معافیت سربازی فوت پدر و مادر
🔘 معافیت سربازی فوت پدر و مادر یکی از انواع معافیت های سربازی می باشد که مشمولان واجد شرایط می توانند بعد از تهیه مدارک و ثبت درخواست برای معافیت کفالت از خدمت سربازی معاف شوند.
🔘 معافیت در صورت فوت پدر و مادر یکی از شرایط دریافت کفالت می باشد. برای مثال معافیت کفالت مادر در صورت فوت پدر یکی از رایج ترین کفالت ها می باشد.
🔘 مشمولانی که در سال های اخیر به دلیل بیماری یا مرگ طبیعی یکی از نزدیکان خود (علی الخصوص پدر یا مادر) را از دست داده اند، امکان دریافت معافیت سربازی را دارند.
🔘 خوب است بدانید که صرفا فوت پدر یا مادر باعث معافیت کفالت نمی شود بلکه شرایط عمومی و اختصاصی دیگر از جمله تعداد فرزندان، وضعیت جسمانی و… نیز در معافیت سربازی فوت پدر یا مادر موثر اند.
🔘 ما در این مقاله مرکز مشاوره آویژه به بررسی مدارک کفالت سربازی فوت پدر و مادر، شرایط معافیت سربازی فوت پدر و مادر، نحوه درخواست معافیت سربازی فوت پدر و مادر و هزینه صدور معافیت می پردازیم.
شرایط معافیت سربازی فوت پدر و مادر
مشمولان در 2 حالت مجاز به دریافت معافیت کفالت می باشند:
1️⃣ فوت پدر که منجر به تنها ماندن و فاقد سرپرست بودن مادر می شود.
2️⃣ فوت مادر که منجر به تنها ماندن پدر می شود.
از اصلی ترین شرط معافیت کفالت عدم غیبت و سابقه فرار از خدمت می باشد. ما در این قسمت به مقایسه و بررسی شرایط معافیت سربازی فوت پدر و معافیت سربازی فوت مادر می پردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معافیت کفالت در صورت فوت پدر:
مشمولان در صورت فوت پدر می توانند به صورت قانونی اقدام به دریافت معافیت کفالت مادر نمایند و سرپرستی مادر را به عنوان تنها پسر بالای 18 سال خانواده عهده دار شوند. این نوع از معافیت به 2 صورت موقت یا دائم به مشمولان تعلق می گیرد. افرادی که از تاریخ فوت پدر آنها کمتر از 30 ماه می گذرد صرفا به صورت موقت از خدمت سربازی معاف می شوند.
✳️ بعد از گذشتن 30 ماه از تاریخ فوت پدر کمیسیون معافیت تشکیل شده و اعضای کمیسیون برای تبدیل معافیت موقت به معافیت دائم تصمیم گیری می نمایند.
✳️ نکته قابل توجه در معافیت سربازی فوت پدر این است که باید توسط مراجع ذی صلاح ثابت شود که مادر فاقد سرپرست قانونی است و نیاز به کفیل دارد. با توجه به موارد فوق، شرایط معافیت سربازی فوت پدر به شرح زیر می باشد.
عدم ثبت غیبت و سابقه فرار از خدمت یکی از اصلی ترین شرایط می باشد. در صورتی که مشمول به دلایل موجه امکان پست دفترچه را نداشته باشد، باید برای توجیه غیبت سربازی اقدام نماید. |
مشمول باید تنها فرزند ذکور بالای 18 سال خانواده شناخته شود. |
رسیدن به سن مشمولیت یعنی 18 سال تمام. |
در صورتی که مادر برای ازدواج مجدد اقدام نماید و سرپرست قانونی داشته باشد، امکان دریافت معافیت نیست. |
از زمان فوت پدر حداقل 30 ماه بگذرد. |
❤️نکته: در صورتی که مشمول، تنها پسر بالای 18 سال خانواده نباشد ولی مادر به واسطه شرایط جسمانی و اعصاب و روان یا شرایط مالی در یکی از سازمان های حمایتی اعم از سازمان بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی عضو باشد؛ می توان از معافیت سربازی فوت پدر بهره مند شد.
معافیت کفالت در صورت فوت مادر:
به طور کلی اگر پدر دارای شرایط فیزیکی، جسمانی، اعصاب و روان و یا شرایط مالی مناسبی نباشد و از طرف سازمان نظام وظیفه عمومی نیازمند مراقبت تشخیص داده شود شرایط معافیت سربازی برای مشمول فراهم می شود.
شرایط معافیت سربازی فوت مادر در سال 1403 به شرح زیر می باشد:
رسیدن به سن مشمولیت یعنی 18 سال تمام. |
هرگونه غیبت یا سابقه فرار از خدمت مانع رسیدگی به معافیت سربازی فوت مادر می شود. البته در صورتی که افراد به دلایل موجه مجبور به غیبت و تاخیر در پست دفترچه اعزام شوند، می توانند نسبت به توجیه غیبت سربازی اقدام کنند. |
مشمول باید تنها فرزند ذکور بالای 18 سال در خانواده شناخته شود. |
پدر مشمول از لحاظ سنی بالای 75 سال داشته باشد. |
پدر مشمول زیر 75 سال باشد ولی از لحاظ جسمانی یا اعصاب و روان دچار بیماری باشد و نیازمند مراقبت تشخیص داده شود. (از کار افتادگی پدر قابل مشاهده باشد) |
❤️ نکته مهم: در صورتی که مشمول تمام شرایط لازم برای معافیت سربازی فوت مادر را دارد ولی تنها پسر بالای 18 سال خانواده نیست، مشمول می تواند با عضویت پدر در سازمان بهزیستی (به دلیل مشکلات پزشکی و جسمی یا اعصاب و روان) معافیت کفالت پدر را دریافت نماید.
مدارک مورد نیاز برای معافیت سربازی فوت پدر و مادر:
مشمولان جهت ثبت درخواست معافیت باید مدارک هویتی و پزشکی خود را به مراکز پلیس +10 تحویل دهند. برای سهولت شما در جدول زیر مدارک مورد نیاز برای معافیت سربازی فوت پدر و مادر آمده است.
· اصل شناسنامه مشمول برای احراز هویت | · اصل شناسنامه پدر برای احراز هویت |
· اصل کارت ملی هوشمند مشمول جهت احراز هویت | · اصل کارت ملی پدر جهت احراز هویت |
· 3 قطعه عکس 3 در 4 زمینه سفید تمام رخ از مشمول | · گواهی آخرین مدرک تحصیلی مشمول |
· کپی آخرین مدرک تحصیلی مشمول | · ارائه نامه اشتغال به تحصیل ( در صورتی که در حین تحصیل هستید) |
· ارائه گواهی فوت پدر یا مادر | · تکمیل فرم اطلاعات اولیه و برگ درخواست معافیت کفالت |
· مدارک پزشکی مادر یا پدر ( در صورت وجود) | · ارائه کارت عضویت در سازمان بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی ( در صورت وجود) |
مراحل دریافت معافیت در صورت فوت پدر و مادر
معمولا دریافت معافیت سربازی فوت پدر و مادر به مدت 2 الی 4 ماه به طول می انجامد. آگاهی از مراحل و آماده بودن برای حضور در کمیسیون سازمان وظیفه عمومی تاثیر بسزایی در صدور رای معافیت سربازان دارد.
مراحل دریافت معافیت در صورت فوت پدر و مادر به شرح زیر است:
۱. | تکمیل فرم های اولیه و ثبت درخواست معافیت کفالت در مراکز پلیس +10 |
۲. | تحقیقات اولیه محلی توسط نیروی انتظامی محل سکونت |
۳. | تشکیل پرونده پزشکی و معاینه پدر یا مادر توسط پزشک نیروهای مسلح ( در صورت بروز مشکلات پزشکی در هر یک از والدین) |
۴. | تشکیل شورای نظام وظیفه و بررسی پرونده مشمول توسط افراد ذی صلاح |
۵. | صدور رای معافیت در کمیسیون و اعلام رای به مشمول |
در اکثر مواقع ممکن است سربازان و مشمولان موفق به دریافت رای موافق کمیسیون معافیت نشوند. سازمان وظیفه عمومی راه حلی را تحت عنوان اعتراض به رای کمیسیون نظام وظیفه برای مشمولان ارائه کرده است.
آگاهی از قوانین و شرایط نظام وظیفه به مشمولان کمک می کند تا با دید بازتر و آگاهانه تر نسبت به معافیت اقدام نمایند. شما می توانید جهت بررسی شرایط خود و انتخاب بهترین مشاوره معافیت سربازی مرکز مشاوره آویژه هم اندیشی کنید.
