تأیید شود، باید طی چند مرحله به پزشکان مورد تأیید نظام وظیفه مراجعه کنید و معاینات مورد نیاز برای دریافت معافیت آلرژی را انجام دهید. به طور خلاصه می توانیم مراحل تأیید بیماری جهت دریافت معافیت پزشکی آلرژی را به این صورت بیان کنیم:
⬅️ مرحله اول: تایید بیماری آلرژی توسط پزشک اولیه
⬅️ مرحله دوم: تایید بیماری آلرژی توسط شورای پزشکی بیمارستان
⬅️ مرحله سوم: تایید بیماری آلرژی توسط شورای پزشکی وظیفه عمومی
✳️ توجه داشته باشید که به همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار و یا کارت ملی جهت شرکت در شورای پزشکی الزامی است و حتماً شناسنامه یا کارت ملی خود را به همراه داشته باشید.
✳️ طبق قوانین نظام وظیفه مشمولانی که در سیر رسیدگی پزشکی قرار دارند مجاز به انصراف از درخواست معافیت پزشکی نیستند و رأی شورای پزشکی در خصوص آنان ملاک عمل می باشد.
✳️ اظهار نظر در مورد معافیت پزشکی مشمولین توسط سه نفر پزشک نیروهای مسلح در هر شهرستان صورت میگیرد و رأی اکثریت این پزشکان معتبر است.
✳️ اگر زمانی که برای معاینات تخصصی به مراکز مجهز وزارت بهداشت یا بیمارستان های نیروهای مسلح معرفی می شوید ، ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنید، پس از تعیین تکلیف به خدمت اعزام می شوید. پس حتماً سعی کنید با پیگیری مناسب سریعاً اقدام نمایید تا به علت کم کاری فرصت معافیت پزشکی آلرژی را از دست ندهید.
✳️ افراد مشمولی که غیبت ندارند و درخواست پزشکی خود را ثبت می نمایند و در سیر معافیت پزشکی قرار می گیرند، اگر در مدت رسیدگی به درخواست خود عمداً باعث طولانی شدن مراحل رسیدگی شوند، (مانند عدم مراجعه به موقع به بیمارستان، عدم حضور در جلسات شورای پزشکی و … ) وارد غیبت می گردند.
✳️ پس از بررسی و تأیید کمیسیون پزشکی، در صورتی که معاف دائم شناخته شوید، از کارت معافیت برخوردار خواهید شد . در صورتی که طی بررسی معافیت پزشکی آلرژی، سرباز یا معاف از رزم شناخته شوید برگ آماده به خدمت برای شما صادر و ارسال می گردد. تعرفه صدور کارت معافیت پزشکی به صورت زیر است.
مقطع تحصیلی | مبلغ |
---|---|
همه مقاطع | 3000.000 ريال |
نوع معاینه | مبلغ |
---|---|
معاینات تخصصی پزشکی از مشمولان متقاضی معافیت از دوره خدمت (برای بار اول) | 500.000 ریال |
معاینات تخصصی پزشکی از مشمولان متقاضی معافیت (برای نوبت های بعدی) | 600.000 ریال |
اگر در شورای پزشکی شهرستان مربوطه با معاینه بالینی معاف از خدمت تشخیص داده نشوید و به تشخیص این شورا یا رئیس واحد وظیفه عمومی مربوطه یا اعتراض خودتان، نیاز به معاینه تخصصی تر آلرژی داشته باشید، رئیس حوزه موظف است شما را به نزدیکترین مرکز مجهز وزارت بهداشت، یا بیمارستان های نیروهای مسلح معرفی کند. بدین صورت شما جهت دریافت معافیت پزشکی آلرژی معاینه می شوید و نتیجه معاینه تخصصی برای تصمیم گیری به شورای پزشکی همان شهرستان ارسال می شود. در صورت اصرار بر اعتراض با تامین هزینه ها از سوی شما نتایج جهت تصمیم گیری به شورای عالی پزشکی متشکل از پزشکان متخصص استان ارسال می گردد.
مراکز مجهز وزرات بهداشت یا بیمارستان های نیروهای مسلح موظفند به وضعیت مشمولین معرفی شده، خارج از نوبت رسیدگی نمایند و آنان را حداکثر ظرف یک ماه مورد معاینه تخصصی قرار دهند.
بررسی پرونده در کمیسیون استان
در صورت اعتراض به رأی شورای شهرستان، می توانید دوباره برای اعتراض اقدام کنید و اعتراض شما این بار به شورای استان ارجاع داده می شود. اما در صورتی که به رأی کمیسیون (شورای) استان نیز اعتراض داشته باشید، امکان اعتراض مجدد وجود دارد. مشمولانی که پرونده آنان به شورای استان یا شورای سازمان ارجاع داده می شود، موظفند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ معرفی نامه، خود را جهت معاینه مجدد معرفی نمایند و در صورت عدم حضور مشمول، شورای مربوطه با حذف مورد اعتراض، براساس محتویات پرونده تصمیم گیری می نماید.
به منظور رسیدگی به اعتراض مشمول به رأی شورای شهرستان، پس از انجام معاینات تخصصی و تصمیم گیری نهایی، شورای استان، متشکل از سه نفر پزشک متخصص استان تشکیل می گردد. پس از بررسی پرونده، رأی این پزشکان در خصوص معافیت پزشکی آلرژی شما اعلام می گردد.
بررسی پرونده در شورای سازمان
به منظور رسیدگی به موارد عدم تطابق رأی شورای پزشکی، با قوانین و آیین نامه و پیوست آن ها، که بنا به تشخیص رئیس سازمان یا نماینده او تعیین می شود، شورای سازمان متشکل از سه نفر پزشک متخصص نیروهای مسلح تشکیل می گردد.
چنانچه رئیس سازمان یا نماینده او اطمینان حاصل نماید که رأی شورای پزشکی مطابق مقررات صادر نشده است، پرونده را برای بررسی بیشتر به شورای عالی پزشکی که از سه پزشک متخصص نیروهای مسلح تشکیل می گردد ارجاع می دهد. نظر این شورا قطعی و لازم الاجرا است و امکان اعتراض مجدد به آن وجود ندارد.
بررسی پرونده در شورای عالی
اگر چنانچه در شورای پزشکی معاف از خدمت تشخیص داده نشوید، به خدمت اعزام می شوید. در صورتی که به رأی کمیسیون پزشکی اعتراض داشته باشید، پرونده شما در شورای عالی مطرح می شود و رأی کمیسیون عالی قطعی و لازم الاجراست و حق اعتراض ندارید. پس از اینکه رأی شورای عالی صادر شد دیگر به هیچ عنوان حق اعتراض ندارید و به پایان کار رسیده اید و به هر رأیی که صادر شده باشد باید عمل کنید.
این مقاله را حتما بخوانید: معافیت پزشکی فشار خون
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی سربازی
توجه داشته باشید که برای دریافت معافیت پزشکی باید مدارکی را به همراه داشته باشید. به همراه داشتن این مدارک برای دریافت معافیت پزشکی آلرژی الزامیست و در صورتی که هر یک از مدارک مورد نیاز آماده نباشند روند گرفتن معافیت با تأخیر مواجه خواهد شد. پس حتماً هنگام اقدام جهت دریافت معافیت، مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی سربازی را چک کنید که موردی از قلم نیفتد و در هنگام ارائه مدارک با مشکل مواجه نشوید.
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی :
- تکمیل برگ وضعیت مشمولان (برگه شماره1 ).
- تکمیل برگ معاینه اولیه مشمولان توسط پزشک معاین اولیه (برگه شماره2).
- تکمیل برگ واکسیناسیون ( برگه شماره 5).
- اصل و تصویر کارت ملی مشمول به صورت پشت و رو.
- اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه عکسدار مشمول.
- اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل.
- افتتاح حساب در بانک سپه و درج شماره حساب در برگ شماره یک (ویژه متقاضیان اعزام، معافیت پزشکی و کفالت).
- یک قطعه عکس رنگی 4×3 تمام رخ زمینه سفید مشمول (علاوه بر عکس های الصاقی به برگه ها).
سخنی از مشاوران آویژه
معافیت پزشکی آلرژی یکی از راه های معافیت دائم مشمولان مبتلا به این بیماری می باشد. متقاضیان دریافت این نوع معافیت در صورتی که مبتلا به آلرژی همراه با آنژیوادم باشند، می توانند از معافیت دائم سربازی استفاده کرده و کارت معافیت دریافت کنند. در غیر این صورت و در حالتی که بیماری آلرژی مشمولان بدون آنژیوادم باشد، امکان دریافت معافیت از خدمات رزم برای آن ها فراهم می شود.
اگر در زمینه دریافت معافیت پزشکی بیماری آلرژی نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتری دارید می توانید با مشاوره معافیت پزشکی تلفنی ما در مرکز آویژه ارتباط بگیرید.
سوالات متداول
❓آیا معافیت پزشکی بیماری آلرژی در شمول معافیت پزشکی نظام وظیفه قرار می گیرد؟
همان طور که در متن مقاله اشاره شد، این بیماری جزئی از آیین نامه معافیت های پزشکی سازمان نظام وظیفه قرار می گیرد و مشمولان می توانند با توجه به وضعیت بیماری خود نسبت به دریافت معافیت پزشکی اقدام نمایند.
❓در چه صورتی مشمولان می توانند از معافیت دائم بیماری آلرژی استفاده کنند؟
تنها در صورتی امکان دریافت معافیت دائم این نوع بیماری وجود دارد که بیماری آلرژی مشمولان همزمان همراه با آنژیوادم باشد.
❓آیا می توان همزمان با تحصیل در دانشگاه نسبت به معافیت پزشکی آلرژی اقدام کرد؟
خیر، با توجه به اینکه بیماری های مرتبط با آلرژی در تمام درجات خود شرایط معافیت دائم مشمولان را ندارند، امکان دریافت معافیت آن ها همزمان با تحصیل وجود ندارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معافیت پزشکی آلرژی /کهیر / شرایط، مدارک و مراحل دریافت
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
من دو سه سالی هس که عوارض دارویی قرص های چاقی درگیر کهیر و آنژیوادم شدم
الانم غیبت سربازی دارم
اگه اقدام کنم برای معافیت ایا معاف میشم؟؟
سلام وقتتون بخیر باشه بستگی به نظر کمیسیون پزشکی دارد.
سلام من کهیر به همراه آنژیودام شدید دارم با قرص مهارش میکنم که اگه قرص نخورم بشدت شدید میشه
واریکوسل و سنگ کلیه هم دارم
معاف میشم؟؟
سلام
بیماری که غیر قابل کنترل باشد معافیت دارد و واریکوسل بستگی به نوع بیماری دارد
سلام آیا شوک آنافیلاکسی خفیف ( آنافیلاکسی شدید ترین نوع آلرژی با خطر مرگ است) باعث معافیت دائم میشود ؟
سلام وقت بخیر خیر
سلام منم با خوردن بادام و بادام زمینی دچار کهیر و آنژیوادم میشم برای معافیت اقدام کنم معاف میشم ؟
بعضی بیماری ها مثل جزام باعث معافیت میشه الرژی در صورت شدید بودن و تایید پزشک معتمد نهایتا معاف از رزم بشید
سلام ، ۲۰ سالمه دیپلم دارم ، از بچگی دچار کهیر همراه با آنژیوادم هستم ولی هیچ پرونده ای که بیماریم رو ثابت کنه ندارم ، به طوری که با خوردن بعضی چیزا مثل بادام زمینی _ بادام_ آویشن _ بعضی از چیزایه تند و حتی گرده هوا دچار عطسه _ خارش شدید پوستی و باد کردن صورتم ( آنژیوادم ) که چشمام و لبام و همه ی صورتم رو درگیر میکنه و نفسمم کمی تنگ میشه و مجبورم به اورژانس مراجعه کنم تا به من اپی نفرین و سرم تزریق شه چون دکتر گفته خطر جانی داره تا حالم خوب شه میخواستم بدونم بیماری من تو کمیسیون پزشکی چطوری ثابت میشه ؟ آیا معاف دائم میشم ؟ لطفا جواب بدید
سلام.ذر صورتی که کهیر همراه با آنژیوادم باشد مشمول معافیت دائم پزشکی خواهید بود میتوانید خلاصه پرونده را پزشک معالج دریافت کنید در صورت نیاز کمسیون شما را برای بررسی به بیمارستان ارجاع میدهد