۲۰ کشوری که سربازی اجباری دارند! سربازی اجباری در جهان

۲۰ کشوری که سربازی اجباری دارند

آیا سربازی در همه کشورها اجباری است؟

زندگی در سال 2023 موجب شده است که بسیاری از کشور ها نیروهای ارتشی خود را کاهش داده و یا حذف کرده باشند، با این حال هنوز هم هستند کشور هایی که به دنبال افزایش نفرات و قوی تر کردن نیرو های نظامی خود نیز هستند.

امروزه خدمت سربازی در بیش از 130 کشور به صورت داوطلبانه بوده و فقط در تعداد محدودی از کشور ها به صورت اجباری می باشد و مردان می بایست در محدوده سنی خاصی نسبت به گذراندن این دوره اقدام کنند.

البته در بعضی از کشور ها، مانند کره شمالی علاوه بر مردان، زنان نیز موظف هستند خدمت سربازی را سپری کنند. در ایران هم خدمت سربازی توسط رضا شاه پهلوی بنیان گذاری شد و با وجود مخالفت های زیاد اشراف زادگان و روحانیون، در سال 1363 اجرایی گردید. در ادامه این مطلب مرکز مشاوه آویژه 19 کشوری که خدمت سربازی در آن ها اجباری است را بررسی می کنیم:

کشور های دارای سربازی اجباری

شروع لغو خدمت سربازی در جهان، به سال 1922 باز می گردد؛ زمانی که جنگ جهانی به پایان رسید و کمونیسم شروع به فروپاشی کرد. اما تحرکات مشکوکانه برخی از کشور ها دلیل محکمی برای دولت مردان بوجود آورد تا به آموزش نیرو های مجرب بپردازند.

اقداماتی که ترکیه در مرز های یونان انجام می دهد، یا حمله مستقیم روسیه به اوکراین. در حال حاضر گذراندن خدمت سربازی در 19 کشور جهان به صورت اجباری است:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

یونان

به دلیل اقدامات مرموز کشور ترکیه در جهت کشف نفت در دریا مدیترانه و در نزدیکی مرزهای یونان، این کشور تصمیم به تقویت نیرو های نظامی خود گرفت. با این که وعده تقلیل مدت سربازی از 12 ماه به 6 ماه در این کشور داده شده بود، اما این وعده به دلیل تحرکات حال حاضر ترکیه عملی نگردید.

در این کشور، زنان نیز می توانند به صورت داوطلبانه و حقوق بگیر، وارد ارتش شوند. میزان حقوق سربازان در این کشور به طور متوسط، 9 یورو برای هر ماه است؛ این میزان از حقوق، سربازان این کشور را محتاج حمایت های مالی از طرف خانواده هایشان می کند.

مردان این کشور موظف اند در فاصله 19 تا 45 سالگی، خدمت 12 ماهه خود را انجام دهند؛ حتی اگر تابعیت خارجی داشته باشند.

سربازی اجباری در جهان

فنلاند

در قانون اساسی فنلاند، 6 ماه خدمت اجباری برای مردان در نظر گرفته شده است. حداقل سن برای شروع سربازی در فنلاند، 19 سال است. همچنین فرد تا 29 سالگی اجازه دارد خدمت خود را به تعویق بیندازد. اما بعد از 29 سالگی، سربازی اجباری می شود مگر این که معاف از خدمت تشخیص داده شود.

گذراندن خدمت سربازی برای افراد تبعه، در این کشور ضروری نیست اما اگر فرد به دنبال گرفتن پاسپورت فنلاندی، شرکت در انتخابات، استخدام در مشاغل دولتی و مخالفت در تحویل داده شدن به کشور های دیگر است، باید خدمت سربازی را در این کشور بگذراند.

