مشمولانی که پدر آنها هنوز به سن کفالت (۷۵ سالگی) نرسیده و به دلیل مشکلات جسمی، اعم از ابتلا به بیماری های خاص و سوانحی مانند تصادف، قادر به اداره خانواده نباشند، می توانند از معافیت پدر از کارافتاده استفاده کنند.
بیماری های مربوط به این نوع از معافیت سربازی، توسط سازمان نظام وظیفه مشخص شده و افراد در صورت نیاز می توانند نسبت به اطلاع از آن ها طبق شرایطی که در ادامه توضیح می دهیم، اقدام کنند.
لازم به ذکر است اخذ معافیت پدر از کارافتاده، نیازمند تایید کارشناس شورای پزشکی می باشد.
در ادامه با آویژه همراه باشید تا به بررسی شرایط و بیماری هایی که منجر به اخذ معافیت پدر از کار افتاده می شوند را مورد بررسی قرار دهیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
انواع معافیت کفالت پدر
طبق آخرین قوانین سازمان نظام وظیفه، معافیت کفالت پدر به دو دسته تقسیم می شود.
این دو دسته عبارتند از:
معافیت کفالت پدر سالخورده
معافیت کفالت پدر سالخورده، صرفا به سن سرپرست خانوار مربوط شده و طبق قانون جدید شرط استفاده از آن ۷۵ سال تمام است.
معافیت کفالت پدر بیمار یا از کارافتاده
چنانچه سن پدر مشمول یا سرپرست خانوار به ۷۵ سال نرسیده باشد و به دلیل ابتلا به بیماری های مشخصی امکان اداره خانواده برای وی ممکن نباشد، می توان برای کفالت پدر از کارافتاده اقدام کرد.
آشنایی با معافیت پدر از کارافتاده
در صورتی که سن پدر شما کمتر از ۷۵ سال تمام باشد، معافیت پدر از کارافتاده شامل حال او خواهد شد؛ کفالتی که با توجه به بیمار بودن پدر اختصاص می یابد و به پرونده پزشکی وی توجه می شود.
در ادامه به چند مورد از بیماری های کفالت پدر از کارافتاده اشاره ای خواهیم کرد. شما می توانید لیست کامل این بیماری ها را از سایت سازمان نظام وظیفه دریافت کنید.
معافیت پدر از کارافتاده شامل چه بیماری هایی می شود؟
بیماری های مربوط به کفالت پدر از کارافتاده، شامل موارد زیادی می شود که در نهایت اظهار نظر شورای پزشکی در مورد نیازمندی بستگان مشمول به مراقبت و یا ناتوانی آنها در مراقبت از مکفول ملاک می باشد.
در این میان بیماری هایی وجود دارد که اگر خود مشمول به آنها دچار باشد، می تواند از خدمت سربازی معافیت اخذ نماید. برای اطلاع از شرایط و لیست این بیماری ها، پیشنهاد می کنیم مقاله شرایط و لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی ۱۴۰۰ را مطالعه بفرمایید.
تعدادی از بیماری های منجر به دریافت معافیت پدر از کار افتاده عبارتند از:
- ضعف شدید جسمی
ضعف شدید جسمی که توان جسمی فرد را به میزانی کم کرده باشد که شخص در انجام امور روزانه خود دچار مشکل بوده و به کمک نیاز داشته باشد.
- دیابت شیرین مزمن
ابتلا به نوعی از بیماری دیابت که به درمان مقاوم بوده و شامل عارضه های مختلف چشمی، عصبی و کلیوی باشد.
- آکرومگالی (Acromegaly)، ژیگانتیسم (Gigantism)، کوشینگ (Cushing)، آدیسون (Addison)
موارد پیشرفته این بیماری ها که دارای تبعات و عوارض جسمی و روانی مشخصی بوده و تایید متخصص غدد داخلی، پیوست آن شده باشد.
