تماس از تلفن ثابت
9099071985

قانون جدید معاف از نگهبانی در سربازی/ لیست بیماری ها

قانون جدید معاف از نگهبانی در سربازی

نگهبانی یکی از فعالیت‌های اصلی سربازان در طول خدمت سربازی است. افراد دارای درجه نظامی پایین‌تر، بیشتر از دیگران مجبور به پست دادن می‌شوند. معاف از نگهبانی در سربازی به افرادی گفته می‌شود که به دلیل بیماری‌ها و مشکلات جسمی یا بیماری‌های اعصاب و روان، قادر به نگهبانی در طول خدمت خود نباشند.

نگهبانی می‌تواند از مکان‌های مختلف در پادگان و با سلاح و یا بدون سلاح انجام شود. اما گروهی از سربازان، به دلایل مختلف ممکن است معاف از نگهبانی شوند.

🟪 همچنین ممکن است برخی از افراد از همراه داشتن سلاح در هنگام نگهبانی منع شوند.

در این مقاله مرکز مشاوره آویژه با وظیفه پست نگهبانی در سربازی و انواع آن بیشتر آشنا می‌شویم. در ادامه هم خواهیم دانست که آیا معاف از رزم نگهبانی دارد؟

چه سربازانی باید در طول خدمت نگهبانی بدهند؟

به طور کلی، وظایف افراد در دوره سربازی با توجه به تحصیلات و درجه نظامی که به آنان داده شده است، معین می‌شود. در حالت کلی، همه سربازان موظف هستند که از دستورات نظامی مافوق خود پیروی کنند.

🟪 پست نگهبانی در سربازی یکی از این وظایفی است که انواع مختلفی هم دارد. به طور کلی سربازان صفر که دارای مدرک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم می باشند، باید پست نگهبانی بدهند.

🟪 این سربازان با توجه به درجه‌ای که دارند، باید ساعاتی را که یگان مشخص می‌کند، نگهبانی بدهند. البته این موضوع یک قانون کلی نیست و در موارد زیادی، بسته به شرایط و نیاز به نیرو، نگهبانی به افراد درجه دار هم محول شده است.

این مقاله را حتما بخوانید: ترتیب درجات نظامی بر اساس مدرک تحصیلی در سربازی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

تاثیر درجه و مدرک تحصیلی در نگهبانی چگونه است؟

بر طبق قوانین سازمان وظیفه عمومی ناجا و ستاد کل نیروهای مسلح، معمولا درجه دارانی که مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر دارند، پست نگهبانی نمی‌دهند. در عوض سربازان صفر و با تحصیلات دیپلم و پایین‌تر، موظف به انجام نگهبانی هستند.

البته این قانون کلی است و اجرای آن به نیروی مورد نیاز یگان نظامی، بستگی دارد. در موارد زیادی دیده شده که به علت نیاز شدید یگان به نگهبان، حتی از درجه‌داران و افراد با مدارک لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری برای نگهبانی بخش‌های مختلف استفاده شده است. البته طبق قانون پست دادن در سربازی می‌توان گفت که سربازان با مدارک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم، معمولا تعداد پاس نگهبانی بیشتری در اوایل خدمت دارند.

تاثیر درجه و مدرک تحصیلی در نگهبانی

نگهبانی در پادگان‌ها به چه صورت انجام می‌شود؟

در پادگان‌ها و مراکز نظامی به طور معمول، پست نگهبانی به سه شکل اجرا می شود:

1. نگهبانی عمومی

این نوع از نگهبانی به صورت پاس دادن در طول هفته است و معمولا به شکل 24-24 یا 48-24 اجرا می‌شود. این موضوع به این معنی است که افراد 24 ساعت نگهبانی و پس از آن، 24 یا 48 ساعت استراحت دارند.

2. نگهبانی در روزهای تعطیل

در روزهای تعطیل هفته، به دلیل خلوت بودن پادگان و حضور نداشتن بیشتر نیروها، نیاز به نگهبانی دادن بیشتر می‌شود. نگهبانی در این روزها به افرادی که قرار است در پادگان بمانند واگذار می‌شود.

