همه چیز درباره معافیت سربازی لکنت زبان، آیا لکنت زبان معافیت سربازی دارد؟ برای کسب اطلاعات بیشتر ویدئو رو حتما ببینید:
معافیت لکنت زبان یکی از انواع معافیت های پزشکی سربازی می باشد که در بخش پنجم، یعنی بخش اعصاب و روان قرار دارد. در واقع لکنت زبان یک اختلال در گفتار است که باعث می شود فرد در بیان کلمات و صداها دچار مشکل شده و به سختی قادر به بیان کلمات یا صداها باشد.
معافیت سربازی لکنت زبان به سربازانی اختصاص می یابد که طبق تائیدیه پزشک متخصص اعصاب و روان، لکنت زبان در آنان دیده شود و پایدار باشد. این مشمولان می توانند با توجه به نوع مدرک تحصیلی، علت بروز لکنت زبان و شدت بیماری از انواع معافیت پزشکی لکنت زبان استفاده کنند.
از این رو که وضعیت جسمانی و روانی مشمولان برای سازمان وظیفه عمومی بسیار حائز اهمیت است، حتی مشمولان غایب نیز می توانند با ارائه مدارک پزشکی و علائم بیماری برای دریافت معافیت سربازی لکنت زبان اقدام کنند.
اگر شما هم با مشکل لکنت زبان و تکلم دست و پنجه نرم می کنید، می توانید با تهیه مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی لکنت زبان از خدمت سربازی معاف شوید. ما در این مقاله از مرکز مشاوره آویژه به بررسی انواع معافیت لکنت زبان، شرایط دریافت معافیت و مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت لکنت زبان پرداخته ایم.
شرایط دریافت معافیت پزشکی لکنت زبان
دریافت معافیت پزشکی لکنت زبان نیازمند این است که افراد واجد شرایط دریافت کارت معافیت سربازی باشند. سازمان وظیفه عمومی در این باره شرایطی را تحت عنوان شرایط عمومی و اختصاصی معافیت پزشکی ارائه کرده است که در ادامه به شرح این شرایط پرداخته ایم.
یکی از اصلی ترین شرایط دریافت معافیت سربازی لکنت زبان این است که مشمولان مورد تائید پزشک متخصص قرار گرفته و بیماری لکنت زبان در آنان قابل مشاهده باشد.
شرایط دریافت معافیت لکنت زبان |
🟢 رسیدن به سن مشمولیت، یعنی حداقل 18 سال تمام |
🟢 آخرین مدرک تحصیلی مشمولان باید مشخص باشد، یعنی افرادی که در حین تحصیل می باشند مجاز به ثبت درخواست معافیت لکنت زبان نیستند. |
🟢 بیماری افراد باید مورد تائید پزشک متخصص بیمارستان های نیروهای مسلح باشد. |
🟢 مدارک پزشکی مشمول باید به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه ارائه شود. |
🟢 تمام سربازان و مشمولان اعم از سربازان غایب یا غیر غایب مجاز به ثبت درخواست معافیت لکنت زبان می باشند. |
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معافیت لکنت زبان به چه افرادی داده میشود؟
یکی از دلایلی که با استفاده از آن میتوانید معافیت پزشکی از سربازی را دریافت کنید، مشکل لکنت زبان است. این مشکل ممکن است به دلایل گوناگونی ایجاد شده باشد و شدت متفاوتی داشته باشد. معافیت پزشکی بیماری لکنت زبان، از جمله انواع معافیتهای پزشکی است که در دسته بیماریهای اعصاب و روان قرار گرفته است.