- بیماری های مزمن پوستی شدید
بیماری های مزمن پوستی شدید، در صورتی که شدید و گسترده باشد، مقاوم به درمان و همچنین باعث اختلال در عملکرد زندگی فرد شده باشند و تایید متخصص مربوطه را نیز داشته باشند، همچنین فرد سابقه بستری در مراکز بیمارستانی را به مدت ۳ بار در بیمارستان ها و یا مراکز نیروهای مسلح داشته باشد.
- اسکار و کلوئید ناشی از سوختگی
اسکار و کلوئید ناشی از سوختگی که منجر به اختلال در عملکرد حداقل دو اندام بدن شده باشد و یا بیشتر از ۵۰ درصد بدن را درگیر نماید.
- انواع نوروپاتی (Neuropathy) و میوپاتی های (Myopathy) اولیه و ثانویه
نوروپاتی و میوپاتی های اولیه و ثانویه ای که به مرحله پیشرفته ای رسیده باشند و منجر به ناتوانی و اختلال در ایستادن و حرکت فرد در حرکات روزانه شوند.
- پارکینسون
بیماری پارکینسون که در مراحل پیشرفته قرار داشته و زندگی روزمره فرد را با اختلال رو برو کرده باشد.
- دمانس یا آلزایمر
نوعی از آلزایمر که علائم بالینی واضحی داشته و این علائم عملکرد روزانه فرد را با اختلال جدی مواجه کرده باشد.
- ضایعات عروقی مغزی
ضایعات عروقی و مغزی یا علائم عصبی شدید که باعث اختلال در عملکرد روزانه فرد شده باشد.
- بیماری های روانی مزمن
بیماری های روانی مزمن نظیر اختلال سایکوتیک و دو قطبی که در اثر آن فرد سابقه حداقل سه مرتبه بستری در بیمارستان های روانپزشکی را داشته باشد.
- نقص عقلانی و کند ذهنی ها
عقب ماندگی با ضریب هوشی زیر ۳۵، به همراه اختلال عملکرد رفتاری
- جراحی مغز
جراحی های مختلف مغز که دارای عوارض ناتوان کننده پایداری برای شخص باشند.
مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت پدر
مشمولان واجد شرایط برای اخذ معافیت کفالت پدر از کارافتاده، می توانند با جمع آوری مدارک لازم به یکی از دفاتر به پلیس +۱۰ مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه نمایند.
از جمله مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست مشمولین سربازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کپی کارت ملی مشمول و پدر |
عکس ۴*۳ پدر، ۲ قطعه |
گواهی آخرین مدرک تحصیلی یا اشتغال به تحصیل مشمول |
عکس ۴*۳ مشمول تمام رخ رنگی، ۲ قطعه |
کپی تمامی صفحات شناسنامه مشمول، پدر، برادر، خواهر و مادر |
تکمیل برگ اطلاعات فردی (برگ شماره ۱ دفترچه وظیفه عمومی) |
تکمیل برگ درخواست معافیت |
نکات مهم اخذ کفالت پدر از کارافتاده
امکان ثبت درخواست معافیت برای دانشجویان درحال تحصیل نیز امکان پذیر می باشد.
مشمولان پس از ثبت درخواست خود در دفاتر پلیس +۱۰، باید تا یک هفته برای پیگیری پرونده خود به صورت حضوری اقدام نمایند؛ در غیر این صورت سازمان نظام وظیفه می تواند برای ابطال درخواست مشمول اقدام کند.
در صورتی که مشمول به رای صادره اعتراض داشته باشد، پرونده مشمول در هیات بدوی تجدید نظر مطرح و رای هیئت قطعی و لازم الاجرا خواهد شد.
پرونده هایی که نیاز به پاسخ ثبت احوال دارد، در خصوص استعلام تحولات شناسنامه، برای ثبت احوال محل تولد پدر ارسال می شود تا جواب استعلام برای نظام وظیفه ارسال نشود، جلسه رسیدگی هیات بدوی تشکیل نمی شود.
