
معافیت پزشکی به علت نارسایی قلبی چگونه است؟ آیا در صورت وجود مشکل قلبی می توان معافیت دائم یا موقت از خدمت سربازی گرفت؟ در ادامه علاوه بر پاسخ به این سوالات ٬ علایم بروز آن را نیز بررسی خواهیم نمود .
نارسایی قلبی چیست؟
این بیماری(به انگلیسی 🙁 Heart failureاغلب به معنای نارسایی مزمن قلب به انگلیسی( chronic heart failure) است و زمانی رخ میدهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمیتواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند. واژه نارسایی احتقانی قلب (به انگلیسی( congestive heart failure یا congestive cardiac failure) )نوشته میشودعلائم و نشانههای این بیماری مواردی از قبیل تنگی نفس، خستگی مفرط و ورم ساق پا است تنگی نفس معمولاً با ورزش، هنگام دراز کشیدن و شب هنگام خواب بدتر میگردد برای افراد مبتلا اغلب محدودیتی برای ورزش کردن وجود دارد، حتی اگر به خوبی هم درمان شوند.
دلایل نارسایی قلبی
معمول بیماری نارسایی قلبی شامل مواردی همچون بیماری عروق کرونر از قبیل سکته قلبی(حمله قلبی)، جریان خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی دریچه قلب، سوءمصرف الکل و کاردیومیوپاتی است، این موارد با تغییر ساختار یا عملکرد قلب باعث نارسایی قلبی میگردند. به طور کلی دو نوع نارسایی قلبی وجود دارد: اختلال عملکرد بطن چپ و نارسایی قلبی با کسر جهشی نرمال که این موارد بستگی به این دارد که عملکرد بطن چپ تا چه میزان برای منقبض شدن تحت تأثیر قرار گرفته یا توانایی قلب برای استراحت کردن چطور باشد. شدت بیماری معمولاً با توجه به مقدار کاهش توان شخص برای ورزش کردن سنجیده میشود.
شرایط معافیت نارسائی قلبی :
مطابق با آخرین شرایط و ضوابط موجود در قانون نظام وظیفه بخش پانزدهم بیماری های قلب وعروق و مطابق با بند4آئین نامه پزشکی یک شخص اگر شرایط زیر را داشته باشد معاف می شود.
نارسائی مزمن قلب :
- با EF کمتر از 50 :معاف دائم
- با EF مساوی یا بیشتر از 50 و کمتر 55 :شش ماه معاف موقت
در صورت بروز هرگونه سوال یا ابهام و نیاز به مشاوره نظام وظیفه ؛ اموری نظیر معافیت پزشکی ، معافیت کفالت و … هم اکنون می توانید با شماره 9099072068 تماس حاصل فرمایند . همچنین در صورت تمایل می توانید کانال سربازی تلگرام آویژه دانش را نیز دنبال فرمایید .