سازمان نظام وظیفه با توجه به شرایط مشمول، برای بیماری لکنت زبان انواع گوناگونی از معافیت را در نظر گرفته است. این معافیتها با توجه به دلیل ایجاد بیماری، شدت آن، میزان تحصیلات مشمول و نیز شرایط بیماری، به افراد داده میشود. معافیت لکنت زبان در سه بخش زیر قابل بررسی است:
۱. لکنت زبان به دلایل روانی یا نورولوژیک برای افراد با مدرک تحصیلی کمتر از کارشناسی
معافیت پزشکی لکنت زبان به دلیل نورولوژیک یکی از موارد مورد بررسی توسط نظام وظیفه است. اگر فرد مشمول دارای اختلالات تکلم و لکنت زبان باشد و این مشکل علت روانی یا نورولوژیک داشته باشد، شامل معافیت خواهد بود. قانون گذاران در موارد شدید این بیماری و برای دارندگان مدارک کمتر از کارشناسی، معافیت دائم از خدمت سربازی را در نظر گرفتهاند.
نکته مهم در مورد دریافت این نوع معافیت این است که افراد نمیتوانند در حین تحصیل برای انجام مراحل دریافت معافیت پزشکی اقدام کنند و تنها پس از اتمام تحصیل مشکل فرد مورد بررسی قرار می گیرد.
۲. لکنت زبان به دلایل روانی یا نورولوژیک برای افراد با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر
اگر مشکل لکنت زبان شدید بوده و به همان دلایل روانی یا نورولوژیک ایجاد شده باشد، برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر، تنها معافیت از خدمات رزم را به همراه خواهد داشت. در این موارد نیز، مشکل فرد مشمول تنها پس از اتمام تحصیلات وی توسط نظام وظیفه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
3. لکنت زبان در موارد متوسط یا خفیف
اگر مشکل لکنت زبان در افراد، متوسط یا خفیف باشد، به افراد بدون توجه به میزان تحصیلات، معافیت از رزم تعلق خواهد گرفت. بررسی و تعیین این مساله که میزان شدت لکنت زبان در افراد مشمول به چه مقدار است، به عهده کارشناسان و پزشکان در کمیسیون پزشکی نظام وظیفه گذاشته شده است.
در جدول زیر میتوانید خلاصهای از معافیت لکنت زبان را مشاهده کنید:
دسته بیماری | نام بیماری | شرایط بیماری | نوع معافیت | امکان بررسی معافیت حین تحصیل |
---|---|---|---|---|
بیماری های اعصاب و روان | لکنت زبان | اختلالات تکلم و لکنت زبان در صورتیکه علت روانی یا نورولوژیک داشته باشد در موارد شدید برای دارندگان مدارک کمتر از کارشناسی | معاف دائم | خیر |
بیماری های اعصاب و روان | لکنت زبان | اختلالات تکلم و لکنت زبان در صورتیکه علت روانی یا نورولوژیک داشته باشد در موارد شدید برای دارندگان مدارک کارشناسی و بالاتر | معاف از خدمات رزمی | خیر |
بیماری های اعصاب و روان | لکنت زبان | در موارد متوسط یا خفیف | معاف از خدمات رزمی | خیر |
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی لکنت زبان
برای دریافت معافیت پزشکی لکنت زبان، نیاز است که مدارکی را به همراه داشته باشید. این مدارک، شامل مدارک هویتی، مدارک تحصیلی و مستندات پزشکی هستند. در جدول زیر میتوانید فهرست کاملی از مدارک مورد نیاز برای معافیت پزشکی لکنت زبان را مشاهده کنید:
مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی لکنت زبان |
1. تکمیل برگ وضعیت مشمولان (برگه شماره1 ) |
2. تکمیل برگه معاینه اولیه مشمولان، توسط پزشک (برگه شماره2) |
3. تکمیل برگ واکسیناسیون ( برگه شماره 5) |
4. اصل و تصویر کارت ملی هوشمند مشمول (برای آن دسته از مشمولانی که کارت ملی به دستشان نرسیده، ارائه برگ رسید کارت ملی الزامی می باشد) |
5. اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول. |
6. اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل |
7. افتتاح حساب در بانک سپه و درج شماره حساب در برگ شماره یک |
8. چند قطعه عکس رنگی 4×3 تمام رخ زمینه سفید جدید از مشمول |
این مقاله را حتما بخوانید: معافیت اعصاب و روان
معافیت لکنت زبان در حین خدمت
همانطور که پیش تر گفتیم؛ در صورتی که اختلال لکنت زبان باعث عدم توانایی در انجام کارهای روزمره و مسئولیت های سرباز شود و یا مشخص شود که حضور در پادگان نظامی منجر به تشدید بیماری می شود، سربازان می توانند از خدمت وظیفه عمومی معاف شوند.
