تماس از تلفن ثابت
9099071985

۰ تا ۱۰۰ معافیت ریه و تنگی نفس ۱۴۰۳ + آیین نامه های جدید مربوطه

معافیت پزشکی بیماری ریه

بسیاری از مشمولانی که مبتلا به آسم و دیگر بیماری‌های تنفسی و ریوی هستند، می‌توانند معاف از سربازی شوند. این معافیت با توجه به شدت بیماری و علائمی که دارد می‌تواند به صورت معافیت دائم، موقت یا معاف از رزم باشد.

در این مقاله از مرکز مشاوره آویژه، بیماری‌هایی که باعث معافیت پزشکی ریه یا معافیت تنگی نفس برای مشمولان می‌شود را بررسی می‌کنیم. در ادامه هم با مدارک و شرایط لازم برای اخذ معافیت ریه آشنا خواهیم شد.

معافیت پزشکی ریه و قفسه صدری به چه مشمولانی داده می‌شود؟

ریه‌ها اندام‌های حیاتی در بدن ما هستند که بروز هر گونه اختلال در آن‌ها می‌تواند تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.

برخی از بیماری‌های ریه اثرات حاد و مزمنی بر روی سلامتی عمومی بدن دارند و انجام فعالیت‌های عادی را در افراد مبتلا، دشوار می‌کنند. به همین دلیل قانون‌گذاران نظام وظیفه برای برخی از این بیماری‌ها، معافیت سربازی در نظر گرفته‌اند.

در ادامه با برخی از مهم‌ترین این بیماری‌ها که باعث دریافت معافیت پزشکی ریه می‌شود، آشنا می‌شویم:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

🫁 پیوند ریه

سیستم تنفسی افرادی که پیوند ریه انجام داده‌اند، نسبت به دیگر افراد آسیب پذیری بیشتری دارد به همین دلیل به طور دائم از رفتن به خدمت معاف می‌شوند.

🫁 تنگی برونش‌ها

تنگی برونش‌ها یا تنگی لوله‌های تنفسی یکی دیگر از بیماری‌هایی است که باعث معافیت می‌شود. این بیماری، منجر به نقص تنفس شده و انجام خدمت سربازی برای این دسته از مشمولان با مشکل روبرو می‌شود. تنگی برونش که باعث نقص تنفس می‌شود، باعث معافیت دائم خواهد شد.

🫁 جراحی بر روی قفسه سینه

جراحی بر روی قفسه سینه و برداشتن دو یا بیش از دو دنده، یکی از مشکلات جسمی برای مشمولان به حساب می‌آید که معافیت پزشکی برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد. انجام جراحی بر روی قفسه سینه و برداشتن دو یا بیش از دو دنده منجر به معافیت دائم مشمول می‌شود.

🫁 آسم

آسم یکی از رایج‌ترین بیماری‌های تنفسی است که نوع شدیدتر آن، باعث معافیت می‌شود. این بیماری در صورتی که منجر به اختلال عملکرد تنفسی متوسط یا بیشتر شود منجر به معافیت دائم مشمول می‌شود. البته در این مورد ارائه سابقه درمانی الزامی است.

🫵🫵 برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله معافیت سربازی با آسم را بخوانید.

🫁 تغییرشکل مجاری هوایی یا دیافراگم

تغییر شکل مجاری تنفسی یا دیافراگم چه به صورت مادرزادی و چه به صورت اکتسابی، یکی دیگر بیماری‌هایی است که باعث معافیت می‌شود. این بیماری اگر به همراه اختلال عملكرد متوسط يا شديد ريه شود، باعث معافیت دائم مشمول می‌شود.

🫁 پلورزی

پلورزی یا تجمع بیش از حد مایعات در لایه‌‌های ریه، یکی از بیماری‌های جدی است که ممکن است در اثر عفونت یا دیگر دلایل به وجود آمده باشد. در نوع مزمن این بیماری که بیشتر 6 ماه طول کشیده باشد، معافیت دائم به فرد داده می‌شود. در نوع حاد این بیماری، تنها 6 ماه معافیت موقت پزشکی به مشمول تعلق می‌گیرد.

🫁 پنوموتوراكس

پنوموتوراكس یک بیماری ریوی است که در اثر آن، هوا بین ریه و دیواره سینه جمع می‌شود و موجب تنگی نفس و احساس خفگی شدید می‌شود. این بیماران، در نوع تكرار شونده معافیت دائم می‌گیرند. اما اگر این بیماری تنها یک بار ایجاد شده باشد، فرد معاف از رزم می‌شود.

🫵🫵 در ادامه حتما مقاله معاف از رزم چیست؟ را بخوانید.

