معافیت سربازی یکی از روش هایی می باشد که مشمولان می توانند با استفاده از آن دوران خدمت خود را به تعویق انداخته یا به خدمت سربازی اعزام نشوند.
معافیت پوکی استخوان در گروه بیماری هایی قرار دارد که مشمولان مبتلا به آن بر حسب شدت و ضعف بیماری می توانند نوعی از معافیت پزشکی را دریافت نمایند.
افرادی که از بیماری پوکی استخوان رنج می برند و در سن اعزام به خدمت سربازی هستند می توانند معافیت پزشکی روماتولوژی دریافت نمایند.
البته روماتولوژی بخشی از لیست بیماری های منتشر شده از سوی سازمان نظام وظیفه است که شامل بیماری های متنوع استخوانی می گردد که یکی از آنها پوکی استخوان می باشد.
بسیاری از مشمولان به دنبال یافتن اطلاعاتی هستند تا از حدود بیماری پوکی استخوان که باعث دریافت معافیت می شود مطلع شوند.
بنابراین مشاوره نظام وظیفه آویژه در این مقاله به بررسی جزئیات مربوط به معافیت پوکی استخوان پرداخته و در اختیار مشمولانی که تمایل دارند در مورد آن اطلاعات لازم را کسب نمایند، قرار داده اند.
معافیت پزشکی پوکی استخوان
سازمان نظام وظیفه برای دریافت معافیت مشمولان قوانین و مقرراتی را وضع نموده است که با توجه به آنها مشمولان می توانند خدمت سربازی خود را به گونه ای دیگر سپری نمایند یا از رفتن به خدمت منع شوند.
یکی از راه هایی که پیش روی مشمولان با ناتوانی جسمی قرار گرفته تا از خدمت معاف شوند، دریافت معافیت پزشکی است. بیماری هایی که مشمولان با توجه به آن از خدمت معاف می شوند بسیار زیاد بوده و هر کدام در گروه خود تقسیم بندی شده اند.
به طور مثال بخش بیماری های اعصاب و روان که مشمولان با اختلالات گوناگون روانی در این گروه قرار می گیرند، یا بیماری های روموتولوژی و بافت همبند که شامل بیماری های متابولیک استخوان یا مفاصل و … می باشد.
پوکی استخوان در بخش بیماری های روموتولوژی و بند 6 با نام بیماری متابولیک قرار دارد که معافیت دائم و خدمات از رزم برای این بیماران در نظر گرفته شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محدودیت های معافیت اعصاب و روان حتما مقاله معافیت اعصاب و روان را حتما بخوانید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
بیماری پوکی استخوان و معافیت سربازی
پوکی استخوان در واقع بیماری است که با ضعف در استخوان ها باعث شکستگی ناگهانی در مفاصل و آسیب به افراد خواهد شد. کاهش استقامت استخوان ها در مشمولان خدمت سربازی یکی از بیماری هایی است که باعث ناتوانی افراد در انجام امور نظامی می باشد.
حتی ممکن است بقدری استحکام بافت استخوانی فرد سست باشد که با انجام کوچکترین حرکت عادی نیز، مشکلات جدی برای آنها بوجود بیاید.
با این حال برای بیماری پوکی استخوانی حدودی تعریف شده است که مشمولان با توجه به آن می توانند از خدمت سربازی معاف از خدمت یا رزم شوند.
معافیت پزشکی سربازی انواع مختلفی دارد که در اینجا لازم است تا برای تفهیم بیشتر شما در مورد نوع معافیت پزشکی پوکی استخوان، در مورد آنها بطور مختصر توضیح دهیم.
انواع معافیت پزشکی پوکی استخوان
معافیت دائم: شدت بیماری به گونه ای باشد که فرد نتواند وظایف خود را در دوران سربازی به خوبی انجام دهد و همچنین قرار گرفتن در شرایط سخت نظامی باعث بروز مشکلات جدی تری برای فرد مشمول شود.
معافیت موقت: کسانی که مبتلا به بیماری خاصی هستند ولی باید تحت درمان قرار گیرند تا با بدست آوردن سلامت جسمی خود بتوانند، دوران خدمت را سپری نمایند.
مدت زمانی که مشمول به درمان می پردازد معافیت موقت سربازی برای او ثبت خواهد شد. عواملی که در تعیین مدت زمان معافیت موقت نقش دارد نوع و شدت بیماری است که بین 3 الی 9 ماه به متغیر می باشد.
اگر مشمولان در حین خدمت سربازی موفق به دریافت معافیت موقت شوند ابتدا از دوره خدمت ترخیص می شوند. اما اگر پس از پایان این دوره، معافیت از رزم بگیرند، این مدت زمان از خدمت سربازی آنها کسر نخواهد شد.
آن دسته از مشمولانی که نقص عضو شده یا دچار مشکلات جزئی جسمی و روانی هستند به طوری که توان انجام امور رزمی را ندشته باشند، معافیت از رزم را دریافت خواهند نمود.
پوکی استخوان کدام نوع از معافیت پزشکی را دریافت می کند؟
برای معافیت پوکی استخوان شرایطی وضع گردیده است که مشمولان با توجه به آن نوعی از معافیت پزشکی را دریافت می کنند.
🟣 حداکثر توده استخوانی در افراد میزان مشخص شده ای دارد که نشان دهنده سلامت او می باشد.
🟣 حال اگر بر اساس سنجش تراکم استخوان توده استخوانی در مشمولان در مقایسه با حداکثر توده استخوانی کاهش پیدا کند معافیت سربازی را دریافت می کند.
🟣 لازم به ذکر است که برای دریافت معافیت تراکم استخوان عدد مشخصی در نظر گرفته شده است که نوع معافیت را تعیین می کند.
🟣 بنابراین بیماری متابولیک استخوان بر اساس میزان توده استخوانی در بدن مشمول در سه سطح می باشد که معافیت دائم و معافیت از رزم را بهمراه دارد.
در ادامه به توضیح کامل شرایط لازم برای دریافت معافیت تراکم استخوان می پردازیم.
استئومالاسي:
پیدایش بیماری در هر فرد نشانه هایی دارد که در مورد بیماری تراکم استخوان می توان درد های خفیف و شدید در ناحیه لگن، شکستگی های سریع و زود هنگام، درد های شدید در ناحیه کمر و … نام برد.
چنانچه فرد با داشتن این علائم به پزشک مراجعه نموده و او تشخیص دهد که به بیماری پوکی استخوان مبتلا است می توانند با ارائه مدارک لازم به کمسیون های پزشکی نظام وظیفه معافیت سربازی را دریافت نماید.
حال اگر با سنجش تراکم استخوان در مراکز پزشکی نیرو های مسلح توده استخوانی در فرد نسبت به حداکثر آن 5/2 درصد کاهش یافته باشد، مشمول معافیت دائم سربازی را دریافت خواهد کرد.
استئوپروزهاي ثانويه يا استئوپروزهاي با زمينه ارثي :
نوعی دیگر از بیماری های پوکی استخوان است که بدون نشانه رخ می دهد و آسیب های جدی به او وارد می کند.
به اینصورت که مبتلایان به این بیماری در ترس از شکستگی هستند و قدرت انجام کار هایشان را به تنهایی از دست داده اند.
در برخی دیگر حالت ها نیز پوکی استخوان ارثی بوده و توده استخوانی در بدن مشمولان کاهش یافته است.
با توجه به شدت پوکی استخوان در این روه از مشمولان، معافیت دائم پزشکی به آنها اختصاص خواهد یافت.
استئوپني:
یک مرحله قبل از پوکی استخوان استئوپني می باشد که با سنجش تراکم استخوان در مقایسه با حداکثر توده استخوانی بین 1- 5/2 می باشد.
در این حالت مشمولان می توانند تنها از خدمات رزمی معاف شده و می بایست دوران سربازی خود را سپری نمایند.
مدارک مورد نیاز معافیت پوکی استخوان
- مدارک شناسایی شامل شناسنامه کارت ملی به همراه کپی از تمام صفحات
- آخرین مدرک تحصیلی که فرد موفق به اخذ آن شده است و کپی از آن
- عکس 4*3 پرسنلی رنگی زمینه سفید تمام
- دریافت فرم های مربوط به دریافت معافیت و تکمیل آنها که شامل موارد زیر می باشد.
- اطلاعات شخصی
- واکسیناسیون
- فرم خود مربوط به پزشک
- پرونده پزشکی و سوابق بیماری خود
اگر جزء مشمولانی هستید که در حین خدمت به دنبال دریافت معافیت پوکی استخوان می باشید می بایست مدارک دیگری از جمله موارد زیر را به یگان خدمتی خود ارائه دهید.
- نامه اعزام به مراکز پزشکی برای درمان
- تاییدیه ای که از کمسیون پزشکی نظام وظیفه در مورد پوکی استخوان دریافت نموده اید.
آیا در حین تحصیل می توان معافیت پوکی استخوان را دریافت نمود؟
سازمان نظام وظیفه قوانین و مقررات خاصی برای معافیت پوکی استخوان قرار داده است که با توجه به آن مشمولان می توانند در شرایط مختلف از خدمت سربازی معاف شوند.
ممکن است برخی از مشمولان با این سوال مواجه شوند که آیا می توان در حین تحصیل معافیت پوکی استخوان بگیریم یا خیر؟
با توجه به اطلاعاتی که پس از بررسی لیست بیماری های دارای معافیت در حین تحصیل به دست آورده ایم، باید بگوییم که مشمولانی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند چنانچه پوکی استخوان در آنها شدت داشته باشند، نمی توانند جهت دریافت معافیت پوکی استخوان اقدام نمایند.
این گروه از افراد تا پایان تحصیلات خود در هر مقطعی، معافیت سربازی پوکی استخوان در حین تحصیل را دریافت نخواهند کرد.
برای اطلاعات بیشتر حتما مقالهمعافیت پزشکی در حین تحصیل را بخوانید.
اقدامات لازم برای دریافت معافیت پوکی استخوان
آن دسته از مشمولانی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند، لازم است تا برای دریافت معافیت خود مراحلی را سپری نمایند.
پس از بررسی شرایط خود و گرفتن تاییده از پزشک عمومی مبنی بر بیماری پوکی استخوان می توانید با انجام مراحل زیر معافیت سربازی خود را دریافت نمایید.
- به مراکز پلیس + 10 مراجعه نموده و فرم های پزشکی مربوطه را دریافت نمایید.
- اقدامات اولیه مانند اثر انگشت و عکس برداری را انجام دهید.
- برای انجام معاینات اولیه به پزشک مورد تایید سازمان نظام وظیفه مراجعه و فرم خود اظهاری را تکمیل کنید.
- با تایید پزشک مربوطه، مشمولان مدارک لازم را جمع آوری نموده و با مراجعه به دفاتر پلیس+ 10 درخواست معافیت پوکی استخوان خود را ثبت نمایید.
- مشمولان می بایست در زمان اعلام شده به مراکز پزشکی مورد تایید سازمان نظام وظیفه رفته و معاینات تخصصی را انجام دهند.
- تشکیل کمیسیون پزشکی و حضور مشمول در زمانی که به او اعلام شده است.
در این مرحله دو حالت پیش روی مشمولان قرار می گیرد:
- در صورت تایید بیماری پوکی استخوان، می بایست مبلغ 200 هزار تومان به شماره حساب اعلام شده واریز نمایند، تا بتوانند کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.
- در صورت رد درخواست معافیت پوکی استخوان، مشمولان اجازه اعتراض به رای صادره را خواهند داشت.
در ادامه مطلب مراحل اعتراض به رای کمیسیون پزشکی برای این گروه از مشمولان توضیح داده شده است، برای کسب اطلاع از آن با ما در مطالعه ادامه مقاله همراه باشید.
نحوه اعتراض به رای کمسیون پزشکی جهت معافیت پوکی استخوان
ممکن است رای صادره از سوی کمسیون پزشکی بر خلاف آنچه که مشمولان تصور می کردند باشد و نتوانند معافیت پوکی استخوان را دریافت نمایند.
در این شرایط راه حل هایی برای اعتراض به حکم نهایی وجود دارد که سازمان نظام وظیفه برای ضایع نشدن حقوق مشمولان مبتلا به بیماری آنها را اعلام نموده است.
البته مشمولان این را در نظر بگیرند که اعتراض به رای نهایی تابع شرایطی است که باید از آن بهره مند باشند.
مشمولان ده روز پس از دریافت رای نهایی فرصت دارند تا اعتراض خود را به ثبت برسانند و اگر پس از گذشت 6 ماه بیماری در فرد تشدید پیدا کند می بایست تمامی مراحل دریافت معافیت پوکی استخوان را از ابتدا آغاز نماید.
پرونده مشمولان معترض به ترتیبی که در ادامه عنوان شده است مورد بررسی مجدد قرار می گیرد.
- کمسیون شهرستان
- کمیسیون استان
- شورای سازمان
- شورای عالی
مشمولان می بایست برای تکرار معاینات در زمان اعتراض هزینه هایی که را تصویب شده است پرداخت نمایند.
با توجه به بحث کمیسیون پزشکی نظام وظیفه پیشنهاد می کنیم حتما مقاله اعتراض به رای کمسیون پزشکی را حتما بخوانید.
سخنی از مشاوران آویژه
معافیت پوکی استخوان یکی از انواع معافیت های پزشکی می باشد که مشمولان با توجه به شدت بیماری از رفتن به خدمت سربازی معاف می شوند.
آگاهی از جزئیات معافیت پزشکی پوکی استخوان به مشمولان کمک می کند تا بتوانند در فرصت مناسب اقدامات لازم جهت دریافت معافیت را به بهترین نحو انجام دهند.
در این مقاله سعی کردیم تا با در اختیار قرار دادن اطلاعات جامع و کامل به مشمولان، با آنها در انجام روند دریافت معافیت پوکی استخوان همراه شویم.
سوالات متداول
بیماری پوکی استخوان کدام یک از انواع معافیت ها را دربرمی گیرد؟
معافیت سربازی پوکی استخوان بصورت دائم و معاف از رزم می باشد که هر کدام شرایط خاص خود را دارد.
آیا در حین تحصیل می توان معافیت پوکی استخوان را دریافت کرد؟
پوکی استخوان یکی از بیماری هایی است که مشمولان در حین تحصیل نمی توانند با توجه به آن از سربازی معاف شوند.
آیا مشمولان حق اعتراض به رای نهایی معافیت پوکی استخوان را دارند؟
بله مشمولان می توانند پس از دریافت رای نهایی مبنی بر عدم دریافت معافیت پوکی استخوان به ان اعتراض نمایند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معافیت پوکی استخوان / شرایط معافیت از رزم، دائم و موقت
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.