” آیا سربازان در حین خدمت می توانند از معافیت سربازی لکنت زبان استفاده کنند؟ ”
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله، سربازان در حین خدمت نیز اگر امکان ادامه سربازی را نداشته باشند می توانند با در دست داشتن مدارک بیماری و اختلال گفتاری خود نسبت به ثبت درخواست معافیت اقدام کنند.
مراحل دریافت معافیت سربازی لکنت زبان در حین خدمت به شرح زیر است:
🟤 مرحله اول: مراجعه یه بهداری پادگان و شرح بیماری به پزشک. مشمولان با مراجعه به بهداری پادگان باید به شرح علائم بیماری، سوابق و مدارک پزشکی خود بپردازند. پزشک پادگان بعد از معاینه سرباز، سرباز را به یکی از بیمارستان های نیروهای مسلح در شهر محل خدمت معرفی می کند.
🟤 در این مرحله سرباز با برگ معرفی نامه از پادگان به بیمارستان نیروهای مسلح مراجعه کرده و مورد معاینه تخصصی قرار می گیرد.
🟤 معاینه تخصصی سربازان شامل معاینه بالینی، انجام آزمایشات و بررسی سوابق پزشکی مشمول می شود.
🟤 در مرحله چهارم سربازان باید در کمیسیون پزشکی نظام وظیفه که در مرکز استان برگزار می شود حضور پیدا کنند.
🟤 کمیسیون پزشکی نظام وظیفه متشکل از 4 نفر از اعضای نظام وظیفه عمومی می باشد.
🟤 در نهایت رای معافیت سربازان طبق نظر اکثریت اعضا صادر می شود.
برای اطلاعات بیشتر این مقاله را حتما بخوانید: لیست بیماری های معافیت پزشکی
مراحل دریافت معافیت پزشکی لکنت زبان
در ادامه قصد داریم تا درباره مراحل اقدام برای دریافت معافیت پزشکی لکنت زبان بحث کنیم. برای دریافت این نوع از معافیت پزشکی، مراحل زیر را دنبال کنید:
🟩 در مرحله اول باید دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) دریافت نمایید.
🟩 قبل از مراجعه به پزشک معاینهکننده اولیه، باید ابتدا برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در پشت برگه معاینه اولیه قرار دارد، به دقت تکمیل نمایید. این فرم و اطلاعاتی که در آن وارد میکنید، در هنگام مراجعه به پزشک معاینه کننده به تشخیص بهتر وضعیت بیماری به وی کمک خواهد کرد.
🟩 در این مرحله باید به مراکز معاینه اولیه مراجعه کنید. برگه معاینه اولیه، توسط پزشک تکمیل خواهد شد. شما میتوانید آدرس پزشکان معاینه کننده را از دفاتر پلیس +10 دریافت کنید.
🟩 در مرحله بعدی، درخواست شما برای معافیت سربازی لکنت زبان، توسط کارمندان پلیس +10 در سیستم ثبت میشود. اصل مدارکی که در هنگام ثبت نام ارائه کرده بودید، به شما برگرداننده میشود. شما باید این مدارک را همراه داشته باشید و به شورای پزشکی ارائه دهید.
🟩 در مرحله بعدی، پیامکی برای مراجعه به بیمارستان به فرد ارسال میشود. ذکر این نکته ضروری است که مشمولانی که نقص عضو واضح داشته باشند یا دچار بیماریهای قابل مشاهده باشند، نیازی به مراجعه به بیمارستان، نخواهند داشت.