3. نگهبانی تنبیهی

نگهبانی تنبیهی به دلیلی مانند نقض قوانین به سربازان داده می‌شود. اگر سربازان اشتباهاتی مانند دیر آمدن از مرخصی، دعوا با سایر سربازان، توهین به مافوق و… را انجام دهند، فرمانده مسئول می‌تواند جریمه‌ای برای سرباز معین نماید. یکی از انواع جریمه، نگهبانی تنبیهی است که متناسب با اشتباه انجام شده به سرباز داده می‌شود.

انواع نگهبانی در پادگان‌ها و مراکز نظامی در ایران
نگهبانی عمومی
نگهبانی در روزهای تعطیل
نگهبانی تنبیهی

این مقاله را حتما بخواید: مجازات ترک پست نگهبانی

انواع پست نگهبانی

نگهبانی در پادگان‌ها در مکان‌های مختلفی انجام می‌شود. نوع نگهبانی و تعداد افرادی که به این کار مشغول هستند، با توجه به کارکرد پادگان ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد. اما مهم‌ترین انواع نگهبانی در پادگان‌های ایران، موارد زیر هستند:

1. افسر نگهبان

این نگهبان که دارای مدرک دانشگاهی است و درجه نظامی بیشتری نسبت به دیگر سربازان یگان دارد، مسئولیت تمامی نگهبان‌ها در یگان خدمت در روز مشخص را به عهده دارد. همه نگهبان‌های دیگر وظیفه دارند که از دستوراتی که افسر نگهبان به آنان می‌دهد، پیروی کنند. در این صورت مسئولیت هر مشکل یا اتفاقی که در یگان مربوطه ایجاد شود، به عهده افسر نگهبان خواهد بود.

2. نگهبان اسلحه‌خانه

این نگهبان مسئولیت نگهبانی و محافظت از اسلحه خانه پادگان را به عهده دارد. درب اسلحه خانه معمولا پس از پایان روز کاری در پادگان‌ها پلمپ می‌شود. در صورت هر گونه آسیب به پلمپ و یا باز شدن درب، مسئولیت به عهده نگهبان اسلحه خانه است.

3. نگهبان آسایشگاه

سربازی است که مسئولیت نگهبانی و سرشماری از اعضای آسایشگاه را به عهده دارد. این افراد باید کنترل ساعت ورودی و خروجی و سرشماری روزمره را انجام دهند.

4. پاس بخش

نگهبانی است که وظیفه کنترل و سرکشی به نگهبان‌ها، تعویض آن‌ها در موعد مقرر و هماهنگی پست‌های مختلف را بر عهده دارد. این فرد زیر نظر افسر نگهبان کار می‌کند و در برقراری نظم و انضباط در پادگان به او کمک می‌کند.

انواع پست نگهبانی
افسر نگهبان
نگهبان اسلحه‌خانه
نگهبان آسایشگاه
پاس بخش

این مقاله را حتما بخوانید: نحوه دریافت کسری خدمت سربازی

آیا سربازان متاهل، از نگهبانی معاف هستند؟

به طور کلی تقسیم وظایف در محیط‌های نظامی به دو عامل مهم بستگی دارد. این وظایف همیشه با توجه به درجه سرباز و تصمیم فرمانده یگان به افراد داده می‌شود. به این ترتیب در این گونه از تقسیم وظایف، نباید هیچ تبعیضی بین سربازان وجود داشته باشد.

علی رغم تمام دغدغه ها و درگیری های افراد متاهل که به خدمت سربازی هم مشغول هستند اما در مورد پاس دادن و نگهبانی در سربازی، تفاوتی بین سربازان متاهل و دیگر سربازان وجود ندارد. به عبارت دیگر، در حال حاضر هیچ دستورالعملی برای انجام ندادن نگهبانی توسط سربازان متاهل وجود ندارد و این افراد در صورت دستور مافوق و با توجه به ظرفیت کادر خدمت، باید ساعاتی که از آن‌ها خواسته می‌شود را نگهبانی دهند.

این مقاله را حتما بخوانید: معافیت تحصیلی خارج از کشور

آیا افراد معاف از رزم، معافیت از نگهبانی هم دارند؟

یکی از مهم‌ترین سوالات افرادی که کارت معافیت از رزم دارند، این است که آیا معاف از رزم نگهبانی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به صورت رسمی و قانونی، به این موضوع اشاره نشده است. به عبارت دیگر، تفاوت کلی بین این افراد و دیگر سربازان برای نگهبانی وجود ندارد.