🫁 فيبروز ريه

افراد مبتلا به فيبروز ريه که منجر به تخریب بافت ریه می‌شود، در صورت شدت بیماری، با اختلال عملكرد متوسط يا بيشتر، معافیت دائم دریافت می‌کنند. این افراد اگر اختلال عملكرد خفيف در تنفس داشته باشند، معافیت از رزم می‌گیرند.

🫁 آمفیزم یا التهاب کیسه‌های هوا ریه

مشمولان مبتلا به آمفیزم یا التهاب کیسه‌های هوا ریه بصورت منتشر، معافیت دائم می‌گیرند. اما افرادی که مبتلا به این بیماری هستند که به صورت نقطه‌ای است، معافیت از رزم می‌گیرند.

🫁 کیست ریه

افراد مبتلا به انواع کیست‌های ریه در صورتی که با اختلال متوسط يا بيشتر عملكرد تنفسي همراه باشد، معافیت دائم از سربازی می‌گیرند. اما مشمولان مبتلا به این بیماری، با اختلال خفيف عملكرد و يا بدون اختلال عملكرد تنفسي، تنها معافیت از رزم می‌گیرند.

🫁 برونشيت مزمن

افراد مبتلا به بیماری برونشست مزمن که سال‌ها طول کشیده باشد و همراه با اختلال عملكرد تنفسي متوسط و يا بيشتر باشند، معافیت دائم می‌گیرند.

در ادامه حتما مقاله معافیت پزشکی برونشیت را حتما بخوانید.

در جدول زیر می‌توانید فهرست کاملی از بیماری‌هایی که باعث معافیت پزشکی ریه به صورت دائمی می‌شود را مشاهده کنید:

نام بیماری
بيماري‌هاي قارچي مزمن ريه
سندرم كارتاژنز
پنوموكونيوز
برونشكتازي با درگيري حداقل دو لوب
سيستيك فيبروزيس
اجسام خارجي ريه
مدياستنيت ریه
پرفشاری ریه‌ها

شرایط دریافت معافیت پزشکی ریه و قفسه صدری

افرادی که قصد دارند برای معافیت پزشکی ریه و معافیت تنگی نفس اقدام کنند، باید شرایط خاصی را داشته باشند. در این موارد بیماری افراد باید در سال‌های گذشته شناخته‌شده بوده و مراحل پیگیری و درمان برای آن‌ها طی شده باشد. به عبارت دیگر افرادی که برای معافیت ریه و بیماری‌های مربوط به آن اقدام می‌کنند باید مستندات پزشکی پیگری بیماری خود را به مسئولان ارائه کنند.

همچنین در مراحل مختلف، آزمایشات و معاینات لازم از فرد انجام می‌شود تا صحت ادعای او درباره بیماری به اثبات برسد.

به عنوان مثال، در معافیت مربوط به جراحی قفسه سینه و برداشت دنده، ارائه این مدارک و سوابق اهمیت زیادی دارد.

این سوابق باید توسط مراکز درمانی معتبر تایید شده باشد. علاوه بر این، انجام معاینات و آزمایشات تخصصی که تحت نظارت پزشکان و متخصصان سازمان وظیفه باشد از دیگر شرایط لازم برای معافیت است که منجر به روشن شدن وضعیت مشمول می‌شود.

در ادامه حتما مقاله جدیدترین لیست بیماری های معافیت پزشکی را بخوانید.

قوانین معافیت پزشکی بیماری ریه و قفسه صدری چیست؟

برای دریافت معافیت پزشکی ریه و تنگی نفس باید چه مراحلی را طی کنیم؟

مشمولان متقاضی معافیت پزشکی تنگی نفس و معافیت ریه، پس از مطالعه شرایطی که سازمان نظام وظیفه برای مشمولان دارای اختلالات ریوی تعیین کرده است، می‌توانند جهت دریافت معافیت خود اقدام نمایند. مراحل گرفتن این معافیت به ترتیب زیر انجام می‌شود:

✳️ متقاضیان ابتدا باید دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را دریافت کنند. در این دفترچه فرم‌هایی وجود دارد که تکمیل آن‌ها برای روند دریافت معافیت ضروری است. این دفترچه را می‌توان از دفاتر پلیس + 10 دریافت کرد. در پشت فرم شماره یک، افراد باید خلاصه‌ای از وضعیت بیماری خود را وارد کنند.

✳️ بعد از دریافت دفترچه و تکمیل فرم‌های لازم، باید به پزشک اولیه مراجعه شود. پزشک تشخیص اولیه خود در مورد سلامتی فرد را در فرم‌ها وارد کرده و در صورت نیاز دستور بررسی بیشتر بیماری فرد را صادر می‌کند.

✳️ در مرحله بعدی، مشمولان باید مدارک شناسایی خود را به همراه برگه معاینه‌ای که توسط پزشک اولیه امضا شده و همچنین سوابق بیماری خود را به سازمان وظیفه تحویل دهند. این مرحله با مراجعه به دفاتر پلیس + 10 امکان پذیر است. در این مراکز، اطلاعات مشمولان توسط اپراتورهای این دفاتر ثبت می‌شود.

✳️ بعد از ثبت اطلاعات، پیامکی برای فرد ارسال می‌شود که طبق آن مشمول باید در تاریخ مشخصی به بیمارستان مراجعه کند. لازم به ذکر است که اگر مشمول ظرف مدت یک ماه به بیمارستان مراجعه نکند، به خدمت اعزام خواهد شد.

✳️ در بیمارستان آزمایشات و معاینات تخصصی روی فرد انجام می‌شود که برای تایید بیماری الزامی است. آزمایشات هر مشمول بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد. در این مرحله انجام آزمایشات با پرداخت هزینه‌های تعیین شده صورت می‌گیرد.

✳️ مرحله آخر برای دریافت معافیت، مراجعه به شورای پزشکی عمومی است. در این مرحله، پیامکی برای فرد ارسال می‌شود و زمان و مکان برگزاری شواری پزشکی اعلام می‌شود. این شورا در حضور فرد مشمول، تصمیم نهایی را برای معافیت یا عدم معافیت او می‌گیرد. در این مرحله، در صورت تایید مدارک، یکی از انواع معافیت‌های پزشکی به مشمول تعلق می‌گیرد.

در ادامه حتما مقاله یک راه عالی برای معافیت سربازی را بخوانید.

معافیت پزشکی ریه و قفسه صدری

مدارک لازم معافیت پزشکی بیماری‌های ریه

برای انجام روند دریافت معافیت بیماری ریوی ارائه مدارک زیر الزامی می باشد:

برگه وضعیت مشمولان یا همان برگه ی شماره 1 که در دفترچه راهنمای خدمت وجود دارد و اطلاعات شناسایی مشمول شامل تاریخ تولد، نام و نام خانوادگی، شماره ملی و… را دربرمی گیرد.

از مهم ترین مدارکی است که مشمول باید به سازمان وظیفه ارائه دهد و ادامه ی روند معافیت به آن بستگی دارد،برگه ی معاینه اولیه است که پزشک متخصص آن را مهر کرده باشد.

برگه ی واکسیناسیون که بعد از انجام واکسیناسیون توسط مراکز درمانی و درمانگاه ها تکمیل می شود.
تصویر و اصل کارت ملی و شناسنامه مشمول
اصل و تصویر مدرک تحصیلی مشمول
یک قطعه عکس پرسنلی جدید با زمینه سفید
ارائه ی شماره حساب از بانک سپه و…

علاوه بر موارد بالا ارائه ی مدارک و سوابق بستری شدن، جراحی و بیماری نیز از جمله مواردی است که مشمولان باید در نظر داشته باشند. این مدارک توسط سازمان وظیفه بررسی می شوند و استعلامات لازم از مراکز درمانی و… اخذ خواهد شد. بنابراین در ارائه ی مدارک نهایت دقت و صداقت را رعایت کنید.

✍️✍️سخنی از مشاوران آویژه

برخی از مشمولان که به بیماری‌های ریوی و تنفسی مبتلا هستند از طریق اقدام برای «معافیت پزشکی بیماری‌های ریوی» می‌توانند معافیت پزشکی خدمت سربازی خود را کسب کنند. افرادی که پیوند ریه انجام داده‌اند، یا دیگر بیماری‌های ریوی را دارند که تنفس آن‌ها را سخت کرده و موجب اختلال تنفسی متوسط و شدید شده است، می‌توانند معافیت دائم از سربازی را دریافت کنند.

این که چه نوع معافیتی برای مشمولان اجرا می‌شود تابع قوانینی است که سازمان نظام وظیفه تعیین شده و با توجه به شدت و ضعف بیماری برای مشمول در نظر گرفته می‌شود. اگر در زمینه این معافیت نیاز به مشاوره تلفنی سربازی دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در آویژه ارتباط بگیرید

سوالات متداول

معایب معافیت پزشکی ریه و قفسه صدری چیست؟

معافیت‌های پزشکی مانند معافیت پزشکی ریه، محدودیت‌هایی مانند عدم استخدام در مراکز و ادارات و همچنین مشکلاتی در روند دریافت گواهینامه رانندگی را به دنبال خواهد داشت.