🟩 در مرحله بعد شما باید جهت انجام معاینات تخصصی به بیمارستان مراجعه نمایید. در این زمان، نظریه تخصصی در مورد بیماری مشمول، به حوزه رسیدگیکننده ارسال میشود.
🟩 در مرحله بعدی، زمان و مکان تشکیل کمیسیون پزشکی از طریق پیامک، به مشمول اعلام میشود.
🟩 در مرحله بعد، جلسه شورای پزشکی برگزار میشود و کارشناسان درباره سطح بیماری مشمول تبادل نظر میکنند. حضور شما به عنوان مشمول در این جلسه الزامی است.
🟩 در مرحله بعدی، جواب کمیسیون پزشکی مبنی بر معافیت دائم، معافیت از رزم و یا اعزام به سربازی به فرد مشمول ابلاغ میشود.
🟩 در مرحله آخر، کارت معافیت از طریق پست به محل زندگی فرد ارسال میشود.
این مقاله را حتما بخوانید: معافیت پزشکی چشم
نکاتی مهمی که هنگام اقدام برای معافیت پزشکی لکنت زبان نباید فراموش کنید
اگر به تازگی قرار است برای معافیت سربازی لکنت زبان اقدام کنید، این نکات را فراموش نکنید:
🛑 طبق قوانین سازمان نظام وظیفه، مشمولانی که در سیر رسیدگی پزشکی قرار دارند، مجاز به انصراف از درخواست معافیت پزشکی نیستند و رأی شورای پزشکی در خصوص آنان در هر شرایطی معتبر است.
🛑 اظهار نظر در مورد معافیت پزشکی مشمولین، توسط سه نفر پزشک نیروهای مسلح در هر شهرستان انجام میشود. در جلسه کمیسیون پزشکی، رأی اکثریت این پزشکان معتبر است.
🛑 توجه داشته باشید که به همراه داشتن اصل شناسنامه عکسدار و یا کارت ملی جهت شرکت در شورای پزشکی الزامی است و افراد باید حتماً شناسنامه یا کارت ملی را به همراه داشته باشند.
🛑 اگر زمانی که برای معاینات تخصصی به مراکز درمانی وزارت بهداشت یا بیمارستان های نیروهای مسلح معرفی میشوید، ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنید، پس از تعیین تکلیف به خدمت اعزام میشوید. پس حتماً سعی کنید با پیگیری مناسب و در زمان مقرر شده برای انجام مراحل معافیت پزشکی، اقدام نمایید تا فرصت معافیت پزشکی لکنت زبان را از دست ندهید.
🛑 اگر افراد به موقع و در زمان مقرر شده به بیمارستان مراجعه نکنند یا در جلسات شورای پزشکی حاضر نشوند، وارد غیبت میشوند.
🛑 پس از بررسی و تأیید کمیسیون پزشکی، در صورتی که معاف دائم شناخته شوید، کارت معافیت برای شما صادر میشود. در صورتی که طی بررسی معافیت پزشکی لکنت زبان، سرباز یا معاف از رزم شناخته شوید، برگ آماده به خدمت برای شما صادر و ارسال میشود.
این مقاله را حتما بخوانید: معافیت قلبی عروقی
آیا امکان اعتراض به رای صادر شده از کمیسیون پزشکی وجود دارد؟
ممکن است از نظر شما، رأیی که درباره معافیت پزشکی لکنت زبان از طرف کمیسیون پزشکی، صادر شده است، درست نباشد. سازمان نظام وظیفه، این امکان را در اختیار مشمولان قرار داده که بتوانند نسبت به رأیهای صادره از کمیسیون پزشکی، اعتراض کنند. اعتراض افراد به کمیسیونهای پزشکی برای این نوع از معافیت ابتدا به کمیسیون شهرستان فرستاده میشود. اگر متقاضی معاینه تخصصی برای بیماری لکنت زبان باشید یا به آرای شورای شهرستان اعتراض داشته باشید، باید هزینه های مربوط به معاینات تخصصی، شامل معاینات بالینی و تشخیصی را پرداخت نمایید. اگر پس از معاینه در شورای شهرستان و قبل از اعزام به خدمت، تغییری در وضع جسمی یا روانی شخص ایجاد شود که قادر به انجام خدمت نباشد، باید مجدداً در شورای شهرستان مورد معاینه قرار بگیرد. در این موارد، نظر شورای پزشکی، رای نهایی در این زمینه خواهد بود.