یکی از تفاوت‌های افراد معاف از رزم با سربازان عادی برای نگهبانی در این است که به دلیل شرایط جسمانی این افراد، پاس دادن ممکن است بدون تحویل اسلحه به آن‌ها انجام گیرد. همچنین درباره این افراد توصیه شده در صورتی که پست نگهبانی باعث تشدید بیماری آن‌ها شود، از نگهبانی معاف می‌شوند.

انواع پست نگهبانی

چه کسانی معاف از نگهبانی در سربازی خواهند بود؟

نگهبانی به خصوص به مدت طولانی یکی از کارهای سخت و استرس‌زا برای همه افراد است. بسیاری از سربازان این وظیفه را خسته‌کننده و اضطراب آور تلقی می‌کنند. به علاوه پاس دادن ممکن است برای بسیاری از افراد که مشکلات جسمانی دارند، مشکل‌زا باشد. به همین دلیل برخی از افراد ممکن است در ابتدای سربازی و یا در طول خدمت، معاف از نگهبانی شوند. اما چه کسانی معافیت از نگهبانی را دریافت می‌کنند؟

1. افراد مبتلا به بیماری‌های اعصاب و روان

گروهی از افراد که از نگهبانی معاف می‌شوند، سربازانی هستند که مبتلا به مشکلات حاد و مزمن روانی می‌باشند. نگهبانی در دوران سربازی، به عنوان یک کار مستمر و پر استرس شناخته شده و ممکن است در افراد مستعد به اختلالات روانی، باعث افزایش آمار جرایم و تخلفات آن‌ها شود. به همین دلیل این افراد بنا به صلاحدید فرماندهان و با تایید پزشکان و روانشناسان، در موارد خاص از نگهبانی معاف می‌شوند.

البته این معافیت در مواردی ممکن است کامل نباشد و افراد تنها از همراه داشتن اسلحه همراه خود در نگهبانی منع شوند که احیانا خطری برای خود و دیگر هم رزمی ها نداشته باشند.

این مقاله را حتما بخوانید: معافیت اعصاب و روان

2. بیماری‌های چشم

یکی دیگر از بیماری‌هایی که می‌تواند باعث معاف شدن افراد از نگهبانی شود، بیماری‌های چشمی است. اگر احتمال داده می‌شود که بیماری چشم افراد با نگهبانی دادن تشدید می‌شود، می‌توان برای معافیت از نگهبانی اقدام کرد. به علاوه اگر مشکل و بیماری چشمی در سرباز باعث شود تا نتواند وظایف نگهبانی را به خوبی انجام دهد، معاف از نگهبانی خواهد شد.

این مقاله را از دست ندهید: معافیت پزشکی چشم

3. بیماری‌هایی که نگهبانی باعث تشدید آن‌ها می‌شود

دیگری از بیماری‌هایی که ممکن است منجر به معافیت از نگهبانی در خدمت شود، بیماری‌های خاصی است که ممکن است با پست نگهبانی تشدید شود. به عنوان مثال افرادی که دچار بیماری‌ها و مشکلاتی در دست و پا، کمر درد یا دیسک کمر، مشکلات شنوایی، تشنج یا صرع، میگرن و… هستند، در صورتی که بیماری آن‌ها با نگهبانی دادن تشدید شود، می‌توانند برای معاف شدن از نگهبانی درخواست دهند.

مراحل دریافت معافیت از نگهبانی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که ممکن است باعث کاهش ساعات نگهبانی شود یا باعث معاف شدن افراد از نگهبانی در طول سربازی شود، معاف از رزم بودن است. برای این که این نوع معافیت را دریافت کنید، قبل از سربازی باید برای معافیت پزشکی اقدام کنید.

مراحل دریافت معافیت از نگهبانی از طریق معافیت پزشکی قبل از شروع سربازی

افرادی که به دلایل بیماری‌های اعصاب و روان و سایر بیماری‌ها، قصد دارند معافیت دریافت کنند باید ابتدا به مراکز پلیس+10 مراجعه کرده و فرم‌های مربوط به آن را دریافت نمایند. پس از ارائه مدارک لازم، همچنین شما باید مبلغی را نیز به عنوان هزینه درخواست معافیت، به حساب سازمان نظام وظیفه واریز کنید. در مرحله بعد، نامه‌ای برای دعوت سرباز برای معاینه در یکی از بیمارستان‌های نظام وظیفه دریافت خواهید کرد. پس از معاینه، جلسه کمیسیون پزشکی با حضور سرباز برگزار می‌شود. رای نهایی برای معافیت یا عدم معافیت از رزم، پس از این مرحله، به اطلاع فرد خواهد رسید.

مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی

در این مرحله باید این مدارک را آماده کرده و به مراکز پلیس+10 مراجعه کنید:

#مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی
1اصل و کپی مدارک شخص شامل شناسنامه و کارت ملی
2عکس پرسنلی از سرباز
3مدارک تحصیلی
4مدارک و مستندات پزشکی سرباز
5پر کردن فرم‌های وضعیت مشمول و معاینه اولیه مشمول

گرفتن معافیت از نگهبانی در طول سربازی

افرادی که به هر دلیلی در طول سربازی قصد دارند معافیت از نگهبانی دریافت کنند، باید از طریق یگان منابع انسانی پادگان خود برای این امرا اقدام کنند. مراحل گرفتن این معافیت به این ترتیب است:

💚 این افراد ابتدا باید از بهداری پادگان خود، نامه‌ای مبنی بر دلیل درخواست معافیت دریافت کنند.

💚 دریافت تاییدیه از بخش منابع انسانی یگان مربوطه

💚فرمانده مستندات و دلایل افراد را برای گرفتن معافیت از نگهبانی بررسی کرده و نتیجه را به اطلاع مسئولان پادگان می‌رساند.

مراحل دریافت معافیت از نگهبانی

مدارک لازم برای گرفتن معافیت از نگهبانی در طول سربازی

برای اخذ معافیت از نگهبانی در طول خدمت، باید این مدارک و مستندات را ارائه کنید

#مدارک لازم برای گرفتن معافیت از نگهبانی در طول سربازی
1اصل و کپی مدارک شخص شامل شناسنامه و کارت ملی
2نامه از بهداری یگان محل خدمت
3مستندات پزشکی از بیماری مورد نظر که از قبل تهیه شده در صورت وجود
4یک قطعه عکس پرسنلی از شخص سرباز

سخنی از مشاوران آویژه

پست دادن یکی از فعالیت‌های رایج در طول خدمت سربازی است. افراد دارای درجه نظامی پایین‌تر، بیشتر از دیگران مجبور به پست دادن می‌شوند. معاف از نگهبانی در سربازی به افرادی گفته می‌شود که به دلیل بیماری‌ها و مشکلات جسمی یا بیماری‌های اعصاب و روان، قادر به نگهبانی در طول خدمت خود نباشند. این معافیت ممکن است قبل از شروع خدمت و یا در طول خدمت و از طرف مافوق سرباز درخواست شود.

اگر در مورد معافیت از پست دادن و نگهبانی در طول سربازی نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در بخش مشاوره تلفنی نظام وظیفه آويژه ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

آیا سربازان متاهل معاف از نگهبانی هستند؟

خیر؛ این افراد نیز همانند سربازان عادی، ملزم به انجام دستورات مافوق خود در طول خدمت خواهند بود.

چه افرادی معاف از نگهبانی در سربازی می‌شوند؟

افراد دارای بیماری‌ها و مشکلات اعصاب و روان، افراد دارای مشکلات جسمی که با نگهبانی تشدید می‌شود، افراد دارای مشکلات بینایی و چشمی

معافیت از نگهبانی به چه دلیلی به سربازان داده می‌شود؟

این امر برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از فشار بدنی و روانی به برخی از سربازان داده می‌شود. در برخی از موارد دیده شده که همراه داشتن اسلحه در موقع پست دادن، خطراتی را برای خود سرباز و دیگران ایجاد کرده است.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

قانون جدید معاف از نگهبانی در سربازی/ لیست بیماری ها

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید
کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای عضویت در کانال آخرین اخبار نظام وظیفه و اطلاع از اخبار معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات
- یک نظر:
  1. سلام وقتتون بخیر، آیا کسی که معاف از نگهبانی هست رو در صورت کمبود سرباز پادگان می‌تونه نگهبان بزاره؟

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

یکشنبه

1403/10/30

دوشنبه

1403/11/1

سه شنبه

1403/11/2

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید