مراحل دریافت معافیت کفالت پدر در سال های اخیر به دلیل دستورالعمل های موجود و حساسیت سازمان نظام وظیفه با شرایط متفاوتی پیگیری می شود.
امروزه با افزایش اعتیاد، افرادی که مشمول خدمت سربازی می شوند، با نگرانی ها و مشکلاتی درگیر هستند که از این جمله می توان به مشکل سرپرستی خانواده به دلیل اعتیاد پدر اشاره کرد.
معافیت کفالت پدر به دلیل اعتیاد، یکی از موضوعاتی است که در صورت اثبات آن، فرد مشمول می تواند با دریافت کارت معافیت، از اعزام به سربازی معاف شود.
فرد مشمول باید از شرایط دریافت این نوع معافیت، اطلاع کافی حاصل کرده و بر این اساس، اقدامات لازم را انجام دهد.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه دریافت معافیت کفالت پدر معتاد در سال ۱۴۰۲ بیشتر آشنا کنیم؛ لطفا با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
گرفتن معافیت کفالت پدر معتاد
به طور کلی باید اشاره کنیم که کفالت پدر بر دو نوع است؛ که عبارتند از:
دسته اول – کفالتی که با توجه به سن سرپرست خانواده مشمول تعیین می شوند.
طبق قانون در صورتی که سن پدر فرد بالاتر از ۷۰ سال تمام باشد، معافیت سربازی شامل حال او خواهد شد.
دسته دوم – کفالتی که با توجه به بیمار بودن پدر اختصاص مییابد.
لازم به ذکر است شرایط سنی برای این مورد ذکر نشده و شرایط جسمی و روحی سرپرست خانواده در اولویت قرار می گیرد.
معافیت کفالت پدر معتاد، جزء معافیت های دسته دوم محسوب می شود که طی آن شرایط پدر مشمول بر اساس مواردی مانند سابقه مصرف مواد مخدر، شرایط جسمی و شرایط روانی وی بررسی شده و در مورد آن تصمیم گیری می شود.
همچنین در این میان، شیوه های مختلفی از دریافت معافیت از طریق موارد کفالت وجود دارد، چنانچه مشمول دریافت معافیت کفالت از طریق پدر نیستید، توصیه می کنیم برای آشنایی و اطلاع از شرایط انواع معافیت کفالت، مقاله شرایط انواع معافیت کفالت سربازی که باید بدانید! را مطالعه بفرمایید.
نحوه و شرایط گرفتن معافیت کفالت پدر معتاد
مشمولینی که پدر از کار افتاده و یا احیانا معتاد به مواد مخدر دارند، می توانند در صورتی که معلولیت فیزیکی و یا مشکل روانی مانع از مراقبت آنها از خانواده شده باشد، درخواست کفالت پدر از کارافتاده را ارائه نمایند.
در این میان، شرایط پدر از لحاظ اعتیاد به مواد مخدر باید با جزئیات ذکر شده و مدت زمان اعتیاد نیز ذکر شده باشد؛ در حقیقت شما در متن درخواست خود قصد اعلام این موضوع را دارید که پدر شما به دلیل مشکلات روحی و جسمی، امکان مراقبت از خانواده در زمان خدمت سربازی شما را نخواهد داشت.
تشخیص ازکارافتادگی و دریافت کفالت پدر معتاد بنا بر تشخیص شورای پزشکی وظیفه عمومی انجام گرفته می شود و پروسه چند ماهه دارد.
لازم به ذکر است مشمول باید تنها پسر بالای ۱۸ سال آن خانواده در زمان ارائه درخواست معافیت باشد.
همچنین ممکن است مشمول برای دریافت معافیت و اثبات شرایط پدر خود، مجبور به اقدام از طریق دادگاه باشد؛ که در این موارد رای و نظر کارشناس تاثیر زیادی در تشریح وضعیت مشمول خواهد داشت.
اقدام برای دریافت معافیت های کفالت، ممکن است مسیر پر زحمتی داشته باشد، علاوه بر آن عدم آگاهی از قوانین معافیت کفالت، ممکن است در میان راه دست شما را خالی بگذارد و دیگر امکان دریافت معافیت کفالت را نداشته باشید؛ لذا توصیه می کنیم برای اقدامات هر چه دقیقتر، مقاله قوانین معافیت کفالت چیست؟ را مطالعه نمایید.
مدارک لازم برای اخذ معافیت کفالت پدر معتاد
برگه معاینه اولیه مشمولین
اصل و کپی کارت ملی یا کارت موقت ملی
اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول
یک قطعه عکس رنگی ۴*۳ تمام رخ زمینه سفید مشمول
اصل و کپی گواهی آخرین مدرک تحصیلی که توسط مرجع صادرکننده یا دفتر ثبت اسناد برابر با اصل شده باشد.
گواهی اشتغال به خدمت از یگان خدمتی برای مشمولینی که حین خدمت اقدام می نمایند.
کپی کارت ملی پدر و مادر
کپی تمام صفحات شناسنامه پدر، مادر، خواهران و برادران
تکمیل برگ مشخصات بستگان مشمول توسط شخص متقاضی معافیت کفالت
تکمیل برگه وضعیت سرپرست مشمول به همراه استشهادیه معتبر
شرایط اعزام به خدمت مشمولان معتاد
به طور خلاصه می توان گفت قانونی تحت عنوان معافیت مشمولان معتاد نداریم و افرادی که به انواع مواد مخدر اعتیاد دارند، قبل از اعزام به خدمت سربازی، در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری و پس از ترک مواد مخدر به محل خدمت سربازی اعزام میشوند.
بر اساس ماده ۳۹ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولانی که به مواد مخدر اعتیاد دارند و به هنگام معاینه اولیه شناسایی میشوند، از سوی مراکز وظیفه عمومی برای ترک اعتیاد به مدت حداکثر ۶ ماه به مراجع مربوطه معرفی میشوند.
سخن آخر
یکی از موضوعات مورد توجه برای مشمولینی که به هر دلیلی علاقه ای به اعزام خدمت سربازی ندارند، شرایط دریافت معافیت کفالت است.
این نوع از معافیت بر اساس توانایی سرپرست خانوار برای مراقبت از افراد خانواده اعطا شده و افرادی که پدر بالای ۷۰ سال داشته باشند می توانند برای دریافت آن اقدام کنند.
در این میان افرادی که پدر آنها هنوز به این سن نرسیده ولی به دلایلی نظیر بیماری و اعتیاد، امکان اداره خانواده را از نظر مالی و جسمی ندارند، می توانند با ذکر مستندات و شرایط فعلی سرپرست خانواده اقدام به دریافت معافیت پدر از کارافتاده نمایند؛ که در این روش شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه بر اساس شرایط موجود تصمیم گیری لازم را انجام می دهد.
سوالات متداول
نحوه و شرایط گرفتن معافیت کفالت پدر معتاد به چه صورتی است؟
در این روش فرد مشمول بر اساس شرایط جسمی و روحی پدر، مندرجاتی را پیوست درخواست خود می نماید و به سازمان نظام وظیفه ارائه می نماید. چنانچه سن سرپرست خانواده کمتر از ۷۰ سال باشد، کارشناسان شورا بر اساس شرایط جسمی سرپرست خانواده تصمیم خود را اعلام می کنند.
معافیت پدر از کارافتاده شامل چه مشمولینی می شود؟
مشمولینی که پدر از کار افتاده و یا احیانا معتاد به مواد مخدر دارند، می توانند در صورتی که معلولیت فیزیکی و یا مشکل روانی مانع از مراقبت آنها از خانواده شده باشد، درخواست کفالت پدر از کارافتاده را ارائه نمایند.
برای دریافت معافیت پدر معتاد چه مدارکی لازم است؟
اطلاعات مربوط به این مدارک در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
شرایط معافیت کفالت پدر معتاد در سال ۱۴۰۲ + مدارک لازم برای اخذ آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
نسبت به شرایط زندگی تحت فشارم
با سلام خسته نباشید پدرومادر من ۵ماهه که از هم جدا شدن آیا معافیت کفالت مادربهم تعلق میگیرد یانه
سلام وقت بخیر شرایط شما باید از جوانب دیگر بررسی شود.
سلام پدر و مادر من ۱۴ سال پیش از هم جدا شدند به دلیل اعتیاد پدرم مادرم با یک فرد متاهل ازدواج کرده و دارای سه خواهر از همسر دوم مادرم هستم من تک فرزند هستن ولی نا پدری من دو پسر دارد حالا من معاف نمیشم یا حداقل محل خدمتم نزدیک شهرم باشد
با سلام آیا پدر من معتاد هست معاف میشوم