تصمیم نهایی برای معافیت پزشکی ریه توسط چه نهادی گرفته می‌شود؟

کمیسیون پزشکی، مرجع اصلی تصمیم‌گیری در این زمینه است. افراد مبتلا به یکی از بیماری‌های موجود در لیست بیماری‌های معافیت ریوی که نتایج آزمایشات آن‌ها نشان دهنده بیماری باشد، مشمول معافیت می‌شوند.

معافیت دائم پزشکی ریه و قفسه صدری به چه افرادی داده می‌شود؟

این معافیت برای مشمولان با مشکلات تنفسی شدید و متوسط همچون آمفیزم ریوی، تنگی برونش‌ها، پیوند ریه و… داده می‌شود.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

۰ تا ۱۰۰ معافیت ریه و تنگی نفس ۱۴۰۳ + آیین نامه های جدید مربوطه

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- 15 نظر:
  1. سلام پسر من به بیماری شدید آپنه خواب مبتلاست آیا ممکن است معافیت بگیرد به طوری که در هردقیقه 90 بار تنفسش قطع و سطح اکسیژن خونش به 70 میرسد

    1. در صورت تایید پزشک معتمد نظام وظیفه معافیت حاصل میشود و تایید کمیسیون

  2. با عرض سلام پسر من در ریه ش یک کیست بود و با عمل جراحی برداشته شد و الان ۶۰ در صد از ریه هاش کار میکنن و تنگی تنفس دارد و تمام مدارک هم موجود میباشد آیا معافیت شامل این نوع مریضی می‌شود

    1. سلام وقت بخیر، معافیت پزشکی به نوع و وخامت بیماری بستگی دارد اما با شرایطی که شما می‌فرمایید امکان معافیت وجود دارد

  3. سلام بنده ۳۲ سالمه در سن ۱۱سالگی دوچار به بیماریه رماتیسم قلبی شدم حتا ریه ام هم مشکل پیدا کرد الان دارای ۱ فرزند شدم هنوز سربازی نرفتم و مشکل ریه و قلب دارم شبها که میخوابم نفسم بالا نمیاد حتماً باید پنجره اتاق را باز کنم تا بتوانم نفس بکشم لطفاً راهنماییم کنید

    1. سلام با تایید پزشک معتمد نظام وظیفه امکان گرفتن معافیت پزشکی خواهید داشت

  4. سلام
    قسمت سمت چپ قفسه سینه من برامدگی داره،که باعث شده نتونم ورزش سنگین کنم وخیلی زود دچار مشکل تنفسی میشم،میتونم معافیت بگیرم؟

    1. با سلام باید توسط کمیسیون پزشکی نظام وظیفه بررسی شود

  5. سلام من بیماری آسم خفیف دارم یعنی موقع هایی که عصبی میشم نفس کشیدن سخت میشه برام و فعالیت شدید دارم و د کنار اون هم سینوزیت هام شدید فعال هستن سرما میخوره دچار سردرد های شدید که باید ۳تا مسکن رو بخورم تا اروم بگیره مرن هم دارم

  6. سلام من بیماری آسم دارم اما مدرک کارشناسی ندارم ، معاف از رزم شامل من ایا میشود؟؟

    1. سلام بستگی به شدت آسم شما دارد اگر بسیار شدید باشد معافیت دائم به شما تعلق می گیرد

  7. با سلام من بیماری آسم دارم و پزشک اولیه برام تایید کرد بعدش گفتن باید بری بیمارستان ارتش برا معاینه رفتم اونجا ازم نوار اسپرومتری گرفتم که FEV1 من ۳۶ بود بعدش آمدم کمیسیون پزشکی نظام وظیفه که در حوزه برگزار شد اونجا بهم گفتن باید پزشک دیگه معاینه کنه به نظرتان برای چیه این دکتر دیگه آیا معافی شاملم میشه؟؟؟ ممنون میشم زود جواب بدین

    1. سلام دوست عزیز
      معاینه بعدی جهت بررسی دقیق تر نظر پزشک متخصص میباشد تا پایان اعلام نظر صبور باشید

  8. با سلام و خسته نباشید ایا انجام تست اسپیرومتری برای معافیت بعداز اسپری زدن هست ؟یعنی باید قبل از انجام تست اسپری زد؟ ممنون میشم اگ جوابمو بدین

    1. سلام
      چند ساعت قبل از انجام تست نباید از داروهای استنشاقی استفاده کنید.

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

سه شنبه

1403/10/11

چهارشنبه

1403/10/12

پنجشنبه

1403/10/13

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید