دریافت کفالت پدر طبق دستورالعمل اعلامی سازمان نظام وظیفه، برای مشمولینی که سن سرپرست خانوار آنها به ۷۵ سال تمام رسیده باشد، امکان پذیر بوده و آنها می توانند برای دریافت معافیت دائم اقدام کنند.
این فرآیند علاوه بر سن پدر مشمول، در برخی مواقع مستلزم اثبات برخی موارد است که درصورت برآورده شدن این شرایط، امکان دریافت معافیت در سنین پایین تر نیز مقدور می باشد.
معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال، یکی از این موارد است که مشمولان سربازی می توانند در صورت احراز شرایطی مشخص، درخواست خود را برای دریافت آن ارائه نمایند.
در ادامه با آویژه همراه باشید تا پیرامون دریافت این نوع از معافیت، صحبت کنیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط معافیت کفالت پدر ۱۴۰۱
در ابتدا باید اشاره کنیم، کفالت پدر بر دو نوع است؛ که عبارتند از:
کفالت سن پدر
دسته اول مربوط به کفالتی می شود که با توجه به سن سرپرست مشمول تعیین می شوند. طبق قانون در صورتی که سن پدر فرد بالاتر از ۷۵ سال تمام باشد، معافیت شامل حال او خواهد شد.
کفالت بیماری پدر
دسته دوم مربوط به کفالتی می شود که با توجه به بیمار بودن پدر اختصاص مییابد. لازم به ذکر است محدودیت سنی برای این مورد ذکر نشده و شرایط جسمی و روحی سرپرست خانواده در اولویت قرار می گیرد؛ بر همین اساس افرادی که پدر آنها سن بیشتر از ۶۰ سال داشته و به لحاظ جسمی امکان سرپرستی خانواده را ندارند، می توانند بر اساس مدارک و مستنداتی که در دست دارند، اقدام به دریافت معافیت پدر از کار افتاده نموده و از مزایای آن بهره مند شوند.
اگر همچنان سوال و ابهامی در زمینه این شرایط دارید، پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع، مقاله شرایط معافیت کفالت پدر در سال ۱۴۰۰ را مطالعه بفرمایید.
مدارک لازم برای درخواست معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال
مدارک لازم برای اخذ کفالت پدر بالای ۶۰ سال، یا اصطلاحا پدر از کار افتاده که امکان سرپرستی خانوار را ندارد، شامل موارد متعددی می شود که با توجه به شرایط متقاضی ممکن است تغییر کرده و با روش متفاوتی نتیجه کفالت بررسی شود.
برای این منظور شما باید مدارک شناسایی و برگه اشتغال به خدمت خود و سرپرست خانوار را تهیه کرده و به دفاتر الکترونیکی پلیس +۱۰ تحویل نمایید.
مدارک لازم عبارتند از:
شناسنامه پدر و مادر فرد مشمول |
اصل شناسنامه خواهر و برادران فرد مشمول |
دو قطعه عکس جدید پدر و مادر فرد مشمول |
چهار قطعه عکس از فرد مشمول |
آخرین مدرک تحصیلی و گواهی اشتغال به تحصیل فرد مشمول |
تکمیل و ارائه برگه درخواست معافیت کفالت مستند برای تأیید وضعیت خانوادگی و صحت ادعای مشمول که به امضاء سه نفر از بستگان وی رسیده باشد. |
گواهی فوت پدر مشمول (در صورت فوت پدر خانواده) |
لازم به ذکر است، در مواردی که فرد بستگانی در خارج از کشور ندارد، پس از تکمیل و ارسال مدارک، شهود می توانند ضمن اعلام نسبت با مشمول، قسمت مربوطه را در ایران تکمیل نموده و سپس به تأیید یکی از دفاتر اسناد رسمی برسانند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک لازم کفالت پدر و سایر کفالت ها، می توانید مقاله مدارک لازم برای معافیت کفالت در سال ۱۴۰۰ چیست؟ را مطالعه بفرمایید.
شرایط دریافت معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال
همانطور که اشاره کردیم، معافیت کفالت پدر بر دو نوع است و در صورتی که پدر شما هنوز به سن ۷۵ سالگی نرسیده باشد، می توانید برای دریافت معافیت کفالت پدر از کار افتاده یا پدر بیمار اقدام کنید. این نوع از معافیت برای افرادی که سن سرپرست خانوار آن ها ۶۰ سال به بالا می باشد، در دسترس است.
چنانچه پدر شما به دلیل بیماری، ناتوان شود و توانایی سرپرستی از خانواده را از دست بدهد، شما می توانید معافیت کفالت پدر بیمار را دریافت کنید.
لیست بیماری هایی که سبب اثبات ناتوانی پدر و معافیت شما (در خصوص بیماری های معافیت خود مشمول، مقاله شرایط و لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی ۱۴۰۰ را مطالعه بفرمایید.) می شود؛ در ماده ۴۴ قانون خدمت وظیفه عمومی، تبصره ۱ و ۴ مشخص شده است.
ما به صورت خلاصه چند مثال از این بیماری ها را برای شما آورده ایم؛ برای مشاهده لیست کامل می توانید ماده ۴۴ قانون خدمت وظیفه عمومی را مطالعه کنید.