در مرحله بعدی، اعتراض افراد به رای معافیت به کمیسیون استان ارسال میشود. اگر باز هم اعتراضی به این موضوع وجود داشته باشد، به شورای عالی فرستاده خواهد شد. رای این شورا، رای نهایی به حساب آمده و برای مشمولان لازم الاجرا خواهد بود.
سخنی از مشاوران آویژه
یکی از مهمترین دلایل معافیت از سربازی، بیماریهایی است که در قوانین نظام وظیفه به آنها اشاره شده است. اگر بیماری لکنت زبان دارید، میتوانید برای معافیت پزشکی از سربازی، درخواست دهید. این معافیت در صورتی به افراد داده میشود که قادر به انجام وظایف معمول در سربازی نباشند و یا خدمت نظام وظیفه باعث تشدید مشکل سلامتی آنان شود. معافیت لکنت زبان میتواند به صورت معافیت دائم یا معافیت از رزم باشد. نکته مهم درباره معافیت سربازی لکنت زبان این است که میزان تحصیلات افراد یک عامل مهم در نوع معافیت به شمار میرود.
اگر در مورد معافیت پزشکی لکنت زبان نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، میتوانید با کارشناسان ما در بخش مشاوره نظام وظیفه آویژه ارتباط بگیرید.
سوالات متداول
آیا برای بیماری لکنت زبان معافیت از سربازی در نظر گرفته شده است؟
بله. معافیت این افراد، با توجه به قوانین سازمان وظیفه عمومی در خصوص معافیت اعصاب و روان تعیین میشود.
معافیت لکنت زبان شدید در افراد زیر لیسانس و بالای لیسانس چگونه است؟
به افراد با مدرک تحصیلی فوق دیپلم و پایین تر که مبتلا به لکنت زبان شدید همراه با اختلالات تکلم باشند، معافیت دائم از سربازی داده میشود. اما به افراد با مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر که مبتلا به اختلالات تکلم و لکنت زبان شدید باشند، تنها معافیت از رزم داده میشود.
به افرادی که لکنت زبان متوسط یا خفیف دارند، چه معافیتی داده میشود؟
به این افراد بدون توجه به میزان تحصیلات، معافیت از رزم داده میشود.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معافیت لکنت زبان + ۳ نوع اصلی معافیت پزشکی لکنت زبان
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وقتتون بخیر
بنده سال ۹۹ به خاطر لکنت زبان معاف از رزم شدم و الان مشغول تحصیل هستم آیا میتونم درخواست لغو معاف از رزم بدم؟؟
آخه از زیرمجموعه بیماری های اعصاب و روان هس برا استخدامی ها برام مشکل ساز میشه.
سلام وقتتون بخیر
بنده سال ۹۹ به خاطر لکنت زبان معاف از رزم شدم و الان مشغول تحصیل هستم آیا میتونم درخواست لغو معاف از رزم بدم؟؟
آخه از زیرمجموعه بیماری های اعصاب و روان هس برا استخدامی ها برام مشکل ساز میشه.
سلام لطفا راهنمایی کنید ،پسرم لکنت زبان و دوتا پلاتین در پاهایش دارد و از موقعی دو ماه داشت تا الان که بیست و یک سال دارد انگشت شصت خود را چه در خواب و بیداری مک میزند مانند پستانک آیا معاف می شود؟
سلام وقت بخیر
برای لکنت زبان امکان معافیت هست
آیا در حین خدمت امکان معافیت دائم برای سربازان دارای لکنت شدید با مدرک تحصیلی کارشناسی وجود دارد؟
با سلام شرایط باید توسط کمیسیون نظام وظیفه بررسی شود