سربازی برای زنان در این کشور، اختیاری است اما شروطی دارد؛ بدین صورت که فرد می تواند ظرف مدت 45 روز خدمت را ترک کند؛ اما بعد از گذشت این 45 روز، طبق قوانین وضع شده اجازه خروج از ارتش را ندارند. مگر این که معافیت پزشکی شامل حال ایشان شود. این قانون برای مردان این کشور نیز صدق می کند. البته، زنان در صورت حاملگی می توانند خدمت خود را متوقف کرده و پس از زایمان، دوباره به خدمت سربازی باز گردند.

در این کشور، راه های معافیت سربازی کلی وجود ندارد و کار و دیگر فعالیت های اجتماعی، نمی تواند دلیل به تعویق افتادن خدمت سربازی شود. در معافیت پزشکی هم اگر پزشک معتمد تشخیص دهد که مشکل جسمی یا روحی فرد مشمول ممکن است در آینده درمان شود، فقط زمان اعزام به خدمت را به تعویق می اندازد.

سوئیس

سوئیس از دیگر کشور هایی است که خدمت سربازی در آن اجباری است. این کشور با دارا بودن بزرگ ترین ارتش شبه نظامی جهان (حدود 220هزار نیرو ذخیره)، خدمت سربازی دو مرحله ای دارد؛ یعنی 18 تا 21 هفته آموزش ابتدائی و 3 هفته آموزش مجدد در طول هر سال که در فاصله 18 تا 25 سالگی باید انجام شود.

افرادی که نمی توانند به خدمت سربازی بروند، ملزم به گذراندن 390 روز خدمت اجتماعی هستند.

شهروندان سوئیسی مقیم کشور های خارجی از خدمت معاف هستند اما در صورت بازگشت به کشور موظف هستند که هر چه زود تر خدمت خود را به پایان برسانند.

با این که خدمت برای زنان در این کشور داوطلبانه است، اما حقوقی کاملا برابر با مردان دارند.

کشور های دارای سربازی اجباری

اتریش

خدمت سربازی برای مردان اتریشی از 18 تا 35 سالگی، اجباری است. طول خدمت در این کشور 6 ماه می باشد. با این حال اگر فردی توانایی شرکت در دوره سربازی را نداشته باشد، می تواند از فعالیت های اجتماعی جایگزین به مدت 12 ماه استفاده کنند. این کشور در دو نیرو های زمینی و هوایی، سرباز جذب می کند.

تایلند

در این کشور، مردان از سن 18 سالگی ملزم به ثبت نام در ارتش بوده و در 21 سالگی، واجد شرایط خدمت می شوند. اعزام به خدمت در تایلند، به صورت قرعه کشی می باشد مگر این که فرد به صورت داوطلبانه درخواست اعزام نماید. اما وزیر دفاع این کشور بیان کرده است که تا آوریل سال 2024، وضعیت نظام وظیفه در این کشور به صورت کاملا داوطلبانه در خواهد آمد.

دانمارک

خدمت سربازی در دانمارک به صورت 4 ماهه است که فرد در فاصله 18 تا 27 سالگی موظف به انجام آن است. پسران دانمارکی در سالروز تولد 18 ماهگی خود نامه ای دریافت می کنند که در آن زمان پایان تحصیلات آن ها پرسیده می شود. سپس در نامه ای دیگر، از آنها خواسته می شود برای معاینات قبل از اعزام اقدام نمایند. با این حال ممکن است افراد، شایستگی حضور در خدمت را نداشته باشند.

اعزام در این کشور هم به صورت قرعه کشی بوده و پذیرش سرباز در نیرو های دفاعی، عملیاتی ارتش، ناوگان دانمارک، تاکتیکی هوا و گارد محافظت انجام می شود.

نروژ

در این کشور، اعزام به خدمت سربازی از 5/17 سال با اجازه والدین تا 44 سال صورت می پذیرد. در نروژ به صورت رسمی از زنان نیز جهت انجام خدمت درخواست می شود ولی تا زمانی که فرم اظهار رضایت را پر نکرده باشند، اعزام نمی شوند. با این که خدمت سربازی در این کشور اجباری است، اما سربازان پس از ارزیابی آنلاین، باید آزمون های فیزیکی را هم بگذرانند.

مدت خدمت در این کشور برای نگهبانان داخلی، 6 ماه و برای نیرو های زمینی، دریایی و هوایی، 12 ماه می باشد. دولت این کشور تصمیم گرفته است که تعداد سربازان را تا سال 2023 به 13 هزار نفر برساند. این در حالی است که در حال حاضر، تعداد سربازان این کشور 9 هزار نفر است.

همچنین مردم نروژ موظف هستند که دوره 1 تا 8 ماهه تخصصی را مضاف بر خدمت اصلی، طی کنند.

سنگاپور

طبق قانون اساسی این کشور، مردان از 18 تا 21 موظف اند خدمت خود را ظرف 24 ماه به پایان برسانند. این دوره باید در یکی از ارگان های نیروهای مسلح، پلیس و یا پدافند ملی، طی شود. هر فرد سنگاپوری، بعد از به پایان رساندن دوره 24 ماهه خدمت ضروری، موظف است تا ده سال و هر سال به مدت 40 روز، دوره احتیاط را سپری کند.

مصر

در مصر، خدمت سربازی در فاصله 18 تا 30 سالگی انجام می شود. اعزام افراد، درست بعد از پایان تحصیلات و تا قبل از 28 سالگی است. و اگر سن فرد از 30 سال تجاوز کند، دیگر شایسته حضور در ارتش نبوده و موظف به پرداخت جریمه (580 دلار) است. البته شهروندان این کشور می توانند از معافیت کفالت هم استفاده کنند.

طول مدت خدمت سربازی در مصر بین 14 تا 36 ماه، متناسب با تحصیلات فرد است. در صورتی که فرد از خدمت سربازی فرار کند، از برخی از حقوق اجتماعی خود مانند امتیاز استخدام در نهادهای رسمی و یا مسافرت به خارج از کشور را به طورکلی از دست می دهد.

البته هر مرد مصری برای این که بتواند ازدواج کند یا صاحب شغل شود، باید حداقل یک سال به خدمت سربازی رفته باشد.

سربازی اجباری

ارمنستان

با توجه به سابقه طولانی جنگ میان ارمنستان و آذربایجان، دولت مردان این کشور، خدمت سربازی 18 ماهه را مصوب کرده اند که پذیرش آن در دو نوبت تابستان و زمستان صورت می گیرد. اعزام به خدمت باید بین 18 تا 27 سالگی انجام شود.

سربازی برای زنان در ارمنستان به صورت اختیاری است. زنان می توانند از 18 تا 27 سالگی نسبت به ثبت نام در ارتش اقدام کرده و بعد از گذراندن خدمت 6 ماهه، یک میلیون درام حقوق دریافت کنند.

آذربایجان

الهام علی اف بعد از بالا گرفتن تنش های آذربایجان و ارمنستان، اعزام به خدمت سربازی را برای مردان 18 تا 35 سال الزامی کرد. طول مدت خدمت سربازی برای مردان تحصیل کرده، 12 ماه و برای افرادی که تحصیلات عالیه ندارند، 18 ماه می باشد. این قانون از 31 اکتبر 2023 اجرایی شده است.

در ضمن هیچ قانونی اعم از خرید دوره سربازی و یا شرکت در خدمات اجتماعی، نمی تواند گذراندن دوره سربازی را باطل کند.

ترکیه

خدمت سربازی تصویب شده در کشور ترکیه، برای مردانی که بین 20 تا 40 سال سن دارند. امکان به تعویق افتادن اعزام برای مشمولینی که مشغول تحصیل در مقطع دانشگاه و یا امور فنی حرفه ای هستند نیز وجود دارد.