برخی از این بیماری های مشمول معافیت عبارتند از:
عدم بینایی
انواع سرطان ها و تومورهایی که قابلیت درمان نداشته باشد.
برداشتن مثانه بر اثر عمل جراحی
بیماری های پوستی مزمن و بسیار شدید
معلولیت شدید جسمی و ذهنی
لازم به ذکر است تمامی موارد ذکر شده در انتها با تایید کارشناس شورای پزشکی نظام وظیفه مورد بررسی قرار گرفته و نمی توان تنها با ابتلا به این بیماری ها از دریافت معافیت سربازی مطمئن بود.
مراحل اخذ معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال
مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ محل سکونت به منظور تهیه دفترچه خدمت وظیفه عمومی
آماده کردن مدارک مورد نیاز و تحویل دوباره به پلیس +۱۰
ثبت درخواست معافیت در سامانه نظام وظیفه
بررسی شرایط مشمول توسط سازمان وظیفه عمومی بر اساس مدارک ارائه شده
گرفتن استعلام از ثبت احوال محل تولد پدر توسط سازمان وظیفه عمومی
ارسال پیامک برای مراجعه پدر مشمول به بیمارستان نظامی معرفی شده توسط شورای پزشکی نظام وظیفه
تشکیل شورای پزشکی نظام وظیفه و ابلاغ رای نهایی
پس از انجام این مراحل و در صورت تایید، اقدامات لازم برای گرفتن کارت پایان خدمت را باید انجام دهید و در صورت پذیرفته نشدن در جلسه شورای پزشکی، مشمول می تواند به رای شورا اعتراض بدهد و شورای عالی تجدید نظر در زمان دیگری تشکیل شود.
در کمیسیون معافیت کفالت، که جهت رسیدگی به پرونده فرد مشمول تشکیل می شود، سوالاتی پرسیده می شود که برای کسب اطلاعات در خصوص آن، مطالعه مقاله سوالات کمیسیون معافیت کفالت چیست؟ را به شما پیشنهاد می کنیم.
استشهاد محلی برای معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال
یکی از مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت پدر بیمار، تکمیل برگ استشهاد تایید وضعیت مشمول می باشد که همراه سایر مدارک، می بایست به پلیس +۱۰ تحویل داده شود.
بر طبق ماده ۴۶ نظام وظیفه، در صورت تکمیل کردن فرم استشهاد، وظیفه انجام تحقیقات لازم نسبت به ادعای کفالت مشمولان و همچنین تصدیق صحت مندرجات و مدارک آنها، با کلانتری محل سکونت مشمول می باشد.
مشمولین برای دریافت استشهادیه می بایست حائز شرایط زیر باشند:
در صورتیکه پدر مشمول به بیماری های صعب العلاج دچار شده باشد.
در صورتیکه مشمول تنها سرپرست خانواده حساب شود.
در صورتیکه بیماری پدر مشمول در کمیسیون شورای پزشکی تایید نشده و قصد اعتراض به رای شورای پزشکی نظام وظیفه را داشته باشید.
در صورتیکه مشمول، برادر بالای ۱۸ سال بیمار یا معلول داشته باشد.
در صورتیکه مشمول دارای غیبت باشد و شرایط خانواده و بیماری پدر مانع رفتن به سربازی شده و از این طریق قصد توجیه غیبت سربازی را داشته باشید.
سخن آخر
شرایط دریافت معافیت کفالت پدر برای مشمولان به دو طریق امکان پذیر است. چنانچه سرپرست خانوار ۶۰ سال به بالا بوده و به دلیل محدودیت های جسمی و روحی قادر به اداره خانواده نباشد، فرد مشمول با ارائه مستندات مربوطه، می تواند درخواست معافیت پدر از کارافتاده یا بیمار را از سازمان نظام وظیفه داشته باشد.
این درخواست طی مراحل مختلفی می بایست به تایید شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه رسیده و ناتوانی پدر مشمول در رسیدگی به خانواده مورد بررسی قرار گیرد.
سوالات متداول
فرد مشمول در صورت داشتن پدر بالای ۶۰ سال چگونه می تواند برای معافیت کفالت درخواست خود را ارائه نماید؟
چنانچه سرپرست خانوار به سن ۷۵ سالگی نرسیده باشد و فرد مشمول به دلیل از کار افتادگی و بیماری وی، قصد دریافت معافیت کفالت را داشته باشد، باید بر اساس شرایط اعلام شده، به همراه مدارک و استشهادیه محلی، به یکی از شعبات پلیس +۱۰ مراجعه نماید.
از بیماری های منجر به دریافت معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال به چند مورد اشاره نمایید؟
اطلاعات مربوط به این موارد در مقاله اشاره شد.
شرایط معافیت کفالت پدر بالای ۶۰ سال در ۱۴۰۱
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام بنده پدرم ۶۱سالشه و برادر معلول دارم میتونم کفالت بگیرم و پدر دیگه نمی تونه کار کنه
سلام در صورت تایید از کار افتادگی پدر و اثبات معلولیت برادر برای کفالت پدر اقدام نمایید
۷۰ سالگی بود که حالا شد ۷۵؟