اعتراض به رای شورای نظام وظیفه
🔴 سازمان وظیفه عمومی جهت حفظ عدالت برای سربازان و مشمولان قانونی را تحت عنوان اعتراض به رای شورای نظام وظیفه به مشمولان ارائه کرده است. اعتراض به رای شورا در سازمان وظیفه عمومی شرایط خاصی دارد و مشمولان در صورتی که واجد این شرایط باشند امکان ثبت اعتراض را خواهند داشت.
🔴 مهم ترین نکته در ثبت درخواست اعتراض؛ زمان ثبت آن می باشد. مشمولان حداکثر تا 14 روز بعد از صدور رای می توانند برای ثبت درخواست اعتراض به رای شورای نظام وظیفه اقدام نمایند. بعد از گذشت 14 روز استفاده از اعتراض امکان پذیر نیست و مهلت مشمولان برای ثبت اعتراض به پایان می رسد.
🔴 در صورتی که مشمول و سربازان درخواست اعتراض به شورای نظام وظیفه را ثبت نمایند، پرونده آنان به شورای عالی سازمان وظیفه عمومی ارسال شده و به صورت تخصصی تر بررسی می شود. این مقاله را حتما بخوانید: کسری خدمت سربازی
هزینه صدور کارت معافیت سربازی فوت پدر و مادر
مشمولان در صورتی که موفق به دریافت معافیت سربازی کفالت شوند باید در جلسه شورای نظام وظیفه نسبت به پرداخت هزینه صدور کارت اقدام نمایند.
هزینه و مبلغ صدور کارت معافیت کفالت پدر یا مادر برای مشمولان با توجه به مدرک تحصیلی آنان متغیر می باشد. کمترین هزینه صدور کارت برای مشمولانی است که دارای مدرک تحصیلی زیر دیپلم می باشند، این افراد باید حدودا 200000 تومان جهت صدور کارت معافیت پرداخت نمایند.
⬅️ بیشترین هزینه ای که توسط سازمان وظیفه عمومی از مشمولان اخذ می شود، برای مشمولان ساکن خارج از کشور می باشد؛ این مشمولان باید مبلغ 20 میلیون تومان جهت صدور کارت معافیت کفالت به سازمان وظیفه عمومی پرداخت نمایند.
سخنی از مشاوران آویژه
✳️ معافیت کفالت پدر یا مادر یکی از انواع معافیت های کفالت می باشد که سازمان وظیفه عمومی به مشمولان ارائه کرده است. سربازان و مشمولان می توانند در صورت فوت پدر یا مادر از خدمت سربازی معاف شده و کارت معافیت خود را از نیروهای مسلح دریافت نمایند.
✳️ از اصلی ترین شرایط معافیت سربازی فوت پدر و مادر این است که مشمول تنها پسر بالای 18 سال خانواده شناخته شود و فاقد هرگونه غیبت یا سابقه فرار از خدمت باشد.
✳️ با توجه به اینکه آگاهی از قوانین سازمان وظیفه عمومی از مهم ترین شرایط دریافت معافیت می باشد؛ لازم است قبل از هرگونه اقدام نسبت به تکمیل اطلاعات و آگاهی از جدیدترین تغییرات آیین نامه معافیت بکوشید.
سوالات متداول
❓معافیت سربازی فوت مادر در چه صورتی به افراد تعلق می گیرد؟
با توجه به اینکه سرپرست اصلی خانواده در ایران پدر می باشد، صرفا فوت مادر و تنها بودن پدر باعث معافیت سربازی نمی شود. در صورتی که پدر نیازمند مراقبت تشخیص داده شود مشمولان می توانند از معافیت کفالت در صورت فوت مادر بهره مند شوند.
❓برای معافیت کفالت پدر یا مادر چه مدارکی نیاز است؟
برای ثبت درخواست معافیت سربازی فوت مادر و پدر به 2 دسته مدارک هویتی و مدارک پزشکی نیاز دارید. برای اطلاع از مدارک به صورت جزئی به تیتر “مدارک مورد نیاز برای معافیت سربازی فوت پدر و مادر” مراجعه کنید.
❓آیا مشمولان در حین تحصیل می توانند از معافیت سربازی فوت پدر بهره مند شوند؟
بله، مشمولان در حین تحصیل با در دست داشتن نامه اشتغال به تحصیل می توانند از معافیت سربازی فوت پدر استفاده کنند و درخواست خود را در مراکز پلیس +10 ثبت نمایند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معافیت کفالت در صورت فوت پدر و مادر [شرایط، مدارک و نحوه اعتراض]
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.