سخن آخر
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با نحوه دریافت معافیت کفالت پدر از کارافتاده و بیماری های آن آشنا کنیم.
این معافیت بیشتر برای کسانی که سرپرست خانوار آنها بنا به دلایلی نظیر ابتلا به بیماری های و سوانح مختلف امکان اداره خانواده را نداشته، مورد استاده قرار می گیرد.
مشمول برای این منظور باید حائز شرایط مشخصی باشد که در مقاله فوق به این موارد اشاره کردیم.
سوالات متداول
معافیت کفالت پدر از کار افتاده شامل چه مشمولانی خواهد بود؟
مشمولانی که پدر آنها به سن کفالت (۷۵ سال) نرسیده و به دلیل شرایط جسمی و بیماری قادر به حمایت مالی از خانواده خود نباشند.
آیا پارکینسون شامل بیماری های معافیت پدر از کارافتاده می شود؟
بله، چنانچه بیماری پارکینسون در صورتی که باعث اختلال در عملکرد روزانه فرد شده باشد، شامل معافیت خواهد بود.
معافیت پدر از کارافتاده شامل چه بیماری هایی می شود؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وقتتون بخیر
من ۲۳سالمه دانشجو هستم معافیت تحصیلی دارم
تک پسر هستم دارای چهار خواهر و پدر ۵۰ساله ابا مبتونم معافیت کفالت بگیرم؟
سلام وقت بخیر
در صورتی که پدر بیمار باشد یا تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد باشد پدر باید بالای ۷۵ سال باشد
سلام
من تک فرزند هستم پدرم چند سال پیش سکته کردن که بعد از انژیو دکتر گفتن یکی از رگای قلبش گشاد شده و ۲ تا از رگای قلبش فنر زدن. الانم فشارشون همیشه پایین هست. بنظرتون برای کفالت پدر اقدام کنم معافیت میدن؟
سلام. دریافت معافیت کفالت به موارد متعددی بستگی دارد در صورت از کارافتادگی میتوانید برای دریافت معافیت کفالت اقدام کنید برای دریافت اطلاعات کامل با مشاوران ما در مرکز تماس بگیرید.
سلام
من تک فرزند هستم پدرم چند سال پیش سکته کردن که بعد از انژیو دکتر گفتن یکی از رگای قلبش گشاد شده و ۲ تا از رگای قلبش فنر زدن. الانم فشارشون همیشه پایین هست. بنظرتون برای کفالت پدر اقدام کنم معافیت میدن؟
سلام. دریافت معافیت کفالت به موارد متعددی بستگی دارد در صورت از کارافتادگی میتوانید برای دریافت معافیت کفالت اقدام کنید برای دریافت اطلاعات کامل با مشاوران ما در مرکز تماس بگیرید.
سلام من بیست سالمه دوخواهر و تک پسر هستم و الان در اضافه خدمت هصتم و هنوز پست نکردم پدرم پنجاه سالشه و مشکل استخوان دارد و مشکل کار کردن دارد ایا راهی برای معافیت کفالت برای من وجود دارد؟
سلام خدمت شما، درصورتی که با مدارک بتوانید غیبت خودرا توجیه کنید ، میتوانید از کفالت پدر بالای ۵۰ سال درگیر بیماری استقاده کنید.
سلام
بنده متولد ۷۸ هستم و تک پسر سه خواهر پدرم یه بار بستری بیمارسان اعصاب و روان شده و زیر نظر بهزیستی است از ناحیه چشم و شدت متوسط درج شده بهترین راه و روش برای معافیت چیست و چجوری باید اقدام کنم
سلام وقت بخیر شما میتوانید هم از طریق ماده های مربوطه در بهزیستی اقدام برای اخذ کفالت پدر کنید و هم از طریق دفاتر خدمات الکترونیک با تکمیل مدارک پزشکی شناسایی و فرم ها اقدام کنید .