مدت زمان خدمت سربازی در این کشور، از 6 تا 12 ماه متغییر است. البته افرادی که دست کم 3 سال خارج از این کشور زندگی کرده باشند، می توانند با پرداخت مبلغی معین، خدمت سربازی خود را به یک دوره آموزشی 21 روزه کاهش داده و کارت پایان خدمت بگیرند.

سربازی اجباری در کشورهای مختلف

برزیل

استثناهای زیادی که در کشور برزیل در زمینه خدمت سربازی وجود دارد، باعث شده که این دوره فقط بر روی کاغذ اجباری باشد ولی بیشتر جنبه داوطلبانه دارد. مردان برزیلی زمانی که به 18 سالگی می رسند، موظف اند که 12 ماه به کشور خود خدمت کنند که اکثرا در پایگاه های نزدیک به خانه افراد مشمول سپری می شود.

البته افرادی که مشغول تحصیل در دانشگاه هستند و یا شغل ثابت دارند، از انجام خدمت سربازی معاف هستند.

تایوان

در کشور تایوان، تمامی مردان موظف به گذراندن دوره سربازی هستند. علاوه بر آن برخی از زنان ساکن مناطق خاص، مانند جزیره فتوچین هم موظف به گذراندن دوره آموزشی سربازی پدافند غیر نظامی هستند.

خدمت سربازی در جمهوری خلق چین، از 24 ماه در سال 1949 به 12 ماه در سال 2008 کاهش یافته است. مشمولینی که فارغ التحصیل رشته های مهندسی و علوم هستند، به شرط پذیرفته شدن در آزمون افسری می توانند به ماموریت های افسری در نیرو های ذخیره بروند؛ البته در ابتدا باید سه ماه دوره آموزشی را پشت سر بگذارند.

در تایوان، وزارت کشور مامور اداره آژانس خدمت وظیفه ملی است. در این کشور، 10 درصد از 188 هزار نیروی نظامی را سربازان وظیفه تشکیل داده است.

ایران

در ایران، مردان پس از پایان 18 سالگی، موظف به گذراندن خدمت سربازی هستند. سربازی اولین بار توسط رضا شاه مصوب شده و بعد از انقلاب اسلامی، ادامه یافت. هم اکنون طول خدمت وطیفه در ایران 21 ماه است. مدت این دوره می تواند در صورت خدمت در مناطق مرزیی و یا 200 کیلومتر دورتر از محل زندگی، کاهش یابد.

مشمولین در این کشور می توانند از انواع معافیت ها و کسر خدمت ها استفاده کنند.

بعد از مهاجرت به ترکیه باید به سربازی بروم؟

روسیه

در این کشور تنها افرادی به خدمت خوانده می شوند که بین 18 تا 30 سال سن داشته باشند. یعنی اگر فردی، 30 سال و یک ماهه باشد، نمی تواند به خدمت سربازی برود. دوره سربازی در کشور روسیه حداقل 12 ماه است.

افراد در طول خدمت سربازی نمی توانند از کشور خارج شوند و مشمولی که مشغول تحصیل در دانشگاه باشند یا بیش از دو فرزند داشته و یا از لحاظ جسمی مشکل داشته باشند، از خدمت سربازی معاف هستند.

این کشور با توجه به خسارات شدیدی که در اوکراین متحمل شد، نیرو های مسلح خود را 30 درصد افزایش داده و به 5/1 میلیون نفر رسانده است.

اوکراین

با اینکه خدمت سربازی در سال 2013 در این کشور لغو شده بود، اما بعد از حمله روسیه به اکراین در سال 2022، خدمت سربازی برای افرادی که بین 25 تا 60 سال سن دارند، اجباری شده است. با این که در گذشته حداقل سن سربازی 27 بود، اما در حال حاضر به 25 سال کاهش یافته است. البته خدمت سربازی در اوکراین، سابقه طولانی دارد.

کره شمالی

کره شمالی چهارمین ارتش بزرگ دنیا را دارد. از سال 1993، سربازی برای تمامی مردان و از سال 2015 برای تمامی زنان کشور اجباری شده است. مدت زمان خدمت برای مردانی که درجه معمولی دارند، ده سال و برای افسران ویژه 13 سال می باشد. خدمت سربازی برای زنان 17 تا 20 ساله این کشور، دست کم 3 سال می باشد.

کره جنوبی

با توجه به تهدیداتی که کره شمالی نسبت به این کشور دارد، خدمت سربازی برای مردان 18 تا 28 ساله که زیر 30 سال سن دارند به صورت اجباری درآمده است. مشمولین موظف اند بین 5/1 تا 2 سال در ارتش کشور خدمت کنند. این کشور دارای 1.88 میلیون نفر سرباز است که 1.28 میلیون نفر آن ارتشی فعال بوده و 600 هزار نفر نیروی ذخیره دارند. البته ورزشکاران و هنرمندانی که برای کره افتخارات کسب کرده باشند، معاف از خدمت سربازی هستند.

سخنی از مشاوران آویژه

همواره بحث و گفت وگوهای زیادی بر سر لغو یا عدم لغو خدمت سربازی وجود دارد. مخالفین این طرح، خدمت سربازی عامل اصلی خودکشی و افسردگی سربازان می دانند اما موافقین این طرح، خدمت سربازی را گذرگاهی برای مردانگی و مسئولیت پذیری می دانند. با این حال این دوره در بسیاری از کشور ها به صورت داوطلبانه درآمده است. برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله مشاوره سربازی را بخوانید.

سوالات متداول

بعد از مهاجرت به ترکیه باید به سربازی بروم؟

اگر قبل از پایان 22 سالگی اقامت ترکیه را دریافت کرده باشید، باید در کشور ترکیه به خدمت سربازی بروید مگر این که مدرک قابل قبول دولت ترکیه مبنی بر معافیت را ارائه دهید.

خدمت سربازی برای اتباع خارجی در یونان الزامی است؟

بله؛ گذراندن دوره خدمت 12 ماهه حتی برای اتباع خارجی هم الزامی است.

میزان تحصیلات در مدت زمان خدمت سربازی در مصر تاثیر گذار است؟

بله؛ هر میزان تحصیلات عالیه فرد بالاتر یاشد، مدت زمانی که باید به خدمت سربازی برود، کاهش می یابد.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

۲۰ کشوری که سربازی اجباری دارند! سربازی اجباری در جهان

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 4 نظر:
  1. بالای صد و پنجاه کشور در جهان سربازی اجباری ندارند حالا گشتید دنبال 10 تا کشور نکبت کوچک جنگ زده که سربازی اجباری دارند؟؟!! به فرض کل دنیا هم سربازی اجباری داشته باشه این قانون که همون بَرده گیری اجباری هستش مگر دسته ‌؟

    1. درسته اما سربازی اجباری در بسیاری از کشورها به عنوان یک وظیفه ملی و بخشی از ساختار دفاعی کشورها در نظر گرفته می‌شود، نه به‌عنوان برده‌گیری. در بسیاری از کشورها مانند سوئیس و کره‌جنوبی، این سیستم برای تقویت امنیت و مشارکت مردمی است. اما می‌توان گفت که این قانون ممکن است در برخی کشورها مشکلات و چالش‌هایی به همراه داشته باشد.

  2. سلام خسته نباشید…من سه ماه غیبت خوردم و نمیتونم دانشگاه ثبتنام کنم و یک بهمن اعزاممه برای اموزشی…ایا راهی هست که بشه بعد اموزشی بتونم دانگشاه ثبتنام کنم

    1. سلام خیر به دلیل داشتن غیبت نمیتوانید ادامه تحصیل دهید تا زمانی که دوره سربازی به اتمام برسد.

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

چهارشنبه

1403/9/14

پنجشنبه

1403/9/15

جمعه

1403/9/16

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید